Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar herkese günaydın, tedaviler yaklaştıkça kafalar karışmaya başladı sanırsam, ben de çok endişeliyim, beni de aldı bi stres, kocama sürekli bu ay yaptırmasakta ertelesek mi diye sorup duuruyorum, kızıyo bana, girdik bi yola vazgeçmek yok diyo. Ama sonucunun negatif olmasından çok korkuyorum sanırım. Elimden geldiğince İstanbula gidip gelmek ve sonrasında çalışmaya devam etmekte korkutuyo beni, transferden sonra rapor alırım diyorum ama ne bileyim kafam karıştı benim de, korku bastı....
Bedezuzum canım lap+his. bence gerekli. Ben tedaviye başlamadan önce neyden şüpheleniliyorsa baksınlar istiyorum. Daha sonrasında negatif sonuçlanacak denemelerde kafamı kurcalamasından sa şimdiden yaptırırım diye düşünüyorum. Ama doktor gerekli görmedi bende , hsg normal olduğu için şüphelendiği bişi olmadı, bence senin doktorun bişilerden şüphelenmiş olabilir canım, tedaviden önce tüm soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyordur belki. İlla gerekli derse sgk anlaşmalı başka bir yerde yaptırırsın canım, ama tabi bu işler profesyonellik gerektiriğo. Umarım doktorunda para kazanmak için böle sölememeiştir sana. Artık doktorlara da güvenimiz kalmadı walla. Canım sen en iisi iç sesine kulak ver. nasıl içine sinecekse öle yap. Kekecb canım nasılda pozitifsin, senin bu güzel enerjin banada geçsin inşallah...2012 bizim yılımız olsun kızlar.... Walla artık yorulduk hepimiz, yıprandık... Umarım bu sene hepimiz için uğur olur, hayırlı olur....
Bu arada Esmamız doğmuş, canım benim yaaaa, topiğin prensesi, mis kokulusu. Allah hem annesine hem de Esmacığımıza sağlık versin... Topiğimizin biricik kızı hepimize şans getirsin kızlar.
DEW, Landrach sezler nasılsınız bakalım...

canlarım günaydın

gülemcim pirayecim lütfen sizde enerjik olun bakın görüceksiniz hepimiz için çok iyi olucak 2012 .tedviyi yük olarak görmeyin , yük olarak gördüğümüzde başlamak bile canımız istemiyor , ama çok istediğimiz bişeye kavuşacağımızı düşününce insanın bir adım değil on adım atası geliyor , inşallah sonundada bebişlerimiz bizimle olucak.
tüp den önceki dr yaptırmış olduğu hazırlıklar beni çok mutlu ediyor , kilo vermek , vitaminler almak çok motive etti , daha önce aşılamalarımda kilodan dolayı kendimi hiç hazır hissetmiyordum , ben bu kiloda hamile kalırsam ne yaparım diyordum ama allahım şükürler olsunki sesimi duydu ,kilo veriyorum ( benim için en büyük stres sebebi olan şey ) , vücudum bebişim için hazırlıyorum , biz elimizden geleni yapıyoruz , inşallah yaradan emeklerimiz karşılığını verir ...inşallah
gülemcim pirayecim lütfen sizde bir an önce enerjinizi toparlayın , motivasyonunuz tam olsun ya allah diyip başlayalım hep birlikte.

badezuzum canım kafan bayağı karışmış , malesef bir nokta gelince orda kilitli kalıyoruz , içinden gelen sesle mantığını birleştir , kendin için ne doğru ise ona karar ver , ama sakın panikle karar verme , bir ay sonra olsun temiz olsun , zamannında benim yaptığım panikden dolayı yanlışlarım oldu , eşimle kafa kafaya ver , istediğiniz cevabı bulucaksınız bence.

landarch canım nasılsın nasıl oldun aklım hep sende , kontrol olmuşsun açılma yokmuş çok sevindim , dinleniyorsun bol bol değil mi?

sağolun kızlar desteğiniz için evet kafam çıkrıkçı çarşısı gibi.şimdilik eşimin dediğini yapıcaz.iki dr.la daha randevumuz var öngörüşme için onlarada göstericez .hepsi isterse mecbur yaptırıcam artık.bu arada benim tedavi sarktıkça sarktı eşimin işi yüzünden marta kalabilirmiş.o yüzden bu ay kafamı dinliycem dr.larıda şubata bırakıcaz.şöyle bir ay tedavi dr. şu bu düşünmek istemiyorum...

Badezuzum dunude okudum kafan karismis hakli olarak...insanin doktorlara guvenememesi ne kadar kotu birsey diymi?o kadar bilmedigim bir konuki sana yap yada yapma diyecek bir seviyede degilim bu konuda ama iyi arastirmak gerekiyor buyuk para cunku devletin bu paralari odemiyor olmasi cok fena sanki keyfimizden bu haldeyiz...
Tedavinin ertelenmesindede belki bri hayir vardir guzelim,sakın uzulme bazen bizim kararsizliklarimiza evren bu sekilde yardimci olur ama fark etmeyiz yaridm aldigimizin,hayırlısı guzelim.

Kızlar hepinizde ufak ufak cekinceler goruyorum vallaha sakın bu psikolojiye sokmayin kendinizi suna inanin ki tup bebek tedavisi yasananlar hicbirsey degilmis asıl bu hamileligin ilk zamanlari bir felaketmis cok sık gelemez oldum farkındaysaniz fakat ogurmeler beni birakmiyor telefonla konusamaz haldeyim inanin...annemlerle yemek yiyemiyorum tek basıma odamda yari ogur yari ye seklindeyim her yemek kabusum oldu inanamazsiniz...daha yemegin adi geciyor icim bulanmaya basliyor e tabi bende birde oksuruk olunca ogurtu ikiye katlaniyor...yani diyecegim o ki kizlar sakın zor demeyin en kolay kısmı tedavi asamasiymis simdi anliyorum...

sizlerde tedavilerinizi atlatacaksiniz ve olumlu olacak buna tum kalbimle inaniyorum.Ertelemek endislenmek korkmak yok ona gore....

Opuyorum hepinizi kızlar...

öyle cnm hayrılısı bu demek ki.yok üzülmüyorum zaten şu metforminli ilacı içmem lazımmış en az 3 4ay ki yumurtalar kaliteli olsun diye.evet cnm çok büyük paralar ben şimdiye kadar boşu boşuna en az 10 binlira harcadım inanırmısın.ve elde var sıfır halen daha devam ediyorum şimdi bu his.yi yapsam hiç bişey yokmuş deseler boşuna 3500lira.ve biçok kişiye böyle olmuş bu konuştuğum merkezde değil ama..yani önümde 3 ay var hakkımda hayırlısı bu zaman içinede ilacımı içip rapor çıkarmaya çalışıcam.
seninde miğden kötüymüş heralde ben iki hamileliğimde de daha test yapmadan miğde bulantısı yaşamıştım hatta bikere eşimle marketteyken olmuştu rezil olmuştum:)seninde inş. çabucak geçer.evet çok zor bende kusmaktan nefret ederim çıkarmamak için nefesimi tutup yorganın altına girdiğim çok olmuştur.şu üç ayı atlatırsan geçer inş.cnm

:) ne bu halimiz hepimiz umutsuz olmusuz 2 gunde. oysa herkes yeni yildan cok umutluydu.
ben eski yilin son gunu c.tesiye ve adetimin 2. gunune denk dustugu icin e2 yaptiramadim. boylece 1 ay daha ertelenmis oldum bebeyi cunku kistim 2,2'den 2,8e cikmis. yatin kalkin dua edin, bari korunmuyorken gebelik sansiniz var, benim DKH nedeniyle hamilelik umudum bile yok eylulden beri.
agustostaki spermiyogramda yikama sonrasi 6 milyondu. bugun asilama icin uygun degil dedi doktor, tup yapalim dedi. yeniden spermiyogram yaptiracagiz. bakalim ne gosterecek bize durum. senin kistinden onemlisi spermler diyor bana. ben de spermlerin duzelecegine inanmiyorum; en az 3 aylik bir dongu spermin duzelmesi cunku. daha cok moralim bozuluyor olabilirite'nin 3 ay sonraya sarkmasi.
aslinda nette asilama icin sinir 5 milyon diyor ne dersiniz ? simdi bu doktor 6 milyon uygun degil diyor, tamam yoruma acik bir konu ama e be gozum 6 ile asilasak bir sey kaybeder miyiz? yoksa benim kistim var, aslamada hormon yukleyince ne hale gelecek, asilamada olmazsa tup tedavisi kist nedeniyle cok sarkabilir'den mi korkuyor ?
bu arada kizlar sogan suyu, civan perçemi, hayit uclusu yalanmis. su zikkimlari ictigim gunlere lanet olsun

cnm benim kuzenimin 1000 lerdeydi sayısı ertesi ay eşi benimde dürtüklememle gidip aktardan çakşırlı ballı polenli karışım yaptırdı diğer ay sayı 5milyona yakındı ve hemen aşılama yapıldı tutmadı diğer ay tekrar yapıldı ve şimdi 2 yaşında bir kuzusu var..niye az demiş dr.onu anlamadım .bu arada yalnız değilsin benimde doğal yolla olmuyor maalesef. yaa şu soğan suyu bende çok işe yarıyo senin kist amma dirençliymiş.benimde ertelendi tedavi hakkımızda hayırlısı olsun.geç olsun güç olmasın ne yapalım artık..

slm herkese...
badezuzum histeroskopinin rahmine falan zarar vereceğini sanmam,ehil ellerde olduktan sonra sorun olmaz..yapılırsa aklında soru işareti kalmadan ilerlersin ama fırsatın varsa bi kaç doktorla daha görüş,en iyisi bu canım..ya aslında bana bile esiyo arada,çünkü 2 yıl bişeyin yok diyen adama tedavi oluyorum..benim bişeyimin olduğu aşikar..canım düşün taşın,aklına yatan yere git,belki o kadar para dökemeden hallolur..kim bilir belki bu arada tekrar gebe kalırsın..önemli olan bence seninde helsa gibi gebeliğini devam ettirmen,senin hamile kalmak gibi bi sorunun yok bence..bunun üzerinde duracak bi doktor bul hem..ve cebimizide düşünmemiz lazım çünkü ödeyecek biziz..hele biz 2.kez kredi çektik..Allah yardımcımız olsun..
ceren cim ben senin kistini anlamadım canım..folükül kisti bi kaç adetle atılır canım,bazı doktorlar d.k.hapını bile gerekli görmüyolar..canım seninde kafan karışacak belki ama bi başka doktora görünsene..bi fikir al..ayrıca eşinin spermi 6 milyonsa aşılama yapılabilir,ama yapı ileri hız falanda çok önemli,belki doktor ona göre bi değerlendirme yapıyodur..ama diğer değerler iyiyse 6 milyon aşılama için kötü değil..üzme kendini...
kekecb canım enerjin buraya kadar geliyo maşallah sana...kilo vermek normalde bile bi kadının kendine güvenini yerine getirir,bizim zaten güvene ihtiycımız var senin için harika bi değişim oldu..ben inanıyorum ki sen doğal yolla da gebe kalabilirsin,doktorun bile buna inanıyo..en önemlisi bişeyler yapıyo olmak insanı çok rahatlatıyo dimi..bende sigarayı bıraktım..midemden de korktuğum için açıkçası daha çabuk vazgeçtim..can öyle tatlı ki..hiç bir zevkle kıyaslanmıyo..ve sigara içmiyo olmak banada bişeyler yapıyorum hissiini yaşatıyo..inşallah emeklerimiz boşa çıkmaz..hiiç değilse sağlıklı birer bedenimiz olur dimi:)

canım derdimiz doktorlar..içine sinince tedavi nasıl şekilleniyo sende gördük hepimiz:) bizimde böyle bi inanca ihtiyacımız var aslında..ama bi taraftan kader deyip devam ediyoruz...
canım bulantı işi çok sıkıntılı bişey tabii..ama inan şu an çektiğimiz stres,devamında sonuç alma kısmında yaşananlar apayrı....bi arkadaşım vardı 2 tane düşük yaşamıştı 3.gebeliğinde midem bulandıkça mutlu oluyorum demişti..hep o gelir aklıma,midem bulansın diye dua etmişliğimi bilirim:)))))) midenn bulanması bebişinin büyüme çabaları canım..kussanda bi daha bi daha ye,kendin içinde,bebişin içinde...

badecim ben sogan suyunu da ictim ama 15 gun / gunde 2 defa yapamadim yani. bu kez onu da deniyeyim. mottom sogan beni kusturana kadar olsun
bu sabah da biraz baktim nette, doktor yumurtaligin disinda senin kist demisti. aspire etmek de icini bosaltmak oluyormus. disindaysa cok zor olmayabilir degil mi ? kist ostrojen yayiyor mu ona bakilacak e2 degerine gore adetin 2. gunu. duruma gore bir isleme baslayacagiz. 2. doktor herzaman iyidir tabi; ama ben gelecek ay su e2yi alayim elime de o halde bir 2. doktora goruneyim diyorum. bu arada kadin doktorlari hic sevmem ve bu kez doktorum bir kadin. ama bayiliyorum kadina, cok seker bir kadin. hatta dun telde konusurken spermiyogram istedi ve arka arkaya israrla, yalniz kocan 3 gun bosalmayacak dedi durdu. cok seker bir kadin yahu. cinsel perhiz lafini duymaya aliskiniz da, kadinin aman sakin kocan bosalmasin vs. demesi cok komigime gitti. cok rahat bir kadin. senin durumu filanca doktorla gorustuk vs. de dedi dun, yani kafasina gore ben sunu yapayim da demedi. neyse ben hemen tupe yatymam zaten, ilk asilama yaptirirm herhalde de. bakalim ne zamana kismet olacak.
bu arada kocam da cok uzuldu. sonra da eve donerken, aman yaa cocuk cocuk. sanki cocuk olunca basim goge erecek, bosverelim cocugu, sen benim guzel cocugumsun zaten dedim. rahatlayiverdi, oh vallahi ya, sen rahat et. sen lazimsin, bosver olmasin, sikma kendini dedi. kizlar vallahi bizler cok sansliyiz. benim cok degerli bir kocam var. bazen beni sinir edip delirtse de, melek gibi bir adamla evliyim ben. mutlaka sizin de esleriniz boyledir.
ben cumartesi karsiyaka cocuk yuvasina gitmeyi dusunuyorum. normalde haftaici gonullu annelik yapiliyor, ama ben calisiyorum deyip haftasonuna bir saat ayarlatmaya calisacagim. zaten koruyucu aile olmayi hep istiyordum. giderim, gelirim; biraz cocuklarla zaman gecirip cocuk ozlemimi gideririm. zaman icinde hersey sekillenir. bize ihtiyac duyacak bir cocugu zaman zaman eve alirim. zaten artik koruyucu ailelerin cocugu evlat edinmesi kanunu duzeltildi. ileride kimbilir belki evlat edinirim. benim cocugum zaten olacak birgun, o konuda umitsizligim yok. olana kadar kafayi siyirmamis olurum boylece. belki birilerine faydam olur.
bakalim, insallah c.tesi gittigimde gorusmem olumlu gecer.
gulemcim sigarayi birakmana cok sevindim. ben de lisede baslamistim ve araliksiz ictim lise bitti, universite bitti; birkac yil daha ictim. ama 2005de evlenince ve kocam icmeyince ben de acayip azalttim. disarida, aman evimde iceyim rahat rahat diyordum, eve gelince de unutuyordum. simdi de oyle haftada 1 adet ancak iciyorum. ama arkadaslarla cikinca, veya gece eglencedeysek deli gibi iciyorum. tutune son diye bir hapi 2 arkadasimin babaları kullanmisti. cok memnun kalmislar. sigaradan tiksindiriyormus. gunde 1 paket icen insanlar gunde 1-2 adete dusurmusler. aklinda olsun canim. sen sorunu cozmussun, ama etrafinda varsa boyleleri yardimci olabilir.
kizlar sizinle dertlesmek cok guzel. hepinizi ayri ayri opuyorum.

Kızlar selam hepinize,

Haklısınız aslında en zor kısım doktor olayı ben bu konuda sanslıydım daha gelmeden guvenmeye baslamistim adama oyle olunca belki kolay oldu,birde benden hic bu tetstleri istemedi yani amerikada ne yapıldıysa ona yetti para icin yapabilirdi bende sesimi cikatrmazdim biliyorsunuz....o konuda sanslı oldugumu kabul ediyorum kızlar...sizlerinde iyi olacak insallah tum kalbimle inaniyorum...

Benim oksuruk ile bilrikte gelen ogurmeler evet oldukca kotu ona gorede yasamayi ogreniyor insan tek umudum bu cuma kalp atisini sag salim duymak ve doktorun evet igneleri bir sure kesebiliriz jel ile devam edelim demesi oksurugumun bu igneler bitince azalacagini sonrada gececegini dusunuyorum KBB da oyle dedi ama bazende acayip endiseleniyorum ya hamileliktensebu oksuruk diye etrafınızda hic hamile kalınca oksurmeye baslayan duydunuzmu ya kızlar :)cok komik ama arastiriyorum resmen...neyse igneleri bırakmadan bunu anlayamayacagiz oyle degil ml?

Cerenm dusuncen super bencede koruyucu anne olmak super,biz okul yıllarinda cok giderdik yardima sınıf olarak, ama yuregin saglam olmasi lazim cerenm orda durmak icin ben cok cok fena oluyordum gerci kucuktum o zaman ama yinede cok zor... yinede cok taktir ediyorum seni bravo arkadasim....

Sigarayi birakmis olman harika bir haber guzelim....cok sevindim supersin....

Cerenm cnm soğanı bende asla düzenli bişekilde yapamadım.akşam eşim işten gelince adamcağız camların önünde oturuyodu kokudan:)bende sadece sabah yapıyodum ama dediğim gibi işe yarıyodu.senin yumurtalığın dışında olmasından belki etkilemiyodur benim normal pko kistleri oluyo hep....dr.un bizle aynı dilden konuşmasıda hoşmuş.ben bazen dr.un anlattıklarını hemşireye tekrar soruyodum. ahhhhh şu dr.lar :)bence senin aşılamayla çözülebilecek durumun öyle tüpe felan gerek kalmıycak o yüzden eşini rahatlatmakla çok iyi yapmışsın.bende boşver sen iyi ol yaşlanınca bana bakarsın diyorum oda yazık umudumu kaybetmiyeyim diye iki kızımız bir oğlumuz olucak kızlar gelip sana bakar sende oğlunun çocuklarına bakar kaynanalık yaparsın diyo:)

2012 öyle bir yoğun geldiki anlatamam. eve pestilim çıkmış şekilde gidiyrm kaç gündür.

SAĞLIK, MUTLULUK, BAŞARI DOLU NİCE YILLAR DİLİYORUM HEPİNİZE. GÖNLÜNÜZÜN MURADI ÖNÜNÜZE GELİR İNŞ. BU YIL İÇİNDE.

MELDİCİM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN. KUZUCUK ESMACIK GELMİŞ. RABBİM BÜTÜN GÜZELLİKLERİ ONA VERSİN İNŞ.
DARISIDA BİZLERE OLSUN.

HEPİNİZİ ÖPÜYORUM.

Kızlar dua edin bana, Ogleden sonra dikiş atilcak Cok korkuyorm riskli bir operasyon bebek için. Suan hastane de yatiyorm hepinizi optm

merhaba canlarım) ilkönce 2012 yılının hepimize sağlık,mutluluk getirmesini ve bebişlerimize kavuşma yılı olması dileğiyle....evet canlarım, ben tontiş dr.un tedavisine bugün itibarıyla başladım.)allahtan hayırlısı olur inşallah.bu süre içerisinde bebek ve tedavi konusunda çok etkilenmemek kafamı bebek konusuyla meşgul etmemek için foruma fazla girmeyi düşünmüyorum.sizlerden uzak kalmak sizleri unuttum anlamına sakın gelmesin.her zaman kalbimdesiniz dualarım hep sizlerle olacak. inşaallah 2012 yılı bebeklerimize kavuştuğumuz yıl olur.allah analı babalı sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin en büyük duam bu.)) landarch canım hiç korkma bebeğin hep seninle olacak.bebeğine zarar gelmeyecek oğlumuz mis kokularıyla annesinin ve babasının kucağında olacak inşaallah.dew canım bebişin ve senin içinde dualarım üzerinizde.. öğürerek yemek yemek çok kötüdür ama bunlar bebişinin annesine sıkı sıkı tutunduğunun işareti) badezuzum bence tüpten önce lap.ve hist. yaptırmak ön tedavi aşaması eğer bir problem varsa önceden tedavisi yapılır.ben 2 lap.2 histr.yaptırdım.çok önemli problemle karşılaşılmadı ve ben en azından önemli bir problemim olmadığını gördüm.2 laparoskopimi de sgk hastanesinde konusunda çok iyi dr.lara yaptırdım herhangi bir ücret ödemedim.hist.iki ayrı merkezde oldum.2.histr.2011 şubatta tedavi gördüğüm merkezde 250tl olmuştum.yanlış anlamadıysam sen 3500 gibi bir fiyat yazmışsın bu bana çok gibi geldi.ama her zaman için 2.dr hatta 3.dr. öneriside al derim.inşaallah herşey yolunda gider. gülem canım bu kez pozitif başla ve merkezden bebeğimizi al bende hamile ziyaretine geleceğim senin))) kekec azmine bayıldım.) gör bak kilonun arkasından hamile kalacaksın sen ) cerenm kistin aslında çok büyük değil soğansuyu kürünü düzenli yap gerçekten işe yarıyor.sperm konusundada badezuzum dediği gibi çakşırlı ballı polenli karışım arı sütü bunlar iyi geliyor.gönüllü annelik düşüncene o kocaman yüreğine bayıldım.kocaman sevgi dolu yüreğinle onlara annelik yapacaksın.bizim 3.yılımız oldu shçek kayıtlıyız birgün yavrumuz oradan çıkıp anneciğine ve babacığına kavuşacak.özlemle onu bekliyoruz.)) (bu arada bunuda sizinle paylaşmış oldum) ) herşey gönlümüzce olur inşaallah...canım arkadaşlarım)) çok sık olmasada arada uğrayacağım.....

cnm hayırlı olsun tedavin ..kkda topiclerde bakıyorumda şöyle bir zaman ortadan kaybolan hamileyim müjdesiyle dönüyor bizde de vizontele de olmuştu :)sende git tedavine yoğunlaş ve müjdeyle gel bizlere.cnm araştırıyorum bende dr.ları tek tek gezicem bakalım artık.. burda yani ist.da sgk veya devlet hastanesine düşmemek için dua ediyoruz resmen kasap gibiler.e tabi burda özel hastanede de fiyatlar ortalama 2000le 4000arası değişiyo merkezin gelişmişliği ve dr.un durumuna göre..
cnm hakkında hayırlısı inş. bu tedavide bebeğine kavuşursun arasıra uğra ama hepten kayıplara karışma:)çook öptm

Lee bizi cok ihmal etme merak ederiz tedavin nasil geciyor diye unutma bizi...dualarimiz seninle hayirlisiyla harika haberlerle don olurmu?

Simdi landarchla mesajlastim cok sukur dikis atilmis yatiyormus biraz agrisi varmis ama cok sukur sag salim atlatmis.....cok sukur vallaha...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…