Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hıdırellez Duası - Hıdrellez Bayramı Dua
Dinimizde dilekler yalnızca Yüce Allah'tan dilenir. Çünkü dileğimizi yerine getirebilecek yegane kudret sahibi olan Yüce Allah'tır. "De ki: Allah'ım sen mülkün sahibi, sen dilediğine mülkü verirsin, dilediğinden mülkü alırsın, dilediğini yükseltirsin, dilediğini alçaltırsın. İyilik senin elindedir sen her şeye kadirsin. " (Âli İmran, 3/26)

Dileklerimizi öncelikle ve sadece Allah'tan dileriz. Çünkü herşey O'nun kudretindedir. O'nun izni ve haberi olmadan hiçbir şey meydana gelemez. Dileklerimizi arz ettiğimiz kulları ancak birer vasıta olarak görmeliyiz.

"O'nun katında izni olmadan şefâat edecek (dilekleri yerine getirebilecek) kimdir?" (el-Bakara, 2/255)

Ehl-i Sünnet itikadında tevessül, yani dualarımızda Allah katında makbul olduğu zannolunan kişilerin hürmetine Allah'tan istemek caizse de, bunda çok dikkatli olmak ve o kişide herhangi bir güç görmemek lazımdır. Dileğimizi, şahısların veya ölülerin yerine getirebileceğine inanmak bizi küfre ve şirke götürebilir.

Bu sebeple türbelere gidip dilekte bulunmak veya dileklerimizi dile getirirken Allah ile birlikte, şahısları zikretmek hususlarında dikkatli olmak gerekir. Ayrıca türbelere dilek mumları dikmek, dilek taşı yapıştırmak, mukaddes sanılan türbelere adak adamak, çaput bağlamak bâtıl ve bid'at olan ve İslâm ile ilgisi bulunmayan şeylerdir. Bunlara inanarak ve bel bağlayarak yapmak kişiyi küfre götürebilir. (Habil Nazlıgül)

Aynı şekide hıdırellezde de gül ağacına asılan dilek kağıtlarının bir manası yoktur. O günden veya gül ağacından medet ummak doğru değildir. Dinimiz bu gibi batıl inançları yasaklamıştır.

Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluşup darda kalanlara,isteği olanlara, zorluk çekenlere yardım ettiği rivayet edilen gün.Hızır’ın karada,ilyas ’ın denizde hiç umulmayan bir zamanda çıkıp geldiği söylenir.6 mayıs aynı zamanda baharın başlangıcı, bereket ve bolluğa adım atış günüdür.
Bu özel günün tarihi ve nasıl oluştuğu ile ilgili bir çok rivayet vardır. Bu rivayetler sadece Türkiye’de değil,İran,Irak,Suriye,Türki devletler tarafından da bilinir ve her toplum kendi kültürel zenginlliklerine göre kutlar..Genellikle bu günle ilgili rivayet şöyledir:
Dünya hükümdarı Zulkarneyn(çift boynuzlu),bu hükümdarın iskender olduğu ile ilgili bir çok çalışma vardır,ölümden çok korkar. Bu korku ona ab-ı hayat suyunu bulma sevdasına düşürür.Alimlere sorar bu suyun nerde olabileceğini .Herkes bir isim yada yer söyler. Ama alimlerin ortak verdiği tek bir isim vardır. Hızır peygamber. ..Hem güvenilir hem de inançlıdır. Bu suyu sadece onun bulacağını sultana inandırırlar. HZ. Hızır bu teklifi kabul eder, yardımcı olarak da yanına kardeşi, yine peygamber olan Hz. İlyas’ı görevlendirirler.Atları ve azıklarıyla yola koyulan bu iki mübarek insan, dağları ,denizleri aşar, Kaf dağını geçer ve 6 ay gece 6 ay gündüz yaşanan bir yere gelirler. Karanlıklar (zulumat) ülkesi olarak bilinen bir yerde konaklarlar.atlarını dinlendiirir bir pınar gözünde azıklarını yerler. O sırada yanlarınde getirdikleri kurutulmuş bir balığı suya düşürürler. Balık birden canlanıp kaçıp gidince iki kardeş ab_I hayatı bulduklarını anlarlar. Hemen bu sudan içerler. İçince Hak Teala tarafından ölümsüz olurlar. İşte onların ölümsüzlüğe karıştığı bu günde Allah bu iki peygamberi yeryüzüne gönderip insanlara yardım etmesi için görevlendirmiştir.
6 mayısta her yıl yeniden doğuş,tazelenme, ölümsüzlük ,bereket anlamarıyla bu gün kutlanır. Halkımız arasında bilinen onlarca ritiüel vardır. 6 mayıstan bir gün önce gecesi gül fidanının altına istekler konup dua edilir. cüzdan koyanlar,bebek çizenler, ev yapanlar... Hızır’ın gülü çok sevdiği ve gül fidanlarını dolaştığı söylenir. O gün çalan kapılara mutlaka hızır mı geldi acaba diye bakılır. Eğer bir fakir,gariban yada çocuk gelmişse isteği hemen yerine getirilir.Samsun bölgesinde de ilginç gelenekler vardır. 6 mayısta ev erkenden temizlenir. Öğlene doğru içi su dolu bir ibrik,leğen ve temiz havlu banyoya konur. bir odaya seccade serilir. Masa kuş sütü eksik donatılır. Herkes öğlen ezanına yakın evin kapısını ,penceresini açıp dışarı çıkar. Hızır aleyhisselam beklenir. Duası alınmak istenir.
Siz de bilirsiniz ki hızır acil servisin anlamı burdan gelir.

ben geldiiiiiiiiiiiiim:) napıyosunuz bakalım hatunlar ne var ne yok...birazcık okudum geçmişi
PİRAYE mumurtalar toplanmış galiba hayırlı olsun güzelim. bir de yanlış görmediysem transfer diğer aya kalmış pko dan dolayı çok mu yumurta oldu neoldu ay bende de var o tırsmıyo değilim.neyse sen bir ara durumunu bana yaz olurmu canım ben eskileri okudukça tepem döndü:)inş. herşey çok iyidir güzelim.
MELODİ sende de hazırlık var dimi frigolar için bence bu defa olucak dew in de dondurulmuştu ya öyle geliyo içimden sizin dr. bu konuda iyi bence Allah yüzünü güldürsün cnm .
GULEM sen nabersin cnm hemen yukarlarda okudum troid problemi mi oldu dedim en son iyi çıktı demişin ay yeter artık başka biyerimizde bişey çıkmasın nolur Allahım .inş. da hiç bişey yoktur cnm ilkinde yanılmışlardır..
DEW nasılsın kuzucuğumuz nasıl ay büyümüştür şimdi o yerim ben onu.. insan ufağı diyesim var anneannem gibi:)
bende evime döndüm gezdim tozdum millet artık bana kısır gözüyle baktıkları için hiiiç soran olmadı bebek yokmu diye:)))))bol bol hamile haberi aldım dost akrabadan üzülmedimmi üzüldüm zaten hep aklımdaydı ama iyi geldi biraz ferahladım vallahi.gelir gelmez de eski cebelleşmeye devam yarın dr. randevum var hsg yi göstericem hist. şartmı kukuma diyivem:)eğer şart derse yücel beyde olucam artık. yok değil derse bikaç güne hasta olucam ve başlıycam Allah nasip ederse.şimdilik böyle artık buralaradayım görüşürüz :)

Gulem hıderellez mayısta yanı daha bır ay var sonucların ıyı cıkmıs ama ben 2 ayda okadar nodulun temılendıgıne ınanamadım acıkcası

Ah cnm ya cok gecmis olsun seninde ne cok yan etki yapti ilaclarin demek sende benim gibisin ilaclarin yan etkilerini havada kapiyorsun daha iyi olmana sevindim insallah dahada iyi olacaksin sonra unutulacak hersey merak etme...

buyuk gun geldi desene superrrrrrrrrrrrr cok sevindim canim transfer isini kasma insanin cani acimiyorki sen kendini kastigin icin canin aciyor bak benim minigim 2 aralik 2011 saat tam 12:30 da yerini buldu asla unutmayacagim o gunu tadini cikarttim agladim ama sevincten inan o yuzden tadini cikartmaya calis olurmu?inan stresli degil cok keyifli bir surec...

Canim vallaha sasirdim senin duruma yani super tabi nodullerin gitmesi ohh super hemde transfer oncesi alinmis guzel bir haber bu...:) gecmis olsun cnm...

guzelim hosgeldin tatil iyi gecmis ohhh vallaha super darisi basimiza :) insan ufagi supermis bu arada heheh :))) hosuma gitti cok sukur kizimiz gayet iyi kocaman oldu el kadar :)))

Lee canim gecen gun okudum mesajini acikcasi Israel beyi aramadim cunku cok yogun bir doktor oldugu icin telefonla bu tarz seyleri sormam imkansiz randevumda sorabilirdim ama genelde hastayi gormeden yorum yapacak bir adam hic degil bende yardimcisi sukran hanimi aradim sordum hastayi gormeden bir yorum yapmak zor dedi bende istanbulda varmi mini tup bebek yapan tavsiye edebileceginiz birisi diye sordum?bir suru klinik yapiyoruz diyor ama bizim yontemlerle degil dedi fazla bilgi vermedi yani o yuzden canim eger izmire geleceksen temmuzda randevu alip doktoru gormen en dogrusu olacak sanirim/.

Gulemcim canim hidrellez 5 mayista, izmir menemende hidir dede var onun kabrine gidip dilekte bulunursan 1 sene icinde dileklerin gerceklestigi soylenir annemler hep gider ..ben sana gecen sene yaptigimi anlatayim :) amerikadaydim tabi hidir dedeye gitme sansim yoktu, soyle yaptim gul agaci var bahcemde tam aksam ezani saati bana hediye edilmis seramikten bir bebek vardi hatta 2 bebek onlara peceteden besik yaptim ve gul agacinin dibine koydum bir bebek kiz bebekti digeri erkek bebekti birini kendim icin digerini amerikada cok yakin arkadasim icin koydum ve soyle diledim biri benim biri elif icin olsun dedim o gece orda durdular, sabah uyandigimda bebekleri aldim ve gul agacinin dibinden birer tas aldim birinide elife verdim sakla bunu dilegin olana kadar hatta agladi, onu dusundugum icin neyse uzatmayayim ben hamile oldugumu 14 aralikta ogrendim o gun elif aradi beni tebrik etmek icin gozyaslari icinde aradi dew dedi bende hamileyim yani hamile oldugumuzu ayni gun ogrendik aramizda 1 hafta var onun bebek bir hafta buyuk daha da bitmedi once ben ogrendim cinsiyeti elif benimki kiz deyince o zaman oglan bebek benim dedi ve gecen hafta ultrasonda erkek oldugunu ogrendi :))))) olacak is degil diymi?o yuzden dilegini hazirla bir gul agacinin dibine 5 mayis gecesi aksam ezani saati kendin nasil inaniyorsan o sekilde duani yap bak gor kabul olcak...buda benim basima gelen hidrellez hikayem...

canım yaa çok duygulandım..nasıl denk gelebilir değilmi? çok içten dilemişsin orası kesin..
ben sayfalarda dolanırken bi baktım bu gün hıdrellez diye başlık atmış biri.hep bilirizde nedir nasıl dua edilir falan bilmediğimden atladım tabii..size arka arkaya kopyaladıktan sonra bilgisayarı kapattım eşim dedi mayısta diye:) ben bilmiyordum gerçekten..ben telefonumun hatırlatmalarına kaydediyorum o zaman..peki taşları ne yaptınız? ayrıntısı varmı onun? tam öğreneyim:)
ben namaz kılmayı yeni öğrendim bu arada..bilmiyordum ne yalan söyliim..dua ediyorum hergün:)

Gulem hıderellez mayısta yanı daha bır ay var sonucların ıyı cıkmıs ama ben 2 ayda okadar nodulun temılendıgıne ınanamadım acıkcası

evet canım öyleymiş:)))
canım bende inanamadım..eski yazılanların iyileşecek şeyler olmadığını söylüyo doktor..e o zaman yazada uydurmadı ya...muhakkak varmıştır..bugünkü doktormu göremedi bilmiyorum...

hoşgeldin şekerim:)
yarın iyi geçer inşallah...inş gerekmez hist falan..
bende trod vardı zaten..nodüller için ultrasona girmiştim,nodül yok dediler..ama var olanın yok olması imkansızmış..anlamadılar herlde ama büyüme olmadığından sevindim..iyi oldu yani...

dew cok etkılendım ya bende ızmırdeyım keske gıdebılsek menemene ama bende dılegımı dılıycem bu hıdrellezde ınsallah kabul olur hepımızın dıleklerı

kimse gelmemiş daha..ben burdayım tabii..çok geç kalktım günaydın desem yeri:)))

yeliz bi ikimiz varız..nasılsın canım?

tekrardan ben geldiiim:)dr.a gittik adam hsg ye bakarken ben sizden önceki dr. hist. şart dedi dedim yücel beymi diye güldü direk bende evet dedim:)rahim şekli kötü değil dedi idare eder ama hist. şart olmazsa düşük olur denilecek durumda değil dedi.aşılamayı sordum olur ama tek taraf açık bence uğraşma dedi gidiş gelişinle yarı tüp fiyatına gelir dedi.neyse ben yücel beye gitmeye devam edicem hist. olmadan tüp yapıcam bir iki güne adet olurum eğer kist olmadıysa başlarım bu ay inş. bu gün gittiğim dr. da çok iyi ama bana çok uzak oluyo 4 araç değiştirerek gittik yoksa burda devam ederdim merkez arayanlar için tavsiye ederim aydın arıcıyı .işte böyle şimdi yatayım çok yoruldum :)zaten haftasonu kimseler gelmez ...

kimse gelmemiş daha..ben burdayım tabii..çok geç kalktım günaydın desem yeri:)))

yeliz bi ikimiz varız..nasılsın canım?

gulemcım ıyıyım vala cok sukur gezdık geldık esımle ızmırde hava harıka sen nasılsın nasıl gecıyo hafta sonu

canım gözün aydın..kafandaki soru işaretlerinin gitmesi çok iyi olmuş.ee doktorun histeroskopi yaptırmıcam deyince kabul edecekmi? gerçi parayla değilmi sonuçta..dimi ama...neyse...artık girişimde bulunmanın vakti geldi öyleyse:)
hadi bakalım çıkın aradan teker tekerrrrr...hepiniz sıralayın bebişleri....
bu ay hanginizi takip edicemizi şaşırıcaz

kızlar bugün tuhaf bi gündü... iyiydim gayet,keyfimde iyiydi..ama habire içim cızzz edip durmakta idi..böyle burnunun direği sızlarya..ağlasan rahatlarsın aynen öyle..tabi adet zamanı benim için bi standart halindedir bu...neyse keyifli şekilde başlayan günümüz akşama berbat oldu.trafikte bi adamla kavga etti eşim..arabalardan inildi falan..bu arada direksiyonda ben vardım ve bana yol vermedi adam yaşlı bi godaman..ben acemiyim tabii..adam oturduğu yerden saymaya başlayınca eşim durmadı tabi (çok gergindir zaten) indi bağırış çağırış..benim elim ayağıma girdi...eşimi tutamıyorum falan.kimseye bişey olmadı neyseki...eve döndüm 3 saattir ağlıyorum...eşim dışarı çıktı..özür diledi falan..onda da bi suç yoktu ki..dedim beni bana bırak...git.....böyle işte..bi ağlayasım varmış...çözüldüm..öbür adetime kadar götürür bu beni..... :)

kıyamam sana geçmiş olsun olur böyle erkekleri tutmak zor sıkma kendini ağladın bitti gitti ohh rahatladın işte :) ben de bu adetimle başlıyorum yaa çok heyecankıyım biliyormusun bir o kadar da gerginim Allahtan 23 nisan var da oyalıyo beni

evet cnm geçti gitti..ama bende korkmadım değil..eşimi tutmak mümkün olmadı ama neyse uzatmadı...sonrada bin dil döktü özür diledi falan..iş yeride çok gergin bu günlerde..patladı heralde..neyse...bende duruldum gözlerim şşişti:)
sen gittin dimi doktora? hangisinde karar kıldın? ne zzamana denk geliyo adetin? inşallah sorunsuz bi şekilde ilerler herşey..

sağol cnm... vallahi kuku benim kukum ister çizittiririm ister çizittirmem :) geçen defa gittiğimde korkuyorum filan dedim istemezsen yapmayız ben sana herşeyi açıkca söylüyorum istediğini seç demişti..evet sıraya giriyoruz şekerim ''hepimiz''sıralıycaz bebişleri Allahın izniyle....ay gülem ben tatilde koca kadına gittim bir gül bir gül öldüm:)meğer benim göbeğim düşükmüş kadın beni sırt üstü yatırdı göbek deliğime parmağıyla bastırdı yok atmıyo aradı aradı bir karış yukarda atıyo:)))sonra bir güzel ovdu aç karnına bir yerlerde sallan filan dedi şimdi dakka başı yatıyorum yere eşime gel bak nerde göbeğim diyorum tam tımarhane oldu bizim ev :))))) Allahım sonumuzu hayır etsin..

amaaaan hepsimi aynı bu erkeklerin boşver şekerim senin ağlayacağın varmış rahatlamışsın onların işine akıl ermez canları ister kavga ederler canları ister uyuz adamlarla kanka olurlar..ben geçen dolmuştum sinir olduğum bir tanıdık vardı çocuğu olmuş ismini emir koymuşlar benim sevdiğim isimmişte niye o bırakmış benim çocuğumun ismi olucakmış bir zırıl zırlı ağlarsın :)yani diyeceğim bazen ne kadar konuşsakta dertleşsekte bu sıkıntılar ağır geliyo bu günler geçicek inş. daha güzel zamanlarımız olucak diğer adetin bebişin sayesinde gelmez inş.:)

Son düzenleme:

Ahhhcanım benim yaaa kıyamam, için rahatlamıştır ama ağlayınca, seninde bir yerde ağlayasın varmış ya iyi gelmiştir,üzme kendini. Erkekler bööle işte... Bi keresinde de benim eşim öle biriyle laf dalaşına girmişti, ama ben de nasıl gerginim o gün, sen ben in arabadan, karşıdaki amcaya çemkir :) utanmıyomusun koskoca adamsın, hatanıda kabul etmiyosun falan demeler bende bir görceksiniz, neyse adam benim çemkirdiğimi görünce bunlar karı-koca çatlak herhalde deyip basıp gitmişti. Tabi bende kocmdan bi ton fırça yemiştim :) :) oluyo böle saçmalıklar bazen. Ben de regli olmak üzereyim herşeye kafayı takıyorum, evde terör estiiriyorum walla. Adama taktım kafayı, ne yapsa yaranamıyo walla, kesin nerden buldum bu çatlak kadını diyodur hahahahahaha.... ZAten hala vucüdümda aşırı hormon var, dengesiz dengesiz dolaşıyorum ortalıkta.... Ahhh ahhh gelse şu kırmızılar da rahatlasak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…