ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Bu gelen sapıklar yüzünden ülkedeki erkeklerde sapiklasti gel bacım gel benim ülkemin çocuğu sizin pis yobaz kocalarinizin tacizine ugruyorsa sizde tecrübe edin bunu .. belki anlar sapik erkekleriniz.. şuan param olsa lüks hayat vaat etseler durmam bu ülkede . Nalet girsin bok ettiler ülkeyi. Ahlak adap yönünden demişsin de asıl bunlardan yoksun olan sizin ülkeniz insanlariniz ..? Ülkeyi baştan sona bol suyla yıkamak lazım hepsi sınır dışı edildiğinde ...

Burda göreceğiniz tepki bu farkındaysanız bir tane gelin yorumu almadiniz
bunu beklemiyorum ki. benim hedefim başkaydi. ben yarin istersem gelip oraya yerleşirim ama kultur dediğiniz çok değişmiş galiba.tabii ki haklisiniz ve bende tekrar duşunmeye başladim

bunu beklemiyorum ki. benim hedefim başkaydi. ben yarin istersem gelip oraya yerleşirim ama kultur dediğiniz çok değişmiş galiba.tabii ki haklisiniz ve bende tekrar duşunmeye başladim
Tabiki biz burda size ne söylersek söyleyelim gelmek istedikten sonra gelirsiniz. Biz sadece size gerçeği göstermeye çalışıyoruz. Amacımız kesinlikle sizi kirmak degil, hepimiz insanız sonuçta. Buraya geldiğinizde bunlari yaşayacaksınız. Bizden degil, bizler hic denk gelmiycez. Bizim gibi milyonlar burda. Siz bir soru sordunuz biz gerçek düşüncelerimizi aktardık. Benim oğlumun farzedin ki arkadasi olsun, yasaklarım gorusturmem. Onlar cocuk demem ki onlar masumiyet demekler

Gelmeyin başka bir ülkeye gidin. Türkiye insan kapasitesini doldurmuş durumda. Bir süre Van’da yaşadım yanlış anlamayın ama oraya gelen İranlılar şehiri talan ediyordu hiçkimse onlar varken dışarı çıkmak istemiyordu zira “kültür farkı” çok fazlaydı. Kalabalık oldukları için kurallara uymak yerine kendi kurallarını koyup onu uyguluyorlar. Müslüman olmak aynı coğrafyada yasamak hatta Türkçe bilmek bile aynı ya da benzer kültürlere sahip olunduğu anlamına gelmiyor. Kültürler çok ama çok farklı. Gelen yabancılar da genelde kendileri ile aynı kültürden (kalabalık aileler şeklinde) insanlarla yaşadıkları için uyum sağlayamıyorlsr ve ghettolasmalar oluşuyor. Gelecekseniz çekirdek aile olarak iranlılardan uzakta bir yere yerleşin. En azından göze batmaz kültüre uyum sağlarsınız. Çevre için de sizin için de daha uygun olur.

doğru. siz yabanci istemiyorsunuz . bu irak li ya dairanli olsa fark etmez . anladim

Biz böyle bir millet değildik. Bezdirdiler. Tercih bize kalsa İran’daki baskıcı rejimden, Sincan Uygur’da Çin zulmünden kaçabilen Türklere kucak açmak isterdik lakin bize Suriyelileri dayattılar, ardından zengin Kuveytli, Katarlı Araplar ülkede emlak piyasasını alt üst etti. Ne maddi ne manevi anlamda kaldırabilecek gücümüz yok. Tahammül kotamız doldu. Ülke geneli olarak Ortadoğu kültüründen nefret ediyoruz. Eskiden olsa “Onlar bize Nuri Paşa’nın emaneti.” falan diye romantik cümleler kurabilirdim ama kültür çatışması dediğimiz şey maalesef sizinle bizim aramızda da var.

goz yaşlarimi tutamiyorum . allam bizim kileri bildiği gibi yapsin . haklisiniz . hayir iyi oldu bu . gerçek budur evet .

anliyorum ve hak veriyorum . seneler turkyeye gelip gitdim . iş için. çoğu iranliyim dediğimde şaşirirlardi. azeriyim dedigimde nasilsaygi gorurdum . ama herşey değişmiş goruyorum . haklisiniz ama.

anliyorum ve hak veriyorum . seneler turkyeye gelip gitdim . iş için. çoğu iranliyim dediğimde şaşirirlardi. azeriyim dedigimde nasilsaygi gorurdum . ama herşey değişmiş goruyorum . haklisiniz ama.
Bir insan is icin geldiginde saygı duyarız ama olay buraya yerlesmeleriyse düşüncemiz tamamen degisir.

Hayir ama savaşta şunda bunda Atatürkun emrinde savaşmayıp diger ülkelere kaçmış korkaklar bizden değildir. Savaşı görünce kuyrugunuzu kıstırıp kaçıyorsunuz, neresi rahat oraya gidiyorsunuz
siz anlamamakta kararlisiniz . biz onceden turkye deydik demedim . turkiyeliyiz de demedim . turkuz . azeri. turkmen de değiliz .fars ya daarap laalakamiz yok . onu demek istedim . neyse ....

Gelin burda bizim yan komşular gibi perdeleri bile kapatmadan evin içinde takılırsınız.
Karşı siteden de sizi izlerler.
Bağıra çağıra takılırsınız evde
yaaa benim İranlı komşum da öyleydi Van’da görev yapmıştık bir ara. Hatta eşim ve 6 arkadaşı bir gün bizim salonda PlayStation oynuyorlardı sigarayı içtikleri için de pencereyi falan açmışlardı, kadın perdelerini açıp pencerenin önüne oturup bunları izliyormuş. Eşim söylene söylene perdeleri kapatıp bağırmıştı İran’da kültür böyle galiba ama ne hikmetse eşi (Adam Türk tır şöförü) gelince bütün perdeleri kapatıp başını örtüyordu

hepinize teşekkurler .hepinize , çunku baziniz turkyede bile saygin insanlarin azaldiğini israrla gosterdiniz bana . baziniz da benim daha anlayabileceğim dille yabanci istemediğinizi ve nedenlerinizi anlatdiniz. tabii ki ben hiç bir zaman ayilemin seviyesini indirmem. sin kotusunuz ya haksizsiniz demiyorum ... sadece saygiyla davranip saygisizlik gormek tahammulumde degil. inşaallan bu seçenek hayat planimizdan silinir .
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…