- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
valla ya.
biz ev kredisi ödüyoruz. üç küçük çocuk, sadece eşim çalışıyor, 3000 tl ile geçiniyoruz çok şükür.
özelden atayım. hunter7 hanıma da attım .Helal olsun size ve sizin gibi insanlara.Bizede sayfasını atabilirmisiniz.Bir faydamız dokunursa ne mutlu bize
bu zamanda hem ev sahibi olucam hemde beğenmicem ucube bir yerden almadığınız kesin.sonuçta sizi davat ediyorsa gelininizin araması yakışır bencede bu bir bahane istediği olmadığı için.bende bayılırım kitap fuarlarına her zaman olan bir şey değil yani benim k.valdem oaraya gidip bana gelmese neden bozulayımki ertesi hafta çağırırım olur biter burda önemli olan niyet.selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
allah yardimciniz olsun yuzunuze baksin ne diyim zor bir durum hele cocuk varken kolaylikla odemeyi nasip etsin gerci bende aileler aldi dedim ama takilarimada el koydular
Burda kv ye yüklenenler ,kv den mükemmel olmasını ,mükemmel bir uslupta konuşmasını ,mükemmel bir tavrı olmasını isteyenler ,,,acaba gelini ona karşı mükemmel mi ?
Bu kadr düşünerek mi hareket ediyor?
Yada kv çok ince hassas ve dusunceli olacak ama gelin buna mecbur değil mi?
Hep kv ler kötü ama gelinler iyi değil mi??? Hi hi evet.
Bence o eskidendi ,istisnalar dışında artık gelinler daha dişli . Kendini ezdirmemek adına ! Kantarin topuzunu kaçırdılar.
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Miras paylaşımında da başka arkadaşlar yazmış eşten kalan mirasın 3 te 1 eşine diğer kısmı çocuklara kalıyor. Bu 1 çocuk olsa da aynı 5 çocuk olsa da aynı. Avcılarda evimiz var dediniz ya bu olayların üstünden biraz zaman geçtikten sonra eşinizle konuşun en azından o evi sizin üzerinize yapsın en azından bi güvenceniz olur.
hatırlıyorum konuyu.işte burada çifte standart yapılıyor ama sağlık olsun.illa ki muhalefet olacaklar ya.Abla aklıma ne geldi geçen burada topa tuttular beni benzer bi konuda
Babam da bana evlenince ev aldı. Kimsenin bir talebi malebi olmadı. Ne ev al diye, ne yeri ile alakalı. Esti işte iyi bir şey yaptı kendince. Ev esenyurtta, boş duruyor kiraya bile vermiyoruz. Bilirsin oraları.
Çok lazımmış gibi üstüme de yaptı. (Zaten tek çocuğum niye öyle bir atraksiyona girdi babam bilmiyorum) Eşim dalga geçer arada "boşar alırım yarısını ulen çok şanslı damadım ben" diye.
Orada bana beğenmiyorsun diyenler burada sana yüklenmiş. (ki konu ev değil babamın eşimden borç alıp geri ödememesi idi)
Sıkma canını.
Valla tek çocuk oldu mu bir şey yapmak da hem iyi hem kötü oluyor. Babam da emekli olunca ikramiye alıp bize verecekmiş, ya yok ye çıtır çıtır ne gerek var dedik.
Biliyorum oğlunu evlendirmiş değil de kız çocuk evlat edinmiş gibi hissediyorsun.. Benimki öyle çünkü. Artık iki çocuğum var diye geziyor.
Bu arada amatör balıkçıların tuttuğunu yedirme sevdasından da içim şişiyor. O konuda da yaralıyımeşim de tutuyor balık, her Allahın günü galatadayız. Galata köprüsünde kısa şişko bi hamile gören olursa o %99 benimdir geçerken selam verin.
Ay çok uzattım.
Konuya yorum yapıcam diyorum ama mübarek gün kötü bişey demeyim diye tutuyorum kendimi.
Sizin eski konunuzu da okumuştum artık oğlunuzdan elinizi eteğinizi çekin. İnsan o maaşla nasıl geçinemez. Siz kendinizden kısarak onları mal mülk sahibi etmeye uğraşıyorsunuz onlar kira bile ödemeden 4500 lirayla geçinemiyorlar. Kızın ödediği kredi harici parayı kızın ailesine yedirdikleri için olabilir mi acaba. O ailenin içinde maddi durumu en iyi olan sizin gelininiz (daha doğrusu sizin aileniz) ve duygu sömürüsü yapıp bi şekilde kendilerine para akışı sağlıyorlar. Oğlunuz da size duygu sömürüsü yapıyor geçinemiyoruz diye. Nasılsa babası hep arkalarını topluyor niye kıssınlar ki.
Ayrıca gelininiz yeni alınan evde oturur. Hem de niye biliyormusunuz ailesi ve ablası yeni evin kirası 2000 sizi ki 1000 tl aradaki 1000 lira onlara kar kalmasın git rahat rahat orda otur derler. Onu bile düşünecek kapasite var bu ailede.
Miras paylaşımında da başka arkadaşlar yazmış eşten kalan mirasın 3 te 1 eşine diğer kısmı çocuklara kalıyor. Bu 1 çocuk olsa da aynı 5 çocuk olsa da aynı. Avcılarda evimiz var dediniz ya bu olayların üstünden biraz zaman geçtikten sonra eşinizle konuşun en azından o evi sizin üzerinize yapsın en azından bi güvenceniz olur.
Kitap fuarı konusunda da kesinlikle gidin. Eşiniz de siz de oğlunuz merkezli değil biraz kendiniz merkezli yaşamayı başarıp mutlu olursunuz inşallah.
Hayat geçiyor gençliğinizde çalışmışsınız bu yaşınızda çalışıyorsunuz ne zaman kendi zevkinize göre yaşayacaksınız. Allah göstermesin 2 gün sonra bi hastalık bişey olsa bu sefer ah vah dersiniz ömür koşturmakla geçti hiç bi tadını çıkaramadık diye.
oğlunun seni kayınpederine davet etmesi birşey ifade etmez. kayınpederi ya kendi davet edecek yada gelin size iletecek. o yüzden bakarız demen çok iyi olmuş. zaten davet edilmemişsin. ben gelinin kırılmasına inanmadım açıkçası. bence oğlun senin gitmen için onu bahane ediyormuş gibi geldi. yani konu gelinin değil oğlun. biraz fazla anneciye benziyor. seninse bu olayı bahane edip gelinin başka semt meselesine bağlamanda tipik kaynanalık olmuş. yine de biraz iyisin hakkını yemeyelim
bakın gördünüz mü? içindeki kaynana ruhu nasıl şahlandıo gelin,bundan sonra kaynana nasıl olurmuş görecek,
triplerden trip beğensin.
Çok hoşsunuz ciddenbiraz iyiyim!!!!.hahahaaa allah iyiliğinizi versin.o gelin,bundan sonra kaynana nasıl olurmuş görecek,
triplerden trip beğensin.
oğlum da kesinlikle anneci değil,keşke olsa. ama babacı olabilir.küçükken kimi en çok seviyorsun sıralamasında 4.sıradaydım.baba,dede ve anneanneden sonra.şimdi eminim 5.sıraya düşmüşümdür.
var var içimde bir kaynana ruhu var.çıkarmıyordum dışarıya,ama madem kıymet bilinmiyor ,salacağım bundan sonra dışarıya.inceldiği yerden kopsun....yaşasın kötülük...bakın gördünüz mü? içindeki kaynana ruhu nasıl şahlandı
neyse şaka bi yana hiçbirşey olmamış gibi davranmak ve hayata devam etmek en iyisi bu durumda.
Öyle tatlısınız ki, kassanızda çıkmaz gibi gözüküyor :)var var içimde bir kaynana ruhu var.çıkarmıyordum dışarıya,ama madem kıymet bilinmiyor ,salacağım bundan sonra dışarıya.inceldiği yerden kopsun....yaşasın kötülük...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?