Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Haklisin kuzum ya bende kendim gibi rahat saniyorum sizleri :) calisinca cok zordur eminim sen o 7 gunu iyi tut elinde ben hafta sonlari ile birlestirip en az 10 gun evde olmani istiyorum sana 10 gun yat demiyorum tabi cok sIkici olur ama calismaman bile sana iyi gelecek diye dusunuyorum.Benim dogumum kismetse 21 Agustos gorunuyor bayrama denk geliyor ama Israel bey kesinlikle o gune kalmaz oncedden aliriz dedi bana agustos basi gelecek gibi geliyor bakalim.

Bu arada benim serserinin hareketleri hisstemeye basladim sanirim bagirsak hareketleri ile ayirt etmek o kadar zorki bu aralar bagirsaklarda gir gur ediyor o yuzden zorlaniyorum ama ortam sessizse ben uzaniyorsam hopppp donuveriyor gibi bir his yaratiyor garip bisey....

kızlar herkese günaydın,,, gülenciğim çarşambaya gerek kalmadı bu sabah regl oldum artık üzülemiyorum bile bu konuda duygularım donmuş durumda dedim ya ben 8 yılda iyice kaşarlandım)) :-(((( sabah eşime sana umutlu haberi bugünde veremiyeceğim üzgünüm özür dilerim dedim.neyin özürünü diliyorsam artık.. anlayacağınız hormonlar bende şuan tavan yapmış durumda.. eşim her zamanki gibi, canımız sağolsun, herşeyin hayırlısı sen yanımdasın ya benim için önemli olan bu dedi. neyse canlarım şuan hormonların en dorukda olduğu andayım akşama kadar birşeyciğim kalmaz alıştım artık..asla üzülmek yok değilmi? rabbiminde vardır bir bildiği.
bugün melodinin transferi var anladığım kadarıyla İNŞAALLAH HERŞEY YOLUNDA GİDECEKTİR melodiciğim dualarım seninle allah yavrunu bu kez seninle birlikte edecek...
pirayeciğim seninde yakında transferinle inşaallah güzel haberini duyarız sırada badezuzum canım inşaallah kistin yokturda sende daha fazla beklemeden tedavine başlarsın)
kekec ayyyçok güzel bebişin maşallah kıpır kıpır annesinin karnında olumsuz düşünmeyin sakın testlerinde iyi çıkacaktır. bu anların güzelliğini yaşayın...
ben kendimi biraz dışarıya atacağım.. sinemaya falan gideyim iyi gelir...
sağlıkla kalın herşey gönlünüzce olur inşaallah...

sanmasınlar yıkıldık sanmasınlar diz çöktük..bir başka bahar için sadece yaprak döktük..çok sevdiğim bir sözüdür mevlananın..bahar bizlerde gelicek inş. cnm..

kızlar, 07.04.2012 atv haberlerde yayınlanmış ben internetten seyrettim. sizlerle paylaşmak istedim.

Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

lee; canım iyi olduğunu biliyorum,sen yılacak yıkılacak bi kadın değilsin...ve harika bi anne olacaksın bundan eminim..bu yüzden sana teselli edecek şeyler yazmıyorum..eklediğin yazıyı okudum dr.timur gürganı eşim not etmiş bi keresinde burayı düşünelim bu adam işi biliyo demişti..tv de izlemiş..hergün yeni yeni şeyler çıkıyo.ve ulaşılır hale geliyo bizim için.bende co-kültüre takmıştım bi ara.sonra embriyoların çizilmesi durumu var biliyosun..bizim merkezimizde bunlar yapılıyomu bilmiyorum ama belliki küçücük bi püf noktası var bu işin..bunların üzerine gidilmesi çok önemli ve biz doktorunu bulamadık canım bu işin..tabii hayatta herşey kader kısmet..ötesi yok gerçekten buna inanıyorum..güzel şeyler olacak canım bunada inanıyorum...

meoldi bebeğine kavuşuyo bugün..onun için dua ediyorum..hepimiz için tabii...
internete girmeme işi mantıklı alsında..dew senden alırız haberlerini..inşallah Allahım nasip etmiştir sağlıklı sıhhatli...

canım demek hareketlenecek kadar oldu ha:) işte hayatın ne kadar hızlı aktığını sizlerden anlıyorum:)
maşallah size..herşey yolunda gider,sağlıcakla vaktinde kucağına alırsın inşallahhh:)

pirayem ben bilmiyorum tabii kızlar cevaplamış..banada doktor 1 kere buraya gelirsin demişti...iyiyimiş bu iş yaaa...keşke bi sürü dondurulmuşum olsaydı benimde:)
neyse bende bu sefer yaşayıp görücem..negatif olmak istemiyorum ama merkeze ve doktora inanmak diye bi olay varya bende bi o eksik..sadece hayırlısı diyorum artık...
dün soğan suyu içen ben bugün iptal ediyorum herşeyi...günlük kahvemi içiyorummmmm..hatta arada bi sigara içiyorum..çok germicem kendimi ssz

lee ben de cok heyecanlanmıstım okurken ama adet olmussun galiba. her ay ayni hayal kırıklıgıni yasadik. arkadaslarim 2. cocuk planlari yapmaya basladilar. tv'lerde de cocuk dogurma modasi. herkes birinciyi dogurdu, sira ikincide. daha once de demisimdir, benim milat cagla sikelin ben cocuk isterken evlenerek baslayip, 1.yi dogurup buyutup sonra 2. de dogurmassiyla surmustu. simdi hande ataizi de cocuk istiyormus. panik oldum o da benden once 2 tane dogurur mu aaba ?
melodicim disini sıkıyorsun, meyvelerini de toplarsin umuyorum ki. gozumuz korktu vallahi, herkes ayni seyden sikayetci, ne igneymis.
piraye heyecanina ortagiz. iş konusu hep ayni dert vallahi. yeni bir arkadasim da bu tup bebek pesinde kosarken istifa etti. ona laf anlat, buna laf anlat, bunaldım dedi, gormedi gozu birseyi. umarim seninkiler biraz anlayisli olur bu konularda.
dogurunca da bitmiyor ki cocuk isi. okulu, arkadaslari, ilk aski, haylazliklari, asilikleri yani dusunuyorum da bir suru konu var yasayacagimiz. ben oyle bir psikolojiye girdim ki sanki dogurunca hidayete erecegim.

aslında çoğunuz sanslısınız çünkü hem 4 yıldan beri çocuğum olmuyor hem eşimin umrunda değil hemde istemiyor vs vs ....her ay regl olduğumda banyoda sabaha kadar ağlıyorum ve arkamdan bir ses geliyor ''sus artık başım ağrıdı'' diye bu o kadar acı verici ki.ayrılmak istedim olmadı ve şuan yaşım ilerliyor etrafımda herkesin bebeği var ama ben sadece içim kan ağlayarak tek başıma savaşııyorum daha doğrusu savaşıyordum umudum bitene kadar.artık gücümde kalmadı.en azından eşiniz yanınızda ve destek oluyor.onun için bile umut etmek gerekir.

aaa ben niye yarın biliyorum ki ..hadi bakalım dualarımız seninle melodi .Allahım bu defa kavuştursun bebişlerine....

üzülme cnm erkekler biraz katı oluyolar böyle olaylarda.eşinde çocuğunu kucağına aldığında keşke daha önce olsaydı diyecektir eminim.

malesef benim eşim farklı biraz o hiç değişmeyecek en azından ailesi yaşadığı sürece bu imkansız.ben görücü usulü evlendim ve evin tek oğlu.ailesiyle sorun yaşadık onlarda benden ayrılması için baskı yapıyor ve çocuk yapma diyor kısacası daha sayamayacağım bir çok sey var.doktora bile göndermiyor beni umudum tükendi artık

hosgeldın canım cok uzuldum senın adına cunku gercekten destek cok onemlı sen hıc doktora gıtınmı nedır sorun bellımı belkıde esın kendısınde bı sorun oldugunu dusunuyordur ve korkuyordur

Kızlar bende hala adet olamadım test yapmaya korkuyorum negatıfı gormek benı cok sarsıyo adetı beklemek daha mantıklı Allahım ne olursun hamıle degılsem daha fazla umutlandırma benı en azından asılamaya baslayalım

Melodiiiiii canım benim, dualarımız seninle, umarım herşey yolunda gitmiştir ve frigolar yerlerini bulmuştur. Yumuşacık sıcacık...

şimdi ben çok şey derim ama yaşamayan bilemez akıl vermek haddime değil o yüzden.Allahım yardımcın olsun ve eşinle eğerki seviyosan tabi aranıza huzur muhabbet sevgi versin .sonrada çocuklarınızla mutlu bir yuvanız olsun cnm....sende dua et herşey düzelir umarım...

yaa başka bir topicte beraber tedaviye başlıycağım bir arkadaş vardı şubat ayı topiğiydi.herkes hamile kalmış patır patır. maşaallah diyeyim hepsine de tekrardan millet çıktı aya ben keldım yaya..bu ne böyle bir türlü başlayamadım öffff vallahi halil sezai gibi isyaaağğğn diye bağırıcam ayol:)

Kizlar hepinize tekrar selam,

Melodicim yazmis bana cepten "transferimi oldum eve geldim simdi minnosum benimle herkese cok selam" yazmis hersey yolunda gitmis belliki bu defa melodi icin cok umutluyum olacak bence hayirlisysa olsun insallah....

Lee cnm ne desem ki bilmem!guclu kadinsin seviyorum senin bu halini uzer ama perisan etmez bunu biliyorum.

canım ben miladımı unuttum yaaa....hep başkalarının olacak ben böyle kalacakmışım gibi hissediyorum..şimdi en yakın arkadaşımın iğnelerini yapıyorum o bana ultrason resimlerini gösteriyo falan..onun için ayrı sevincim de kendimi duvardan duvara vurasım geliyo ne yala söyliim..umut vardır muhakkak..inşallah banada uğrar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…