- 22 Haziran 2016
- 12.669
- 57.649
- 598
Kesinlikle katılıyorum,keske suan gelip burayı okusalar,bir kere o videoyu izleseler..hic mi canınızın kiymeti yok degil mi?? Cocuk için bi sans daha diye diye nice hayatlar söndü mahvoldu.sen öldükten sonra o çocukların durumu daha mi iyi olacak sanki?..zaten bu tarz adamların öncesi hemen hep aynı hikaye,
yani durup dururken mis gibi adamın kalkıp karısını öldürdüğü milyonda birdir.
çoğu önceden karısına/çocuklarına şiddet uygulayan, intihara meyilli, aşırı kıskanç, aşırı sahiplenici, tüm duygularını aşırı uçlarda yaşayan adamlar oluyorlar.
şimdi burda konu açanlara da diyoruz ki, yapma etme, yol yakınken canını kurtar ama "yine boşanıncılar gelmiş" keh keh diye alaya alınıyoruz.
oysa istatistikler ortada, sadece 2015 yılında 90 kadın, resmi eşi tarafından öldürülmüş.
Eki Görüntüle 2080122
yani, hani diyoruz ya aman gece çıkmaya korkar olduk,
memleket piskopat doldu diye...
bir kadının evinde, yatağını paylaştığı adam tarafından öldürülme oranı, sokaktaki herhangi bir piskopat tarafından öldürülme oranından tam 2 kat daha fazla.
ama yok, yuva kolay kurulmuyor,
çocuk için bir şans daha verilmeli,
ucunda ölüm olsa da...
Bu konuda kendimden örnek vermek istiyorum.cocuklugumdan beri hep siddet icinde büyüdüm,annem cok saf bi insandi hala daha oyle.annesi babasi ölmüş,basina birsey gelse sahip çıkanı yoktu.kardesleri bile ona göre.babam yıllarca dovdü,kafasını yerdeki betonlara çarpa çarpa dövdü,kemerle dövdü,bicakladi..baba yapma diye önüne gecer yalvara yalvara aglardik.alkolikti.anneme yapmadığını birakmazdi.annemi zorla işe katti,annem çalışırken eve hergun farkli kadinlar getiriyordu.kadin bize yumurta pisiyordu.yatakta bile gördüm kac defa.annem herseyden bi haber.bir gun anneme soyledim,daha cok kucugum,ya 6 yaşında ya 7. annem kavga cikardi babam yine dövdü..hep dövdü hep vurdu.uykudan geceleri aglayarak babamin sesine uyanirdik yine bagirirdi.annemi kalk yemek koy önüme diye döverdi.icip icip geceleri gelirdi.hatta cogu zaman gelmedigi de olurdu.yolda gördüğüm zaman yanina gidip konusamazdim arkadaslarinin yaninda.kizardi döverdi..velhasil kelamm igrenc bi çocukluk yaşadım.simdi babamin hala kötü huyları devam eder.ama yaslaninca bi nebze eskiye gore suan daha iyidir.ama ne onemi var ki..herkes anneme nasil cektin o adami yillarca dedi köpeği baglasan o bile durmazdi yaninda o adamin dedi.annem de kiz çocuğum olduğu icin birakamadim.biraksam da yol bilmem iz bilmem nereye kacabilirim dedi.babam annemi dışarıya cikarmazdi dogru düzgün.kendi cahil kalmasını istedi bi taraftan da.kiyafet almazdi,cogu zaman ac oturdu annem evde.ve daha niceleri..bu soylediklerim sadece bi kac örnek.daha da fazlasi var elbet..
Simdi diyorum ki,keske kacsaydin anne diyorum.keske bizi birakip gitseydin,yurda verselerdi beni,emin ol cok daha saglam bi psikolojiyle buyurduk derim hep.o gunler aklima geldikce her gun yeniden kahroluyorum.keske kaçıp gitseydi de,ben annemin hunharca yediği dayaklari gormeseydim,babamin pisliklerine sahit olmasaydim,bunca siddetin icinde buyumeseydim