Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

merhaba arkadaşlar, herkes çok iyidir umarım) bayramdan bu yana çok fazla yazamadım bu sizleri ihmal yada unuttum anlamına gelmesin.gerçek yaşamda yanımdakilerden çok sizler beni daha iyi anlıyorsunuz bizleri bizler anlarız ancak) gülemciğim ben kemal beye ilk gittiğimde 7 yıl sürece yapılan tüm test ve filmlerle gitmiştim dosyamı bir görsen herşey tarih sırasına göre tam bir ansiklopedi) eşimin sperm analizleri hep çok iyiydi.bundan önce en son kemal beyde tüpe başlamadan önce bulunduğum yerdeki dr.um sperm analizi istemişti ve o zaman hafif bir şekil bozukluğu var ama çok önemli değil demişti.bunuda kemal bey sonuçlara bakarken görmüştür sanırım.ve yumurta toplama esnasındada eşim sperm verdi herhangi bir şey söylenmedi. tüpte bunlar çok önemli değil deniliyor. ne derece doğru bilemeyeceğim ben bu sonucu bugün kaan aydos hocaya mail ile gönderdim umarım bana geri döner.birde aralık 2 sinde tekrar eşim sperm analizini yineleyecek inşaallah problem çıkmaz.ve o sonuca göre kemal beyi arayacağım.ve bakalım buradaki dr. bize ne önerecek. bunlar landarch ve dew in dediği gibi çok kafaya takmamak lazım bende aynen öyle yapıyorum.) yaa şuan zaten tüpe başlamak içimden gelmiyor nedense evimden hiç kıpırdamak istemiyorum zamanı fazla uzatmakta istemiyorum.DHEA tabletini kullanıyorum.3.ayınıda doldurayım şu sonuçları alalım sonra tekrar ankaradaki dr.a gideyim.ilham perimde hadi artık tüpe başlayabilirsin derse ben o zaman merkezdeyim)) ve ben kemal beyde tüpe devam edersem bu sefer misafirhanede kalmayı düşünüyorum kimseye tedavi olduğumu olacağımı söylemeyeceğim. neyse kızlar yine parmaklarım klavyeden birtürlü ayrılamadı.ben şimdilik görüşmek üzere diyorum.herşey gönlünüzce olsun.
semen analiz sonucu sizlere yazıyorum..

operasyon:yok
Ejakülat alma şekli:hastane
Ej.inceleme zamanı50
Ejekülasyon zamanı:13:50
Ejekülat hacmi(ml):4
Mikroaglütinasyon:Yok
SH yöntemi:yok
abstinens süresi:4gün
Likefaksiyon:Tam 60 dakika
pH:8
Sperm hazırlama:yapılmadı
sayım (m/ml)SHÖ:77
Toplam motil %SHÖ:87
Progresif motil %SH:64
Yuvarlak H.(m/ml)SHÖ:2
Viabilite (motil/immotil)SH: 6,7
DSÖ Referans Değerleri (WHO Kriterleri)
Sayım:20m/ml ve üzeri
Toplam motil(a+b+c):%50 ve üzeri
Progresif motil(a) :%25 ve üzeri
SPERMOSİTOGRAM (Kruger Kriterlerine göre*)
Normal: 12
Uzamış: 2
İncelmiş: -
Baş: Mikrosefal: 1
Makrosefal: -
Duplike: -
İrregüler Kontur: 26
Akrozom Malforme: 13
Akrozomsuz: 1
Litik formlar: -
Sitoplazmik artık: 26
açılaşma: 12
Kuyruk:Kısa: -
:Kıvrık:7
:Çift: -
:Yok:-
Globozoospermi: -
(*Kruger Kesin Kriterlerine Göre in Vitro Fertilizasyon Açısından)%:0-4 kötü prognoz
%:5-14 iyi prognoz
%:15 ve üzeri normal kabul edilmektedir.
tanı:Teratozoosperm.

ewet bizim de krugere göre yapılan analizde tanı kısmında Teratozoosperm yazıyordu, bu neki olmuştuk görünce. dhea yı dr tavsiyesiyle mi kullanıyorsun? bende bi dönem kullandım ama sonra tırsıp bırakmıştım. dhea-so4 diye bir değerim çok yüksek çıkmıştı belki onunla alakası yoktur ama dr a bu ilacı kullandığımı bile söyeleyemiştimç tüp bebek dr um ise sen bilirsin ister kullan ister kullanma demişti. hala net bir bilgi sahibi değilim şu dhea konusunda

canım ml.de 77 milyon,4 mlde iyi bi miktar..ve krugere göre normal:12 yazmışsın..%12 si normal anlıyorum ben onu..zaten 5-14 arası normal.. nasıl teratozoosperm oluyo? birde who ve krugeri beraber yazmışlar..benim anladığım kadarıyla değerleriniz baya baya iyi..
kaan bey ne yazacak merak ettim..mutlaka cevap veriyo zaten..canım biraz kafa dağıtmak iyi oluyo aslında,sadece merak ettirme kendini yeter:) bu arada misafirhane işini iyi düşünmüşsün canım..birilerine duyurup sorgulayan gözlerle karşı karşıya kalmazsın en azından..iyi haberler ver bize:))

kızlar yaaa iyiki varsınız ) gülemciğim inşaallah dediğin gibi çok önemli bir problem değildir değerler senin dediğin gibi iyi çıkar.bende dewi merak ettim bir girip bakayım dedim ama henüz uğramamış.inşallah herşey yolundadır.ben hep dewin ikiz hamileliği olacak gözüyle bakıyorum.içime öyle doğuyor.inşallahta öyle olacak..landarchcığım ben DHEA yı daha önceki dr.umun tavsiyesi üzerine kullanıyorum.merkezdeki dr.umuz buna kullansanda olur kullanmasanda demişti.tabii bu ilaç 30 yaşın altındakilere pek önerilmiyor.regl olayını kesebiliyormuş.eeee benim yaş oldu 40 reglim allaha şükür düzenli ama yaş sınırını aştığım için günde 1 tane alıyorum. yumurta rezervini arttırsın diye .valla kullanmadığımız içmediğimiz şey kalmayacak bu gidişle.. inanın midemiz iyi dayanıyor diyorum.inşaallah birde hamile kalırda yavrucuklarımızı kucağımıza alırsak bunları acı hatıralar olarak anarız.canım benim sen ve bebeğin birbirinize sıkı sıkı sarılın ona bizimde onu çok sevdiğimizi söyle söyleki teyzelerti içinde annesine sıkı sıkı sarılsın

canım benim bencede iyiki varsınız:) canım bence eşinin tahlilleri normal,şekil bozukluğu var evet ama %12 si normal..%4 ve altında değilki...nasıl teşhise şekil bozukluğu yazmışlar anlamadım..bence boşuna moral bozmayın..

kızlar çok iyi bilirim o duyguyu hiç vazgeçmeyin ben de başarısız denemelerden sonra toparlanıp iyice araştırıp doktorum selman laçine gidip yeni tedaviye başladım ve şimdi bebeğimi bekliyorum size şiddetle vazgeçmemeyi tavsiye ediyorum, inatçı olmak bu konuda iyidir.. allah hepinizin yardımcısı olsun..

kizlarrr selammm,

benim doktor bugun degil persembe yanlis hatirlamissiniz :) kiyamam ben size nasilda merak etmissiniz beni..tesekkur ederim iyiki varsiniz...ben sehir disindayim kayinvalidemlerle esimin ailesiyleyim o yuzden bugun gelemedim hic buralara...bir ara okudum ve ciktim...
leecim esinin degerlerini yazmissin sanirim kzilarin yorumundan anladigim kadariyla cokda kotu bir tablo degil..insallah kendliginden hamile kalirsin guzelim landarch gibi ....

opuyorum kizlar....

ben ne yapacagımı bilmiyorum.çaresizim aslında,Allaha hep dua ediyorum işallah benimde bir evladım olur..doktora gittik avcılarda faruk çekmeceli çok iyi bir doktor klomen verdi bana hiç bir sorunumuz yok aslında..esiminde benimde değerlerimiz iyi..sorun ne bilmiyorum..yarın kontrolum yumurtalar olduysa eger çatlatma ignesi verecek herhalde..çok korkuyorum,çaresizi kaldım ..Allah kucaklarımızı boş bırakmasın işallah..amin

cnm rabbım sevındırsın senıde hepımızı
gonlunu ferah tutmaya calıs
dua edıcem senın ıcın tatlım

cnm rabbım sevındırsın senıde hepımızı
gonlunu ferah tutmaya calıs
dua edıcem senın ıcın tatlım

canımsın çok tesekkür ederim hayatım...işallah yarın gidicem doktora bakalım ne dicek..benim rahimde küçük küçük kistler varmıs bişey olmaz dedi doktor,belki agladım o esnada oyüzden de demiş olabilir...bende hep dua ediyorum allaha işallahhh olur bu ay

hayırlı haberlerle gel cnm beklıyorum yarın
ben cıkıyorum ıyı geceler

Kızlar herkese merhaba,
LEE canım walla özlettin kendini, sperm sonuçlarına bakıyorum da bence gayet müthişler :) walla sana şunu söliiim bizim morfoloji %2 1 ml deki sperm sayımızda 12 milyon, yani sizinkiyle kıyaslanamaz bile ki bu haline bile doktorlar aşılamayı bi kerede olsa deneyelim demişti. Şimdi nasipse tüp bebekte umudumu bulmaya çalışıcam. Ben anlamadım nasıl size bu hali ile şekil bozukluğu tanısı konuldu. Hiç canınızı sıkmayın canım kafanıza takmayın. DEW canım walla ben de bi anda heycanlandım kızların yazdıklarını görünce, neyse demek perşembe ünü senden gelecek haberler, sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni arkadaşlar gelmiş.Talyacan canım panik yapmışsın yapma lütfen, sanırım tedavinin başındasın. Ben de ilk tedavime klomen ve pregnyl çatlatma iğnesi ile başlamıştım, 3 ay aralıksız... hey gidi günler :) zaman ne çabuk geçmiş. Maleesef ben hala uğraşıyorum ama umarım sen hemen gebe kalırsın tatalım.Bubuş gülem landrach sizler de iyisinizdir umarım, bubuş ve DEW bu yıl sonuna kadar bence bombayı patlatacak arkasından badezuzum gülem lee ve ben gelicez sırasıyla inşallah... Hepinizi öpüyorum..

canm hep benm yüzümden :))) ben nedense pazartesi gunu diye hatırladım. inşallah kayınvalidenlerle iyi vakit geciriyorsundur, ben şahsım adına pek mutlu olmuyorum da inşallah sende ole değildir ) öptmmm canm

AMAN TANRIM!!!Sen bu değerlerle hamile kalamadıysan benim hiç şansım yok desenize.(

:)benim kuzenim aşılamayla hamile kaldı düşük tehlikesi var diye yattı 7 ay..e doğal olarak kilo aldı.tehlike geçincede korkudan pek dışarı çıkmadı.kaynanası da görende altın taşıyo zanneder 100 kilo oldun çık gez artık demişti....yaranabilen beri gelsin:).................

hani şu koca kadınlar yaparya '' hadi inşşşalllah gülüm'' :))))))))
bu arada ben de bir iç geçirmedim değil...ne zamanlardı hatırlıyorumda ilk gittiğim dr.yumurtlama günlerini takip et dediğinde gülmüştüm kadın bana tavuk muamelesi yaptı diye :)al bi tanede benden olsun pirayecim hey gidi heeey hey....

merhaba kızlar..
talyacan arkadaşım;daha çok başındasınız işin,hiç stres yapma,en büyük düşman çünkü..inşallah hemen hamile kalırsın,serüvenin uzamaz bizler giibi
dew canım landarch deyince atladım hemen:) hadi perşembeye bişey kalmadı..
piraye,badezuzum landarch sizler nasılsınız?piraye daha iyi gördüm seni:) çalışmaları sıkı tut,bu işlere belli olmaz..

bende adet oldum bugün,çok şükür ağrım yok..28.günde geldi..iki gündür acaba olmayacakmı diye düşünmeye başlamıştım aaa hiç yanıltmaz sağolsun..sağlık olsun..

kızlar var yaa hepiniz gerçekten urolog gibisiniz.dr.la hemen hemen aynı şeyleri yazmışsınız.bana verdiğiniz moraller içinde teşekkürler. dr.un cevabını az önce aldım ve hemen sizlerle paylaşayım istedim.

sperm değerleriniz görünüşte doğal yolla da çocuk olması için yeterli. ancak son yıllarda yapılan çalışmalarda, tüpbebek başarısızlıklarında sperme ait sorunların düzeltilmesinin başarıyı artırabileceği vurgulanmakta. Burada en önemli sorun sperm DNA hasarları. Eğer spermlerinizin DNA denilen genetik materyali hasarlı ise, sperm analizi normal bile olsa, gebelik şansı azalır. Kendi araştırmalarımız da bunu destekler nitelikte çıktı. Bu konuda ANDROLOJİ SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ sayfasında daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Sizde de bu şekilde bir araştırma yapabiliriz. Hasarlı spermlerle hem doğal yolla gebelik şansı düşer, hem de aşılama veya tüp bebek başarısı azalır. Bunu tedavi ile düzeltmek mümkün. Tedavide hormonlarla sperm yapımının uyarılması ve hatta meniden değil de testislerden alınan spermlerle tüpbebek denenmesi önerilmekte. Sperm DNA hasarlarına fakülte hastanesinde bakılmakta. İsterseniz, şimdi sabah akşam 1 tablet Tetradoks 100 mg antibiyotik başlayıp, ayrıca sabahları 1 adet de Endol tablet aldıktan sonra, aşağıdaki numaradan randevu alıp gelin. Bir gece Ankara'da kalabilirseniz, ertesi gün DNA analizinizi de yaptırıp, geri dönebilirsiniz. Sonucuna göre tedavinize devam ederiz.
ve DNA analizini yaptırmada fayda var sanırım. görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…