bana normal gelmiyor canım 2 yaşını geçmiş bir çocuğun hala emmesisonuçta anne sütünün de faydalı yararlı olduğu bir dönem var 2 yaşından sonra bir yararı olmaz çocuğa onu demek istedim
uzun süre Emzirme büyüyen çocukta yeme ve çiğneme sıkıntıları yaratabilir.
Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olmasına,
Ön bakım ve becerilerinin gelişmesinin gecikmesine,
2 yaş sonrasında inat döneminin uzamasına, çocuğun" hayır'ı'' öğrenmede gecikmesine,
2 yaş üzeri çocuklar cinsel kimliklerini keşfetme döneminde olduğundan, emzirmenin uzaması çocuk masturbasyonuna sebep verebilir.
İştahsızlık(diğer gıdaları reddetme ) ve uyku problemlerine(sık uyanma ve uykuya dalamama gibi) neden olabilir.
Uzun süre emzirme, bebek süt dişlerinde erezyona(aşınma) ve çiğneme fonksiyonlarının azalmasına bağlı diş sürme gecikmelerine neden olur.
Aha True yu da kaybettik.True ben annemden 3 ay bile süt alamamışım.Benim ki ulu orta da emzirmedi.Daha mı az anne oldu kadıncağız yooo.Çok takılıyorlar ne oldu sonuçta 1.76 boyum var.Sağlıklıyım çok şükür.Genetik olarak da annem babam çok uzun değil ortalama kişiler hatta aney 1.57.Yani çok sıkmayın canınızı 2 yaşına kadar emzirilmeli bebek diye.Herkesin kendi seçimi ama ben çocuk bilençlendikten sonra emzirilmesine karşıyım.Libido daha bebekken dahi varır.Bebekler bu yüzden bezlerinin üstüne oturmayı severler.Emzirecez emzirecez diye abartıp sonra ulu orta emzirmeye vardırıyorsunuz işi işte...
Bu işten şunu anladım,memişi herkesin için de çıkartıp emzirirsen daha fazla anne oluyorsun.
Doğurursam en kalabalık yere gidip açıcam memişlerimi ve emzireceğim.
Bu işten şunu anladım,memişi herkesin için de çıkartıp emzirirsen daha fazla anne oluyorsun.
true seni Femen Türkiye ye alalım canım orada pratik sonra annelikte rahat kaygısız uygulamaBirde femen e kızıyorlar kadınların tek suçu ortalıkta emzirmeden memiş açmak...
haklısın canım ayıp diye bişe var ama yok artık moda oldu göbek açıp hamile pozu meme açıp anne pozu
bide maşallah 157 anneden bu boy kız nası çıkmış D:
ilahi kızlar güldürdünüz beni
emzirirken bebişinizle gözgöze ve yanlız olarak temas kurun, bu en özel ve en kutsal emzirme anları olacaktır
Bence başınıza tülbent geçirip bir süre nefes almayı deneyin
İşkenceyle neyi kastettiğimi anlarsınız
Kaldı ki burada mucizevi birşey yapıyorum herkes mememi görsün gibi bir anlayış yok
Ne alaka cidden anlamadım
Emziren anne ne büyük mucize herkes mememi görsün mü diyor sizce?
O konuda hemfikiriz zaten, ancak sere serpe olsa dahi ,iğrenç bulmuyorum hiçbir şekilde emzirmeyi , insallah o duyguyu tadınca siz de anlarsınız ne denmek istendiğini
Sizin şu yorumunuzdan sonra bir iki dk düşündüm, çünkü dört yaşında ve iki aylık iki kzım var ben büyük kızımın yanında gayet rahat emziriyorum, eğer yanında emzirmesem çoğu zamanımı yatak odasında geçirmem gerek....sizin gibi onun da iğrenç bir şey diye düşünmesini istemem...Vallahi anlamıyorsunuz ama siz beni:26: Bunun için özel önlükler var arkadaşım biraz araştırma yaparsanız bebeğin nefes alırken bunalmayacağını çok rahat görürsünüz. Memeyi kapatmaktan bahsediyoruz üst kısmı yani bebeği kazağın içine sokun ordan emsin demiyoruz
Bazı şeyleri anlamamız için yaşamamıza gerek yok ki sonuçta bu yaşımıza gelene kadar çevremizden, ailemizden ve doğuştan gelen hislerle bi'birikimimiz var. İlerde anne olmak en büyük hayalim diyebilirim umarım Allah nasip eder ancak sırf şu memelerini löp diye çıkarıp gözüme sokan teyzeler yüzünden küçüklükten belli bi'yaşa kadar emzirmenin en iğrenç şey olduğunu düşünmüş bi'insanım. Resmen çocukluk travması yaşattılar bana.
Bebekle annenin emzirme anı çok özel bi'an, başbaşa olmayı veya göğsümü özel örtülerle örtüp kimseyi rahatsız etmeden emzirmeyi tercih ederim. Bakıyorum ortalıkta 5 yaşında çocuklarda olsa anneler mucizevi bi'şey yapıyorum diye çocuk psikolojisini es geçip feci rahat davranıyolar. Karşılıklı saygı gerek bu yüzden.
Ahaha True ya çok yaşa
Sizin şu yorumunuzdan sonra bir iki dk düşündüm, çünkü dört yaşında ve iki aylık iki kzım var ben büyük kızımın yanında gayet rahat emziriyorum, eğer yanında emzirmesem çoğu zamanımı yatak odasında geçirmem gerek....sizin gibi onun da iğrenç bir şey diye düşünmesini istemem...
Ama hayır şimdiden kızım ben de anne olacağım, sonra onu emzireceğim değil mi anne diyor hatta daha bu akşam senin yediklerin kardeşime gidiyor ya bend e büyüyünce benim yediklerim de kendi bebeğime gidecek değil mi diye hevesli hevesli anlatıyordu.. Bu yüzden içim rahatladı... Genelde kız çocukları annelikle ilgili herşeye çok ilgi duyarlar, belki de laf arasında bir yakınınızdan bunun iğrenç olduğunu duydunuz ve ondan etkilendiniz kimbilir...
Herkesin kendi tercihi, karışmam, rahatsız olursam o tarafa bakmam, o kadar... Ama kendim dikkat ediyorum, yakın arkadaşların abla anne gibi yakınların yanında, en az şekilde açarak, gerekirse üzerini bir şeyle örterek emziriyorum... Erkeklerin yanında emzirmem ama kayınvalidemlerin evi sobalı orda çokzor oluyor...
Eşimin yanında emzirmeye gelince, eğer emzirmezsem akşam üç dört saatlik birlikteliğimizi yok etmiş olurum ki bence bu daha tehlikeli... Erkekler de bu kadar çıtkırıldım olmasınlar bir zahmet....
World health organization yani who üç yaşına kadar
American Academy of pediatrics en az bir yıl olmak üzere bebek ve anne bu bağı istediği sürece emzirmeyi öneriyor
Sana normal gelmemesi bunu yanlış kılmıyor yani,zararı var diyemezsin
Emzirmenin uzamasının çocuk mastürbasyonuna yol açması konusuna zaten hiç değinmiyorum şaka gibi
Toplumumuzda neden memeyi iğrenç ve öcü gibi görme eğilimi var
Insanlar 2 yaşında çocuk nasıl emer ay çok feci falan deyince şok oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?