Ablacım sen Ne Cani Tanıtmışsın Türkiyeyi yapma gözünü Seveyim çokta cani bir millet değiliz hani....
Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.
Çok beğendiğiniz ülkelerinizde acaba,
4 mevsim yasanıyor mu
doyasıya bir yaz mevsimi yasıyor musunuz o mükemmel ülkelerinizde
Antalya,Bodrum,İstanbul,Kapadokya ve daha niceleri gibi cennet diyarlar var mı
komsunuz kapınızı çalıp, bir tabak pasta börek getiriyor mu
aileler akrabalar birbirine bizim kadar baglı mı
binbir çeşit sebze meyve,kuruyemiş var mı
dünyanın en lezzetli mutfagına sahipler mi
baskalarına bebek bile sevdirtmezler yabancılar, biz de öyle mi
herseyi geçtim bizim kadar şanlı bir geçmişleri var mı
elbette dünyanın en iyi ülkelerinden biri değiliz belki ama gün geçtikçe iyiye gidiyoruz
eskiden bu ülkede arabaya binmek bir lüx sayılırken,şimdi nerdeyse herkeste araba var
teknolojimiz,sanayimiz,turizmimiz,gün geçtikce ilerliyor,tüm Avrupa ülkeleri şiddetli kriz yasarken biz dimdik ayaktayız
dünyanın en ferah ülkesi diye o zaman hepimiz isvec isvicrede yasayalım
orda her zaman yabancı kalırsınız,ama bu ülke size bagrını açar
tabi siz de bu ülkeyi sahiplenir yerden yere vurmazsanız
3-4 çapulcunun yaptığı pisliği tüm vatanımıza mal etmeyin lütfen
yoksa sizin yasadığınız mükemmel ülkelerde hiç hapishane yok mu,insanlar hiç suc işlemiyor mu
tasına topragına binlerce şehit akıttığımız ülkemizle ilgili de bu kadar agır ithamlarda bulunmayın artık
Bence burda yorum yapan bazi üyeler cok ama cok abartti... Siddet pislik heryerde var.. Sadece türkiyede mi var saniyorsunuz siz?
Kendi kizini 7 yil boyunca bodrum katinda hapseden, tecavuz eden hatta ondan bi kac cocugu olan adamin olayi türkiyede mi yasandi? Hayir!! Bu olay bir kac yil önce avusturyada oldu..
Veya kadinin 3 4 cocugunu dogurur dogurmaz balkonunda cicek saksilarina gömen kadin.. Bu olay nerde oldu peki? Almanyada!
Ve bundan daha cok olay oluyor avrupada!
Arkadasimiz dedigi gibi, aradaki fark ne peki? Bizim türk milleti haber yapmayi cok seviyor, 10 kere aksam haberlere 10 defa ogle ve sabah haberlerinde ayni olayi gösteriyor. Avrupadaki haberlerde ama 1 dakikada olayi anlatip geciyorlar..
O yüzden okadar göze batmiyor.. Yani sadece siz degilsiniz tehlikede yasayan, taciz siddet gören...
Amanlar, fransizlar, japonlar bizim ülkeye yerlesip alisip cok memnun kaliyorlar da, biz türk olarak niye kendi ülkemize alisamicakmisiz? Yapmayin arkadaslar, sonucta yurt disinda dogduysak bile, kendi kültürümüzü, örf ve adetlerimizi cok iyi biliyoruz.
Bence denemelisin, kendin kalip bakicaksin canim .. Ne dersek bos.. Ama kotu fln diyen bazi arkadaslar abartiyor gibi geldi bana..
vesselam
AVRUPADA çok mu medenisiz avrupalılar çokmu hoş beğenmeyen gelmesin kalsın orda hatta tatil amaçlı bile gelmeyin... Yaptığınız çok ayıp Cani bile yaptınız Türklüğünüzden Türkiye vatandaşı olduğunuzdan eminde değilim açıkcası... 2 avrupa gördünüz diye burnunuzmu kalktı benim amcam halamın çocukları Amerika da yaşıyor ailemin çoğu yurt dışında oralarında ne halt olduğunu çok iyi biliyoruz siz kendinizi ne sanıyorsunuz Dilerim rabbimden Düşük gördüğünüz memleketinize muhtaç kalırsınız Tam bir namkörsünüz...!!!!
AVRUPADA çok mu medenisiz avrupalılar çokmu hoş beğenmeyen gelmesin kalsın orda hatta tatil amaçlı bile gelmeyin... Yaptığınız çok ayıp Cani bile yaptınız Türklüğünüzden Türkiye vatandaşı olduğunuzdan eminde değilim açıkcası... 2 avrupa gördünüz diye burnunuzmu kalktı benim amcam halamın çocukları Amerika da yaşıyor ailemin çoğu yurt dışında oralarında ne halt olduğunu çok iyi biliyoruz siz kendinizi ne sanıyorsunuz Dilerim rabbimden Düşük gördüğünüz memleketinize muhtaç kalırsınız Tam bir namkörsünüz...!!!!
selam kizlar..
ben yurt disinda dogdum buyudum ve orda yasiyorum.. buralardan cok sikildim bunaldim artik kaldiramiyorum gitmek istiyorum. Aklimda Turkiyeye dönmek var ama bu nasil olur onuda bilmiyorum
3 yabanci dilim var birde universte mezunuyum is bulmak zor olmayacak diye dusunuyorum. bir tane internet sitesine cv mi yukledim uc gunde iki is teklifi aldim maasida iyi.
bu ulkeden cok sikildim uzaklasmak istiyorum ozellikle akrabalardan biktim. bazen dusunuyorumda dunyaya bi defa geliyoruz ve ben omrumu yabanci bir ulkede tuketiyorum ezandan bayraktan uzakta ! Türk insaninin sicakligini bulamiyorum burdaOrdaki hayata cok ozeniyorum ya bide sevdigim orda
ama beni dusunduren seyler var.. ailem benim orda yapamayacagimi dusunuyor. avrupada buyuyen cocuklar cok saf oluyormus Turkiyedekilerin gozu acikmis bizi orda yolallarmis.. vesayre. bu konuda sizin fikirleriniz neler ?
Bide Türkiyenin hayat sartlarindan bilgi verebilirmisiniz.. sonucta ben orda hiç yasamadim bekledigim gibi olmamasindan cok korkuyorum.
Sizce isimden ayrilip Türkiyeye yerlesebilirmiyim ? Hayir sizin sozlerinizle hayatima yon vermeyecegim bazi arkadaslar bunu boyle yorumluyor ama ben suanki icinde bulundugum sikintidan dolayi saglikli dusunebildigimden emin degilim. belki sizin fikirlerinizle daha duzgun dusunebilirim...
hepinize tskler !
arkadaslar kiminiz olumlu kiminiz olumsuz bakmis olaya..
oncelikle avrupada yasayip yorum yapanlar, bende cok dusundum orafa yapabilirmiyim diye.. ama sizlee hep istanbulu ornek almissiniz ! avrupadaki buyuk sehirlere bakarmisiniz insanlar arabalarini nereye park edeceklerini bile bilmiyorlar.. burdada torpil olayi yokmu ? ben devlet kurumunda calisiyorum ve inanin yuzlercesini goruyorum sirf arap, turk yada herhangi bir yabanci diye herseyde zorluk cikartiyorlar ama kendi insanlarina olmayacak isi bile yapiyorlar !! ben yasadigim ulkenin vatandasligina sahip oldugum halde, burda dogup buyudugum halde sirf Turkum diye yumrugumu.masaya vurmadan elde edemedigim haklarim oldu !!
Turkiyede yasayan arkadaslar, asla turkiedeki yasantiyi kucumsemedim.. kendi insanlarimizin arasinda olmak benim cok hosuma gidiyor. Bi bakkala giriyorsun bakkala sohbet edebiliyorsun markete gidiosun tanimadigin insanlarla laflaya biliosun burda boyle bisey yapsan deli derler adama !
ayrica asma kesme olaylari, tecavuz kacirma bilmem ne... bunlarin hepside her avrupa ulkesinde olan seylerdir... gecen sene asamin biri karisini kesip gomdu ! baska bi adam cocugunu pencereden asagi atti... ben dedigim gibi devlet kurumunda calisiyorum ve iki gun once sikayet dilekcesi aldim : kadinin birisi annesinin kacak is yaptigini bildiriyordu "ben 17 yasindayken erkeklerle iliskiye girmemi istiyordu fakat istemedim diye beni evden atti sokaklarda.kaldim. erotik masaj yapmaya basladi kacak olarak ve kapiciyla iliskisi vardi. babami defalarca aldatti ve kapiciya cinayet isletti sirf rahat olabilmek icin" diyordu.. ben bunlardan kactane okuyorum gunde ! dedigim gibi avrupadaki tek fark gazetelerin radiolarin tvlerin bunu dizi gibi her gun vermemesi !!!
Turkiyede kendi insaninla kendi kulturunle yasamak varken ezandan bayraktan uzak kalmak niye ? bir dilim ekmek icin bu yabancilarin dislayici tavirlarini kaldirmak acikcasi benim agirima gidiyor... ben kucuklukten beri diyorum peynir ekmek yemeyede raziyim ki zaten is konusunda sikinti cekecegimi sanmiyorum !
birdaha soyluyorum KESINLIKLE ERKEK ARKADASIM.ICIN DEGIL gelmek istememin sebebi ! evet erekek arkadasima cok bagliyim o da bana ayni sekilde ama bugun yuruyen bir iliskinin yarin bitebilecegi gercegini unutmus degilim ! her nekadar evlenme planlari yapsakta hayatta insanin basima hersey gelio ve her
olasiligi dusunmek zorundayiz !
hepinize cvplar icin tsk ediorm
Benim canım Türkiyem Herkes kötülesede okadar kötü olmadığını ülkemsiz bayrağımsız nefes alamayacağımı çok iyi biliyorum.... Benim halkım Kötü değildir misafir perver insandır:))))
Cesaretin varsa denemelisin Akraban varmı Türkiyede ?
Ne gibi mesela . Neden ailen sıcak bakmıyor ki burası senin vatanın tabiki vatanında yaşamak senin en doğal hakkınEvet var. ailemle konustum hic sicak bakmiyorlar
Ters giden cok sey var hayatimda ve cok sikinti yapiyorun.. stresten dudagim ucukladi ya
Sevdiğin kişi seninle evlenmeyi düşünüyormu peki ???orda teyzemler var bizimkiler yinede onlardan uzakta olmami istemiyor.. evlenince gitceksen git ama tek basina olmaz diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?