Kruger Metodu Nedir?
Sperm değerlendirmesinde bir kaç farklı kriter vardır. "Kruger kriterleri" özellikle spermdeki şekil bozukluklarını göz önüne alan mikroskobik bir değerlendirme metodudur.
Özel bir boyama sonrası sperm şekil (morfoloji) özellikleri incelenerek sperm örneğinin fertilite (doğurganlık) kapasitesi belirlenir.
Sperm üretimini sigara, alkol, ısı, ilaçlar ve enfeksiyonlar gibi bir çok faktör etkilediği için normal olmayan örneklerin analizi birer ay ara ile iki veya üç kez tekrarlanmalıdır. Sperm analizinde bir fertilite sorunu saptanırsa erkeğin fiziksel ve hormonal açılardan daha ileri muayenesine geçilir.
Sperm üretim döngüsü 2-3 ayda bir tekrarlanır. Yani üretilen bir sperm 2-3 ay sonra semene salgılanacaktır. Aynı şekilde kişinin karşılaştığı zararlı etkenler veya tedavi için kullanılan faydalı ilaçlar da sperm üretimini 3 ayın sonunda etkileyebilir. Semen analizi sonuçlarını değerlendirirken bu süreç akılda tutulmalıdır.
FEBECİĞİM SENİ ANLADIK CANIM AÇILIM YAPMAMALARININ NEDENİ,MORFOLOJİ İNCELENMİŞ AMA SORUN OLMADIĞI İÇİN AÇMAMIŞLAR DEMEKKİ FARKLI OLUYOR BİZDEDE ÇOK AÇIK OLMUYOR SADECE BÜYÜK BAŞ KÜÇÜK BAŞ DİYEDE GEÇEBİLİR HER TESTTE FARKLI YAZIYORLAR HERKESİN SİSTEMİDE FARKLI OLUYOR DEMEKKİ. MERAK ETME OLSA BİŞEY ZATEM SÖYLERDİ DR BİZE SÖYLEMİŞTİ. ŞEKİL BOZUKLUĞU VAR DİYE.
NEYSE KIZLAR BENİM BU AKŞAM MİSAFİRİM GELECEK EVİ TEMİZLEYEYİM AMA ÖNCE MARKETE GİDEYİM OFF 2 AYAĞIMI 1 PABUCA SOKARIM BEN ŞİMDİ ÖPTÜM HEPİNİZİ
bugün muanemi oldum kızlar rahim filmim falan olunca sadece bi kaç kan tahlili verdim ve nisanın dördünde sulu ultrason çekinecek bunu nedn istediler anlamadım çokta merak ediyorum nasıl birşey diye hayırlısı ben başladım tüp bebege inşallah sonuç alrım
bugün muanemi oldum kızlar rahim filmim falan olunca sadece bi kaç kan tahlili verdim ve nisanın dördünde sulu ultrason çekinecek bunu nedn istediler anlamadım çokta merak ediyorum nasıl birşey diye hayırlısı ben başladım tüp bebege inşallah sonuç alrım
günaydınlaaaaaaaaaarrrr şekerleeeeeeeeeeeerrr
Nevaaaaaaa genemiiiiiiiiiiiiiiii misafiiiiiiiiiiiiiiirrrrrr:122::122:
öyle olmuştu tatlımanlamadım kuzum :26: he doğruya soru sormuştum ben sana :26:
krisciğim sen geç geliyorsun diye geç gelecektim canım sizin topiğe nasılsın bebiş yoruyormu?
Aranıza yeni katıldım sürekli ookuyorum ve çok keyif alıyorum insan burda herşeyi unutuyor:)
Bende 2 yıllık evliyim artık bizde bir bebiş istiyoruz gecen bu ayın başında korunmayı bıraktık adet günüm ay sonunda yaklaşık 5 gün var bilmiyorum adet belirtisimi göğüslerim acıyor ve çok gerginim ve çok duygusal bunlar adet belirtiside olabiliyor çok merak ettim predictorun gebelik testini yaptım negative çıktıidrarda geç çıkıyormuş erkenmi acaba daha?
eveet canım yabancı değil eltimle bir arkadaşı tabi eşleride çarşamba akşamı geleceklerdi ben hasta yatıyordumya bugünü söyledim işte evimi temizledim dolmamı pişirdim pastamı yaptım mayalı hamurumu yoğurdum. Bir börekle mercimek köftesi kaldı bide pişirmesi ama ben alışkanım sanırım zor gelmiyor kuzum dün demişsinya yemeyi seven yapmayıda sever
Bende geleyimmi ....ikram süper
buyur gel canım nidemek neredeydin sen ben unuttum :26:
hıım çorummuşkız örtmenmisin sen?
yea
canım okul öncesi öğretmeniyim ancak çalışmıyorum(başörtüme dokunuyorlar)
Geçen sene ücretli çalıştım,ama tercih yapmadım,sorun hallolursa inşallah
yapacam
profilide yapmıştım değiştirmedim sonra
ya bende ama sözleşmeli yapabiliyorum sen 4 yıllık üni okudunmu?
okudum canımm ama aöf
sen ne öğretmenisin
bende okul öncesi 1 sene yaptım, sonra kaza geçirdim yapmadım zaten sözleşmelide zorlaştı şimdi sosyal hizmetler okuyorum 2 yıllık çalışmayı istediğim yerde kimsesiz çocuklar yuvası çocuğum olmasa bile onlara annelik yapmak bir nevide olsa onlar annesizliğini ben çocuksuzluğumu paylaşırım inşallah bakalım istiyorum ama inş. Olur.
kızlar çok heyecanlıyım silikte olsa ikinci çizgiyi gördüm pazartesi dr gitcem o zaman tam kesin belli olur nolur dua edinde kesinleşsinnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?