Ulu orta emziren anne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

World health organization yani who üç yaşına kadar
American Academy of pediatrics en az bir yıl olmak üzere bebek ve anne bu bağı istediği sürece emzirmeyi öneriyor
Sana normal gelmemesi bunu yanlış kılmıyor yani,zararı var diyemezsin
Emzirmenin uzamasının çocuk mastürbasyonuna yol açması konusuna zaten hiç değinmiyorum şaka gibi
Toplumumuzda neden memeyi iğrenç ve öcü gibi görme eğilimi var
Insanlar 2 yaşında çocuk nasıl emer ay çok feci falan deyince şok oluyorum

haklısın canım ayıp diye bişe var ama yok artık moda oldu göbek açıp hamile pozu meme açıp anne pozu
bide maşallah 157 anneden bu boy kız nası çıkmış D:

Bu işten şunu anladım,memişi herkesin için de çıkartıp emzirirsen daha fazla anne oluyorsun.
Doğurursam en kalabalık yere gidip açıcam memişlerimi ve emzireceğim.

anneliğin kutsallığını tadarsın analığın dibine vurursun işte lönk diye sütlü memeleri halka açık dışarı fırlatınca

Bu işten şunu anladım,memişi herkesin için de çıkartıp emzirirsen daha fazla anne oluyorsun.

true seni Femen Türkiye ye alalım canım orada pratik sonra annelikte rahat kaygısız uygulamaBirde femen e kızıyorlar kadınların tek suçu ortalıkta emzirmeden memiş açmak...

ilahi kızlar güldürdünüz beni
emzirirken bebişinizle gözgöze ve yanlız olarak temas kurun, bu en özel ve en kutsal emzirme anları olacaktır

haklısın canım ayıp diye bişe var ama yok artık moda oldu göbek açıp hamile pozu meme açıp anne pozu
bide maşallah 157 anneden bu boy kız nası çıkmış D:

Anlamıyorum hamile olmadan önce memeni açıyor musun insan içinde hayır ee içi süt dolunca mübah mı oluyor açabilmek.Açmayın memenizi ulu orta yahu.Ben görünce utanıyorum bir bayan olarak

ilahi kızlar güldürdünüz beni
emzirirken bebişinizle gözgöze ve yanlız olarak temas kurun, bu en özel ve en kutsal emzirme anları olacaktır

Kesinlikle o özel an baş başa hissedilerek yaşanmalı diğ mi....Haklısın.

sadece annemin ve esimin yaninda meme gorunur sekilde emziririm ama ucakta uzun yolculukta falan da emziriyorum gerektiginde, ortuyle sadece gogsum gorunmeyecek sekilde kapatiyorum oglan kapattirmiyor yoksa. arkadasiniz da ozellikle yayilip sacilmadiysa tiksinc bulmaniz ozellikle emzirmis bir anne olarak hic dogru degil

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Cocuk emzirmek dogal da...
E gaz cikarmak ve bilimum vucut aktiviteleri de son derece normal ve dogal. Niye insan icinde yapmiyoruz bunlari? Siz toplum icinde gaz cikarmak gibi dogal birsey yapip "Ben dogal birsey yaptim ki" diye gerine gerine geziyor musunuz?

Herseyin bir usturubu vardir. Herkesin memeyi gorebilecegi birsekilde memeyi herkesin onunde acmanin annelikle, kutsallikla bir ilgisi yok. Kisisel tercihle ilgisi vardir, o ayri. O cocuk daha mahrem bir sekilde de emzirilebilir. Cocugundan memeyi calmiyorsun, sadece usturubuyla yapiyorsun.

Insan cocugu olunca dusunme yetisini, mahremiyetini filan mi kaybediyor anlamadim. "Anneyim, cocugumdan baska dunya umrumda degil" modunu fazla abartiyor bazilari.

Ee,haklısınız tabii,bu düşünceler bastırılmış cinsellikten kaynaklanıyor.El,ayak gibi bi organ işte...üstelik bebek beslemeye yarıyor o iğrendiğiniz memeler... İsteyen kapat emzirir,isteyen açar emzirir.saygı duymak ,hoş görmek gerekir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Vallahi anlamıyorsunuz ama siz beni:26: Bunun için özel önlükler var arkadaşım biraz araştırma yaparsanız bebeğin nefes alırken bunalmayacağını çok rahat görürsünüz. Memeyi kapatmaktan bahsediyoruz üst kısmı yani bebeği kazağın içine sokun ordan emsin demiyoruz

O konuda hemfikiriz zaten, ancak sere serpe olsa dahi ,iğrenç bulmuyorum hiçbir şekilde emzirmeyi , insallah o duyguyu tadınca siz de anlarsınız ne denmek istendiğini

Bazı şeyleri anlamamız için yaşamamıza gerek yok ki sonuçta bu yaşımıza gelene kadar çevremizden, ailemizden ve doğuştan gelen hislerle bi'birikimimiz var. İlerde anne olmak en büyük hayalim diyebilirim umarım Allah nasip eder ancak sırf şu memelerini löp diye çıkarıp gözüme sokan teyzeler yüzünden küçüklükten belli bi'yaşa kadar emzirmenin en iğrenç şey olduğunu düşünmüş bi'insanım. Resmen çocukluk travması yaşattılar bana.
Bebekle annenin emzirme anı çok özel bi'an, başbaşa olmayı veya göğsümü özel örtülerle örtüp kimseyi rahatsız etmeden emzirmeyi tercih ederim. Bakıyorum ortalıkta 5 yaşında çocuklarda olsa anneler mucizevi bi'şey yapıyorum diye çocuk psikolojisini es geçip feci rahat davranıyolar. Karşılıklı saygı gerek bu yüzden.

Ahaha True ya çok yaşa

Ben doğru bulmuyorum bu durumu. Hadi boş odalara geçse orda emzirse neyse de milletin içinde gerçekten çok ayıp.
Ben de vapurda rastlamıştım böyle bir olaya. Kocası da yanındaydı, aklınca siper olcak kadına. Ama millet daha çok merak edip göz ucuyla seyrediyor olayı.
Ben doğru bulmuyorum, ayrıca da ayıplıyorum
Bir yere giderken atarsın bebek çantasına azıcık biberona süt acıktığında idareten onu verirsin. Eve varana kadar emmeyiversin ölmez. Böyle el bebek gül bebek büyütüyorlar çocukları kucaktan inmiyor, laf dinlemiyor

Sizin şu yorumunuzdan sonra bir iki dk düşündüm, çünkü dört yaşında ve iki aylık iki kzım var ben büyük kızımın yanında gayet rahat emziriyorum, eğer yanında emzirmesem çoğu zamanımı yatak odasında geçirmem gerek....sizin gibi onun da iğrenç bir şey diye düşünmesini istemem...

Ama hayır şimdiden kızım ben de anne olacağım, sonra onu emzireceğim değil mi anne diyor hatta daha bu akşam senin yediklerin kardeşime gidiyor ya bend e büyüyünce benim yediklerim de kendi bebeğime gidecek değil mi diye hevesli hevesli anlatıyordu.. Bu yüzden içim rahatladı... Genelde kız çocukları annelikle ilgili herşeye çok ilgi duyarlar, belki de laf arasında bir yakınınızdan bunun iğrenç olduğunu duydunuz ve ondan etkilendiniz kimbilir...

Herkesin kendi tercihi, karışmam, rahatsız olursam o tarafa bakmam, o kadar... Ama kendim dikkat ediyorum, yakın arkadaşların abla anne gibi yakınların yanında, en az şekilde açarak, gerekirse üzerini bir şeyle örterek emziriyorum... Erkeklerin yanında emzirmem ama kayınvalidemlerin evi sobalı orda çokzor oluyor...

Eşimin yanında emzirmeye gelince, eğer emzirmezsem akşam üç dört saatlik birlikteliğimizi yok etmiş olurum ki bence bu daha tehlikeli... Erkekler de bu kadar çıtkırıldım olmasınlar bir zahmet....

Son düzenleme:
Vuuu!eve varana kadar emmesin,ölmez mi?! Çok iddialı olmuş ... Siz ilerde öyle yaparsınız ,bebek de bekler di mi??

Ben de 18yaşındayken uçak yolculuğunda bi olaya tanık oldum ve yamyam insanlardan utandım.kadının biri bebeğini emziriyordu.üzerine tülbent örtmüştü,bebek kıpır kıpırdı.etraftaki yamyamlar gözlerini dikmiş,belki ucundan görürüz diye ağızlarının suyı akmış bekliyorlardı.işte böyle zavallılar var .haa ,kadında suç ama çocuk hiç uluorta emzirilir mi! Bekleseydi,çocuk ölmezdi yaaa...
Bu durumda sapık anne mi,o yamyamlar mı? 💩

Son düzenleme:
Ulu orta emzirmek iğrenç demeyeyim de hoş bir durum değil gerçekten.

benim oğlumda 1,5 yaşında ve hala emiyor sadece annemin ve eşimin yanında emziriyorum başkasının yanında emzirmeyi aklımdan dahi geçirmedim,

hemcinsimde olsa utarım

insanların karakterine bağlı birşey kimi insan mahremiyetini herkese açabiliyor,saygı duyuyorum fakat doğru bulmuyorum.

Ama o sizin kendi canınız:) Ben de annemi emzirirken gördüm (üstünü kapardı ama gördüm yani), hatta doğumundan sonra 25 dikiş atılmıştı pansumanını da ben yaptım.
Ama işte annem o benim. Okudunuz mu bilmiyorum küçük yaşlardaydım halam 3,5 yaşına yakın olan erkek kuzenimi emziriyodu uluorta çıkarıp çocuğun kocaman olması, halamın göğsünü o kalabalıkta çıkarıp emme işi bitse bile sohbeti bırakıp hemen kapatmaması travma sebeplerimden biri olmuştu o yaşlarda. Oyüzden anne-kız ilişkisini baz almayın derim kız çocukları zaten kendi annelerini model alırlar büyüme aşamalarında. Başka bi'kadın tuhaf gelebilir.

Ek olarak yanlış anlaşılıyorum galiba. Ben memenin tamamının çıkarılıp bebek emmeyi kestiği an bile örtmeden rahat davranılmasını yanlış buluyorum. Yoksa emzirme önlüğüyle bebeğini istediği her yerde emzirsin. Ben de sohbet ederken kafamı çevirmek zorunda kalmayayım. 15 senelik arkadaşımı anne olana kadar askılıyla bile görmemiştim. Şimdi bir doğurdu görmediğimiz yeri kalmadı ayrı bi'rahatlık geldi resmen :/ Şahsen rahatsız oluyorum örtsene dediğimde de aman nolucak diyo görmek zorunda değilim ki.

Son düzenleme:

Sanan katılıyorum bende arkadaşlara hayretler içerisinde bakıyorum anne zevkten dört köşe olmuyor orasini burasini acarken büyük konuşmamak gerek

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çocuklar en fazla 2 yaşına kadar emzirilmeli diyo dünya saglık örgütü 2 yaşından sonra bebeğin cinsel kimliğine zarar verirmiş..ayrıca mama yoksa yanında emzircek tabi siz yemek yerken sizden tiksinsinler istermisiniz aynı şey yawru daha o anneside bıkmistir tabi emzirmekten laflamak istiyodur nevar bunda..ayy bu mu yani sorun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Off hiç hoşlanmıyorum şu durumlardan
Bana hiçte normal gelmiyor böyle şeylerr
İnsanın bir özeli olmaz mı ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…