Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Gülemcim canım inan aklımın bir ucundan hep dondurulmuş transferi geçiyodu. Beni bahçeciye yönlendiren komşumuzdu hatırlarsanız. O da dondurulmuşlarla hamile kalmıştı ve bana hep dondurulmuş transferi olsun deyip durdu :) Kadının içine doğmuş herhalde. Walla aslında afallamadım değil, ben herşey olup bitecek derken bebeğimin bana gelmesi için 1 ay daha beklemem gerekecek. Aman sonunda gelsinde 1 ay daha beklerrim hi sorun değil :) önümde hem dondurulmuş hem de taze embriyo için güzel örnekler var. DEW ve kekecb benim için çok büyük moraller :) yumurta geliştirirken hep aklıma kekecb geldi, şimdi transeferi beklerkende DEW gelicek aklıma :) bana moral olacak, altın yumurtamızın annesine nasıl tutunduğunu hatırlayıp kendimi motive edicem. Umarım önümüzdeki ay herşey yolunda gider. Şimdilik başlıca hedefim çarşamba günü emanetlerimi sapasağlam doktoruma teslim etmek. İçlerinden de şööööle 4-5 tane mis gibi kaliteli embriyo çıkartabilirsek ne mutlu bize, gerisi Allahtan. DEWcim canım dediğin gibi bu ay bol bol gezeyim, bi tane dolgu işim vardı onu halledeyim, hava da güzel ohhhhh değmeğin keyfime :)

MErhaba benim negatif. Simdi telefonda kavga dovus aldim sonucu, bir de israrla gelin elden alin diyorlar. Herkesi mesgul ettim, uzgunum. Ariyip kocama haber vereyim.

MErhaba benim negatif. Simdi telefonda kavga dovus aldim sonucu, bir de israrla gelin elden alin diyorlar. Herkesi mesgul ettim, uzgunum. Ariyip kocama haber vereyim.

canım üzüldüm....ertesi ay önemli biliyosun...kendim yaşadığım için söylüyorum..adetin geçsin toparlarsın hemen kendini...hayırlısı..

canım üzüldüm....ertesi ay önemli biliyosun...kendim yaşadığım için söylüyorum..adetin geçsin toparlarsın hemen kendini...hayırlısı..

canım sende bana moral oluyosun yalnız:))) hadi inşallah arka arkaya dondurmalar sevindirsin bizi...bu arada dondurulmuşta şansın yüksek olduğunu ilk kez duyuyorum..adet günlerin ne zaman?yani transfer ne zamana denk gelecek? inşallah olsunda gerçekten 1 ay bizim için hiç bişey...yeterki sağlıkla olsun....arada ne kadar işin varsa hallet..bende dolgu diye gittim ama ufak bi uygulamayla halletti tabii şimdillikmiş..diş etlerimde çeklime varmış..sen herşeyini hallet canım..bize en güzel bahar bu bahar olsun inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

Cerencım cok uzuldum ama sende bende beklıyoduk galıba bu sonucu hakımızda hayırlısı ınsallah ıkıncıde gelır bebısın sende ızmırlıymıssın hangı doktora gıdıyosun merak ettım

Cerencım cok uzuldum ama sende bende beklıyoduk galıba bu sonucu hakımızda hayırlısı ınsallah ıkıncıde gelır bebısın sende ızmırlıymıssın hangı doktora gıdıyosun merak ettım

aslinda ben gizliden gizliye olacagina cok inanmisim. cunku olmadigini duyunca epey sasaladim. yani kendimi cok kaptirmamistim olacak diye ama olmamasini da konduramadim hic.
canım ben smyrnayla gorustum ilk, kk'da yazanlardan etkilenip devam etmedim. sonra baskent uni.de hasmet beye gittim epey bir sure, ama takiple gebe kalamayinca ve orada sperm yıkama olmayınca (yıkamalı asilama gerekliydi bize morfoloji dusuk diye) beni ege tup bebek'e gonderdi. oradaki doktorlari da sevmedim. kordon klinik'e gittim birkac ay takipe, o da son ay tup yapalim, tup yapalım diye tutundu kaldi, bana cok itici geldi, hic asilama denemeden tup yaptirmak istemedim. sonra bir torpil bulduk ege dogum evinden (tepecik'teki) . orada hemen asilama yapildi. baskentte bir kez yumurta gelistirici kullandigimizdan oradan da raporum var. o nedenle 2 raporum oldugu icin simdi tup yapacak bu doktor. doktorum ahmet bey, cok kibar, sakin biri. deniz hanım da var, o da cok seker, konuskan bir bayan. devlet hastanesi ama tup bebek bolumu daha izole hastanenin kalanindan.
sizce doktora adetliyken gideyim mi, hemen tup yapar mi, yoksa yine rapor mu cıkacak, bekleyecek miyim 1 ay ?
neyse piraye, melodi ihale size kaldi, guzel haberleri siz getirin :)

Bende cok uzuldum cerenm demek sen olumlu dusunuyordun bak ben hic oyle hissetmedim kesin negatif olacak duygusu vermistin bana...cerenm bak yanlis anlamazsan madem bir yola gireceksintup bebeg dogru gidiyorsun o zaman nacizane onerim sana normal hayatina devam edemeyeceginide kabullen...yani ben kosmadan duramam iste selulitlerim cikti gibi dusunceler bile seni farkinda olmadan negatife goturur eskiden bende bas agrisi hapi icmeden duramam ne yaparim ben migrenim var deyip duruyordum oyle bir yapiliyorki ama bunu kabullenmek lazim...evet deforme oluyorsun,evet selulitler artiyor resmen cirkin hissediyorsun kendini ama hepsine deger bir duygu icindesin o yuzden bedenen kendini hazirlarken ruhende hazirla derim...inan ikisinede cok ihtiyac duyuyor insan...
dilerim hersye yolunda gider senin icin bundan sonra...

ertesi ay niye onemli gulem? bizde morfoloji sorun, ben dogal olmasini pek ummuyorum. ya benim kocam hic araliksiz tum gun telefonla konusuyor, ipad surekli kucaginda. allahtan 1 senedir ipad kullaniyor, ondan once normal dizustu kucagindaydi hep. hem radyasyon, hem ısı; en azindan ipad az isitiyor :)
bir de kozmos ta bizim cocugumuzu istemiyor, ben ne zman yumurtlayacagim, hep gezide 3-5 gun, 1 hafta. kendi de perisan oluyor sonra, bak simdi sonuc aldigim gun yok, bir hafta olmayacak. toplantıya giriyor mesaj atiyor, beni yokluyor. akli da burada kaldi.
allahtan sigara icmiyor ama ye diye pesinden kostugum hicbir seyi de agzina koymuyor. bize tupten baska care birakmiyor, ama ben de tupu hic istemiyordum. simdi caresiz yapacagiz, ama dogal sansım cok az benim.

haklisin canım. yani asilama sirasinda spermiyogram sonucu verilmisti bana da, oranlari cok dusuktu. bastan umutsuzdum, bir de cok kaptirmamaya calisiyorum kendimi, cunku buradaki bircok kisinin hikayelerini, hayal kırıklıklarını goruyoruz. ama benim su 10 gunde epey defa gozlerim karardı, yaa 3-5 hucreciktir tutunsa bile, belirtisi yoktur daha , psikolojiktir diye frenliyordum kendimi bir yandan ama sonradan olabilecegine inanmisim. sonucu alinca duraksadim o yuzden.
dewcim dediklerinde cok haklisin, yani dusununce bir bebegin guzelliginin yaninda selulitmis, sarkmaymis hepsi hikaye, yalan. ama bu da bir bagimlilik inan. acayip bir sucluluk hissediyorum yapmadigimda. ne yalan soyliyeyim ilk olmadigi uzuntusunu atlatinca ilk aklima gelen sey sporu bosu bosuna savsaklamis oldugumdu. ya sacma evet. ama hep benim kendimce sıgındıgım sey, gorunurde bende problem olmamasi. yani hastalik degil ya gebelik, bizde sadece spermlere biraz destek saglasak ben hayatima kaldigim yerden devam edermisim gibi geliyor. yani hep pozitif dusunuyorum kendimce. herseyin en iyisi olacak diye umudediyorum. dediklerine hak vermiyor degilim, ama ben biraz kaygisiz bir modelim. biraz olana kadar'ını dert ediyorum, olduktan sonra buyur gider diyorum benimle. cok kendimi sartlamiyorum cok dikket etmeliyim fikrine. galiba su gebe kalma isini halledeyim, doktorun dediklerine kalacak durumum. o ne diyecek, nasil degerlendirecek o onemli. tabi kosmam, etmem eskisi gibi ama bir bakalim neler olacak. ama uyarin icin cok tesekkur ederim, kaygılanmakta ve uyarmakta haklısın

Kayra,annesi Dew,gülen,badezuzum.piraye,cerenm,melodi2,bubuş,kekecb,zrda,vizontele,landrach,ismini yazamadığım tüm arkadaşlarıma merhabaaa))) umarım sağlığınız, moraliniz yerindedir.pirayeciğim anladığım kadarıyla tüpe başlamışsın yumurtalar toplanıp transferin olacakmış hadi hayırlısı. inşaallah bahar kuzularını senin ve gülenin müjdeli haberleriyle alırız ve inşaallah bende buradan sizlere bu kez sevindirici haberi veririm)) cerenm canım sanada geçmiş olsun inşaallah birdahakinde bebeğine kavuşursun.moral bozmak yok.dew in dediği gibi tedavi sürecinde kendini yoracak sporlardan hareketlerden uzak dur.bende senin gibi spor yapmayı çok seven biriyim.sabahları koşup evde ayrıca pedal çevirip plates veya egzersiz hareketleri yapıyorum -dum diyeyim.fakat bu tedaviler esnasında dr.um sakın kendini yorma deyince ara verdim.inşaallah bebeğimize kavuşursak o bize fazlasıyla spor yaptıracak))
face de kuzey bebeği gördüm allahım melek çok tatlı allah annesine babasına bağışlasın) kızlar bu ara ben işten ayrıldım ve evde olmak çok sıkıyor beni.allahtan bazı müşterilerin projelerini evde çiziyorum.işten ayrılmama en çok eşim sevindi çünkü çalıştığım yer 1.5 saatlik uzaklıktaydı kışın karda ve sisli havalarda bazan 1.5 saatlik yolu 3-4 saatte geliyorduk.tedavi olurken izin almak çok problem oluyordu.olaya bu açıdan bakıyorum en azından daha rahat olacağım) 10.yıla artık bebekle gireyim değilmi? )bakın ben hala umudumu yitirmedim.sizlerde sakın yitirmeyin, inşaallah sizler benim kadar beklemezsiniz.rabbim hepimize sağlıklı,hayırlı analı babalı bebişler versin....

Son düzenleme:
slm kızlar yazdıklarınızı okudum sağolun ama ben bikliyorum kendimi alıştım hasta olunca tamamen dibe vuruyorum. Bu arada ceren şeker bir anne olcaksın demişsin sanırım güleme yazdın sonraki msjlarda anladım benim için yazamayacağını tahmin etmiştim zaten bir an anlayamadım ben anne olacakmıyım demiyorum olamayacağım o belli bunula nasıl yaşayacağım diyorum inanmadığım bir şeye onca para atmak saçma geliyo sizler bile farkettiniz neyse nisanda başlıyorum işte saçma sapan bişey bu bence gene de sağolun

merhaba kızlar...

lee hoşgeldin canım..nasıl geçti bu ay:) inşallah 10.yılın meyvesini bu baharda alırsın canım..evde olmak sıkıcı gelmiştir ama tedavi için zamanının olması daha güzel canım..haa inşallah tedaviye gerek kalmazda bebeğini büyütmek için evde olmuş olursun..bi gün güzel haberi vereceksin canım..eminim...

cerencim benim eşimde de morfoloji bozuk..3 senede krugere göre %2 ,%3,%1 çıktı..doktorum hiç önemsemedi bu durumu..hatta ilk zamanlar bendeki sorunlar ortaya çıkmamıştı ve belki morfoloji geciktirir ama asla engel değildir dedi..tabii sayıda önemli..ve tüp bebek açısından hiç bi engeli olmamış morfolojinin..yeterki sen sağlam ol canım gerçekten..sperm 3-5 tanesi bile yetiyo ama kadının hormonnuydu rahmiydi asıl bunlar önemli..eğer tüp bebeğe başlarsanda bunları aklından hiiiiç çıkarma...sporu falanda transfere kadar yapar sonra dişini sıkarsın:)

zrda canım tedaviye başla mutlaka..adet gören bi kadınsın ve bi kere anne olmayı istedin..hepimiz öyle..şimdi umut olsun yada olmasın bu duygudan geri dönüş yok canım.evet psikoloji çok önemli ama bu yapacağımıza engel değil..olana kadar yada biri hayır artık olmaz diyene kadar hepimiz uğraşıcaz...uğraşmadığımız ay bile kendi kendimize umut edicez...bu sende de böyle bende de...içindeki isteği yok sayamayacağın için tedaviye başlamak en güzeli canım...biz burda sana destek oluruz..sende bize:)

zerdacım bu ne umutsuzluk. ben gulemi faceden biliyorum, o nedenle oyle demistim. yani seninle cok mesaimiz olmadi henuz burada. sen bizi birakmazsan, seni de taniyacagiz elbet. ama bu kadar olumsuz olman cok kotu. yani ben cok sıkıntı yasamadim bu cocuk olayiyla ilgili, neredeyse 7. yılıma giriyorum, tedaviye ciddi ciddi yeni basliyorum ama burada pekcok denemesi basarisiz olmuslar da var. herkes yine de olacak diyor. esinle aran iyiyse, esinin ailesi, akrabalari veya seninkiler sana baski yapmiyorsa yapman gereken en onemli sey moralini yuksek tutmak. bir seyi saplanti haline getirmek senin enerjini tuketir, sana ne yazik ki faydasi olmaz. senin gibi son zamanlarda cok umutsuz bir arkadasimiz -ki onun esinde problem oldugu halde esi tedaviyi reddediyordu- kendiliginden hamile kaldi. sen yaziyorken onu goruyorum sanki.
ne yazık ki elimizden gelenler sınırlı, sabirli olmak gerekiyor bu iste. bir de zerda belki bu kadar kosturup, cabalayip cocuk sahibi hic olamayabiliriz de. ne kadar tıp ileremis olsa da bu islerin garantisi hic yok. bunu aklinin bir kosesinde tut, ama asla cocugum olmayacak, anne olamayacagim da deme.
psikologla gorus, biz bir ara esimle terapiste gidiyorduk. birbirimizi cok sevip, cok da sorun yasadigimiz bir donemdi. bazen bir baskasiyla konusmak yasananları daha kolay anlamlandırmanı, senin rahatlamanı sagliyor. birkac seans icinde, icinde oldugum cikmazdan kurtulmustum bu sayede. ve o zamanlar yaptigim hatalari artik nadiren yapiyorum. psikologa gitmek seni rahatlatacak.

Canim hosgeldin senden haber almak ne guzel...karya ve benden sana merhabalar :) canim herzamanki gibi pozitif enerjinle karsimizdasin ne mutlu bize verdigin enerjş inan hepimize yeter....10.yilinda sana harika bir hediye gelsin dilegim bu senin icin..is icin hani evde olup sIkılmani cok iyi anliyorum bende cok yogun bir insandim simdi turkiyede kizimi buyuturken bazen sIkılıyorum ama ne yapalim guzel bri amac icin burdayiz diyorum ama esine katilamamak mumkun degil 3-4 saat korkunc bir zaman dilimi ise gidip gelmek icin ne diyeyim?!

Bende gordum kuzey bebegi amanda bir lokmam ne seker diymi?allah butun melekleri korusun dilegim bu....
Bu kadar ihmal etme bizi daha cok gel olurmu?

merhaba ,zrda aramıza hoş gelmişsin) senin hikayeni tam bilmiyorum ama moralini hiç iyi görmüyorum.sana birşeyler yazmak istedim.umarım bu yazdıklarım seni biraz olsun toparlanmana neden olur. Ben 10.yılına giren bir evlilik ve bunun yaklaşık 8 yılını bebeğine kavuşmak için elinden geleni yapan halada yapmaya çalışan biri olarak bu kadar karamsar olma derim.benim sana yazacağım hemen herşeyi cerenm çok güzel ifade etmiş.canım sakın kızma yanlış anlama ama bence sen bebek konusunu tamamen saplantı haline getirmişsin.bu da seni, seninle eşin arasındaki diyaloğu çevrendekilerle ilişkilerini olumsuz yönden etkilemeye başlar.şu 8 yılın ilk 3-4 yılında bebek konusu bendede saplantı olmuştu her tedavi sonucu aldığım negatif sonuçlar,hamile görünce bende içimde büyük burukluk oluşuruyordu.ağlama krizlerine giriyordum.hiçbir sebep gözükmezken herşey yolunda giderken neden hamile kalamıyorum diye kafamda hep bunlarla meşgul oluyordum.çevremde yüzü herzaman gülen kıpır kıpır neşeli olan ben, bu halimden eksilmeler oluyordu.eşimle birbirimizi çok sevmemize rağmen bazan sanki bende eksiklik varmış gibi ondan ayrılayım onu baba yapamayacağım derdim.sanki kusur varmış gibi. allah var ya eşim her zaman yanımdaydı en büyük psikoloğumdu benim.hiç bir zaman bana illa çocuk diye tutturmamıştır.konusunu bile açmazdı halada öyle.ve birgün eşim bana şunu söyledi.sen inancın olduğunu söylüyorsun ama bence inancın yok olsa herşeyin allahtan olduğuna inanırsın.ben evlenmeye karar verdiğimde ortada çocuk yoktu benim için sen vardın seninle bir ömür paylaşmak için evlendim ben dedi.ve sen bu güzel birlikteliğimizi çocuk saplantından dolayı bitirmeye çalışıyorsun.kendini çok üzdüğün kadar beni ve çevrendekileride üzüyorsun.allah hayırlısını versin.çok istiyorsun allah verir bakarsın sakat olabilir senden onu alabilir yada sen veya ben olamayabiliriz.lütfen kendine çeki düzen ver aklını başına al dedi.evet rabbim verdi ve biz sevincini yaşayamadan onu kaybettik.ve benim kafama dank etti.hayatta bana değer veren beni seven biri var onunla ömrümün her anını güzel yaşamak varken neden zehir edeyim ki.ben anne olmak istiyorum evet bu biyolojik yolla olmasada evlat edinebiliriz.onunla annelik duygumu yaşarım çocukları çok seviyorum doğurmayabilirim ama o bizim evladımız olacak.sevgisi kalbimizde büyüyecek.ve gidip çocuk esirgemeye yazıldık.o kadar sabırsızlıkla bekliyoruzki bizim için çok güzel bir duygu bu) tedavimide devam ettiriyorum.olursa ikiside canımız evladımız olacak.ve şuan o kadar takmıyorum.olmazsada hayatımızı zehir etmeye gerek yok diyorum.eski neşeli halime tekrar döndüm.zaman zaman diplere düşsemde eşimin söyledikleri aklıma geliyor ve hemen pozitifliğime dönüyorum) lütfen canım, bu dünyada tek değiliz hepimiz çok şeyler yaşadık ve yaşıyoruz.senin ve eşinin sağlığı,huzurunuz çok önemli.rabbiminde mucizesi sakın bunları unutma)

canım benim,yazdıkların için teşekkürler) pozitif olmayıpda ne yapayım ayol) üzülmekle kendini harap etmekle insan sağlığından ,huzurundan oluyor.yaşamda sevdiğinle sevdiklerinle yapacak çok şeyler var. üzülerek bunları mahfetmek istemiyorum.neyse :,)) kızımız annesinin göbişinde su balesi yapıyormuş) allahım sanada eşinede kızınada sağlık versin canım.sanırım bir süre daha türkiyedesin.temmuzda izmirdemisin? o tarihlerde izmir karşıyakada nikahımız var.oralarda olursan görüşmek isterim.evet ben işten ayrıldım ama elimde birkaç proje var evde çiziyorum.işten ayrılmamın bir nedenide bende boyun fıtığı çıktı mausu fazla kullanamıyorum parmaklarım uyuşuyor dr.fazla yormamamı istedi.bahane oldu.mutfağı çok sevmesemde eşime daha güzel mamalar hazırlıyorum.))akşamları yorgunluktan tv karşısında uyuyup kalıyordum.bizimkisi bu durumdan şikayetciydi artık şikayet etmez))
sen hiç sıkılma canım karya hatun inşaallah doğunca hiiiç ama hiiiiç sıkılmayacaksın.şimdi tadını çıkar.bol bol dinlen.) inşaallah dediğin gibi 10. yılımızda kurumdan yada biyolojik bebişimiz gelir.ben umudumu hiç yitirmiyorum kurumdan gelecek yavrumuz hep umudum. o birgün mutlaka gelecek diyorum.ve allahtan hayırlısını diliyorum.unutmadan seni rüyamda görmüştüm sana bebek yeleği örüyordum pembe ip vardı elimde ve arasına beyaz eklesemmi falan diyorum))

sağol canım ya çalışmalar romantik akşamlar son sürat ) şimdi spermler ve yumoşlar randevularda çarpışıp bir araya geldilermi konaklama merkezine ulaşıp yerleştilermi beklemedeyiz.onlara erken rezervasyonda yaptık ama bilemiyorum artık inşaallah istediğimiz gibi yerleşirler)) zaten gelsin yavrularım çalışmayı düşünmüyorum.zamanımı onlarla geçireceğim. darısı sizlerede olur inşaallah .ceren canım, benim bir arkadaşım var eşinde morfoloji sorunu var deniliyor.biz tüp bebek olmadan hamile kalamayız diyor.ama eşi genelde şehir dışına çıktığından bir türlü bir araya gelemiyorlar.eşi burada olduğundada aksilik ya hep birileri oluyor yanlarında.bende siz bir araya gelin şöyle bir kaç ay kesin hamile kalırsın diyorum.gerçekten morfoloji bahane vizontelenin, landrach ın değilmiydi onlardada morfoloji sıkıntısı vardı ve kendiliklerinden hamile kaldılar.inşaallah sizlerinde öyle olur.hiç belli olmaz bu işler.tüp bebektede gülenin dediği gibi 3-5 sperm yeterli oluyor morfolojiyide önemsemiyorlar. kızlar ben dışarıya çıkıyorum sevgili eşimle buluşacağım.sizleri çooooook öpüyorum.ve sizleri çoooook seviyorum iyiki varsınız)

aaaa yelegimizi isteriz o zaman bak ruyanda bile gormussun :) canim evet dogumum kismetse burda olacak ve hastanede karsiyakada ve dogumdan sonra karsiyakada kalacagim evlendirme dairesinede oldukca yakin, canim ben temmuzda son ayimda olacagim ne durumda olurum bilmem ama seni bende cok gormek isterim sana ozelden cebimi yazacagim yada facebooktan haberleselim...kurumdan yada biyolojik bebek onemli olan evinin neselenmesi,hayatinin degismesi dualarim seninle cnm...

bayıldım su yazdiklarina.
insan yasadikca olgunlasiyor degil mi? evlenip ilk yil cocuk yapsaydim (ve tabi olsaydi ) yazik ederdim ben o cocuga :) simdi hayati daha keyifli yasiyorum, sahiden var her iste hayir. simdi o cocugu daha cok hakediyorum kendi adima. daha mutlu edecegime inaniyorum. dedigin gibi o cocuk benim genlerimi tasimis, tasimamis bir yerden sonra hikaye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…