ufak bir kriz

bu zamanda hem ev sahibi olucam hemde beğenmicem ucube bir yerden almadığınız kesin.sonuçta sizi davat ediyorsa gelininizin araması yakışır bencede bu bir bahane istediği olmadığı için.bende bayılırım kitap fuarlarına her zaman olan bir şey değil yani benim k.valdem oaraya gidip bana gelmese neden bozulayımki ertesi hafta çağırırım olur biter burda önemli olan niyet.

hunter7 bence evin başka semtte olması ile bu yemek davetine bozulmuş olmanın hiç ilgisi yok .

Yemek daveti reddinde ... olabilir ... yani ortada bu haftaya verilmiş bir söz yok ... geniş zamanda bir hafta konuşulmuş .

Ama kitap fuarı biraz oturmadı oraya sanki ... yine de bozulmazdım ...kmin ne planı varsa yapsın kafasındayım ben .

İlk dediğimi düşün ama ... boş yere iki konu arasında bağlantı kurma.

Abla aklıma ne geldi geçen burada topa tuttular beni benzer bi konuda
Babam da bana evlenince ev aldı. Kimsenin bir talebi malebi olmadı. Ne ev al diye, ne yeri ile alakalı. Esti işte iyi bir şey yaptı kendince. Ev esenyurtta, boş duruyor kiraya bile vermiyoruz. Bilirsin oraları.
Çok lazımmış gibi üstüme de yaptı. (Zaten tek çocuğum niye öyle bir atraksiyona girdi babam bilmiyorum) Eşim dalga geçer arada "boşar alırım yarısını ulen çok şanslı damadım ben" diye.
Orada bana beğenmiyorsun diyenler burada sana yüklenmiş. (ki konu ev değil babamın eşimden borç alıp geri ödememesi idi)
Sıkma canını.
Valla tek çocuk oldu mu bir şey yapmak da hem iyi hem kötü oluyor. Babam da emekli olunca ikramiye alıp bize verecekmiş, ya yok ye çıtır çıtır ne gerek var dedik.
Biliyorum oğlunu evlendirmiş değil de kız çocuk evlat edinmiş gibi hissediyorsun.. Benimki öyle çünkü. Artık iki çocuğum var diye geziyor.

Bu arada amatör balıkçıların tuttuğunu yedirme sevdasından da içim şişiyor. O konuda da yaralıyım eşim de tutuyor balık, her Allahın günü galatadayız. Galata köprüsünde kısa şişko bi hamile gören olursa o %99 benimdir geçerken selam verin.

Ay çok uzattım.

allah yardimciniz olsun yuzunuze baksin ne diyim zor bir durum hele cocuk varken kolaylikla odemeyi nasip etsin gerci bende aileler aldi dedim ama takilarimada el koydular

sağol cnm zaten ben kv dem den istemezdim böyle birşey yapmasını
çünkü en ufak birşeyde yüzüne vurabiliyor oyüzden ben yapayım şimdi
zorlanayım ama ilerde rahat edeyim.hatta konut kredimiz eksik kaldı kp imzaladı
ödeme falan yok he sadece onun adına kredi aldık ödüyoruz daha 1 taksidini ödemediler
ama herkese biz destek çıktık da aldılar der kv:):):) iyikide almamışlar demi dediğim gibi desteği sadece imza

evet haklısın şimdi gelinler kv ye takmış iyide olsalar hep kötüler ama
bir çok kv de de gelini istemeyen sürekli arıza çıkaran kişiler ben çok iyilerini de
gördüm ama gelini çok iyi olupta ne olursa ağzını açmadığı halde en ufak birşeyi
sorun yapan kv yide gördüm oyüzden gelin -kaynana çatışması hep var malesef ki aynı anda 2
tarafın iyi olduğu çok az görünmektedir. ekleme aynı şekilde kv çok iyi olupta gelinin hiç istemediğini de

Konuya yorum yapıcam diyorum ama mübarek gün kötü bişey demeyim diye tutuyorum kendimi.
Sizin eski konunuzu da okumuştum artık oğlunuzdan elinizi eteğinizi çekin. İnsan o maaşla nasıl geçinemez. Siz kendinizden kısarak onları mal mülk sahibi etmeye uğraşıyorsunuz onlar kira bile ödemeden 4500 lirayla geçinemiyorlar. Kızın ödediği kredi harici parayı kızın ailesine yedirdikleri için olabilir mi acaba. O ailenin içinde maddi durumu en iyi olan sizin gelininiz (daha doğrusu sizin aileniz) ve duygu sömürüsü yapıp bi şekilde kendilerine para akışı sağlıyorlar. Oğlunuz da size duygu sömürüsü yapıyor geçinemiyoruz diye. Nasılsa babası hep arkalarını topluyor niye kıssınlar ki.
Ayrıca gelininiz yeni alınan evde oturur. Hem de niye biliyormusunuz ailesi ve ablası yeni evin kirası 2000 sizi ki 1000 tl aradaki 1000 lira onlara kar kalmasın git rahat rahat orda otur derler. Onu bile düşünecek kapasite var bu ailede.
Miras paylaşımında da başka arkadaşlar yazmış eşten kalan mirasın 3 te 1 eşine diğer kısmı çocuklara kalıyor. Bu 1 çocuk olsa da aynı 5 çocuk olsa da aynı. Avcılarda evimiz var dediniz ya bu olayların üstünden biraz zaman geçtikten sonra eşinizle konuşun en azından o evi sizin üzerinize yapsın en azından bi güvenceniz olur.
Kitap fuarı konusunda da kesinlikle gidin. Eşiniz de siz de oğlunuz merkezli değil biraz kendiniz merkezli yaşamayı başarıp mutlu olursunuz inşallah.
Hayat geçiyor gençliğinizde çalışmışsınız bu yaşınızda çalışıyorsunuz ne zaman kendi zevkinize göre yaşayacaksınız. Allah göstermesin 2 gün sonra bi hastalık bişey olsa bu sefer ah vah dersiniz ömür koşturmakla geçti hiç bi tadını çıkaramadık diye.

Ev meselesi ile bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Yemek konusunda size kırılmaya hakkı yok, haftasonu için davet perşembe akşamı mı yapılırmış herkesin işi var gücü var. :) Siz de biz geçen hafta müsaittik, neden çağırmadılar diye kırılın o zamanGelininiz huysuzluk yapmak istemiş, üzerinde durup büyütmeyin derim.

Çocuk varsa eşe 1/4 kalır, yazdığınız gibi değil.
Yani çeyreği kalır.
Dörtte biri kalır.

Eğer konu sahibinin eşi önce vefat ederse (ki Allah gecinden versin) Avcılar'daki evin çeyreği ile yeni aldıkları evin çeyreği konu sahibinin olur.
Bir çeyreği bağışlasa kendine tek çeyrek kalır.

hatırlıyorum konuyu.işte burada çifte standart yapılıyor ama sağlık olsun.illa ki muhalefet olacaklar ya.

galatadan gündüz yürüyerek geçerim genelde,oralardaysanız bakınırım etrafa.

biz de bazı akşamlar fındıklıya takılırız çay,içip balık tutanları seyrederiz.eşimin merakı yok ama ben bazen bir oltam olsa da atsam diye düşünmüşümdür.ama bendeki bu kısmetle eminim,oltama çöpler takılır.

oğlunun seni kayınpederine davet etmesi birşey ifade etmez. kayınpederi ya kendi davet edecek yada gelin size iletecek. o yüzden bakarız demen çok iyi olmuş. zaten davet edilmemişsin. ben gelinin kırılmasına inanmadım açıkçası. bence oğlun senin gitmen için onu bahane ediyormuş gibi geldi. yani konu gelinin değil oğlun. biraz fazla anneciye benziyor. seninse bu olayı bahane edip gelinin başka semt meselesine bağlamanda tipik kaynanalık olmuş. yine de biraz iyisin hakkını yemeyelim

şimdi, ben üstüme ev istemiyorum aslında.bir çok hastalığım var.ne olur ne olmaz.birşey olursa,miras işleriyle uğraşsınlar istemem.
ve haklısın. bundan sonra kalan ömrümü,başkaları bana gereksiz yere tavır yaptı, diye üzülerek geçirmeyeceğm.kalan ömrümün tadını çıkarmayı düşünüyorum.

biraz iyiyim!!!!.hahahaaa allah iyiliğinizi versin.o gelin,bundan sonra kaynana nasıl olurmuş görecek,
triplerden trip beğensin.

oğlum da kesinlikle anneci değil,keşke olsa. ama babacı olabilir.küçükken kimi en çok seviyorsun sıralamasında 4.sıradaydım.baba,dede ve anneanneden sonra.şimdi eminim 5.sıraya düşmüşümdür.

Çok ho
Çok hoşsunuz ciddenbütün yorumları okuyanadım ama ufak bi mesele epey büyümüş galiba. Kimi bulamaz kimi de bilemez.

bakın gördünüz mü? içindeki kaynana ruhu nasıl şahlandı
neyse şaka bi yana hiçbirşey olmamış gibi davranmak ve hayata devam etmek en iyisi bu durumda.
var var içimde bir kaynana ruhu var.çıkarmıyordum dışarıya,ama madem kıymet bilinmiyor ,salacağım bundan sonra dışarıya.inceldiği yerden kopsun....yaşasın kötülük...

çok acayip ince düşünmüşsünüz, nerelerden ne anlam çıkarmışsınız yahu..

O degil de ben en cok burda yazilanlari geliniz oglunuz okuyunca ne tepki vercekler onu merak ediyorum.
Sonun da anlasamayan gelin kaynana kervanina katilmayin

bizim tanidiklar vardi sizn oglunuz ve gelininiz gibi.
kv ve kp yagdirirdi evi vs herseye hazirdan kondular,ikizleri oldu kp gelinin altina araba cekti hatta.
sanirim ailenin cocuklara aldigi ev gelinin istemedigi muhittenmis,gelin o evi kiraya verdi gitti anasinin dibinde kiraya gecti..
o eve kp ve kvyi zor durumda kalmadikca misafir etmedi bile..
bnce ustlerine ev mev yapmayin simarik sizinkiler ayni bizim tanidiklar gibi..
bide cocuk yaptilar mi tam tuy dikerler istekleri tukenmez.
biz hem ev kredisi oduyoruz hem 2 cocukla geciniyoruz,bn kvden kurus istemeye haya ederim ki mali mulku dolu,evi arsasi vs bi suru tasinmazi var ama kurusunu istemedik Allahta muhtac etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…