kızlar selam,
baktim bugun kimse ugramamis....landarch cok fena bir durum o kizin yasadigi allahim boyle seyler yasatma kimselere...cok zor...gulem haklisin vallaha guzelim insan nasil sinir olur sen en iyisi garanti olsun onumuzdeki ay yaptir canim...
Kızlar bugun sabah erkenden kadina siddete hayir ve tecavuze hayir ve kadın olumlerıne hayır yuruyusune gittik arkadaslarla bilrikte vallaha sinirim kalkiyor son yapilan istatistiklere gore gunde ortalama 4-5 kadin olduruluyor buna artik ses cikartmamiz gerekiyor mutlu oldum bugun bu yuruyuse katilmaktan dolayi...
Kızlar bugun ''dedemin insanlari'' diye bir filme gittim Yonetmen Cagan Irmak super bir film...Tek kelime ile harika ne yapin yapin gidin derim...
yarin doktor randevum var bakalim neler soyleyecek yapmam gerekenler yapmamam gerekenler :) dilerim hersey yolunda gider...
kizlar hepinize iyi haflar diliyorum....
canım hafta sonları bi ikimiz oluyoruz dimi:)
tekrar kalınlığamı bakacak? ilaç kullanıyomusun hala? son 5 gün canım..inşallahhh çok güzel geçecek...
benim doktorum d.k.hapı kullandırmıycam bu sefer dedi..bak senin doktorunun lafına geliyolar heralde:) öncekinde de telefonla aramıştım 1 ay önce ve telefonda vermişti d.k.hapını.bu sefer önemseyecek inşallah:)
canim evet haftasonu herkes kocasiyla biz seninle kocalardan uzak :) bi basimiza kaliyoruz...sevindim doktorun dkh ile baslamamasina bu bile guzel haber sende inan doktoruna sakin suphe etme olurmu?
Yarin evet tekrar bakacak rahim kalinlasmis mi diye?ilaca devam diyecek sanırım transfer oncesi ve sonrası yapmam gerekenleri filan anlatacak bakalim yarin gorecegiz
bi an dönüp baktım bunları ben mi yazdım diye cnm .o kadar bizim evi anlatmışsın ki...tek fark ben korkağın önde gideni olduğumdan ayrı uyuyamıyorum:) haa birde tedavi dr. şu bu mevzusu olunca tırnaklarımı çıkarıyorum hemen.. küste olsam haberin olsun 3 gün sonra randevumuz var ve gidilecek diye haberdar ediyorum .sonrasında devam:)bizim daha yeni düzeldi aramız.umarım sizde bian önce halledersiniz de mutlu mesut gidersinzi dr.a..(bizim bi anlaşmamız var eşimle bi kavgamızda o alttan alıcak diğerinde ben pek uygulayamasakta %50 faydalı oluyo :)) bunalmak için etrafımızda yeterince sebep var..bu tür tatsızlıkları görmezden gelebilsek keşeke..
Sanırım çoğumuzda var bu sıkıntı. Bizde de evde herşey güllük gülistanlık değil kızlar.Ben de bu aralar çok gerginim ve kocamdan yeterli ilgiyi ve özeni göremiyorum haliyle deliriyorum. Bende bi huy var asla ve asla küsemem. Çok kızsamda küs duramam, kızarım bağırırım çağırırım, kendi kendime trip atarım ama benim adam maaaşallah bi geniş bi geniş.... Ancak göbeğini kaşıyıp telefizyon izlesin. Bak gene sinirlendim. Offf offfff Cerenm canım hiç üzülme, aynı dertler hep aynı dertler. Büyütmemeye çalış. Bak bizim aşılamamız tutmadı adam bana hay allah olsun napalım, ne gerekiyosa onu yapalım demekten başka bişi demedi. Ne bir yorum ne de başka bişi. Ben de kendi kendime doktorumla konuştum tüpe karar verdim sonra eşime sordum sen nasıl istersen dedi.Ne zaman gidelim dedim hadi ayın26sına randevu alcam dedim. Tamam dedi, sonrada bir hafta öteletti.... İstanbula gidiş otobüs biletlerimizi bile ben ayarlıyom yani.Benim kocamın aklı fikri play station.Şimdi bi dükkan açtılar 2 ortak, kafayı yiyo o dükkan için beni hasta ediyo....Ayyy düşünmicem,işte böle ben de içimdekileri kusuverdim walla bir anda kızlar....Cerennm sen bişi yazmasan içimde kalıcakmış hepsi, ohhh çıktı rahatladım
helsaaa hamileeeee..
slm kızlar..
kekecb canım hep merak ediyoruz birbirimizi,takipteyiz yani:) diyetisyenle görüşmen nasıl gitti?yaz mutlaka..benim 30 unda randevum..yani haftaya bugün..tedaviye ocak 10 gibi başlaycağız ama araştırmalar için vaktimiz olsun dedik..şimdi adetliyim..hakkımızda hayırlısı canım,sen şu diyete başa,inşallah kendiliğinden gelecek bebişin..
lee canım biz sana demiştik:)))) valla fikrimi sorarsan hiç takılma dna falan...ben zannetmiyorum bi sıkıntı olduğunu..
kızlar eşlerle gerilivriyoruz dimi..hep öyle..yani genel anlamda sıkıntı yaşamasakta onların yüzeysel,sıradan davranmaları heralde ortak noktaları..benim eşim görünürde düşünüyodur ama aklı gs maçındadır..bundan adım kadar eminim..hepsi aynı..ama artık üzerime alınmıyorum,adam annesine bile öle:) kayınvalidemde habire anlatır,şurama şu oldu,şu doktora gittik vs...bizimki elinde kumanda hı hı dinler..ben incelik ve düşünceli olma konusunda bişey ummaktan vazgeçeli çooook oldu:))) tedavi konusunda da o genelde ekonomiyide düşünüyo,bu yüzden burnunu sokmak zorunda kalıyo...
ince düşünmemeyi öğrensek onlardan bizim için daha iyi olacak kızlar..yoksa biz yaşlanırız,onlar böyle kalırlar...
merhaba arkadaşlar
işlerim o kadar yoğun ki artık pek giremiyorum
cerenm bizde aynıyız merak etme, bu konu çift taraflı geriyor insanı
herkesin strese verdiği tepki farklı. eşinde üzüntüsünü böyle yansıtıyor belkide.
lee selamlar bende değişiklik yok canım ben beklemedeyim mart ayında
tüp bebek tedavisine başlayacağım. eşimde morfoloji %2 ve ileri hız düşük %14 sanırım tam hatırlamıyorum
bu şartlarda hamile kalmam çok zor.
helsa hamileymiş çok sevindim.onu merak ediyordum.
tecrübelerini paylaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
bu arada bugün canım çok sıkkın. sabah aldığım bir haberden dolayı kendime gelemedim.
eltimi biliyorsunuz daha önce hamilelikle ilgili bana dediklerini, hamileliğinin saklanması vb....
yeni doğum yapmış ve bebeği sakatmış, ayağının biri tersmiş.
çok üzüldüm. kendimi kötü hissediyorum.
allahım hayırlı hamilelik, hayırlı, eli ayağı düzgün bir evlat versin.
bir bebeğim olmasını eskiden beri çok istemiştim ama kaç yıldır uğraşıyorum.
annem bana hep kızım bu kadar çok isteme kafana takma dedikçe
duygularıma engel olamıyordum.
eltimin bebeğine o kadar üzüldüm ki, içimdeki bebek isteğinden korktum.
bu ayak tersliği ne acaba tedavisi falan var mı? bilginiz var mı bu konuda.
selam kızlar
hepinize teşekkür ederim ,canlarımsınız .
canımın sıkıntısından tam olarak geçmişi okuyamadım ama gülemcim öğretmenler gününü kutlarım , dewwcim sendende güzel haberler bekliyoruz inşallah
aslında o kadar yoruldumki , buraya güzel şeyler yazmak bana naip olucakmı çok merek ediyorum.Hepiniz kocalarınızdan bahsetmişsiniz malesef bendedurum aynı , artık dayanılmaz hal aldı kafam çok karışık ne olur bana yol gösterin.
evet dün diyaetisyene gittik herşey çok güzel sorun yok hatta kocama bile tehkikler yaptılr falan onunda diyete başlamasını istediler ,erbil bey in vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda yanı sorunum doğrultusunda bir program izlicekmişiz , ilaçlar verdiler ve eşimden ve benden bikaç test istediler , tama okey sorun yok ama benim testlerimden bitanesi 12 taneden oluşan kan testleri ( genetik testleri gibi bişey , kantaki pıhtılaşmaya falan bakılıcakmış, bu testn sonucnda embriyo transferinde tutumabilmesi için önemli bir testmiş ( landrachcım uzun uzun araştırdım ve bu sonuca vardım , yani gerekli bir testmş ) , tabi 12 ayrı testen oluşunca maliyetli , lk çıkan fyat 1200 tl idi, biçok yeri araştırdım en son 900 tl hallettm , eşiminklerle brlkte 1100 falan neyse tabi eşim bunu duyunca kudurdu , bu nerden çıktı , bıktım artık , yoruldum yeter istemiyorum ( eşim erken yaşta babasını kaybedince çok mucadeleler vermiş tamam hayat hiç kolay olmamış) benim hayatım hep mucadeleylemi geçicek , girdik birbirimize , daha doğrusu o bağırdı bağırdı ben ağladım , anlatıyorum iknada olmuyor , sabaha kadar ağladım.
evet suçlu benim bende ona acı çekteriyorum ama elimden bişey gelmiyorki ne yapayım .
sabah aradı neyse yapalım şu testi oda olsun bakalım demeler falan .
bu işin sonu nasıl gelcek bilmiyorum , belki hamile kalıcam ama sinir hastası olucam , bir an diyorum herşeyden vazgeç
allahımma sıgındım elimden bişey gelmiyor, kızlar ne yapmalı , anlayamıyorum , anlam veremiyorum , anlayışsız ben oluyorum
çok uzun oldu kusura baklayın, ağlamaktan yüzüm gözüm şiş içnde , bu günlede geçicekmi ?
kızlarrr selam,
transfer gunum belli oldu 2 aralik cuma :)))))cok mutluyum endometrıum rahim kalinligim 1 haftada 9 mm olmus cok iyi buldu simdi bile yapsak olur ama uzun uzunn dusunup takvime kitlendikten sonra cuma daha uygun dedi..pazartesiye kadar birsey dusunme pazartesi gel tum ayrintilari konusacagiz dedi :) tamam diyerek odadan ucarak ciktim insallah sevincimin devami gelir kizlar....
hepinizi opuyorum simdi kimler neler yazmis onlari bir okuyayim...
merhaba kızlar..
öncelikle hepinize teşekkür ederim..yoğun bi gündü,sağ salim atlattık:)
dew canım 2 aralığamı kilitleniyoruz şimdi:) 9 mm. çok çok iyi..tam sıcacık bi yastık:) doktorunada diyecek bişey bulamıyorum,senin için çok iyi bi tercih olmuş canım..hadi en güzel şekilde geçsin tedavin inşallah...
kekecb canım umarım daha iyisinizdir..bi yola çıkıyoruz sonra illaki bi yerlerde takışıyoruz..kendini hatalı yada kusurlu bulman yanlış tabikii..bende inanıyorumki doğal yolla bile hamile kalabilirsin sen..zaman alıyo sadece ama maddi boyutu çok büyük maalesef.açıkça söylemem gerekirse istanbula yada başka bi yere gitmememin büyük sebebi para..kredi çekicez ama zaten borçlarımız var ve bu durum eşimi accayip geriyo..inan bana sizinle aynı durumları yaşayıp duruyoruz..hiç farklı değiliz..ama aynı eşin gibi durulup yapılmaası gerekeni yaptırıyoruz..aklında bişey kalmasın tabiiki,doktorda istedikten sonra hayır demek zor...bi şekilde hakkından geleceğiz canım..Allah hepimize sabır versin,kendini üzme,güçlü ol..öpüyorum seni..
bana gelince,3 yıldır fsh ımı bilmiyrdum..en son 12 idi aklımada kalan..hadi dedim adetimin 3.günü gidip baktırayım,tedavi öncesi bi faydası olur belki,atlamayayım..sabah çok kısıtlı bi vakitte koştura koştura hastaneye gittim..devlet hastanesini tercih ettim yakın diye...bekle bekle neyse girdim doktorun yanına..anlattım güzelce..muayene olmak istemiyorum dedim..adamın gücüne gitti heralde dışardan istenen tahlilleri yapmıyoruz dedi;yalvarttı resmen...fsh,prolaktin yüksek dedim,haşimato var dedim..hemşire bilg.dan istemi yaptı gittim kanımı verdim..sonucum için interneti bi açtım sadece hemogram ve tsh bakılmış....sonuç için gitmem mümkün değildi,görevim vardı...aklımı yitircektim sinirden..ağız dolusu sayıyorum o adama....ne halde gittim sabahın köründe bi görseniz koştur koştur..ve elde var sıfır..yarın tekrar baktırsam adetimin 4.günü oluyo..bi anlamı varmı artık bilmiyorum..neyse troid normal...
kızlar günaydınnn,
gülem dew haftasonu dertleşmişsiniz inşallah eş hasretliğiniz birdaha ömür boyu ayrılmamak üzere sona erer canmlarım. dew cim bugün dr randevun var bebeğin yastığı kuş tüyü gibi olmuştur eminimtransfere sayılı günler kaldı ayyy çok heyecanlı yaaa..
bnde bu sabah tetanoz aşısı oldum 1 ay sonra ikinci kez yapacaklarmış. ben aşı olurken yeni doğan bebekler geldi ayy ben o günleri görecekmiyim yaa
kızlar günaydınnn,
gülem dew haftasonu dertleşmişsiniz inşallah eş hasretliğiniz birdaha ömür boyu ayrılmamak üzere sona erer canmlarım. dew cim bugün dr randevun var bebeğin yastığı kuş tüyü gibi olmuştur eminimtransfere sayılı günler kaldı ayyy çok heyecanlı yaaa..
bnde bu sabah tetanoz aşısı oldum 1 ay sonra ikinci kez yapacaklarmış. ben aşı olurken yeni doğan bebekler geldi ayy ben o günleri görecekmiyim yaa
kızlar selam,
geldim eve hemen oturdum bilgisayar basina...rahim kalinligim 10,5 gayet iyi dedi...cuma 1de kismetse olacak transferim...bu gece itibariyle vajinadan crinone jele basliyorum,ayrica bu gece progesteron igneye basliyorum birazdan ignecim gelecek onu bekliyorum :) ayrica hafif mantar oldum neden bilmiyoruz kasinti ve akinti oldu fitil verdi bu gece onu yapacagim birde hap verdi yani ic babam ic icim disim ilac oldu.Bu gece spreyi kesiyoruz kismetse.
Tablo iyi durum iyi cok sukur ama heyecanliyim vallaha kizlar...Birde komik gelcek size ama ben fitil filan atmakta zorlanırım birde crinone jel yapcam sabah aksam en cok ona geriliyorum iyimi :))) offf bakalim nasil yapacagiz bugun :)
sıkıldıgın kadar varmıs yani, deli olur insan tabi. ben de su bos gecirdigim 2,5 yilda ne cok devlet hastanesine gittim. ozellere guvenmiyorum cunku, hep bir tedirginim ozellere. bir de etraftan hep o ozele gittik olmadi, bu ozele gittik olmadi laflarini duya duya iyice sogudum. gel gor ki devlet hastaneleri de calisanlara uygun degil ki. isyerinde de soylemedim cocuk istedigimi; sabah gideceksem ıvır-zıvır bahaneler, yok tahlil sonucu ogleden sonra; bankaya gidecegim diye tahlil sonucu al, goster; yakin degil arabayla gidiyorum, park yeri ariyorum. korkunc stres yasardim. sonra universite hastanesine gittim, orada da sabahin 5inde evden ciktim, ki sukur otobuste filan surunmuyordum, sabahin kuru ayazinda git, kuyruga gir, listeye isim yazsinlar, kantine birseyler alayim diye git; o kagidi yirtmis olsunlar; sirani kaybettigine mi yanarsin, kavgaya tutussan kiminle kavga edersin? zar zor interfil titrini aldim, lakin tedavisine baslayacak gucum kalmadi. ogleden sonra 3te gelin diyorlar, kacta alacaklar belli degil; kari-koca gelin diyorlar, ben gelmisim yetmezmis gibi bir de kocami ikna & razi edecegim.
sonra epey bir sure egitimi iyi, akli basinda, nazik, paragoz olmayan, ilgili bir doktor aradim, onu da beceremedim. bu arada pekcok ozel doktor, muayenehane gezdim, pekcok fikir aldim sagdan soldan. tam baslayayım ne olursa olsun, artik yeter parasi neyse verecegim dememin ustunden de 4 ay gecti kist pesinde kosuyorum.
biz de evliligimizin ilk yillarinda epey sıkıntı cektik, ama su sıra maddi sorunumuz yok. ama bu sefer de onune gelen herkes bize "olmuyuorsa tedavi olun, tup-mup bi suru sey varmis, paraniz pulunuz var, gezmeyin de onu yapin" diyor. nasil gicik bir durum.
selam verdigim bana tup bebek onerir oldu. onu almayın bebek yapin, oraya gitmeyin bebek yapin.
bir de maddi olarak rahatladıktan sonra esimin de huzursuzluklari artti. bariz bicimde ona asiri ilgi gosteren kadinlar turedi etrafinda. kiskanc biri degilimdir, ama kor de degilim; kendisi de cok rahat gelir anlatir. gevezelik ediyoruzz, bazi kadinlarin yaptigi muhabbetlerden bahsediyor ve cok sasiriyorum. ki kocam cok giyinen, cok suslenen, musrifce harcayan biri degildir. sadece tutumlu yasamaya calisip yatirim yapiyoruz kendimize gore.
simdi her kadina kocasi aldatmaz gelir, benim icin de oyle, ama erkeklerin aldatabiliriteleri artiyor daha cok para, daha pahali evler, arabalara sahip olunca. bunu etrafimda cok gordum. allah sasirtmasin tabi kimseyi :)
yani hic sıkıntımız var diye kımse uzulmesın, hersey zamanla atlatiliyor, belki boylesi su an icin daha hayirlidir. dini inanci cok kuvvetli biri degilim ama hayirlisi demek insani epey hafifletiyor. bir de hicbir seyin de garantisi yok ki, parasiz olan paraya, asksiz olan aska kavusabiliyor, bazen de kesesi, etrafi dolu olan insanlar yalnizliga ve yokluga batabiliyorlar.
yani ozetle ben 2,5 senedir cocugum yok diye dert edip, sifa arayip bi asilama yaptiramamis biriyim.
dew hoşgeldin hayatım,merakla bekledik yine seni..şimdi böyleyiz transferden sonra nasıl geçiririz o kadar günü bilmem
mantar geçer canım,önemli olan rahim..oda yastık gibi olmuş vallahi:)))
bu arada şu embriyo dondurma olayı süpermiş,ne kadar güzel,aklında hiç soru işareti olmadan devam etti tedavin,sonuda böyle gelsin inşallah..
bende heyecanlıyım,yarın gidiyorum,öbür gün doktordayım..ama içim sıkılıveriyo arada,güvenmek çok önemli gerçekten...
neyse canlar belki siz biliyosunuzdur ben yeni bişey okudum bu gün,gojiberry(kurt üzümü)diye bişey...bi sayfada doğal yolla hamile kalabilmiş bi arkadaş bahsetmiş..dukan diyetinde de geçiyomuş..neyse bayaa okudum,napsam alsammı karar veremedim..bilgisi olan bana fikir verebilirmiii?
birde hayıta başlıyorum tekrar..iyi gidiyodum bi ara ama ishal kusma olunca bi bıraktım kaldı öyle..ay onunda tabletini alsam iyi olacak,zor geliyo..
başka napsamki..
hergün adaçayı ve relax sallama poşet içiyorum..birde kadınlar için beşi bi yerde sallama poşet içiyorum:) nasıl
başka öneriniz varsa yerim,içerim:)))))))))))
canım süper maşaallah...cuma günü sana kilitlenicez desene..öyle böyle geçti çok şükür bak heyecanını anlamamak mümkün değil ben bile kıpır kıpır oldum...cnm şu progesteron inş. bendeki etkiyi yapmaz sana.benim totom jennifer lopezinkine dönmüştü:) ay çok heyecanlı yaa.jeli de bir kere yapınca alışıyo insan..hadi son sıkıntılar bunlar artık inş. bebeğinle beraber göndericez seni...dualaraımız seninle cnm
kızlar hepinize gunaydin gulem,piraye,badezuzum landarch hepinize teskekurler sekerler...badezuzum sen totom jenife lopez gibi oldu deyince sana sorayim dedim kizim igne beni mahvetti...sismedi ama bacagimin uzerine basamiyorum resmen yuruyusum degisti ilacin dagilmasi zor oluyormus yagli igne oldugu icin ama buaksam diger kabadan vurulcam hic kalkamacim o zaman ay acayip tirstim sende neydi durum ve hic bir yontem biliyormusunuz bu aciyi azaltacak vallaha deneyimlerinze ihtiyacim var cok keyfim kacti....mantar da igrenc kasinti gecti gibi ama sut kesigi gibi beyaz akintim devam ediyor ben anlamadim iyilesmicek mi acaba diye ilk defa noyle mantar oldum surecini hic bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?