amin bitanem sağol
biz 2007de evlenmiştik masalcım 4 koca seneyi devirmişiz, zaman ne çabuk geçiyor..
tek eksiğimiz bebişimiz
dün denize gittik eşimle, plajda herkes çoluk çocuk gelmiş, bir biz vardık yalnız olan.
eşim bana sürekli babalarıyla suda oynayan çocukları gösterip durdu, içim cız etti valla..
bak bende alcam bebiğimizi böyle omzuma, bak bende böyle kolluk simit alacağım, bak biz de böyle yaparız , kumla oynarız deyip durdu...
bu aralar daha fazla takıyor sanırım kafasına..
ya da artık baba olamama ona ağır geliyor, bütün arkadaşlarımızın bebeği var bir bizim yok.
o yüzden yeni evlenecek arkadaşlarımız var bana artık onlarla takılırız diyor şaka yollu olarak
hııııım tamam şimdi anladım biraz geç oldu ama.yok tatlım içinde ya 6 tane var yada 10 tane. 1 değil. ama ayrı tüplerde içinde 10 tane var sanırım
her biri tek kullanımlık yani.
yok bu tek kullanımlık daha mantıklı tumecim sağolasın arkadaşım.afiyet bal şeker olsun canımcım
şulecim bir tanesi değil kutusu 10 lira benimki 5+2 hediyeli 9.25 fiyatı var..
yani yedi paket var içinde.
ayrıca ekonomik olsun diyorsan, 100 kullanımlık vakumlu doj ayarlıda var..
ama ben onlardan hiç kullanmadım, hep tek kullanımlık
rica ederim ne demek tumecim önemli olan gerçekleşmesi.aminn bitanem inşallahhh
amin şulecim inşallahhh..
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..
bu arada şulecim ultrasonun karından bakılanına abdominal, alttan bakılanına ise vaginal ultrason deniyor bitanem
kızlar ben biraz uzanayım inanılmaz başım ağrıyor görüşürüz sonra
geçmiş olsun canım dinlenmek iyi gelicektir.kızlar ben biraz uzanayım inanılmaz başım ağrıyor görüşürüz sonra
çok haklısın nevacım
bakalım bekleyip görelim, perşembe testte çıkarsa, eşime en güzel yıldönümü hediyesi olur...
Rabbim inşallah o günü gösterir
kızlar size bişey danışıcam.
nekadar çok ev aradığımdan ve ne sıkıntılar çektiğimden haberdarsınız bu evi akşam namazımı kılıp duamı ettikten sonra öylesine bakmaya geldim ve tuttum evi başka birine söz verdiği halde bize verdi ev sahibimiz ama bi türlü ısınamadım sanki azcık daha arasam daha güzelini bulucaktım gibi geliyor dün kocişle gezinirkende çarşının orta yerinde 2.kat güneş içine vurmuş sıfır bi ev gördük dışardan kiralık yazıyordu evi tutucağımız zaman kocişi aradım sen beğendiysen tamam ama eminmisin bak sonra vazgeçemeyiz dedi ama ben tutuktan sonra şüpeye düştüm ama bir buçuk aylık kira ve depozitomuzu vermiştik vazgeçemezdim dün kocişe evi görüp vahlanınca çok kızdı offffffffffff ama böyle ısınamayıncada çok kötü bi boşlukta gibiyim siz ne dersiniz bu duruma.
ahhh karacım yarama bastınbizimde agustosun 24 evlilik yıl dönümü hüzünler aynı inşallah eşime en güzel hediyeyi verirsin tüm özel günlerde hep hayal etmişimdir bi çift bebek patigi alcam içindede test sonucu ama hep hayal olarak kaldı sen yaşarsın inşallah
ahhh karacım yarama bastın(
hamile kaldığımda dr. gittim eşime sölemeden sonucun kesin deyince 1 çift patik aldım
eşimi öğle yemeğine götürdüm orda hediye ettim
çok güzel bi andı... eşim artık kafayı yediğimi falan düşünmeye başlamış :)) ama anlayınca
offf ya yine gözlerim doldu(
şimdi o patikler bi köşede duruyo...atamıyorum da(
orkideciiim nasılsın bitanem. bebişimiz nasıl?
umarım herşey yolundadır tatlım
ikimizde iyiyiz çok şükür bi yaramazlık yok geçmişe daldım sen nasılsın bebişimizde iyidir inşallah hareketlerini hissetmeye başladınmı?
bizde iyiyiz çok şükür.daha hissetmiyorum hareketleri bitanem.
ilk gebeliklerde 20 haftada filan hissediliyomuş. hem nette öyyle yazıyo hem dr sordum.
öyle dedi bakalım ne zaman hissedecem bende merakla bekliyorum. nasıl bişey diye
olsun yine verirsin kısada olsa o mutlulugu paylaştım bende tüp bebek sonrası gebe kaldım ama ögrendigim gün kanama başladıo sevinçi yaşayamadan yıkıldık ben hala bi enkazım o ayrı meselede inşallah en kısa zamanda patikleri giydirirsi bebişinebunu tüm kalbimle diliyorum
iki hamiş vermiş kafa kafaya ohhh ne güzel biz çekilsekmi dosbacığım
kızlar yaa ben 4 gündür mide ağrısı çekiyorum mahvoldum bide afedersiniz ishalim ilaç da alamıyordum ya bişey varsa diye boşuna beklemişim her zamanki gibişimdi arkadaşım aradı bana uğrayacakmış.şimdilik çıkayım gelirim yine nasıl olsa kızanda olmaz malum izinli günlerimdeyim
iki hamiş vermiş kafa kafaya ohhh ne güzel biz çekilsekmi dosbacığım
kızlar yaa ben 4 gündür mide ağrısı çekiyorum mahvoldum bide afedersiniz ishalim ilaç da alamıyordum ya bişey varsa diye boşuna beklemişim her zamanki gibişimdi arkadaşım aradı bana uğrayacakmış.şimdilik çıkayım gelirim yine nasıl olsa kızanda olmaz malum izinli günlerimdeyim
iyyi akşmalr hatunlar keyifler nasıl bakkalım kızlar ben köye annemlere geldim o nedenlede nette giremiyorum çok fazla fırsatım olmuyor
ama arada girebilirsem bakıyorum sizlere dikat edin keninize ben dönenen kadar hapinişz hamiş olun inşşş
iyyi akşmalr hatunlar keyifler nasıl bakkalım kızlar ben köye annemlere geldim o nedenlede nette giremiyorum çok fazla fırsatım olmuyor
ama arada girebilirsem bakıyorum sizlere dikat edin keninize ben dönenen kadar hapinişz hamiş olun inşşş
TRABZON (A.A) - Asena Akçay - Trabzon'da 8 yıldır bebek özlemi çeken, daha önce tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ancak düşük yapan kadın, ilaçsız tüp bebek yöntemiyle gebe kalarak anne oldu.
Klasik tüp bebek yöntemine alternatif olarak geliştirilen ve anne adaylarına ilaç vermeden yumurtaların dış ortamda olgunlaştırılmasını sağlayan ilaçsız tüp bebek yönteminin (In Vitro Maturasyon - IVM) uygulandığı merkezlerden biri olan Trabzon'daki özel bir hastanede gördüğü tedaviyle hamile kalan 33 yaşındaki Aylin Yazıcı, 3 kilo 150 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi.
Hastanenin tüp bebek klinik şefi Opr. Dr. Şafak Hatırnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüp bebek yöntemiyle doğan bebek sayısının dünyada yaklaşık 7 milyon olduğunu, artık tüp bebeğin güncel hayata iyice yerleştiğini kaydetti.
İlaçsız tüp bebek yönteminin dünyada da yeni yaygınlaştığını, Türkiye'de ise geçen yıldan itibaren uygulanmaya başlandığını söyleyen Hatırnaz, kayıtlara göre bu yöntemle doğan bebek sayısının dünyada bin 500, Türkiye'de ise 8 olduğunu ifade etti.
Hastanelerinde tedavi görerek gebe kalan Aylin Yazıcı'nın bebeğinin, bu yöntemle dünyaya gelen Türkiye'deki 8'inci bebek olduğunu savunan Hatırnaz, ''Hastanemizde bu uygulamaya Eylül 2007'de başlanmıştır. Bu yöntemle 1 yılda 75 hastaya uygulama yapılmış ve yüzde 49.3 başarıyla 37 gebelik elde edilmiştir. Aylin Yazıcı'dan önce bir hastamız daha bu yöntemle hamile kalmış, ancak doğumu başka bir hastanede gerçekleşmiştir. Doğum yapan hastalarımız dışında halen 23 hastamızın gebeliği devam etmektedir'' dedi.
-YÖNTEMİN AVANTAJLARI-
İlaçsız tüp bebek yönteminin, 35 yaşın altında, yumurtalık kalitesi iyi olan hastalara uygulandığını ve yumurtaların anne vücudu dışında olgunlaştırıldığını kaydeden Hatırnaz, şöyle devam etti:
''Bu yöntemde anneye ilaç verilmiyor. Tedavilerde hastaya ilaç verdiğiniz zaman yumurtalıkların eski haline gelmesi için en az 3-4 ay beklemeniz lazım. Bu tedavi yönteminde ilaç vermiyoruz, dolayısıyla yumurtalıkları uyarmıyoruz. Hastaların en büyük kaygısı ilaçtan ötürü yumurtalıkta gelecekte kanserleşme riski olup olmayacağıdır. Bu yöntem, böyle bir ihtimali tamamen ortadan kaldırıyor.''
Hatırnaz, ilaçsız tüp bebek yönteminde maliyet ve ilaç sarfiyatının çok az olduğuna dikkati çekerek, hastada ilaca bağlı gelişen aşırı uyarılma sendromunun olmaması ve maliyet düşüklüğü nedeniyle bu yöntemin, Sağlık Bakanlığınca değerlendirmeye alınıp sonuçları oldukça az olan aşılama yöntemine alternatif hale getirilmesinin önemli avantaj sağlayacağını söyledi.
İlaçsız tüp bebek yönteminin düşük ve erken doğum riskini azaltması ve tekil doğum şansının oldukça fazla olması sebebiyle de avantajlı olduğunu ifade eden Hatırnaz, ilaçsız tüp bebek yönteminin, özellikle kanser ile karşılaşmış hastalarda en önemli alternatif tedavi haline geldiğini belirtti.
-ANNE AYLİN YAZICI-
Aylin Yazıcı ise 8 yıldır anne olmayı istediğini, daha önce tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığını, ancak düşük yaptığını belirterek, ''Daha sonra doktorlarımın da tavsiyesiyle ilaçsız tüp bebek yöntemini denedik ve hamile kaldım. 'Yelda Naz' adını verdiğimiz sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Eşim Serkan ve ben çok mutluyuz. Hiçbir söz duygularımı anlatmaya yetmez, 8 yıldır bu günü bekliyordum'' diye konuştu.
(AK-KK)
10/08/2008 -- 09:44 -- BLM
lazım banada makızlar dikkatimi çekti bu konu vede 2008 de çıkmış yani 3 sene olmuş acaba memnun olan varmı bir araştırmak ntıklı geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?