Tamam ama abla bu çok buyurgan bir tavır değil mi, ha kız da tuhaf madem öyle kabul etmeyecekti, benim kp o semti sevmiyorum torunlarım vs diye girse ortamı terk eder eşime de ev mevzusunu kapatmasını isterdim
İşte en korktuğum şey, parayı biz verdik bizim dediğimiz olacak,o yüzden minnet altına girmeyi sevmiyorum
Ederdim valla, asla giremem öyle bir minnet altına şükür çalışıyorum alınır elbet derdim
en iyisini yapmış boşverinoğlumun da haberi yoktu ki,eşim beğenmiş,beni götürdü.burayı alıyorum dedi.kahvaltıya geldikleri gün söyledi,onlara da
Önceki konudan o ablasını hiç sevmemiştim zaten.Kendilerine yakın yerden alınmasını bekliyorlardır.Alınan ev sizin o taraftan olunca bozuldular.Kafaca uyumsuzsunuz o aile ile.
Halbuki sizin gibi kayınvalidem olsa ben neler yapmazdım.Hatta bana yakın olmanız hoşuma giderdi çünkü siz kayınvalidelik değil annelik yapıyorsunuz.
Boşverin istediğini düşünsünler .Yarın torunlarınızı daha rahat görürsünüz oğlunuza ihtiyacınız olduğunda sizinle daha kolay ilgilenir.
Çok istiyorlarsa kendisi çalışıp kendisi alsın ablasına ailesine yakın yerden.
Ederdim valla, asla giremem öyle bir minnet altına şükür çalışıyorum alınır elbet derdim
beğenmeyen gider kendi alırgelin de oğlum da aslında oturdukları semti beğendiklerinden değil de ablalarına yakın diye orayı istiyorlardı.pazriçi denilen semt.birkaç ev göstermişlerdi eşim,sağdan solda kötü diye duymuş,almadı oradan.ben de fatihteyim.ama aramız var.yürüyerek 15 dakika gibi.yani bir sokak veya 2 sokak gibi yakın değil.
adam eski kafalı ne yapayım.60 yaşında. değişmiyor.oğluna çok düşkün.canını verir.keza gelinimiz de çok seviyor.kızım kızım,diyor devamlı.ama katı kuralları var.
gelinimiz istiyor diye,onalrın istediği yerde düğününü yaptı,oğlumu karıştırmadı bile.kızın önemli günü dedi.evini eşyalarını hangi marka,hangi model istiyorsa alsın dedi.sonuçta o kullanacak.ama ev konusunda,kendince mantıklı olanı yaptı.
avcılarda ki evi istemedikleri zaman bile anlayışla karşıladı.kıza uzak diye.ama sanırım,bu konuda,bir iki kişi kafasına girdi.
ayrıca minnet duygusu beklemiyoruz bunları yaparken,evlatlarımızdır,yapabiliyorsak,yapmalıyız modundayız.ama kıymey bilinmesi de gerekir bence.
Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.Yatırımı kime yapmış oluyorlar peki.
Tek çocuk bu.
50-60 yaşından sonra hala kredi ödeme peşindeler
Neden çocuklarımız rahat etsin.
2 ev zaten var 3. de kalmayı versin
diyerek alınmayabilirdi bile bu ev.
Size alıyoruz adı altında kendilerine
alma ve bunu maskelemeye ihtiyaçları yok ki.
Bu insanlar bize ev almış olmuyorlar
kendilerine yatırım yapmış oluyorlar
tamamen art niyetli bir yaklaşım kusura bakma ^_^
şu son cümleni,eşim de söyledi.oradan çok istiyorlarsa,kendileri çalışıp alabilirler.hatta orada da oturabilirler dedi.
Ama ileriyi de düşünebilir kp.Şimdi direk oğlunun üzerine alsa evi satabilir,ama bu şekilde bir şey yapamaz .Çevreden de görüyoruz evi evlatlarının üzerine yapıp,mağdur duruma düşen anne babaları.Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.
Ama "kızım sana ev aldım ama kendi istediğim yerden, kirasını da ben alacağım ama sana aldım" dese bu doğrudan benim (ve damadı) için yaptığı bir şey olmaz ki.
Art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o sizin kendi fikrinizdir. Bana da oturmasam da dursun bir köşede diye "tamam alın" demek çıkarcılık gibi geliyor ona bakarsanız.
Kendi aldığı evi, tarlayı, bağı bahçeyi istediği gibi alabilir, değerlendirebilir. Karışma hakkım olmaz, niye buradan değil de oradan aldın deme hakkım olmaz. Ama bana aldığını söylüyorsa en azından söz hakkım olmalı diye düşünüyorum, haberim bile yokken kullanmayacağım, faydalanmayacağım bir şeyi alıp "senin için aldım" demek çok mantıklı gelmiyor bana.
İyilikten anlamayan insanları tepenize çıkarmaya gerek yok.Gerçekten sizin kalitenize layık insanlar değiller.Özellikle ablası.
Eşin söz vermese belki evide almazdı ama sözünü tuttu rahatlamıştır.Daha kimsenin bir şey söylemesine gerek yok.Beğenen gelir kalır oturur ,beğenmeyende çalışır istediği yerden alır.
Ay bayilazaaaam.darkmore la sana akşam yemeğine gelicem
bana yemek hazırlayıp sofra kurana kadar kalkmıycam.. çocuklarıda salacam orta yere delirticem sizi
Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.
Ama "kızım sana ev aldım ama kendi istediğim yerden, kirasını da ben alacağım ama sana aldım" dese bu doğrudan benim (ve damadı) için yaptığı bir şey olmaz ki.
Art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o sizin kendi fikrinizdir. Bana da oturmasam da dursun bir köşede diye "tamam alın" demek çıkarcılık gibi geliyor ona bakarsanız.
Kendi aldığı evi, tarlayı, bağı bahçeyi istediği gibi alabilir, değerlendirebilir. Karışma hakkım olmaz, niye buradan değil de oradan aldın deme hakkım olmaz. Ama bana aldığını söylüyorsa en azından söz hakkım olmalı diye düşünüyorum, haberim bile yokken kullanmayacağım, faydalanmayacağım bir şeyi alıp "senin için aldım" demek çok mantıklı gelmiyor bana.
Ay kiyamam adama"sırtımdan koca bir, yük kalktı dedi",eşim.
Ama ileriyi de düşünebilir kp.Şimdi direk oğlunun üzerine alsa evi satabilir,ama bu şekilde bir şey yapamaz .Çevreden de görüyoruz evi evlatlarının üzerine yapıp,mağdur duruma düşen anne babaları.
Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?