Umudumuz Bitmeyecek..Biz de Anne Olacağız Diyenlerin Mekanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi semi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aminnnnnnnnnnnnnnn inşallah kökleri kurusun seref siz lerinnnnnn

Son düzenleme:

kardelencim hayırlı olsun canım.
Rabbim sağlıcakla kucağına da almayı nasip etsin

Analiz, HRB ile (20 ? 50) Sonuç : 46 XX

Laboratuvarımızda yapılan analiz sonucu:
Uygulanan tanı yöntemi: Kısa süreli hücre kültürü ,72 saat
Bant düzeyi: GTL/500-550
İncelenen metafaz sayısı: 20
Karyotip:46,XX
Raporlanan test sonucu: Sitogenetik analiz istemiyle laboratuvarımıza gönderilen hastanın periferik kan materyalinde elde edilen metafazlarda herhangi bir sayısal veya gross yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir. Genetik analiz sonuçlarının aileye genetik danışma eşliğinde verilmesi uygundur.
NOT:Olgulardaki konjenital malformasyonlar, subtelomerik delesyonlar, mikrodelesyonlar ve mikroduplikasyonlar,ancak özel analizlerle saptanabilecek bazı kromozom anomalileri ve düşük oranlı mozaisizmler, gonadal mozaisizm, UPD,genomik imprinting ve tek gen hastalıkları bu test ile dışlanamaz.
19/10/2011

DNA eldesi (kan) Sonuç : başarılı

DNA eldesi başarılıdır. 04,10,2011

Faktör V Leiden Mutasyon Analizi Sonuç : normal

Faktör V Leiden: G1691A (R506Q, Arg506Gln) mutasyon analizi 2 adet Real Time PCR analizi ile yapılmıştır. Hastanın missense tip mutasyon taşımadığı belirlenmiştir.04,10,2011
HRB hücre kültürü Sonuç : 46 XX

Laboratuvarımızda yapılan HRB Hücre Kültürü sonucu başarılı olarak rapor edilmiştir.
19/10/2011

Kro, bantlama, C, HRB, Nor, Q Sonuç : 46 XX
Laboratuvarımızda yapılan kromozom bantlama sonucu başarılı olarak rapor edilmiştir.Sonuç ve yorum için analiz başlığına bakınız.
19/10/2011

Kromozom, bantlama, GTG Sonuç : 46 XX
Laboratuvarımızda yapılan kromozom bantlama sonucu başarılı olarak rapor edilmiştir.Sonuç ve yorum için analiz başlığına bakınız.

19/10/2011

MTHFR C677T mutasyon analizi Sonuç : normal
MTHFR (Metil Tetrahidrofolat Redüktaz) C677T gen polimorfizmi analizi, 2 adet Real Time PCR analizi ile yapılmıştır. Hastanın yukarıda sözü edilen gen polimorfizmini taşımadıgı tespit edilmiştir. 04,10,2011

Protrombin(FII-20120) mutasyon anali Sonuç : normal
Protrombin (FII-20120) mutasyon analizi 1 enzim kesimi, 2 adet Real Time PCR analizi ile yapılmıştır. G20120A mutasyon analizinde, missense tip mutasyona rastlanmamıştır. 04,10,2011

GENETİK TESTLERİMİN SONUÇLARI TAMAMIYLA ÇIKMIŞ KIZLAR... ANLADIĞIM KADARIYLA BİR AKSİLİK YOK.. AMA EN KISA SÜREDE DOKTORLA YİNE GÖRÜŞECEĞİZ.. ZATEN ÖYLE DİYOR RAPORDA..

kardelencim hayırlı olsun canım.
Rabbim sağlıcakla kucağına da almayı nasip etsin

teşekkür ederim tumecim,amin
rabbim isteyen herkeze nasib etsin.
seninde testler normal çıkmış,herhangi bi anomali yok okuduğum kadarıyla,inşallah en yakın zamanda gelir bebişin.

kızlar nasılsınız pc yoktu iki gündür gelemedimmmmm

Bugün bi mutluyum ki... Dosyam çok şükür heyetten geçti,hemde 7 ay önceki hormon testlerimle..Çünkü bu ay ki fsh ile imkansızdı..Haftaya tüp için raporum elimde.Şu fsh düşerse Rabbimin izniyle tüpe geçicem hemen..Mesajımı okuyanlar noluuuuuuuuuuuuuuuuuur dua edin bana...Çooooooook ama çooook ihtiyacım var...Umudumu yitirmiyorum ama,bugün ki gibi Rabbimin izniyle işlerimiz yolunda gidicek bizde bebek sahibi olucaz inş...

karaaaaaaaaaaaa canımm bende tesbik istiyorum banada ayır kuşum :))))))))))))))))))sevgilerrrrrrrrrrrr

canım bu ara pek giren olmuyor herkes yoğun galiba bide biz facede grup kurduk daha hızlı oluyor diye orada takılıyoruz ama burayıda terketmiş değiliz nede olsa ilk göz ağrısı

amin inşallah

nasıl sevindiğimi anlatamam canım çok şükür rabbime tek tek yüzlerimiz gülecek inşallah. senin ve hamiş arkadaşlarımında kucaklarına aldıkları görürüz inşallah.

eee bizim için normal bu duygular

ALLAHIM bildiği gibi yapsın o acımasız insanları öteki dünyada ne yapacaklar acaba

semiciğim burada kendisi pkolu eşide %2 morfoloji aynı seninki gibi tüp yaptılar bakalım sonucu ne çıkacak banada umut olacak inşallah tutar 10 yıllık evli arkadaşım c.tesi test yaptıracak senide haberdar edeceğim hemen umutsuzluğa kapılmayalım canım yeterki rabbim ol desin.

aminnnnnnnnnnnnnnn inşallah kökleri kurusun seref siz lerinnnnnn

amin inşallah

inşallah canım inşallah hepimiz kader arkadaşıyız bizi bizden başkası anlayamaz o yüzdende dualarımız hep kalpten tüm isteyenler için.

HAYIRLI CUMALAR...
Rabbim bu mübarek Cuma gününde sen darda olanlara ferahlık, hasta olanlara hayırlı şifalar nasip et... Yüreklerimizden geçen dileklerimizi kabul buyur ya Rabbimmmm... Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine günahlarımızı bağışla, evlerimize huzur mutluluk sağlık ver Allahımmmmm... AMİNNNNNNN

cvp verdiğin için teşekkürler ahsenevacım. ya abartısız çok sık kontrool ediorum hep yalnızım altta. şimdi anladım:))) size bol muhabbetler işlerden başımı kaşırsam face grubunuza katılırım. herkese slm öpüorum

Kruger kriterlerine dayalı morfolojik (şekilsel) değerlendirme
Normal ve normale yakın morfolojiye sahip sperm hücrelerinin seçilmesi, infertilite tedavisinde son derece önemlidir. Örneğin akrozom, spermin yumurtaya girmesi için gerekli enzimleri içeren önemli bir bölge olduğundan, akrozom anormallikleri spermin yumurtaya bağlanmasında sorun yaratır. Çekirdek anormallikleri, DNA içerik bozukluğu anlamına gelmektedir. Bu da sağlıklı bir embriyo gelişimini engellemektedir. Sitoplazmik droplet, spermin olgunlaşmadığı anlamına gelmektedir. Globozospermia, akrozom yokluğu anlamına gelmektedir ki böyle anomaliye sahip spermlerin dölleme kabiliyeti yoktur. Orta parça, mitokondrilerin olduğu önemli bir kısımdır. Buradaki anormallikler, enerji desteğinin noksanlığına neden olmaktadır. Bu durum hareketliliği direkt etkilemektedir. Spermin kuyruğu sperm başının tam ortasından çıkmadığında yani aksı bozuk olduğunda spermin ileri yönde hareket yeteneği düşmektedir. Kuyruk, spermin hareketliliğini ve dikliğini sağlayan bölüm olduğundan kuyruktaki anormallikler, sperm hareketini kısıtlayıcı etkiye sahiptir. Semen morfolojik değerlendirmesinde Kruger kriterleri göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterler ile baş, akrozom, çekirdek, boyun, kuyruk ve orta parça anormalikleri değerlendirilmektedir.
Kruger’e göre %14 ve üzerinde normal morfolojiye sahip sperm ömeklerinin fertilizasyon başarısı %88,3, %4-14 arasında %49,4, %4’ten küçük olduğu durumlarda ise %7,6’dır.
Bu veriler morfoloji ile fertilizasyon arasındaki korelasyonu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Semen parametrelerinin bilinmesi, bize hangi olgulara inseminasyon, hangi olgulara IVF ve hangi olgulara mikroenjeksiyon uygulaması yapmamız konusunda ışık tutacaktır

bunları çok iyi bilip ona göre aşılama ve tüp bebeğe kalkışılmalı bence genelde hiç birini araştırmadan direk aşılama tüp bence yanlış.

%7.6

tek tüple %3.8

ama6 senede bu 3.8 de denk gelir tutardı

başka bir engel daha var demek ki

bu arada çift taraflı varikoselimiz varmış

inanın bebek için getirdiği olumsuzluktan çok
eşimin hasta olması fikri beni üzüyor hatta beni hasta ediyor
ona baş ağrısını bile yakıştıramıyorum ben ya
RABBİM korusun

inşallah nevacım,inşallah hepimiz,bekleyen isteyen bütün insanlar kavuşsun yavrularına.

semicim,üzülme bu kadar,varikoselden ameliyat olduktan sonra üçüncü ayda doğal olarak bile hamile kalanlar o kadar çok ki
inşallah sizin içinde herşey güzel olur canım.

böyle düşünme önce sendeki engeller ortadan kalkacak sonra eşin iyi bir dr kararıyla isterse ameliyat olacak ama mikro çok basit uzun sürmüyor vede 1 günde ayakta bekli sonrada bebiş kendiliğinden gelir canım

ne kadar iyi anlıyorum seniiii
rabbim sonsuz mucizelerinden hepimizi sevindirsinnnn lütfen üzme kendiniiii yeterki RABBİM OL DESİNNN

ya kızlar bende cok korkuyorum ya bebegim olmazsa diye
bizimde 1 sene oldu doktora gittim iğneyle klomen verdi faydası olmadı
6 ay daha beklicem isteyen herkese allahım nasip etsin cok zoorrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…