ülke degistirmek !

turkkizi

Bir Umuttur Yasamak !
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
87
2
16
Fransa
selam kizlar..

ben yurt disinda dogdum buyudum ve orda yasiyorum.. buralardan cok sikildim bunaldim artik kaldiramiyorum gitmek istiyorum. Aklimda Turkiyeye dönmek var ama bu nasil olur onuda bilmiyorum :(

3 yabanci dilim var birde universte mezunuyum is bulmak zor olmayacak diye dusunuyorum. bir tane internet sitesine cv mi yukledim uc gunde iki is teklifi aldim maasida iyi.

bu ulkeden cok sikildim uzaklasmak istiyorum ozellikle akrabalardan biktim. bazen dusunuyorumda dunyaya bi defa geliyoruz ve ben omrumu yabanci bir ulkede tuketiyorum ezandan bayraktan uzakta ! Türk insaninin sicakligini bulamiyorum burda :( Ordaki hayata cok ozeniyorum ya :( bide sevdigim orda :(

ama beni dusunduren seyler var.. ailem benim orda yapamayacagimi dusunuyor. avrupada buyuyen cocuklar cok saf oluyormus Turkiyedekilerin gozu acikmis bizi orda yolallarmis.. vesayre. bu konuda sizin fikirleriniz neler ?

Bide Türkiyenin hayat sartlarindan bilgi verebilirmisiniz.. sonucta ben orda hiç yasamadim bekledigim gibi olmamasindan cok korkuyorum.

Sizce isimden ayrilip Türkiyeye yerlesebilirmiyim ? Hayir sizin sozlerinizle hayatima yon vermeyecegim bazi arkadaslar bunu boyle yorumluyor ama ben suanki icinde bulundugum sikintidan dolayi saglikli dusunebildigimden emin degilim. belki sizin fikirlerinizle daha duzgun dusunebilirim...

hepinize tskler !

gerçekçi olmalısın bence, amacın vatanına yaşamak ezan kültür vs mi, yoksa erkek arkadaşın mı? erkek arkadaşın trde olmasa da bunu ister miydin? bunlardan emin olmalısın, çünkü yarın birgün ilişkiniz biterse yapayalnız kalır aileni akrabalarını ararsın.

Türkiye'de yaşamak...
Kimi zaman zor, kimi zaman hüzünlü ama çoğu zaman da gurur verici.
Herkes vatanının hasretini çeker, aynı dili konuşmak, aynı kültürün esprilerine gülmek, bir müziğin esgisi ile yüzyıllar öncesine gitmek...
Ama gel gelelim fasulyenin nimetlerine.
İş imkanları kısıtlı, evet iş bulabilirsiniz, maaşı da yüksek olabilir ama neye göre yüksek?
Türkiye'de özellikle büyük şehirlerde yaşamak para demek.
Adımınız para, neredeyse aldığınız hava karşılığında bile para diyecekler.
Bir şekilde geçindiniz, durumunuz iyi diyelim.
Yaşam tarzınız her ne kadar 'mazbut' olsa da yurt dışından geldiğiniz için, uzunca bir süre sebepsiz laflar illa ki duyacaksınız.
Yaptıklarınız, giyiminiz, gittiğiniz yerler hatta karakteriniz pırlanta bile olsa laf söyleyenler çok olacaktır.
Çünkü bizler 'kulp takmaya meyilli' bir milletiz ve özellikle 'bizden iyi'lerini kötüleştirmek, elimizden geldiğince yerinde olan keyfi bozmak için olmadık bir çabaya gireriz.
Zamanla bunlara da alışır, herkese güvenmemeniz gerektiğini de öğrendiniz diyelim.

Asıl siz bunca zamandır aşina olmadığınız bir ülkeye alışabilecek misiniz?
Sonuçta hiç yaşamamışsınız, pişman olup geri dönmek isterseniz neler kaybedersiniz?
Önce bunları düşünün.

erkek arkadasim hayatimin bir parcasi ama kesinlikle o var diye gitmek istemiyorum..

benim asil gitmek istememin nedeni farkli.. sonucta Türküm ve Türk gibi yasayamiyorum.. dertlerini anlatsamda arkadaslarim yabanci oldugundan olaya benim givi bakamiyorlar :( burda bosuna yasiorum sanki ! ekimde Turkiyedeydim tam yedi yil aradan sonra gittim ve asla donmek istemiyordum :( cennet gibi etrafin hep Türk ve sicak kanli insanlar... sokaklarda simit kestane kokusu... bizse buyuklerimizin ekmek kavgasi icin yabanci kulturle, bize cok uzak olan goruslerle yasamak zorundayiz :( Türkiyede herkesin karni doyduda sadece bizimkimi doymadi diye dusunuyorum bazen !

benim kaybedecegim bir seyim yok cunku isime bir sene ara verebilirim ve bir sene sonra eger Türkiyeye alisamazsam geri dondugumde isime devam edebilirim !

Ailem desen zaten gittim geldim diye benden vazgececek degiller :)

bu durumda sadece kazanabilecegim seyler olabilir... yeni bir hayat yeni arkadasliklar ve beni anlayabilen kultur yapisi !

benim kaybedecegim bir seyim yok cunku isime bir sene ara verebilirim ve bir sene sonra eger Türkiyeye alisamazsam geri dondugumde isime devam edebilirim !

Ailem desen zaten gittim geldim diye benden vazgececek degiller :)

bu durumda sadece kazanabilecegim seyler olabilir... yeni bir hayat yeni arkadasliklar ve beni anlayabilen kultur yapisi !

Kaybedecek bir şey yoksa düşünmek bile yersiz, eyleme koyun.
Hayatımda hep şu felsefeyle ilerlerim; 'keşke yapsadım yerine keşke yapmasaydım' demek.
Yaptığımda sonuçlarını biliyor olacağım ama 80 yaşıma da gelsem ve yapmadıysam pişmanlık duyacağım, içimde ukde kalacak.

Canım erkek arkadaşın buradaymış yani seni yolmak gibi bir durum söz konusu olmaz :) merak etme İstanbul'da sende gözünü açarsın bu şehir öyle bir şehir ki. Emin ol Tğrkiyenin mütavazi kesimlerinde daha çok yoluyorlar insanı , öğrenciyi bekarı askeri İstanbul pekte öyle değil aslında. Seni çok iyi anlıyorum bende yurt dışında kalmıştım 3 ay gerçi sen orada doğmuş büyümüşsün ama oraya gidince kendi ülkemi çok özledim , insanın kendi vatanı gibi olmuyor dünyanın en güzel yerinde olsan bile. Ayrıca dediğin gibi 3 yabancı dilin varsa çok güzel şartlarda çalışabilirsin bayan olmak gibi avantajında var :) İstanbulda 1 sene yaşadıktan sonra oraya gitmek isteyeceğini sanmıyorum. Ayrıca Allah ayırmasın ama sevdiğin insanlar ayrılsanız bile neden yalnız kalasın ki. Olmadı dönersin en azından içinde uhde kalmaz. Ben senin yerinde olsam denerdim. Ama genede sen bilirsin

Destekleriniz icin tskler kizlar..

erkek arkadasimda okulunu bitirince zaten evlenmek istiyoruz, zaten kesinlikle beni yanliz birakmiyacaktir.. ama tabi ailem ondan habersiz oldugu icin biraz olumsuz bakiyor olaya...

galiba herkes ayni fikirde : Gitmeliyim burdan !! eger olmazsada en azindan kafami dinlemis olurum ve geri donerim...

kalbinin sesini dinle
üç günlük dünya
nerden mutlu olacaksan orda yaşa

Turkiyede yasamak istemen guzel tabiki ama bazi seyler var ki burda kadinlarin bir kismi yok yere koca dayagi yer bosanmak isterse yada bosanmissa esi gel barisalim diye kandirip sokak ortasinda kadini kursun yagmuruna tutar tanimadigi kiza bayana tv de izlemistim tam bir yil telefon sapikligi yapip evini ogreniyo kiz yalnizken hem tecavuz ediyo hem oldurmus..tabi her erkek boyle degildir her kadinda bunu yasamiyo ama bunlar olabiliyo..senin yasadigin ulkede kadin haklari nasil mesela..

Elinde imkanın var,çokta isteklisin gerisi sadece eylemi uygulamak.İleride keşke yapsaydım demezsin en azından,pişman olmazsın çünkü geri dönmek istersen elinde işin zaten olacak.Pek birşey kaybetmeyeceksin.Umarım istediğin gibi bir hayatta,kendi verdiğin doğru kararlarla veya yanlışlarla mutlu olursun.Önemli olanda o zaten 3 günlük dünyada mutlu olabilmek.

erkek arkadasim hayatimin bir parcasi ama kesinlikle o var diye gitmek istemiyorum..

benim asil gitmek istememin nedeni farkli.. sonucta Türküm ve Türk gibi yasayamiyorum.. dertlerini anlatsamda arkadaslarim yabanci oldugundan olaya benim givi bakamiyorlar :( burda bosuna yasiorum sanki ! ekimde Turkiyedeydim tam yedi yil aradan sonra gittim ve asla donmek istemiyordum :( cennet gibi etrafin hep Türk ve sicak kanli insanlar... sokaklarda simit kestane kokusu... bizse buyuklerimizin ekmek kavgasi icin yabanci kulturle, bize cok uzak olan goruslerle yasamak zorundayiz :( Türkiyede herkesin karni doyduda sadece bizimkimi doymadi diye dusunuyorum bazen !

Şekerim ben seni anlıyorum. Ben de yurtdışındayım , iş için geldim ve 2 aydır buradayım ama bu insanlardan resmen bıkkınlık geldi. Bizimkisi gibi insan inan yok.

Saflık işini doğru söylemişler ama uyum sağlarsın , merak etme. Özellikle erkeklere pek güven olmuyor.

Avrupa şehirleri genelde küçük olur, İstanbul ve Ankarada deliler gibi trafik var , buna katlanman gerekiyor. Bir de bu büyük şehirler arabasız olmuyor. Hayat avrupadaki kadar düzenli değil, pek çok stres etkeni var.

Yine de ben insanlarımızı özledim. Avrupadaki rahat , stressiz yaşantım pek çok mutsuzluk barındırıyor, bu insanlara uyum sağlayamıyorum .

Turkiyede yasamak istemen guzel tabiki ama bazi seyler var ki burda kadinlarin bir kismi yok yere koca dayagi yer bosanmak isterse yada bosanmissa esi gel barisalim diye kandirip sokak ortasinda kadini kursun yagmuruna tutar tanimadigi kiza bayana tv de izlemistim tam bir yil telefon sapikligi yapip evini ogreniyo kiz yalnizken hem tecavuz ediyo hem oldurmus..tabi her erkek boyle degildir her kadinda bunu yasamiyo ama bunlar olabiliyo..senin yasadigin ulkede kadin haklari nasil mesela..

burda kadin erkek esitligi olsada bircok milletten insan var ve inan orda yasananlarin aynisi burdada yasaniyor. tek fark su : burdaki kadinlar biraz daha disli !! yani bir olay olunca dava acmaktan cekinmiyor... ve kesinlikle erkege taviz vermiyor.. ama turk insani zaten oglunu sen ustunsun kizdan diye buyutuyor...LUTFENNN BOYLE BUYUTMEYINki ilerdeki nesiller boyle yasamasin !

benim sahsen o konuda sikintim olmayacak cunku erkek arkadasim cok cagdas bir insan

Şekerim ben seni anlıyorum. Ben de yurtdışındayım , iş için geldim ve 2 aydır buradayım ama bu insanlardan resmen bıkkınlık geldi. Bizimkisi gibi insan inan yok.

Saflık işini doğru söylemişler ama uyum sağlarsın , merak etme. Özellikle erkeklere pek güven olmuyor.

Avrupa şehirleri genelde küçük olur, İstanbul ve Ankarada deliler gibi trafik var , buna katlanman gerekiyor. Bir de bu büyük şehirler arabasız olmuyor. Hayat avrupadaki kadar düzenli değil, pek çok stres etkeni var.

Yine de ben insanlarımızı özledim. Avrupadaki rahat , stressiz yaşantım pek çok mutsuzluk barındırıyor, bu insanlara uyum sağlayamıyorum .

canim benim ya :(( yeminle gozlerim doldu artik kaldiramiyorum bu insanlari...

erkeklere guven olmaz diyorsun ama yine bence turkiyedeki erkekler daha olgun ve hayati gormus gecirmis insanlar... burdaki yasitlarim hep cocuk gibi ya toz pembe dunyalarinda yasiyorlar birde hic guvenmiyorum kimle nerdeler belirsiz... Allah erkek arkadasmdan ayirmasn ama olurda ayrilirsam yinede turkiyeden biriyle hayat kuracagim

birde gelirsem zaten arabamla gelmek istiyorum orda plka degistirmek zorundamiyim sizce ?

Son düzenleme:
canim benim ya :(( yeminle gozlerim doldu artik kaldiramiyorum bu insanlari...

erkeklere guven olmaz diyorsun ama yine bence turkiyedeki erkekler daha olgun ve hayati gormus gecirmis insanlar... burdaki yasitlarim hep cocuk gibi ya toz pembe dunyalarinda yasiyorlar birde hic guvenmiyorum kimle nerdeler belirsiz... Allah erkek arkadasmdan ayirmasn ama olurda ayrilirsam yinede turkiyeden biriyle hayat kuracagim

birde gelirsem zaten arabamla gelmek istiyorum orda plka degistirmek zorundamiyim sizce ?

Toz pembe olmasa da kendi yalan dünyasında yaşayan erkeklerden çok var Türkiye de de malesef, özellikle çok meraklı olurlar yabancı ülkeden gelmiş hatuna (erkek milletinin terimleri :1: ) gereksiz fazla egolarıyla çoğu başlar hemen yoklamaya, ağzını aramaya. Çok da ön yargılı olmamak şartıyla ilk tanışmalarda temkinli olmakta fayda var :34: samimi tavırların altında beklentiler yatar genelde. Kendilerini çok akıllı yurt dışından geleni saf sanarlar.
Ha bir de bayan versiyonlar var ki "yabancı" kişiye karşı hemen bir göz süzmeler, her hareketini izlemeler, dedikoduya hazır beklemeler, fırsat kollamalar..... uzar gider.
Muhtemel iş ve günlük hayatında karşılaşabileceğin durumlar bunlar.

Ama yine de o Avrupalı soğukluğu yoktur Türkiye de. :16: ben şartlar ne olursa olsun gelmeyi denemen taraftarıyım, olmazsa dönebilirim diyorsun bir de...

Toz pembe olmasa da kendi yalan dünyasında yaşayan erkeklerden çok var Türkiye de de malesef, özellikle çok meraklı olurlar yabancı ülkeden gelmiş hatuna (erkek milletinin terimleri :1: ) gereksiz fazla egolarıyla çoğu başlar hemen yoklamaya, ağzını aramaya. Çok da ön yargılı olmamak şartıyla ilk tanışmalarda temkinli olmakta fayda var :34: samimi tavırların altında beklentiler yatar genelde. Kendilerini çok akıllı yurt dışından geleni saf sanarlar.
Ha bir de bayan versiyonlar var ki "yabancı" kişiye karşı hemen bir göz süzmeler, her hareketini izlemeler, dedikoduya hazır beklemeler, fırsat kollamalar..... uzar gider.
Muhtemel iş ve günlük hayatında karşılaşabileceğin durumlar bunlar.

Ama yine de o Avrupalı soğukluğu yoktur Türkiye de. :16: ben şartlar ne olursa olsun gelmeyi denemen taraftarıyım, olmazsa dönebilirim diyorsun bir de...

:)) tsk ederim ev is bakip ilk firsatta damlayacagim turkiyeye

arkadaşım Türkiye de aileden birileri var mı?eğer yoksa sadece erkek arkadaşın var anladığım kadarıyla.
birkere ailenin yanında olmaması seni ciddi anlamda yorar.tamam sıcak türk insanı iyi hoşta,başın sıkıştığında sana yardım edecek bir akraba yok.erkek arkadaşın ederse eder.
sen biraz erkek arkadaşın Türkiye de diye gelmek istiyorsun bence.biraz daha düşünmelisin:34:

burda kadin erkek esitligi olsada bircok milletten insan var ve inan orda yasananlarin aynisi burdada yasaniyor. tek fark su : burdaki kadinlar biraz daha disli !! yani bir olay olunca dava acmaktan cekinmiyor... ve kesinlikle erkege taviz vermiyor.. ama turk insani zaten oglunu sen ustunsun kizdan diye buyutuyor...LUTFENNN BOYLE BUYUTMEYINki ilerdeki nesiller boyle yasamasin !

benim sahsen o konuda sikintim olmayacak cunku erkek arkadasim cok cagdas bir insan

Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.

Sakın böyle birşey yapma derim.
Şimdi uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş diye bir laf var.Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şimdi sen buraya geleceksin ilk birkaç ay memleket hasretini gidereceksin peki sonra.Erkek arkadaşının çok iyi biri olmasının hiçbir anlamı yok ,ha evinize kapanıp hiç dışarı çıkmayacaksanız onu bilemem.
Bir defa sen kadın olduğun için hep ikinci planda olacaksın bunu öncelikle kabullenmen lazım,istersen son zamanlarda türkiyedeki kadına şiddet vakalarını bir araştır.O ilk anda aman ne sıcak insanlar dediklerin birer birer dedikodulara başlayacaklar ,her işine karışacaklar.Saflık ,yolma işine gelince elbetteki defalarca dolandırılacaksın ve sen eski alışkanlıklarınla hakkını aramaya çalışacaksın ama burada öyle bir şey de yok.ve herşeyden önce insanlar dürüst değiller verilen sözlere sadık kalınmaz burada.Yani sadece avrupadan gelenler değil herkes kandırılıyor burada .İnsanların birbirine olan güveni yok denecek kadar az.Hergün sokağa çıktıklarında özellikle kadınlar acaba bugün taciz edilecekmiyim,kapkaça uğrayacak mıyım ,bir kaza kurşununa kurban gidermiyim ,hiç olmadı bir gösterinin ortasında kalır mıyım korkularıyla geziyorlar sokakta ,bir kısmı bunu iyice kanıksamış oluyor ki o daha da üzücü.Hastaneye kanser hastalarının bulunduğu bölüme bile biber gazı sıkılıyor en son devletten koruma isteyen bir öğretmene vali 'ne var canım en fazla ölürsün diyor' ve o öğretmen öldürülüyor askıntı olan kişi tarafından,sahte ilaç yapanlar aynı gün serbest bırakılıyor tututksuz yargılanmak üzere ,tecavüzcüler sokaklarda cirit atıyor 2 ay hapis yatıp çıktıklarında bunu kutlamak için bir öğretmene tecavüz edip öldürdüler annesini sakat bıraktılar ve ne oldu bir kaç yıl yatıp çıktılar yine dışarı ,sokaklarda bunlar dolaşıyor.Ve senin güvenebileceğin kimse yok burada hakkını kimden arayacaksın gazetelerde televizyonlarda hergün polisin insanları karakollarda dövme görüntüleri gösteriliyor kadın erkek farketmeden.Açılan davalar hiçbir sonuca bağlanamadan zaman aşımına uğruyor.Nasıl bunalmışsın ki buraya gelmek istiyorsun senin adına da üzüldüm ama sen de tekarar düşün.
Ablacım sen Ne Cani Tanıtmışsın Türkiyeyi yapma gözünü Seveyim çokta cani bir millet değiliz hani....

Back
X