Umudumuz Bitmeyecek..Biz de Anne Olacağız Diyenlerin Mekanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi semi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

evet tatlım. orda yazıyodur mutlaka hareketliliği, canlılığı.
1. saatın sonunda canlılık hareketlılık 2. sattın sonunda filan yazıyo. ordan anlaşılıyo tatlım.
normal olması gereken değerler var ve bizimkilerin çıkan değerler var ordan karşılaştırabiliyoruz.
ben böyle biliyorum tatlım

Sperm Şekli (Morfoloji): Doğurganlığınızı Etkiler mi?

--------------------------------------------------------------------------------

12 Kasım 2009

Doktorlar bir erkekte kısırlık probleminin olup olmadığına nasıl karar verirler? Yıllardır uzmanlar sperm tahliline odaklanmışlar ancak araştırmalar sayı ve hareketliliğin her zaman tek başına kısırlık olup olmadığını çok iyi öngörmediğini göstermiştir. Sperm tahlilinin bir başka önemli parçası olan sperm şekline de bakmak yararlı olabilir.

Sperm şeklini saptamanın güncel bir yoluna Kruger’in sıkı morfoloji yöntemi denir. Kruger morfolojisi doktorların sperm şeklinin normal olup olmadığını saptamalarına yardımcı olan faydalı bir sistemdir. Kruger yöntemi ile sperm şekillerine bakılması başlangıçta, spermlerin yumurtayla laboratuarda birleştirildiği bir kısırlık tedavisi olan tüp bebeğin başarısını öngörmek kullanılmıştır. Son zamanlarda mikroenjeksiyonun gerekli olup olmadığını görmek için kullanılmaktadır. Mikroenjeksiyon tek bir spermi yumurtanın içine enjekte ederek spermin yumurtayı döllemesine yardım edildiği bir işlemdir.

Bu amaçlar için kullanılmasına rağmen hekimler ve bilim insanlarının tümü tek başına Kruger sıkı morfoloji yönteminin tüp bebeğin başarısını öngördüğünden ve mikroenjeksiyon gereksinimini gösterdiğinden emin değillerdir.

Normal Sperm Özellikleri

Normal bir spermin:

· Boyu 5-6 mikrometre ve eni 2.5-3.5 mikrometre (bir iğne ucundan daha küçük), düzgün oval şekilli bir başı olmalı

· sperm başının %40-70’ini kaplayan iyi tanımlanmış bir şapkası (akrozom) olmalı

· boyun, orta parça ve kuyruğunda hiçbir görünür arıza olmamalı

· baş kısmında başın büyüklüğünün yarısından daha büyük bir sıvı damlacığı olmamalıdır.

Sperm Şekil Bozukluğunda İlişki mi Aşılama mı?

Kısırlık problemleri olan hastalarda sperm morfolojisi (şekli) hamile kalabilmeyi etkileyebilir. Eğer sıkı sperm morfolojisi %4’ten daha fazla ise zamanlanmış ilişki ile aşılama arasında başarı farkı çok azdır.

Sperm Şekil Bozukluğunda Tüp Bebek

Tüp bebekte başarılı bir gebelik sonucu alınması birçok faktöre bağlıdır: kaç yumurta döllendiğine, döllenen yumurtaların embriyoya gelişip gelişmediğine, embryonun rahme yerleşip yerleşmediğine. Sıkı morfoloji %4 veya daha az ise yumurtaların döllenme şansı mikroenjeksiyonla daha yüksek olabilir.

Sık Sorulan Sorular?

Yumurtayı anormal şekilli bir sperm döllerse bu çocuğumda genetik anormallik olacağı anlamına gelir mi?

Sperm şekli ile kromozom içeriği arasında bilimsel bir bağlantı yoktur. Sperm yumurtaya girdikten sonra döllenme şansı oldukça yüksektir. Bununla birlikte doğacak erkek çocuklarda aynı tip şekil bozuklukları olabilir. Düşük morfoloji ile karşılaşıldığında rutin olarak Y kromozomu anormalliklerinin araştırılması tartışmalıdır.

Sperm şekil (morfoloji) bozukluğu tedavisi için azaltmam veya kaçınmam gereken herhangi bir madde (örneğin alkol, sigara, kahve) var mı?

Çalışmalar anormal sperm şekli ile bu faktörler arasında bariz bir ilişki göstermemiştir ancak sigara ve uyuşturucudan kaçınmak ve alkol tüketimini kısıtlamak iyi bir fikirdir. bu maddeler sperm üretimi ve işlevini birçok yolla azaltırlar. Sperm DNA (genlerinizi taşıyan materyal) kalitesine hasar verebilirler. Çalışmalar kahve tüketimi ile sperm şeklindeki değişiklikler arasında açık bir bağlantı göstermemiştir.

Sperm şekil (morfoloji) bozukluğu tedavisi için alabileceğim besin destekleri veya vitaminler var mı?
Besin destekleri veya vitaminlerin sperm morfolojisini iyileştirdiği açıkça gösterilmemiştir. Bazı uzmanlar, üreme sağlığı da dahil bazı vücut fonksiyonlarını düzeltmek için günlük vitamin kullanılmasını önermektedirler.

Geri

Son düzenleme:
evet cnm spermin şekli morfolojısı oluyo ama bizimkinde öyle bişe yok.sadee hareketlilik hacim sayı falan var.yani anlamdaığım bunlara göremi şüphelenip morfolojıye bakılıyo.bizimkinin değerleri sınırdada o yüzden yoksa morfolojısındedemi sorun var???? offf yaaaa
bizimkinde yıkama sonrası değerler var ben bişe anlamadım bu işten.hep sayı bizimki tiple alakalı bişe yok.acaba değerleri anormal buluncamı o testi istediler onu anlamadım.

canım yıkama sonucunda çıkan değerlere göre dr değerlendirme yapıyo.
ona göre harekete geçiyolar. yani aşılama tüp diye belirtiyolar.
bizde böyle oldu özel bi test farklı bişey istenmedi.

canım aşılamada yapılan teste olmuyor canım ayrı SPERM TESTİNDE OLUYOR bir androloji yada üroloğa gidip tam anlamıyla muayene olsun hep biz kurcalanıyoruz kanda fsh,ıh,testesteron,e2 hormonlarına baktırsın en azından bişey yoksa bile bilirsiniz neden hiç bir dr bunları istemiyor bir arkadaş araştırarak kendi çözümler bulmuş ve doğal yoldan hamile kalmış dr ların işine geliyor tabi direk aşılama tüp gıcık şeyler

Son düzenleme:
ona göre harekete geçiyolar. yani aşılama tüp diye belirtiyolar.
bizde böyle oldu özel bi test farklı bişey istenmedi.

yani beyefendinin kafası şapkası ne durumda bilmiyoruz

ayy nese en altta morfolojı Kruger .....göre değerlendirilmiştir yazıyo. heralde bakılmış nese.

Ona göre harekete geçiyolar. Yani aşılama tüp diye belirtiyolar.
Bizde böyle oldu özel bi test farklı bişey istenmedi.

yıkama sonrası ayrı canım morfoloji şekil(bozukluğu)demek ben şekil bozukluğu olduğunu biliyordum normal bir sperm testi varmı elinde febecim orada şekil diye yazar

yıkama sonrası ayrı canım morfoloji şekil(bozukluğu)demek ben şekil bozukluğu olduğunu biliyordum normal bir sperm testi varmı elinde febecim orada şekil diye yazar

bendede var canım aşılama öncesi spermiogram yapılmıştı ılk zamanlarda. ona istinaden spermlerde problem var dendi bize.
ama dediğin gibi fsh filanda bakılmadı açıkçası.

ay kızlar sabahtan bu saate ne çok ilerlenmiş oku oku bitiremedim valla:)))

tamam nevacım.
arkadaşlar alsınlar kalan olursa ben alırım

canım biz de de sayı iyi ama eşimde morfoloji sınırda..
sigara içiyorsa azaltmasında fayda var..

geçmiş olsun canımmm..
iki hastalık bir arada zor olur canım,
bu arada bakalım doktor ne diyecek, hayırlısı olur inşallah canım

ay kızlar bana herşey yakışır da kadın ne giyecek acaba, straplez elbiseymiş ama...

bendede var canım aşılama öncesi spermiogram yapılmıştı ılk zamanlarda. Ona istinaden spermlerde problem var dendi bize.
Ama dediğin gibi fsh filanda bakılmadı açıkçası.

aslında yapıyı güçlendirecek takviyeler olsa işe yararmı neyse ben haftaya bu testleri yaptırtırıyorum eşime pre-seed alacağım bakalım hayırlısı ama bir adet olsaydım önce hee soğan kürünüde yapacağım bakalım ne olacak sonuç:26:

bellimi olur tatlım bak ne gelen var ne giden.
tekrarlasaydın testi keşke sabah idrarıyla:44:

tatlım elimde 1tane spermiogram sonucu var.aşılamalardan önce yaptırmıştık..
şekille alkalı bişe yok.hep hareketlilik vs. sayı yani hepsi.

sadece en altta MORFOLOJI KRUGER.....'E GÖRE BAKILMIŞTIR. yazıyo

kızlar benim içime kurt düştü... belkide morfolojıde sorun var boşuna debeleniyoruz...

yani sayı iyi olsa bile morfolıjı sorunlu olabiliyo dimi???

bizim sayıda sınırda zaten.

bellimi olur tatlım bak ne gelen var ne giden.
Tekrarlasaydın testi keşke sabah idrarıyla:44:
adet olmadım ama ara ara leke şeklinde var canım

canım kruger yöntemi ile bakılması güzel sorun yok demekki canım

nereye kuzum.
kafan karışmasın tatlım eğer bi problem olsaydı söylemezmiydi dr???

apartman günüm var bugün.geç bile kadım.. akşamda k.valideme gidicem.
bilmiyorum sorun olsaydı söylelerdi heralde. nese hadi öpüyorum görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…