- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
Ya hunter abla oglun sana boyle soylerek oglum cocuk yapin biz yardim ederiz demenizi bekliyor iste nabiz yoklamao kadar haklısınız ki,aslında oğlum rahata alışmış bir çocuk.var yapsınlar,ver yesinler.nasıl olsa tek çocuğum diye,sorumluluk almıyor.diye düşünüyorum.
ama bazen de öyle şeyler yapıyor ki,ben ikilemde kalıyorum.mesela 2 sene çocuk istemiyor,ama gelinim istiyormuş,oğlum diyor ki,zor geçiniyoruz,bez parasını, mama parasını da mı babama ödeteyim.
ya bunlar ev idaresinden hiç anlamıyorlar.ya benim bilmediğim başka borçları var.kaldı ki öyle bile olsa,şu son tavırları haketmiyoruz diye düşünüyorum.paran yoksa,alınan yere razı olup oturacaksın.nihayetin de gidip,cehennemin bir ucundan ev almadım ya.bu tavır niye?
o kadar haklısınız ki,aslında oğlum rahata alışmış bir çocuk.var yapsınlar,ver yesinler.nasıl olsa tek çocuğum diye,sorumluluk almıyor.diye düşünüyorum.
ama bazen de öyle şeyler yapıyor ki,ben ikilemde kalıyorum.mesela 2 sene çocuk istemiyor,ama gelinim istiyormuş,oğlum diyor ki,zor geçiniyoruz,bez parasını, mama parasını da mı babama ödeteyim.
ya bunlar ev idaresinden hiç anlamıyorlar.ya benim bilmediğim başka borçları var.kaldı ki öyle bile olsa,şu son tavırları haketmiyoruz diye düşünüyorum.paran yoksa,alınan yere razı olup oturacaksın.nihayetin de gidip,cehennemin bir ucundan ev almadım ya.bu tavır niye?
abla, asıl önemli olan bu kadar yorumdan sonra, sen 'Ya ben bunlara bu kadar para vererek hata yapmışım' dedin mi demedin mi?
Bak ben sana bi şey diyeyim mi, bu kadar vermişsin vermişsin parayı, şimdi hem kıymet bilmiyor tepene çıkıyor hem de sanki vermek zorundaymışsın gibi düşünüyor habire sorun çıkarıyorlar.
Yani senin gelinin olmak varmış ne diyeyim
Ya hunter abla oglun sana boyle soylerek oglum cocuk yapin biz yardim ederiz demenizi bekliyor iste nabiz yoklama
Soylediklerin oyle tanidik ki
Cok yakindan taniyorum boyle bi cifti
Gelin de oğlunuz da iyi niyetli değil ne yazık ki.
Dediğim gibi daha geçmedik ama seneye annemin evlerinden birine geçeceğiz diye eşim o kadar minnattar ki anneme.
Tüm arkadaşlarımız kredi yüzünden beli bükükken biz rahat geçineceğiz diye seviniyor.
Hatta annem mutfağını yaptırmak istiyor ne zamandır, eşim küçük miktar bir birikmişimizi anneme vermeyi teklif etti. Siz bize ev hediye ettiniz biz ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz ama izin verin biz yapalım diye.
Yani ben anlamıyorum cidden insan hiç mi sevinmez, hiç mi yapılan büyük iyiliği göremez.
Hani ben de tek çocuğum ben de ne istesem oldu ama annemin evine burun bükmüyorum yani.
Sizi de üzmek istemiyorum ama bence bir şeyler yapmanız lazım artık
ben oğlunuzun söyleminin altında anladığım şeyi söylememi isterseniz eger Hunter 7 hanımcığım .o kadar haklısınız ki,aslında oğlum rahata alışmış bir çocuk.var yapsınlar,ver yesinler.nasıl olsa tek çocuğum diye,sorumluluk almıyor.diye düşünüyorum.
kızım da yok,kızkardeşimde bir yaşlığı anacığım var, o da yapmak zorundasın düşüncesinde.
ben oğlunuzun söyleminin altında anladığım şeyi söylememi isterseniz eger Hunter 7 hanımcığım .
bez mama parasını da anneme mi ödeteyim , demek
yine sizin kulağınıza kar suyunu kaçırması demek.
yarın bugün geleniniz hamile kalmışsa şaşmayın.
anne durumumuz yok. ama hamile kalmış. nasıl oldu anlamadık. istemiyorduk üstelik . geçinemiyoruz ki nasıl mama bez alalım . of anne . zor durumda kaldık diye şöyle düşünceli düşünceli durunca siz ne yaparsınız acaba.
biz ne güne duruyoruz demez misiniz.
oğlunuz da çok akıllı gelinizde .
O zaman bizi bir kızkardeş bil. Dediklerimiz tamamen senin için. Dediklerimizi düşün. Bu yaşadıklarını hiç ama hiç haketmiyorsun.
o kadar haklısınız ki,aslında oğlum rahata alışmış bir çocuk.var yapsınlar,ver yesinler.nasıl olsa tek çocuğum diye,sorumluluk almıyor.diye düşünüyorum.
Gelin o zaman doguracagi cocuk icin bile size güveniyor ben sana soyleyeyim. Bu kadari cok fazla. Cocuk konusunda kendinize güveniyorsaniz yapin mesajini verin onlara gelin hanim size güvenmesin.
canım benim . çok iyisin.derdim. ve derim galiba,haklısınız.ama bu kez çok kırıldım.bilmiyorum bundan sonra tavrım nasıl olur.
yok annem kendisine istiyor,zaten yapmak zorundasın diye.ama yaşlı ve parkinson hastası,onu mazur görebiliyorum.canımı istese veririrm.onun istekleri çok masumca bana ayda 20 tl ver gibi ,ama ben daha fazlasını veriyorum.gidip,saçma sapan şeyler alıyor.kızıyorum vermiyceğim diyorum,gidip damadına beni şikayet ediyor.ondan alıyor.
Oyle bir durum olursa yani torun olu diyelim ( insallah hayirlisiyla) masraflara yardimci olmaniz istendi yada ima edildiderdim. ve derim galiba,haklısınız.ama bu kez çok kırıldım.bilmiyorum bundan sonra tavrım nasıl olur.
canım benim . çok iyisin.
çok iyi annesin. bu kesin.
orasına % 100 katılıyorum.
ben sizin yerinizde olsaydım ne yapardım biliyor musunuz ?
gönüllü anne olurdum imkanınız var sanıyorum.
istanbul gibi bi yerde hele ki .
arkadaşım var 15 kişilik bi gönüllü anne gurubu bulmuş.
ihtiyaç halinde bize mesaj atıyor . ya da ana sayfasında etiketliyor bizi sosyal medyadan.
neyse . biz de gönlümüzden ne koparsa maddi olarak yardım sağlıyoruz. bazen sağlayamıyoruz.
onkoloji çocuk bölümünde bu gönüllü anneler.
23 nisanlarda güzel etkinlik yapıyorlar.
bi yer kiralıyorlar.
çocuklara kocaman pasta yaptırıyorlar. uçan balonlar. oyuncaklar dağıtıyorlar.
bazen ihtiyaçlarını alıyorlar
bazen oyuncak ile mutlu etmeye çalışıyorlar.
ama gelin görün ki çocuklar dışarı çıkıp normal hayat yaşayan çocuklardan olmak istiyor .
bunu yüzlerinden anlıyorum gördüğüm resimlerde ama yine de yalnız bırakılmıyorlar. yine de onları ziyaret eden. onlara oyuncak götüren. gönlünü alan insanlarla birlikteler.
biraz oğlunuz gelinizden uzaklaşın . başka bi şeye yönlenin diye düşündüm.
eğer fırsat bulursanız böyle bi şeye haftanın 1-2 gününü bekli ayırabilirsiniz .
kafanız da dağılmış olur .
biz 4 kardeşiz.
annemizden babamızdan değil bi şey beklemek imkan oldukça hediyelerle imkan yoksa sürekli tel ile gönül yapmaya çalışıyoruz.
bi Allah razı olsun aradığın için , teşekkür ederim aradığın için dese ben üzülüyorum.
bekliyormuş diye.
siz 10 yaşındaki çocuk gibi ilgileniyorsunuz. çok iyisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?