ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

evet her yerde var boyleleri . yok buyle kultur yok .

Bu arada arkadaşlar uluslararası hukuka göre ‘kaçak göç’ün herhangi bir iadesi yok tek şartla geri kabul iadesi anlaşmanızın olması gerekli. Çin’le Ukrayna vs ile bizim geri kabul anlaşmamız var Uygur Türkleri mesela ne yazık ki bu anlaşma yüzünden geri iade edilmekte ama diğer ülkeler ile olmadığı için iade gerçekleştiremiyoruz. Bu uluslararası bir sorun. Bizim sınırlarımızı kullanarak Avrupa’ya gidenler (kaçak yolla) anlasmamız olduğu için bize geri iade ediyorlar. Bakanlıkta geri kabulde uzman bir arkadaşla konuşuyorduk (1-2 gün olmamıştır) bu Taliban’dan kaçan Afganların hepsi Türkiye sınırına kaçak olarak girmişler, tek yolu sınırda ateş açıp vurmak ama Türk askerleri sadece havaya ateş açıp herhangi bir şiddet (dayak) vs gibi bir saldırıda bulunmadıkları için korkmuyorlarmış. İran’da çok kötü dayak yiyorlarmıs mesela. Yakalanıp sınıra bırakıyorlar adamlar tekrar geliyor Şu an doğuda sınırlara duvar örülüyor ama bu da çözüm olmayacak. Yasal yollarla Türkiye’ye taşınanlar yine belirli bir kalitedeler (kaldı ki o kriterler bile çoook düşük) burada aslolan kaçak göçün önüne geçebilmek. O bile çok zor. Allah sonumuzu hayretsin

Gelmeyin kardeşim artık gelmeyin . Özellikle Ortadoğulu gelmesin . Hayatımda böyle kaba insan görmedim ben. Aqua parktayız içeri kabuklu yiyecek yasak diyoruz , eşşek kadar tabela var adam çat çat fındık kırıyor, çocuğu havuza işiyor. 7 8 tane çocuk …
Erkekleri hiç kadın görmemiş gibi bakıyor pis pis… Daha geçen burada Afganlı biri genç kızın kafasını ezdi , kız tecavüze direndi diye hala yoğun bakımda. Gelmeyin Allah aşkına artık hoşgörülü davranmıyor kimse buralarda . Hoşgörü devri bitti bizim burada. Yemin ediyorum kiralık ev bile vermiyorlar .

Gelmeyin tünelin ucu çok kötü biryere çıkıyor
İşin kötüsü bizim halkımız hala çok memnun yönetimden

hayret . iranli lar da 3 coçuk olan bile sayili .

onceden oyle değildi . benim anne tarafim 35 senedir ordalar . çok buyuk ve nezih çevreleri var . şimdi bikmişsiniz belli
Bizim anlatmaya çalıştığımizda ayni sey aslinda. Onlar 35 senedir burda bizim kulturumuze alışmışlar. Son yıllarda o kadar insani kabul ettiler ki bizim ulkemiz ulkelikten cikti. Tahammülumuz kalmadı. Sizin akrabalariniza baktigimizda bizlerden cok ayırt edemeyiz, ama yeni geleni direk anlarız. Bundan 10 sene once gelseydiniz bu sekilde düşünmüyor olurduk ama artik cok katıyiz

Gelmeyin ya hele istanbula adim atmayin valla selam verecek halimiz kalmadi birakin guleryuzu...
Gelmeyin oturun ulkenizde istemiyoruz.

hele de pandemi döneminde bu kaçak göçler çok çok daha tehlikeli. zaten bir sürü ortadan kalkmış özellikle çocuk hastalıkları bu sayede hortladı, şimdi bir de pozitif corona vakaları daha zorlayıcı.
yakalayabildikleri kaçakların içinden çoğunun testi pozitif çıkıyor. yakalanmasalar var olan pandemi yüküne daha fazlasını yüklemiş olacaklar.
ayrıca deniz yolu için ege'ya dolacaklarını düşünürsek şu an mavi olan ege kıyıları için de ekstra tehdit.

konu sahibi, ülkemize çok fazla yüklenildi. coğrafya kaderdir lafından bıktık bu göçmen mevzuları yüzünden.
avrupaya gitmek isteyenlerin koridoruyuz ama avrupa kabul etmediği için geri dönenler bu koridoru tıkadı artık.
nitelikli göçmenlikte sorun yok ama ne kültürel ne de mesleki düzeyde uyum sağlama şansı olmayan milyonlarca insan ülkemizde ve ne yazık ki bizim vergilerimiz onlar için harcanıyor.
kendi ülkemde karşılığını vergi olarak çoktan ödediğim bir sürü hizmeti zar zor alırken bu vatana bir gram katkısı olmamış insanların bir sürü destek alması kanımıza dokunuyor artık.
dolduk taştık.
ülkemizde biz yaşamak istiyoruz.
iş için gidin gelin, ticaretinizi yapın ama yerleşmeyin.
çünkü kimse sizinle komşu olmayacak.
keza sandığınız gibi benzer kültürler de değiliz.

ben hayatimin yarisini turkyede yaşadim . son 7 seneyi evlendim çocok oldu sene de bir geldim . evet her şey çok değişmiş. içerinizde bile . mesela bir gun çarşafli bayanlari gormek için belli bir mahaleye gitdik. normal kapali bayan bile çok azdi . ama sadece beş senede bu bile değişti. şimdi bu 7 srnede bu şartlarda tabii ki çok şey değişir. ben haksizsiniz demiyorum ki.

Ben batılı da istemiyorum doğulu da ama ortadoğu kültürünü 1 gram bile istemiyorum
Paranız varsa doğrudan avrupaya gidin
Uçakla direkt türkiyeden değil

yok kesin değil yani türkiye diye bir ülke yokmuşçasına yaşasın herkes

Aileniz Türkiye nin neresinde?

Aynen biktik . En son gelen afkan kacaklari , bardagi tasiran son damla oldu .
Yoksa normalde misafirperver insanlardik
onlar istanbul da . tam 4 ev den oluşan. turkye eskiden 2. evimiz gibiydi . benim dayim goruntuleme merkezi var . o zamanlar işe ikamet vardi. gel yerleş diyordu. gerek yokdu. şimdi bir nevi zorunda hiss etdik ama tabii ki vaz geçmeye başladim

Sizin çarşaflı birine bakmaniz bile bize cok ters mesela, kapali insanlara karşı değiliz ama çarşaf bana saçma geliyor. Bizler bile artik ulkemizi terk edecek hale geldik, buraya yerleşen insanlar yuzunden

ben ne dediğinizi anliyorum ve hak veriyorum .kultur konusunda, siz beni gormediniz ama ben sizi gordum. ayniyiz . ben hiç yabanci olmadim orda. beni de iten saygisizlik goren ve ya eden gormedim . ama siz duşuncenizde serbestsiniz

Sizin çarşaflı birine bakmaniz bile bize cok ters mesela, kapali insanlara karşı değiliz ama çarşaf bana saçma geliyor. Bizler bile artik ulkemizi terk edecek hale geldik, buraya yerleşen insanlar yuzunden
ben çarşaf ve ya kamanmak konusunda yorum yapamam . demek istediğim o zamanlar kapali bile azdi . çarşafli olmasina inanmamiştik.... o bakimdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…