Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ne yapacağımı bir bilsem dayanamıyorum 7 yıldır aynı şeyle boğuşmak bitirdi beni bir de çevremdekiler eşimin kardeşleri hep hamile bu derdi verdin Rabbim diyorum başımla beraber bari bu kadar doğurgan bir ailenin gelini olmasaydım eşim doktorla görüştü ya tedavi startı verildi ya kendimi kaybettim ben iğneler ilaçlar bu sefer gülem bu sefer alim yok işteağlıyorum sürekli istemiyorum diye çocuklar gibi hani okulda aşıdan kaçarlarya ilaç içmek istemeyen bebekler ağlar ya öyle ağlıyorum şu an hayır diye bir yandan yaşım gidiyor kumtanesi kadar inancım olsa belki ama yok be kızlar yok şu an ellerim titriyo okul desen sorun sanırım bebekten daha mühim benim derdi psikoloji bitik insanlar çevremdekiler üzüyo beni tek başına bebek değil benim ki YORGUNUM geçmişteki o şen kahkalar atan herkesin gıptayla baktığı kız ÖLDÜ diri diri öldü....

canım seni en çok etkileyen en yakın çevrende arka arkaya olan gebelikler,doğumlar bence..ne hissettiğini gerçekten çok iyi biliyorum..okulda bile çocuklara tahammül edemeyen birine dönüşüyoruz..ama anlamadığım tedaviye ve ilaçlara yanaşmayışşın..sen hamile kalmış birisin birde...8 yıl hiç hamile kalmadan ilk aşılamasında tutturan arkadşımın kesinlikle pozitifliğinden olduğunu anlıyorum artık..benim ailem benimde bi ara psikolojik destek almam konusunda çok ısrarcı oldular..kızlar bilirler az ağlamadım burda..onların tavsiye ettikleri otları falan içtim..ilaç almayı reddettim çünkü başlamak kolay bırakmak çok zor antidepresanları..birde her an bebek konusu geçiyo ya hamile olursam bu sefer eee ilaç aldım ben diye vicdan muhasebesi olacak...yinede dayanamadım canım..zaten fmf ten dolayı gittiğim romatolog bile ilk önce antidepresan yazdı bana..yani ihtiyacımın olduğu çok belliydi..ilaca başladım bi süre dengem bozuldu..ve ani bi kararla (ki bu kararda kızların etkisi çoktur) bıraktım ilacı...bu benim yapım..hayatı başkalarının algıladığı gibi algılamıyorum bu açık...ama bebek içinde tedavi olmam gerekiyosa oluyorum..hemen geçen günde yazdım ben boş beklediğim aylarda giriyorum bu kaygı durumuna..ama bi tedavi,bi ot bile içsem bişey yapıyo olmak iyi geliyo..anladığım kadrıyla eşin tedavi konusunda destek sana..bu büyük bi şans bak...başla bi yerden..en yakın zamanda..daha yeni bi arkadışımın görümcesi kayseride tedavi oldu ve zor bi durumda pozitifle sonuçalndı..işini iyi yapan kişilerde var demekki...ee yaz geliyo seminer dönemine ayarla kendine bi tedavi takvimi...nolur bırakma canım yaaa...başla bak iyi gelecek eminiim.....hiç bişey için ölünmüyo merak etme..biz ne olursa olsun dayanıklı varlıklarız..

Evet başlayınca ben de iyi oluyorum merkeze gidince bile değişiyorum ama benim merkezim ankarada merkez değiştirmek konusunda kararsızım orda rahatım gereksiz takıntı mı sizce... ankaraya gitmek için rapor almam lazım bu herkesin duyması demek okuldakilerin duymasını istemiyorum artık utanıyorum ben bu kaçıncı dangalaklar çok bunu takıntı yaptım sanırım yazın gitsem tek deneme şansım olacak olmazsa bir kez daha gideyim diye nisanda 1. cisini yapayım diğeri ağustoa kalsın diyorum olmayacak eminm ya hani veya kayseride yapmam lazım burda tüp bebek merkezi çok yeni bilmiyorum kadro çok genç acıbadem var iletişimleri benim merkezim anatolıa gibi değil kayserideki arkadaşın nerde hangi doktpra yapmış nolur bana akıl verin kızlar ankaraya gideyim okuldakiler duysun mu kayseriye gideyim olcağa varsa olur mu orada da rahat olurmuyum imdaaat.... gülemcim diğer denemelerimde pozitiftim düğüne gider gibi gittim inan gerçi ilki tuttu tamam ama sonuç koca bir sıfırr bu sefer de tam tersiyim işte napcam ben yaaa

Son düzenleme:

bende aynı durumdayım ve olmazsa ihtimali ile yaza bi şans daha bıraktım kendime..ve bu karar bizim için daha mantıklı görünüyo..Allah korusun olmazsa yaz tatilini nasıl geçiyosun bilmiyorum ama ben eve tıkılıp piskolojimi bozmaktansa bi girişimde daha bulunurum diye düşünüyorum..hem okuldakileride görmeyeceğinden rahat oolursun..tabi inşallh gerek kalmaz...ikincisi kendini rahat hissettiğin yerde olman daha matıklı ama kayserideki diğer merkezle görüştünmü?sadece duyumlarınmı bunlar?önyargılı olma derim ben..yerinde olsam şimdi kayseride başlarım,eğer olmazsa(her ihtimali düşündüğümüz için söylüyorum) ve hoşnut kalmazsan yaza ankaraya giderim.belki çok memnun kalacaksın...hem herşey iletişim değil inan..araştırma hastaneleri bile bu işi yapıyo artık..hem rapor derdin olmaz ve en önemlisi okuldakiler duymaz..bende çok kasıyorum çünkü..o kişi arkadaşımmın gelinleri oluyo..arayıp öğrenirim..

bende aynı durumdayım ve olmazsa ihtimali ile yaza bi şans daha bıraktım kendime..ve bu karar bizim için daha mantıklı görünüyo..Allah korusun olmazsa yaz tatilini nasıl geçiyosun bilmiyorum ama ben eve tıkılıp piskolojimi bozmaktansa bi girişimde daha bulunurum diye düşünüyorum..hem okuldakileride görmeyeceğinden rahat oolursun..tabi inşallh gerek kalmaz...ikincisi kendini rahat hissettiğin yerde olman daha matıklı ama kayserideki diğer merkezle görüştünmü?sadece duyumlarınmı bunlar?önyargılı olma derim ben..yerinde olsam şimdi kayseride başlarım,eğer olmazsa(her ihtimali düşündüğümüz için söylüyorum) ve hoşnut kalmazsan yaza ankaraya giderim.belki çok memnun kalacaksın...hem herşey iletişim değil inan..araştırma hastaneleri bile bu işi yapıyo artık..hem rapor derdin olmaz ve en önemlisi okuldakiler duymaz..bende çok kasıyorum çünkü..o kişi arkadaşımmın gelinleri oluyo..arayıp öğrenirim..

evet canım sanırım bu en mantıklısı bende buna yöneliyorum öğrenirsen sevinirim çok sağol. Bu arada benim de yazım tedavi planlarıyla geçiyo boş olmak zaman kaybı gibi geliyo senden haber bekliyorum gülemcim

canım doktorun adı ercan aygen'miş..fakültede hocaymış ama ordan ayrılmış özel muayenehanesi varmış..bu durumda işlemi yapıyomu,nerde yapıyo bilmiyorum..onlarınki fakültede yapılmış..endometriozis varmış bayanda..bu arada sen hep özeldemi yaptırdın?yani raporunu kullandınmı? ben kullanmadım ve pişmanım şimdi araştırma ve tıplarda tutturanları duydukça keşke bende orda başlasaydım dedim..şimdi dondurulmuşum olduğu için özele devam edicem ama yaz tatilinde tıpa gidiecem olmazsa..bu şıkkıda düşün canım..bi araştır.toparla kendini ve başla bir an önce...ortada büyük bi sorun yok ne güzel..bu bile sana moral olmalı dimiii:)))

biliyorum o doktoru ayrıldı buranın fakülte hastanesi çok kötü ölüyodum ben nerdeyse ben özelde ama raporla yaptırdım rapor hakkım yok şimdi bu kadar ilgiden sonra fakültenin ilgisizliğini çekmek istemiyorum dış gebeliğimde iç kanamayı bilemediler ama acıbadem düşünüyorum çok teşekkür ederim

ah zerdacim, seni de diger yeni arkadaslar gibi cok tanımıyorum ama yazdıkların beni cok uzdu. hepimiz bazen dibe batiyoruz, sonra cabalıyoruz tekrar iyi hissetmek icin. ama bu kadar canın sıkıldıysa son donem bir doktordan, veya bir psikologdan yardim al. faydasını
gulemcim ben senin cok seker bir anne olacagini biliyorum. cok ciddiyim, ben senin bebekli halini hayal edebiliyorum. o nedenle midir nedir, bu olumsuz ruh halin beni cok kızdırıyor.
gulemcim ben henuz gitmedim doktora. ya baskasi bu durumda olsa ben de gıcık olurum, kızarim ama boyle bir aymazlik icindeyim. zaten kocam da bugun yurtdısına gidiyor, yarin git dedim, bugun sonucu alalım dedim. o da zaten belli olmayacak mi, akisina bırak diyor. ama jel kullaniyorum, belki progesteron almam gerekir diye, gidecegim. 11-11,30 gibi gidersem daha sakin olur doktor, cok beklemem diye dusunuyorum. ogleden sonra da sonucu alırım. alınca tabi ki hemen haber veririm, o konuda hic suphen olmasın.

Kizlar hepinize iyi haftlar olsun...zrd cnm ne kadar sIkılmıssın boyle bende profosyonel bri yardim almani tavsiye ederim ben yillar once psikologa gittim inan bana cok faydasi oluyor kendin cevaplayamadigin sorularin yanitlarini baskasindan almak cok yardimci oluyor,ben hep kizlarada soyluyorum pskilojiler yerinde degilse bebek konusunda bir sifir geriye dusuyorsun sana tavsiyem budur...dis dunyaya biraz gozunu kulagini kapa derim...

Gulemcim cnm kararsiz olma benim gibi yapma ben de amerikaya bir gun doneyim diyordum bir gun kalayim diyordum o daha yorucu ben senin yerinde olsam tahlillerin cok sukur iyi cikti anormal bir durum ok bahar aylarinida yaz aylarinida cok iyi degerlendirirdim dondurulmus tedaviisnde guzel olan taraf hemen baslayabiliorsun bir diger tedaviye bak melodi tup bebek olumsuz sonucu aldi hemen bri sonraki ay basladi bile dondurulmus tedavisine zamani iyi yonet guzelim buda kimsenin degil senin elinde diye dusunuyorum...

Cerenm sonucunu bekliyoruz...hayirlisi olsun...

Kizlar biz iyiyiz cok sukur hersey yolunda benimkisi 2 gun super herektliydi 2 gundur daha bir durgun dun yazliga gittik guneste oturdum biraz cok iyi geldi,ama daha gunese cikmadan yaz mevsimi gelmedne lekelenmeler oldu yuzumde zatenbenlerim cillerim vardi bir koyulastilarki sormayin ..insan hamileyken pek bir cirkinlesiyor onu kesin soyleyebilirim :))) sanirim kary ahanim guzellesmeye calisiyor icerde benden aliyor :))) aman o iyi olsunda gerisi hicccc sorun degil :) haaa birde bu gogusler ne hale geliyor anacim vallaha bir tanesi kafam kadar :))) insallah iyi sut gelirde bukadar buyumesiise yarar ...

kizlar hepinizi opuyorum...

ben ogleden once hastaneye gittim, sistem bozukmus. ogleden sonra da verince yarina cıkacakti. ben de az once bir poliklinige gittim, 5-6 gibi belli olur dediler. haber veririrm ogrenince.

Cerenm canım benim heycanla haberini bekliyorum, hadi pozitifi al da banada umut ol tatlım :) zrdcım canım benim yaaaa neden bukadar ümitsizlik bu olumsuzluk diye sormicam sana, bazen hepimiz dipe vurup yeniden ayaklanıyoruz. Ne yazık ki hayat bize böleee oyun oynuyo,sabrımızı ölçüyo, ama bir an önce toparlanman gerek tatlım. Tek başına bu psikolojiden çıkamayacaksan kızlarında dediği gibi bir uzmandan yardım almakta fayda var. Lütfen sağlığını bozmamaya çalış, biliyosun bebek için öncelikle bizlerin sağlıklı olması gerek.
Kızlar bana gelince az önce doktordan geldim herşey yolunda çarşamba günü opu var. yumurtalar falan şimdilik herşey yolunda ama transferi bir sonraki ay yapmaya karar verdik, doktorda benim için bir sonraki ay transferin olmasını uygun görüyo. progesteron 1.26 çıktı, bu değer transfer için tam sınırda dedi. Bana soracak olursan transeri bir sonraki aya bırakalım şansımızı arttıralım dedi :) dondurulmuşlarla şansımız %5 daha artıyomuş :) nasip hayırlısı herşeyin, çarşamba akşamı eve dönüyorum :) yavrucanlarımı İstanbulda bırakıp evimize dönücez :) İşte benden havadisler bu kadar kızlar. Hepinizi öpüyorum çok

DEW canım yaaa dondurulmuş transferi ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. kaç gün kontrole gelmeme gerek, kendime nasıl dikkat etsem, sen neler yapmıştın tatlım

anladım canım..rapor hakkın yoksa ve özele gideceksen bence bulunduğun yerde başla...en yakın zamanda ilk muayeneye git lütfen..inan önünde bi yol haritası olunca rahatlayacaksın...umarım sonunda iyiki yapmışım dersin:)

gerçektenmiii:) sağol canım..çok tuhaf oldum valla..lafı bile nasıl hoşuma gitti...evet çok sorguluyorum bu aralar..zrda dan hiç bi farkım yok aslında..dibimde yeni pozitifini alan 2 kişi var..ve hergün bana soruyolar hcg değerlerini..bende değerlendirip moral veriyorum onlara..birine iğnelerini yapıyorum...hergün aynı şeyler...düşünsene...ve artık sadece yutkunuyorum ağlamıyorum artık..ve o dakika Allaha yalvarıyorum...neyse yinede olumlu olmaya çalışıyorum ve soğan suyumu hayıt yağımı aksatmadan içiyorum..bu bile bi umuttur...
senden olumlu haber alacağımız yönünde hislerim giderek arttı..bugün 14.gününmü oluyo?adet olmadın,ağrı sızıdanda bahsetmiyosun..hadi bakalım bekliyoruz...ve maşallah çok sakinsin,ne güzel:)

canım güneşli havayı değerlendirmen iyi olmuş..yazın sıcaktan çıkamazsın şimdiden depola d vitaminini...izmirin en güzel zamanı...karyanında izmir güzeli olacağı kesin zaten..valla afet olur afet:) sende azıcık çirkin oluver artık napcan:))) demek göğüsler büyüdü ha:) hamileliğin en güzel yanı bence heheheee...sen artık sütünü düzenli iç..gerçekten doğum ağırlığı ve vücut direnci açısından çok etkili beslenmen...ve ceviz tüket...
canım benim kararsızlığım eşimden kaynakland aslında...mayısa çok inanıyorum ben dedi durdu,benide şartlandırdı:)))
hem ne acelemiz var diyo..öyle olunca mayısa bıraktım artık.ama içime sorsan yarın transfer olasım var:)

pirayeee gerçektenmi canım...biz koştukça bebişler kaçıyo dimi...ama sakın moralini bozmasın bu..sen gerçekten iyi bi doktora denk geldin...kekecb teki başarısından belli..önemli olan gerçekten senin hazır olman,çabuk olmuş bi anlamı yok canım..belki ilk duyunca hoşna gitmemiştir ama bize böyle doktorlar lazım..adam senin emeğini harcamıyo ne güzel bişey yaaaa...çarşamba günü içinde bol şans canım..hiç korkma..dualarımız seninle olacak..

Gulemcim ha nisan hem haziran ne fark eder ki guzelim zaten mart sonu oldu bile nisanida kendine ayir dis olaylarini hallet bak vallaha arkadasim cekiyor 5 aylik hamile resmen disleri kirildi yani curudu berbat cekti kiz o yuzden na varsa nisanda hallet derim canim benim....

DEW canım yaaa dondurulmuş transferi ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. kaç gün kontrole gelmeme gerek, kendime nasıl dikkat etsem, sen neler yapmıştın tatlım

Canim benim en cok yaptigim sey belki hatirlarsin rahim kalinlastirmak icin bol nar suyu ve adacayi icmistim...ve tabi doktorunun sana verdigi ilaclari kullanmak ve kendine dikkat etmen guzeld ebir mevsimdeyiz soguk yok gripler bitti tadini cikart guzel gunlerinin inan baskada yapacak birsey yok.
Canim ilaclari kullandigin surece doktorun belirledigi gunler kontorle gideeksin doktorun dogru zamani belirleyecek ve transferin olacak butun olay bu guzelim.Yine bir sorun olursa yaz emi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…