Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım ne güzel yapmışsın...evet birlik olunmalı,ama yeterli değil...yasaların yeterli olması lazım..yinede üzerimize düşeni yapmalıyız..
bende çarşamba muayene olcam..duruma göre öbür ay baktırırım..o doktor bozuntusunuda Allaha havale ediyorum..çünkü sabahın o soğuğunda yürüdüğüm yola yanıyorum:)

Kızlar bugun ''dedemin insanlari'' diye bir filme gittim Yonetmen Cagan Irmak super bir film...Tek kelime ile harika ne yapin yapin gidin derim...

yarin doktor randevum var bakalim neler soyleyecek yapmam gerekenler yapmamam gerekenler :) dilerim hersey yolunda gider...

kizlar hepinize iyi haflar diliyorum....

canım hafta sonları bi ikimiz oluyoruz dimi:)
tekrar kalınlığamı bakacak? ilaç kullanıyomusun hala? son 5 gün canım..inşallahhh çok güzel geçecek...
benim doktorum d.k.hapı kullandırmıycam bu sefer dedi..bak senin doktorunun lafına geliyolar heralde:) öncekinde de telefonla aramıştım 1 ay önce ve telefonda vermişti d.k.hapını.bu sefer önemseyecek inşallah:)

canim evet haftasonu herkes kocasiyla biz seninle kocalardan uzak :) bi basimiza kaliyoruz...sevindim doktorun dkh ile baslamamasina bu bile guzel haber sende inan doktoruna sakin suphe etme olurmu?
Yarin evet tekrar bakacak rahim kalinlasmis mi diye?ilaca devam diyecek sanırım transfer oncesi ve sonrası yapmam gerekenleri filan anlatacak bakalim yarin gorecegiz

doğru söylüyosun canım,biz yalnızları oynuyoruz,millet kocasıyla pazar keyfinde:)))))))))))))
(dedikoduyada başladık bu arada mmmmmmmmm)
herşeyin yolunda olduğundan şüphem yok canım..seni sakinleştirecek bi cümle bekleme benden tamam mı?çünkü senden daha heyecanlıyım:)))
benim merkezle eski tecrübelerim çok iyi değil maalesef..hadi ilk gittik olur dedi geri çevirdi,ikincide niye önemsemediler düşünceleri hala beynimi meşgul ediyo...ama şuna karar verdim,dayanamayıp ağlasamda bu sitemlerimi dan dan söylicem...ya çık git tedavi medavi yok diyemez heralde:/ içimde kalsın istemiyorum,hem ona göre davranır,temkinli olur belki:)
off çok merak ediyorum neler olacak.....

kızlar günaydınnn,
gülem dew haftasonu dertleşmişsiniz inşallah eş hasretliğiniz birdaha ömür boyu ayrılmamak üzere sona erer canmlarım. dew cim bugün dr randevun var bebeğin yastığı kuş tüyü gibi olmuştur eminim transfere sayılı günler kaldı ayyy çok heyecanlı yaaa..
bnde bu sabah tetanoz aşısı oldum 1 ay sonra ikinci kez yapacaklarmış. ben aşı olurken yeni doğan bebekler geldi ayy ben o günleri görecekmiyim yaa

badecim guzelmis, ben de bunu soyliyim kocama. biz de boyle restlesip sonra gozgoze gelince gulusuyoruz. birimizden biri yelkenleri suya indiriyo ama sirasinin olmasi cok iyiymis. bazen inadimiz tutuyo yani

ya benimki bir programa uymuyor, yoksa ben de her programi yapar, dakikasi dakikasina plan yaparim biraksan ama gel gor ki cocuk uymuyor. uymadigindan bir rezervasyon yaptirmadan, birsey satin almadan bi milyon kez soruyorum; yazili geciyorum mesaj atiyorum. zaten ondan cok kizdim bu kez. bi gezi programi yapmistim, gidis baska yer, donus baska yer. gidise tamam demis, donus niye baska yermis oradan asla donemezmis. e mesaj attim ben sana ama alırken dedim, o kadar cok mesaj gonderiyormusum ki, o cok yogunmus, benim mesajlarimi okumuyormus bile. tabi bu lafin uzerine benim icimdeki canavar pörtledi :)
goren de cit cit butun gun mesaj yaziyorum sanir. ayda toplam 15 tane mesaj atmıyorumdur kocam dahil tum herkese. iste insanlar bu yuzden katil oluyorlar, bir anlik cinnet :)

helsaaa hamileeeee..

cok guzel bir haber, cok sevindim de helsa neden vermedi bize bu mujdeyi. ya uzuntu paylasiliyor da sevinc neden paylasilamiyor ki ?

ya biz de futboldan baska birsey dusunmuyoruz. adam lisansli futbolcu olaymis keske, haftada 3 gun halisahaya gidiyor; nerede olursak olalim, ister hasta olsun, ister ac, ister sakat; tum gorevler erteleniyor ve o hali saha maclarina gidiliyor. hayir aylik mi aliyorsun, yil sonu kupa mi kaldiriyorsun? iyi guzel spor yapiyorsun da sakatken oynamanin manasi ne ? bir de aksam 12de geliyor, sırılsıklam tum camasirlar terden, tutturuyor gece komsulari rahatsiz etmeyelim, yarin yikayalim diye; bir de dusunceli. ya gece vakti disari seriyorum kurusun diye, ya gizli makineye atiyorum. yani kendi keyifleri icin dunya duracak, ama biz cocuk icin bir spermiyogram istesek kiyamet kopuyor

cok uzuldum, zavalli bebecik. hele minicik bebegin ameliyati, tedavisi insanin ici parcalanir. ama tedavisiz, cozumsuz dert olmasin.

kekeccim erkeklerin isi aslinda cok zor. cunku turk toplumunda parayi kazanip, karisina cocuguna bakmak hep erkegin gorevi. ve biraz maddi olarak sikintisi olunca erkekligine yediremiyorlar dewin de dedigi gibi pek cogu.
bazi erkeklerin hemen itiraz huyu vardir. karsi cikar, bagirir, kavga eder. suclu cikarir seni. ama sonra sinirleri gecince ve yaptiklari kabahatleri anlayinca sokulmaya calisirlar. olayi, durumu kabullenirler, ne gerekiyorsa onu yaparlar. seninki de bu gruptansa sen kendini yipratmamayi ogren. o delirir bagirirken, ya icinden sarki soyle, ya bi'milyona kadar say. cunku cevap verince o daha kızacak, sinirlenecek, sen de yipranacaksin. duymamak bazen daha iyi olabiliyor. sonra sikintisi, siniri gecince ; ertesi gun olur, o gun aksam yemegi, yatarken olur anlat dediklerine uzuldugunu.

oh hayirlisi. seninle surekli gun sayiyoruz.

sıkıldıgın kadar varmıs yani, deli olur insan tabi. ben de su bos gecirdigim 2,5 yilda ne cok devlet hastanesine gittim. ozellere guvenmiyorum cunku, hep bir tedirginim ozellere. bir de etraftan hep o ozele gittik olmadi, bu ozele gittik olmadi laflarini duya duya iyice sogudum. gel gor ki devlet hastaneleri de calisanlara uygun degil ki. isyerinde de soylemedim cocuk istedigimi; sabah gideceksem ıvır-zıvır bahaneler, yok tahlil sonucu ogleden sonra; bankaya gidecegim diye tahlil sonucu al, goster; yakin degil arabayla gidiyorum, park yeri ariyorum. korkunc stres yasardim. sonra universite hastanesine gittim, orada da sabahin 5inde evden ciktim, ki sukur otobuste filan surunmuyordum, sabahin kuru ayazinda git, kuyruga gir, listeye isim yazsinlar, kantine birseyler alayim diye git; o kagidi yirtmis olsunlar; sirani kaybettigine mi yanarsin, kavgaya tutussan kiminle kavga edersin? zar zor interfil titrini aldim, lakin tedavisine baslayacak gucum kalmadi. ogleden sonra 3te gelin diyorlar, kacta alacaklar belli degil; kari-koca gelin diyorlar, ben gelmisim yetmezmis gibi bir de kocami ikna & razi edecegim.
sonra epey bir sure egitimi iyi, akli basinda, nazik, paragoz olmayan, ilgili bir doktor aradim, onu da beceremedim. bu arada pekcok ozel doktor, muayenehane gezdim, pekcok fikir aldim sagdan soldan. tam baslayayım ne olursa olsun, artik yeter parasi neyse verecegim dememin ustunden de 4 ay gecti kist pesinde kosuyorum.
biz de evliligimizin ilk yillarinda epey sıkıntı cektik, ama su sıra maddi sorunumuz yok. ama bu sefer de onune gelen herkes bize "olmuyuorsa tedavi olun, tup-mup bi suru sey varmis, paraniz pulunuz var, gezmeyin de onu yapin" diyor. nasil gicik bir durum.
selam verdigim bana tup bebek onerir oldu. onu almayın bebek yapin, oraya gitmeyin bebek yapin.
bir de maddi olarak rahatladıktan sonra esimin de huzursuzluklari artti. bariz bicimde ona asiri ilgi gosteren kadinlar turedi etrafinda. kiskanc biri degilimdir, ama kor de degilim; kendisi de cok rahat gelir anlatir. gevezelik ediyoruzz, bazi kadinlarin yaptigi muhabbetlerden bahsediyor ve cok sasiriyorum. ki kocam cok giyinen, cok suslenen, musrifce harcayan biri degildir. sadece tutumlu yasamaya calisip yatirim yapiyoruz kendimize gore.
simdi her kadina kocasi aldatmaz gelir, benim icin de oyle, ama erkeklerin aldatabiliriteleri artiyor daha cok para, daha pahali evler, arabalara sahip olunca. bunu etrafimda cok gordum. allah sasirtmasin tabi kimseyi :)
yani hic sıkıntımız var diye kımse uzulmesın, hersey zamanla atlatiliyor, belki boylesi su an icin daha hayirlidir. dini inanci cok kuvvetli biri degilim ama hayirlisi demek insani epey hafifletiyor. bir de hicbir seyin de garantisi yok ki, parasiz olan paraya, asksiz olan aska kavusabiliyor, bazen de kesesi, etrafi dolu olan insanlar yalnizliga ve yokluga batabiliyorlar.
yani ozetle ben 2,5 senedir cocugum yok diye dert edip, sifa arayip bi asilama yaptiramamis biriyim.

ah canımm geçmiş olsun,tetanoz aşısından sonra şişer,yanar biraz ama geçer gider..zaman hızla geçiyo canım,bi bakmışsın oğlunun boy-kilo tartılmaya gidiyosunuz..

kızlar selam,

geldim eve hemen oturdum bilgisayar basina...rahim kalinligim 10,5 gayet iyi dedi...cuma 1de kismetse olacak transferim...bu gece itibariyle vajinadan crinone jele basliyorum,ayrica bu gece progesteron igneye basliyorum birazdan ignecim gelecek onu bekliyorum :) ayrica hafif mantar oldum neden bilmiyoruz kasinti ve akinti oldu fitil verdi bu gece onu yapacagim birde hap verdi yani ic babam ic icim disim ilac oldu.Bu gece spreyi kesiyoruz kismetse.

Tablo iyi durum iyi cok sukur ama heyecanliyim vallaha kizlar...Birde komik gelcek size ama ben fitil filan atmakta zorlanırım birde crinone jel yapcam sabah aksam en cok ona geriliyorum iyimi :))) offf bakalim nasil yapacagiz bugun :)

gecmis olsun guzelim...siz yokken kaynattik hafta sonu herkes sırra kadem basti :)))unutulduk yani...nasil heyecnaliyim anlatamam dusundukce ayyyyy yasasinn diyorum...bende bir endise vardi acaba embriyom cozulurken zarar gorurumu filan diye bugun sordum dondurma islemleri olagandan farkliymis degisik bir makina degiisk bir yontem dedi o yuzden bugune kadar sıfir kayipla calistik dedi o da icime su serpti acikcasi...iste boyle benden havadisler....

dew hoşgeldin hayatım,merakla bekledik yine seni..şimdi böyleyiz transferden sonra nasıl geçiririz o kadar günü bilmem
mantar geçer canım,önemli olan rahim..oda yastık gibi olmuş vallahi:)))
bu arada şu embriyo dondurma olayı süpermiş,ne kadar güzel,aklında hiç soru işareti olmadan devam etti tedavin,sonuda böyle gelsin inşallah..
bende heyecanlıyım,yarın gidiyorum,öbür gün doktordayım..ama içim sıkılıveriyo arada,güvenmek çok önemli gerçekten...
neyse canlar belki siz biliyosunuzdur ben yeni bişey okudum bu gün,gojiberry(kurt üzümü)diye bişey...bi sayfada doğal yolla hamile kalabilmiş bi arkadaş bahsetmiş..dukan diyetinde de geçiyomuş..neyse bayaa okudum,napsam alsammı karar veremedim..bilgisi olan bana fikir verebilirmiii?
birde hayıta başlıyorum tekrar..iyi gidiyodum bi ara ama ishal kusma olunca bi bıraktım kaldı öyle..ay onunda tabletini alsam iyi olacak,zor geliyo..
başka napsamki..
hergün adaçayı ve relax sallama poşet içiyorum..birde kadınlar için beşi bi yerde sallama poşet içiyorum:) nasıl
başka öneriniz varsa yerim,içerim:)))))))))))

canım süper maşaallah...cuma günü sana kilitlenicez desene..öyle böyle geçti çok şükür bak heyecanını anlamamak mümkün değil ben bile kıpır kıpır oldum...cnm şu progesteron inş. bendeki etkiyi yapmaz sana.benim totom jennifer lopezinkine dönmüştü:) ay çok heyecanlı yaa.jeli de bir kere yapınca alışıyo insan..hadi son sıkıntılar bunlar artık inş. bebeğinle beraber göndericez seni...dualaraımız seninle cnm

Canım hoşgeldin, ne zamandır yoktun ortalıkta, geçmedi mi şu inatçı kist hala. Ne mübarek kistmiş bea :) :) Ama ben ce bir an önce güvenebileceğin bir doktor bul canım, bence de bu iş devlette olmuyor ne yazık ki, hele hele bizim gibi çalışan kadınlar için çok çok zor. Dediğin gibi bi de eşini istiyırlar yanında, yahu adam zaten zırt pırt izin alamıyor, ben gelmişim daha ne istiyosunuz diiimi ama. Madem maddi sıkıntında yok tatlım ben ce bir özelde güzenebileceğin bir doktor bul. gittiğin yerler içine sinene kadar ön görüşme yap, doktordan hoşlanmadın mı bırak gitsin tedaviye başlamadan daha....
Aldatabilirliği yükselen erkek konusuna gelince kesinlikle katılıyorum. Ne yazık ki benim babam bundan 5 yıl kadar önce daha fazla kazanıp daha konforlu arabalara binmeye başlayınca daha güzel giyinince daha bakımlı olunca etrafındaki kadınlar artıı artııı ve en sonunda babam da aşağı yukarı benimle aynı yaşta bir kıza tutuldu, annemle boşandılar. Babam evlendi,çocuk yaptı falan.... Bana kalsa tüm erkakler aldatır, seven erkek te aldatır.Sadece bazısı korkar, kurduğu hayatı kaybetmekten korkak... yoksa eminim içinden ciddi ciddi geçirirler. Benim pek erkeklere güvenim yok o nedenle, öle saçımı süpürge yapayım aman her dediğini yapayım, kıyafetlerini ütüliyi, her acıktım dediğinde önüne yemeğini koyayım hiç işim olmaz. Sanırım babamla yaşanılanlar yüzünden böle oldum her neyse .... Bence canım sende fazla kafana takma kadınları, onlar heryerde :) :) bu konuda biraz kaderci olmak gerek sanırım, olacakla öleceğe çare bulunmuyor ne yazık ki.hayatımızı şüphe üzerine kıskançlık üzerine kuramayız ya. İşte böyle, bak şimdi sabah sabah nerelere geldi konu, demek ki benim de bu sabah çenem azcık açılmış :)

Canım neolur hepsini karıştırma bitki çaylarının, fazla tüketimde zararı dokunabiliyo. Bi de bazı bitki çayları birbiri ile reaksiyona girebiliyomuş. Aman canım dikkat et lütfen, öle herşeyi kafana göre kullanma, hele hele ilaç kulllanmaya başladığında mutlaka doktoruna sor canım şu şu bitkileri kullanabilirmiyim yanında diye. Kendine dikkat et

DEW DEW DEW canım benim yaaaaa, nasıl sevindim anlatamam, embiriyo için kullanılan yeni makineye mi sevineyim, senin yastık kuş tüyü gibi olmuş onamı sevineyim, moralin süper gerçekten ona mı sevineyim, bilemedim. Maaşallah herşey süper gidiyo. Allahım daim etsin sevincimizi heycanımızı canım. Cuma gününü biz bile iple çekiyoruz kim bilir sen nasılsındır, lütfen olumsuz hiç birşeyi kafana takma tatlım, herşey yolunda gidiyor, herşey dörtdörtlük bence, artık bundan sonrası Allahtan. Umarım anlına yazılmıştır bu minik bebek canım ve 2 hafta sonra güzel haberini alırız.Hepimiz sana kitlendik haberin olsun :) :)

GULEEM cnm tedaviye ne zaman başlıycaksın bilmiyorum ama 1 -2 ay önceden pek bişey içme dedi benim dr.um ben sadece soğan suyu içmiştim.biçok bitki toksik etki yapıyo demişti .özellikle ısırgan otunu sakın kullanma felan demişti..cnm adaçayına devam et diğer çayda da ne var bilemiyorum ama şimdi sen tedaviye başlayana kadar ne yapsam çabasındasın farkındayım ama rahat ol cnm ..bazı şeylerin zararı olabilir bilmeden kullanma .öptm:)

kızlar hepinize gunaydin gulem,piraye,badezuzum landarch hepinize teskekurler sekerler...badezuzum sen totom jenife lopez gibi oldu deyince sana sorayim dedim kizim igne beni mahvetti...sismedi ama bacagimin uzerine basamiyorum resmen yuruyusum degisti ilacin dagilmasi zor oluyormus yagli igne oldugu icin ama buaksam diger kabadan vurulcam hic kalkamacim o zaman ay acayip tirstim sende neydi durum ve hic bir yontem biliyormusunuz bu aciyi azaltacak vallaha deneyimlerinze ihtiyacim var cok keyfim kacti....mantar da igrenc kasinti gecti gibi ama sut kesigi gibi beyaz akintim devam ediyor ben anlamadim iyilesmicek mi acaba diye ilk defa noyle mantar oldum surecini hic bilmiyorum

canım yaa ben iğneyi vurulduktaan bir saat sonrasında ağlamaya başlıyodum eşimde naz yapıyosun diyodu ama bir saat sonra bütün bacağım ağrıdan uyuşuyodu..hiç unutamam o ağrıyı..evet aksayarak geziyodum ertesi gün ikinci iğneyi vurdurduktan sonra önceki günün ağrısı anca geçiyodu bende .malesef bu iğne böyleymiş. ben direk dr.umu aradım zehirliyo beni diye:) ama bazı kişilerde etkisi daha fazla oluyomuş .ben dayanamayıp ilaç yada fitilinden vermesini istedim dr.dan ve 4 .günden sonra ilacını kullandım. umarım senin vücudun daha dayanıklıdır hemen alışır. bir tek şunu yapıyodum ben iğneyi olduğun gün değil ertesi gün sıcak su torbası bırakıyodum yerine bacağım anca kendine geliyodu ama aynı gün yapma ilacı bozabilir sıcak, başka yapabildiğim bişey yoktu ..mantar içinde hiç abartmıyorum 4 saatte bir çamaşır değiştir demişti dr. ve giyinmeden önce ütüleyip giyiniyodum .akıntı için ped felan kullanıyosan onlarda iyice azdırıyo çünkü sürekli nemli kalıyosun..kuru olmaya dikkat et cnm .moral bozmak yok cuma günü bebeğin seninle olucak ve bütün zorluklar biticek inş...

Son düzenleme:
merhaba kızlaaaaaaaar)))) haftaya birgün gecikmeli başladım.):-(( hafta sonu eşimle zamanı dışarıda geçirmekten ve pzt.gününün yoğunluğundan ancak bu gün sizlere merhaba diyebildim.hepimiz dew e odaklanmışız bakıyorum)) dewin heyecanı hepimizi sardı.allahım sen arkadaşımızın göbeğini bebekleriyle doldur (ikiz geliyor inşallah) bizlere bayram havası yaşat amiiiiiiiiiinnnnnnn............ landarch canım herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. üzüntüden ve stresten kendini koru lütfen. gülemciğim ayın 30unda randevun varmış hadi hayırlısı olsun.kemal bey yaş ve rezervin azalmaması için bana dkh kullandırtmamıştı.sanada kullandırtmaması iyi olmuş.ve kafanda soru işareti kalacak herşeyi konuş derim.ben öyle yapıyordum.ve gayet anlayışla cevaplıyordu öylede olması gerekir.insan kendini daha iyi hissediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…