- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
var var içimde bir kaynana ruhu var.çıkarmıyordum dışarıya,ama madem kıymet bilinmiyor ,salacağım bundan sonra dışarıya.inceldiği yerden kopsun....yaşasın kötülük...
Sen daha iyi bilirsin Hunter ablacığım ama köprüleri atmak yerine politik olsanız daha iyi.Sonuçta tek evladınız neden kötü olasınız.
Bundan sonra önceliğiniz kendiniz olsun .Bırakın onlarda çaba göstersin.Kendi ayakları üzerinde dursunlar.
Kendi adıma kendi yaptığın her zaman daha değerli oluyor.İçinde emeğin alın terin oluyor.Hem başarmanın zevki paha biçilmez.Bunu biz başardık diyorsun.Zor elde eden daha çok kıymet biliyor.
2 kocaman insan evlerinide geçindiriler Allah verirse çocuklarınada bakarlar.Siz ufaktan ufaktan elinizi ayağınızı çekin hayatınızı yaşayın.O ne dedi bu ne dediyide boşverin.Fazla ince düşünmekte iyi değil
yok canım ya ben oğluma kıyamam ki,bir telefonuyla,tüm sinirim geçer.zaten şaka yapıyordum.tabi ki o seviyeye düşmeyeceğim.ama öğlen arkadaşımla konuştum bu konuyu,aynı sizin söylediklerinizi söyledi.hatta arkadaşlık ilişkilerinde bile aynı hatayı yaptığım,olayları fazla incelediğimi,çok hassas davrandığımı söyledi.onun da gelini var.hiç te takmıyorum dedi.
sanırım biraz kendimi değiştirmem lazım ama radikal kararlar almak üzereyim kendimle ilgili.
zaten hafta da iki gün,belediyenin kurslarına katılıyordum.diğer günlerimde de sosyal sorumluluk projelerine katılacağım.başkalarına yardımım dokunsun.manevi açıdan daha çok tatmin edici olacaktır benim için.
özelden atayım. hunter7 hanıma da attım .
Çok hoşsun hunter ablabiraz iyiyim!!!!.hahahaaa allah iyiliğinizi versin.o gelin,bundan sonra kaynana nasıl olurmuş görecek,
triplerden trip beğensin.
oğlum da kesinlikle anneci değil,keşke olsa. ama babacı olabilir.küçükken kimi en çok seviyorsun sıralamasında 4.sıradaydım.baba,dede ve anneanneden sonra.şimdi eminim 5.sıraya düşmüşümdür.
Çok hoşsun hunter ablao tarz davranazsınız çünkü naif bi kişiliğe sahipsiniz. Ama ezdirmeyin kendinizi. Bu sitedekilerin çoğu gelin ve neredeyse herkes size hak verdi. Bence gelin miras peşine de düşecek. Siz istediğiniz iki evi üstünüze yaptırın. Arabanızı yeni kursa katıldım bana lazım deyip geri alın. Eşiniz de bi bahaneyle kiralarını artık ödemesin. O kadar maaşa geçinirler garantisini veriyorum. Siz de ekstra parayla istediğiniz hayır işlerini yaparsınız
Ev var araba var üstüne 4500 tl var.4500 liranın niye yetmediğini anladım.Bu paraya insanlar ev alıyor üstüne çocuk büyütüyorlar.Hemde kimseden tek kuruş almadan.
Bu gençler hakikatende evde durmuyorlarmış.Haftanın 4 günü dışarıdalar haftasonuda sabahtan akşama dışarıda yiyip içip geziyorlarmış.Vur patlasın çal oynasın.Nasıl olsa geliyor diye parayı sonuna kadar harcarsan para tabiki yetmez.Buna paramı dayanır.
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Çok hoşsun hunter ablao tarz davranazsınız çünkü naif bi kişiliğe sahipsiniz. Ama ezdirmeyin kendinizi. Bu sitedekilerin çoğu gelin ve neredeyse herkes size hak verdi. Bence gelin miras peşine de düşecek. Siz istediğiniz iki evi üstünüze yaptırın. Arabanızı yeni kursa katıldım bana lazım deyip geri alın. Eşiniz de bi bahaneyle kiralarını artık ödemesin. O kadar maaşa geçinirler garantisini veriyorum. Siz de ekstra parayla istediğiniz hayır işlerini yaparsınız
birkaç gündür,telefonda asıl kırılanın ben olduğumu hissettirdim oğluma ki,ban sürekli iyimisin ,bir sıkıntı var mı diye soruyor.benim açımdan bir sorun yok.ben başkalarına yardımcı olunca mutlu olan bir insanım.oğlum da öyleydi.hatta beraber alır giderdik,çocuklara hediyeler.büyük bir zevkle yapardı.ne zaman böyle bencil oldu anlamadım.ama bundan sonra yine önceliğim değişti.
dediğiniz gibi 4500 tl,kira yok.bu devirde fena para değil.gerçi kiranın haricinde,başka para vermiyorduk.ama insan,14 ayda,kenara bir kuruş koyamaz mı,bunu anlamıyorum.şimdi burda desem ki,çok geziyorlar,"kaynana"çocukların gezmesine de karışıyor olacak.
kızlar şimdi de eşimle konuştum.eşimin evi neden kendi üstüne yaptığını sordum.keşke çocuklara alsaydın,başımız ağrımazdı diye.dedi ki bankadan krediyi kim alıyorsa,tapu onun üzerine oluyor.yoksa.evi onlara değil,sana alacaktım.
bu da böyle.bilmiyorum.bu kredi işinden anlayan arkadaşlar,açıklama yaparlarsa ben de öğrenirim.
Vallahi sizin gibi kayınvalidem olsa öper başımın üzerinde taşırım. Bizde ev aldık, evim biraz bayırda kalıyor diye kv beğenmedi, niye oradan almışız diye lafını yaptı. Ki bir lira dahi katkısı yok ev parasında.
Ayrıca bize kredi çıkmadığı için, krediyi annemin üzerine çektik, mecburen tapuda annemin üzerine. Eşiniz doğru söylemiş. kredi kimin üzerineyse tapuda onun üzerine oluyor. anca noterde satış sözleşmesi yapabilirsiniz, fakat tapu kredi bitince size geçer.
Biz 2 kardeşiz Allah gecinden versin ama anneme birşey olursa benim ödediğim evde direk abimde hak sahibi olacak. Abimden yana şüphem yok ama işin içine el girince işler karışıyor, eşiminde içi rahat etsin diye bir ara araştırmıştım, ne yapılabilir diye. Sizin durum bizimkinden farklı, asla çocuğunuzun üzerine yapmayı düşünmeyin zaten ilerde onun olacak bir zahmet kendileride taşın altına biraz ellerini sokup çalışıp çabalasınlar.
Birde Annem emekli olduğu için kendi evine vergi vermiyordu, şimdi ikinci evde onun üzerine olduğu için 2 eve de vergi ödeniyor. Bizim yüzümüzden kaynaklı olduğu için onuda ben ödüyorum ailem kabul etmese de her vergi döneminde erkenden yatırıyorum parasını.
Belki bana kızacaksınız fakat, biz evlat olarak , 100 lira bile onlara yük olmasın diye düşünürken, ( 2 adet ev ve çift emekli maaşları var, yani ihtiyaç sahibi değiller.) çok üzülerek söylüyorum ki sizin evladınız size hiç acımıyor. Gelininiz için diyecek söz bulamıyorum zaten.
Çok uzattım ama özetle kimseyi düşünmeyin, nasılsa yaranamıyorsunuz. Kırılan kırılsın, bozulan bozulsun. Üzülecekler diye kendi isteklerinizden ödün vermeyin. Zira yarın için hiç birimizin garantisi yok. Siz fuarda eğlenmenize bakın onlar düşünsün acaba bir kabahat mı ettik diye
Fuara gidiyor musunuz ? Şansınıza hava da çok güzel. Keyifli bir gün dilerim
evet canım kısmetse gidiyoruz.istediğiniz bir kitap varsa,alabilirim.kargoyla gönderirim.samimiyim bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?