ufak gibi görünsede buzdağı misali...

adamavi

yüreğini mavi tut!
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
391
3
116
40
İzmir
kızlar bizde her haftasonu farzmış gibi kayınvalidemlere gideriz eyvahedigeldismile
2 hafta önce yemeğe çağırdı görümcem ve herzaman olduğu gibi mutfakta ben vardım gerçi 2 görümcemin içerde oturması dokunsada bana yardım ettiklerinde de titiz olduğum için rahatsız olurum..ve kendi yapmadığım şeyleri temizliğine inanmıyorsam yiyemem..eşimde bilir bunu..herneyse ben mutfaktayken büyük görümcem geldi yemek pişmiş ben baktım dememe rağmen fırındaki alüminum folyoyu kaldırıp eliyle yemeğin tadına bakıp pişmiş dedi tabi ben küp gibi olsamda sesimi çıkaramadım sonra kayınvalidem çorbanın tuzuna bakıp aynı kaşığı tekrar tencereye soktu..gerçi alıştım artık bunlara ya...herneyse sofraya oturuldu ben herzamanki gibi fazla bişey yiyemedim ve o gece eve dönerken eşim böyle olmaz söylememiz lazım bi şekilde kırmadan dedi bende boşver idare ederiz falan deyip geçiştirdim sonra benim haberim olmadan o söylemiş annesine yemediği zaman üstelemeyin ısrar etmeyin demiş annesi de herşeyi kendisi yapıyo zaten falan demiş neyse bu h.sonuda grip olduğum için eşim yalnız gitti ailesine..sonra bana bunu annesine söylediğini söyledi 2 akşamda bir arayan kayınvalidem aramaz oldu zaten fazla sıcak değildi aramız buz gibi oldu..şimdi nasıl davranmalıyım bilmiorum ama herhafta bu işkenceyi çekmek çok boğuyo beni..bunaldım artık iyice..herhafta görev bilip bunu istemeden yapmak inanın çok zor..eşimin gitmesine kesinlikle tarafım hatta zorlada olsa hep ben yollarım ama artık içinden çıkılmaz bi hal aldı bu kısır döngü tek tarıştığımız bozuştuğumuz konu...nasıl aşabilirim sizce bunu?

Neyi aşıcan.?

ıyi olmuş işte eşin sana hak verip annesine söylemiş, annesi de belki bozuldu belki kırıldı araya mesafe koymuş, sen de her haftasonu gitmekten kurtulmuş olursun belki..
Ayrıca haklısın ben de hiç hoşlanmam ağzına soktuğu kaşıpt tencereye sokması, eliyle yemeğe dokunamsı falan hiç hoşlanmam..

Eşin kırmadan söylemiştir merak etme, aklı başında bir kadınsa kayınvaiden de zaten kusurabakmasın gelin, haklı valla.der geçer..Bunda kızacak birşey yok..

Takılma..Gittiğin zaman normal davran, birşey derse; kusurabakmayın biraz hassasım bu konuda eşime söyleme dedim ama o duramamış söylemiş size, vs deyip konuyu kapa uzatma, bişey olmaz endişelenme hemen....

haklısın deniz güneş ama kötü oldu bunu söylemesi şimdi büyükburunlu bi gelinleri var diye bissürü laf söz..sülalede geniş zaten teyzeler halalar hepsi ayrı bir kaynana bende...takmamayı isiyorum bende ama inan uyku uyuyamadım eşim söylediğinden beri şimdi 2 gün sonra gene yüzyüzeyiz bu kez kaçışımda yok malesef mecbur gidicem nası yüzyüze bakarız bilmiyorum bide öyle güzel laf söylerki k.validem ben sus pus....:kedi:

Ben de yiyemezdim. Üstelik bunun titizlikle de ilgili yok burnu büyüklükle de. Miilletin ağzına soktuğu kaşığı soktuğu çorbayı içebilmek bence anormal olan. Bence toptan küs:))) Böylece haftasonlarını kocanla geçirirsin onu da 2 haftada bir gönderirsin. Sen gitmezsin.

denemedim mi?herşeyi söyledim işim var dedim rapor hazırlamam gerek dedim bissürü bahane saydım eşimi yalnız yolladığımda hep niye gelmiyo bize?akşamları çıkın gelin vs...hayır gidip gitmemek bişey değil hem gidip hemde bissürü laf işimek ayrı bi sorun tabi döndükten sonra ettiğimiz kavgalarda cabası...milletin ne derleri var diyceksiniz belki ama bu konu benim ruh sağlığımı ciddi anlamda bozuyo işime bile konsantre olamıyorum

Gene şanslısın ki her haftasonu toplaşıp sana yığılmıyorlar, burdaki diğer sorunları okudukça bu gerçekten de pek sorun gibi durmuyor , eşin de zaten sana destekmiş.Tamam hijyen önemli bir sorun ki ıyy çürük bir dişi bile varsa kadının ordan kaşığa bulaşanlar ıyy tamam iğrençleştim ve sustum. Bence önceden birşeyler yiyerek(tok olarak)gitmeye çalış ki az zararla kurtulabilesin.Aklıma tek çözüm bu geliyor.

kaşık sokma meselesine hiç değinilmemiş gibi sanki,ben mi yanlış anladım acaba?

eğer deinilmediyse ya direk söyleyebilirsin bu konuyu,ya da başkasının üzerinden harcanarak böyle şeylerden hiç hoşlanmadığını filan anlatabilirsin bence..zaten kayınvalideler bozulmaya yer arar,bu da uygun bi bahane olmuş işte..yani eşin söyleyince daha çok bozulmuş muhtemelen..oğlumu şişiriyo bu gelin diye düşünülür bölye durumlarda çünkü..

:))haftasonu toplaşıp geldikleride oluyo..mesela ben gitmezsem eşimle ertesi günü kayınvalidem gelmese bile teyzesi gelir ailecek...geçen haftasonu gitmedim ya pazar akşamı eşimle banyodaydık kapı çaldı haliyle açmadık babannesi demiş kayınvalideme evde olsalarda açmıyolar kapıyı diye..kayınvalidede eşime sormuş oda banyodaydım duymadım demiş kestirip atmış...
zaten giderken hep tok gidiyorum ama sofrada herkese emek koyup kendine koymamak olmuyo malesef:

tam olarak ne konuştuklarını bilmiyorum malesef..üstelemeyin yemezse dedim o da kendisi yapıyo zaten demiş ağzından alabildiğim bu kadar...eşime ne kadar ısrar ettiysemde söylemedi unuttum annem bişey demedi dedi biliyo çünkü kafama takıcağımı..
işin kötüsü eskiden eşimde titiz değildi dikkat etmezdi şimdi o da bana benzedi bu iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum...

Bence küçük bir sorun değil. Şimdi ömrün boyunca her haftasonunun bu şekilde geçeceğini düşünsenize. Sana sürekli laf sokan bir aile ki laf sokmasa bile insan kendi evinin rahatlığını istemez mi hafta sonları.

iyi işte araya mesafe girmiş ne güzel... aramasın, gitmen de gerekmez belki.
niye çözmek için uğraşıyorsun ki

bence oraya gidince hiç sus pus olmayın,baskın çıkın ki sizi suçlu addedemesinler..neticede insanların hoşlanmadığı durumlar olabilir..herkesi memnun edeceğiz diye bir şeyde yok.insanlar hatalarını küserek falan karşı tarafa maal etmemeliler bence..yani kayınvalideniz eğer sus pus olursa size hatasını maal etmeye çalışıyor demektir..yemezler:)..

hatırlattığın için tşk ederim renata opuyorumnanaktan benide asıl geren bu zaten..başından beri süregelen geleneğin devam etmesi...benim ailem farklı bir şehrde 6 ayda ancak 2 kere gidebildik onu bile söyleye söyleye bitiremediler..sadece bunlarda değil dedim ya buzdağı misali evleneli 6 ay oluyo kayınvalidem tutturdu bebek istiyorum ben bakıcam diye bu hijyen şartlarında ona nasıl baktırabilirim hayır dicem istiyosan doğur diye söyleyemiyorum da aramızda büyük bi soğuk savaş..bigün patlıycak bi yerden ama hayırlısı...

canım öncelikle her hafta sonu niye gidiyorsunuz ki,bizim bir hafta sonumuz oluyor onuda evimizde birlikte geçiriyoruz eşimle,çok alıştırmam ben öyle her hafta her hafta neyse ..

yemek konusunda bak bende çok titizim ve sevmem böyle şeyleri..
kesinlikle aman şu kırılmasın küsmesin kızmasın diyede susmam bu konuda
karşımdaki kim olursa olsun içime sinmeyen,hoşuma gitmeyen hiçbir şeyi yemem kimsede yediremez

bak benim kayınvalidemi salatayı yaparken bir ara yeşillikleri çok iyi yıkamadığını gördüm
aldım elime ben yıkadım,ben iyice yıkanmadan yapmam yemem dedim.
her gittiğimde bana salatayı sen yapsana der.
mesela fırında bişey yapar ortaya koyar,kayınpeder hemen elini atar..
bunuda dedim aa ben yiyemem öyle dedim.
artık ilk başta benim tabağıma koyar kaynanam ne yemeği olursa
yani alıştılar şimdi.

şimdi senin yapacak bişeyyin yokki,eşin zaten söylemiş gerekeni bence hiçbişey yapma gittiğinde onları kırmadan ben bundan rahatsız oluyorum dersin olur biter
aramazsa aramasın senin bir suçun yokki.

bence eşlerimizin aileleri ile ilişkilerimizde mutlaka bir mesafe sınır olmalı hep bundan yanayım

seni oldugu gibi kabul etmelerı lazım. hıç alttan alma canım. ayrıca yemekleri bu şekılde tatmaları çok mıde bulandırıcı. senın tıtız oldugunu bılsınler ve ona göre davransılar. ayrıca her hafta göruşmek de neyın nesi. özleyınce gıdersınız, özleyınce cagırsınlar, hiç birşey olmamış gıbı davran sakın alttan alma.

ah sanki içimi okudun meryem..bende hep aynı şeyi sölüyorum bi haftasonumuz var diye ama karşı tarafta aynısını sölüyo haftasonları gelin bari diyee...geçen eşimle tartışırken dedi oğlun olsa istemez misin gelsin herhafa diye kızgınlıkla yok dedim ben çektim sen çekme der ayrı şehirde otururdum diye...bazı şeyleri karşı tarafında düşünmesi gerekiyo malesef...evlendiğimizden beri her onlara gidişimizde mutfağa ben girerim görümcemler oturur tv izler tam sofraya yemeği koyacağım andada biri gelir tüm uğraşımı mahvederek tuzuna bakar alır kaşığı bi daha bakar onlara göre çok normal aynı kaşık aynı bardaktan yemek içmek..ki görgüsüzde sayılmazlar hepsi okumuş görümcem kimya müh...
yeşilliklere gelince bende hassasım o konuda ve defalarca yıkarım ilk evlendiğimizde görümcem sen biraz zor yetiştirirsin yemekleri..sebzeleri yıkamaktan demişti..malesef bakış açımız kafa yapımız farklı...

ah özlemek bizim lügatımızda yok malesef bi hafta gitmesek k.validem oğluuuuum diye bi sarılır sanırsınki 1 senedir görüşmüyolarrr....

ooofff yaaa insan okurken bunaliyor, canim daha yeni evlisiniz, beraber takilin, gezin tozun. Yasitlarinizla oturun, arkadaslarinizla yani kafa dengi insanlarla olun. Yazik degilmi gencliginize, sagliginiza ya?
Nedir bu mecburiyetlik ya. Bence araya mesafeyi koy, esinde iyi birisi anladigim kadaryila oda istedigi zaman gidip görsün. Ama sen mesafeyi koy bence, isim var de, canim bu güzelim yillar bir daha gelmiyor.
Al esini gidin sinemaya, eglenmeye, ooofff ne isin var yaslilarin yaninda? Arada bir gidilir tabiki, ama gercekten senin istedigin zaman olsun artik, mesela ayda 1.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…