kuzum bu işleyiş her gebelikte farlklı olabilir
yani şöyle düşün minimumu zaten hemen hızlıca olmasıysa, maksimumu da şu olabilir:
sperm 48 saate kadar yaşayabiliyor, ayrıca yumurta döllendikten sonra rahme ulaşıp tutunması süresi de bir kaç gün alabiliyo ve nihayetinde bi de hormon salgılanmaya başlaması var. bence kaba hesap rahme tutunuş için en fazla 4-5 güne kadar uzayabilir. :)
(national geographic belgeselinde böyleydi yani)
dönemlerin düzenli mi gidiyor tatlım ?
kuzum bu işleyiş her gebelikte farlklı olabilir
yani şöyle düşün minimumu zaten hemen hızlıca olmasıysa, maksimumu da şu olabilir:
sperm 48 saate kadar yaşayabiliyor, ayrıca yumurta döllendikten sonra rahme ulaşıp tutunması süresi de bir kaç gün alabiliyo ve nihayetinde bi de hormon salgılanmaya başlaması var. bence kaba hesap rahme tutunuş için en fazla 4-5 güne kadar uzayabilir. :)
(national geographic belgeselinde böyleydi yani)
düzenliyse iyi (bir günlük sapmalar önemli değil tatlım)
ne kadardır deniyorsunuz. Not düşmemişiz listede !? benimki de düzenli genelde. Ama yumurta takibine gidicem sanırım. Anladığım kadarıyla benim yumurtlama zamanım dönem ortası değil :)
doğru söylemiş tatlım doktorun, rahme tutunup da hormonların salgılanmaya başlanması vs. o kadar sürüyor bazen daha da fazla. :) Hormon seviyesi düşük olunca anlaşılamıyo çünkü.kızlar benim doktorum döllenen yumurtanın yolculuğu 7-10 gün arasında değişir dedi bana ve bugün benim 10. günümm dua edin nolurrr:Saruboceq:
Daha çok yeni tatlım, yakında müjdelersin eminim :))2senelik evliyim kurban bayramından 1 hafta önce korunmayı bıraktık yani kasımdan beri
inşallah herşey yolunda gider :Saruboceq:
Daha çok yeni tatlım, yakında müjdelersin eminim :))
Ama yine de her kadının yapması gerektiği gibi sen de kontrol için doktora gitmişsindir umarım. Genel hormon testleri rahim kontrolü vs. işlemler için. Hani atıyorum belki seviyelerde takviye gerektiren bişeyler vardır. Hem daha sağlıklı bi hamişlik geçirirsin hem de geciktiren etkenler varsa baştan öğrenmiş olursun yerimseniben
doktorlar özellikle söylüyorlar, bebek planlamadan önce kontrole gelin diye. Bir de folik asit kullanıyor musun ?? Bir kaç ay önceden başlatıyorlar...
kızlar benim doktorum döllenen yumurtanın yolculuğu 7-10 gün arasında değişir dedi bana ve bugün benim 10. günümm dua edin nolurrr:Saruboceq:
aman aycankaya çok dikkat et bitanem öyle doktordan uzak dur İyi doktor bulmak çok zor valla
İnşallah meleğin fazla bekletmeden gelir aycancım..
Bursa'da bir doktor önermişlerdi kütahya yakın ya ben öğrenip sana diyim belki iyi gelir akşama yazarım canım..
kadın dogumcu bulmak ne kadar zor ben bizim burdada doktor bulamadım merzifona gittim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?