- 23 Şubat 2021
- 1.715
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.718
- 53
Bunu biz düşünmeyelim ya aaaa vallahi daraldım artık cidden ne ya geçiş zonu mu türkiyeSoyle düşünün siz son 7 yıla kadar burda yaşamışsıniz siz ayak uydurursunuz. Peki esiniz ve çocuğunuz nasil ayak uyduracak.
saygisizliğa gerek yok. burda medeni halde fikir almaya çaliştim. tepkileri gorunce yine de medeni olmak tekrar ve tekrar duşunmektir. neden beni geri zekali sandiğinizi anlamadimHayatta inanmam vazgeçtiğinize
Siz kendi kendinize saygısız konuşuyorsunuz.saygisizliğa gerek yok. burda medeni halde fikir almaya çaliştim. tepkileri gorunce yine de medeni olmak tekrar ve tekrar duşunmektir. neden beni geri zekali sandiğinizi anlamadim
Cunku inanilmaz derecede cok cocuk yapiyorlar ve cook cahiller maalesef.erkekleri cok pis bakiyor kadinlaraAynen. Bir ingilizi bir iranliya, suriyeliye, afganliya tercih ederim. Ortadoğu halkından bıkmış, tiksinmiş durumdayım.
ben ne dediğinizi anliyorum ve hak veriyorum .kultur konusunda, siz beni gormediniz ama ben sizi gordum. ayniyiz . ben hiç yabanci olmadim orda. beni de iten saygisizlik goren ve ya eden gormedim . ama siz duşuncenizde serbestsiniz
konu kapanmiş gibi gozukuyor . ama eşim de orayi gormemiş deģil zaten orda evi var ama oara değeri ikamet için tyeterli değildi . benim oğlum sadece turkye çizgi filmlerini izliyor . bir kelime farsca bilmiyor . zatet bizim şehrimizde fars falan çok az . aslinda ben arayi çok beyenirdim yazi ve dil konusunda bile kendimizi çok geliştirdik . kalsin ki kultur . ama malesef ....Soyle düşünün siz son 7 yıla kadar burda yaşamışsıniz siz ayak uydurursunuz. Peki esiniz ve çocuğunuz nasil ayak uyduracak.
Bende böyle düşünüyorum. Benim iki kuzenimin eşi ingiliz, birinin ailesi burada yaşıyor.Aynen. Bir ingilizi bir iranliya, suriyeliye, afganliya tercih ederim. Ortadoğu halkından bıkmış, tiksinmiş durumdayım.
o zamanlar benim ulkem bu kadar insanlara hayvan gibi davranmiyordu. kimse başka bir ulkenin 2. derece vatandaşi olmak istemez . sadece çocuğumun daha nezih ortamda buyumesini istedim . iran, devleti yuzunden biraz insanlarin zivaradan çikmasina doğru gidiyorbiz turkler zaten kendi dilimize okumaya bile hakkimiz yok . . biz oyle insanlar değiliz kendi dilimizle konuşan ve nezih olan ortamda olmak istedik . ama olmayacak galibaBen sunu anlamadim ulkemize o kadar yil gelip gitmissiniz, ikamet alacak kadar tanidiklariniz var. Bu konunun amaci ne yani o zaman polemik mi? Ben carsaflilari gormek icin hangi mahalleye gidilir hic bilmiyorum mesela siz onu bile biliyorsunuz.
siz gakiba kendini beğenmiş , etrafinda hiç bir şeye saygisi olmayan ingilizleri gormediniz galiba. ama ben gordum . çok saygin ve duzgun iranli lari da gormediniz , ama onu da gordum . her yerde iyi ve kotu vardirBende böyle düşünüyorum. Benim iki kuzenimin eşi ingiliz, birinin ailesi burada yaşıyor.
Kendi hallerinde, saat 20:00’den sonra evlerinden gürültü duyulmaz, derli toplular, kendi bahçelerinde bile başkalarını rahatsız edecek görüntü bırakmazlar.
Çocuklarına dışarıda çığlık atmama,çöp atmama,bir şeylere zarar vermeme konusunda çok ciddi terbiye veriyorlar. Ki eğlenmeyi çok severler, topluluk halinde ev partileri olur ama onda bile yüksek ses olmaz.
Ben daha 1. Yi yapamadim. Nasil bakacağız diye düşündükçe vazgeçiyorum. Ben mutlu degilimki bu imkanlardan cocugu nasil mutlu edecegimSanki kendi ülkesinde refah içinde yasıyormuscasına hunharca doguruyorlar
Ben surda kendi ülkemde 2. Çocuğu yapmak istemiyorum, böyle bir dünyaya cocuk mu getirilir diye .
Ben ülkemde görmedim beni de bu kısmı bağlıyor. ki yazlığımızın olduğu yerde yoğunluk ingilizdi, İzmir’de yaşıyorum burada da Arap çok ve görüyorum yaşam şekillerini ve bezdik.siz gakiba kendini beğenmiş , etrafinda hiç bir şeye saygisi olmayan ingilizleri gormediniz galiba. ama ben gordum . çok saygin ve duzgun iranli lari da gormediniz , ama onu da gordum . her yerde iyi ve kotu vardir
ben tamamen anliyorum . zaten ilk 3 comment de bu tepkilerin nedenini anladim. haklisinizsizin özelinizde demedim zaten. sonuçta her memlekette her tür insan var, siz farklı ve yakın olabilirsiniz Türk kültürüne. fakat doğal olarak bizim ülkemizde bir önyargı var. çünkü senelerdir çok yorulduk. her gün haberlerde bir sürü şey görüp geriliyoruz.
göçmenler sürekli saldırmalara başladı, kaç vatandaşımız dayak yedi mesela.
bir nokta aşılınca artık insanlara sempati duymak zorlaşıyor. o nedenle siz kendinizi insana gösterene kadar sıkıntı yaşarsınız malesef.
ÜzülmeniZi istemem ama.. Artık Suriyeli, Afgan çocukların olduğu sınıflara çocuklarını göndermiyor çoğu aile…o zamanlar benim ulkem bu kadar insanlara hayvan gibi davranmiyordu. kimse başka bir ulkenin 2. derece vatandaşi olmak istemez . sadece çocuğumun daha nezih ortamda buyumesini istedim . iran, devleti yuzunden biraz insanlarin zivaradan çikmasina doğru gidiyorbiz turkler zaten kendi dilimize okumaya bile hakkimiz yok . . biz oyle insanlar değiliz kendi dilimizle konuşan ve nezih olan ortamda olmak istedik . ama olmayacak galiba
Aynen öyle. değişen bir şey olmayacak yine kendileri gibilerle okuyacaklar. Boşu boşuna kalabalık,huzursuzluk işte.Üzülmeniİ istemem ama.. Artık Suriyeli, Afgan çocukların olduğu sınıflara çocuklarını göndermiyor çoğu aile…
ben niye uzuliyim ki . hiç biri değilimÜzülmeniZi istemem ama.. Artık Suriyeli, Afgan çocukların olduğu sınıflara çocuklarını göndermiyor çoğu aile…
bundan bana ne?Aynen öyle. değişen bir şey olmayacak yine kendileri gibilerle okuyacaklar. Boşu boşuna kalabalık,huzursuzluk işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?