Lee canım benim inan gözümde yaşlarla okudum yazdıklarını ve bana hiç yabancı gelmedi anlattıkların, henüz 1.5 yıl olmasına rağmen bebek arayışlarımız benzer şeyleri ben de yaşıyorum, inanırmısın üzülürüm diye bebek mevlüdüne bile çağırmadılar beni. Eşimin dayısı yeni bebek sahibi oldu, onlar istanbulda fotoğrafını yolluyorlar eşimin annesine babasına falan tembihliyorlarmış sakın Şule görmesin diye... Bumudur yaaaa, bizleri üzmemek için aldıkları önlem bumudur yani. Anlamak mümkün değil, ne diiiim ki, kötü niyetleri yoktur eminim ama zerre kadar bize anlamadıklarına da eminim. Zerre kadar! ne desem boş, üzülme demekte çok yersiz olacak. Lütfen kendine dikkat et tamam mı ve çok şanslı olduğunu da unutma çünkü anladığım kadarıyla eşin sana aşık ve çok değer veriyo. İyiki böle bi eşin var birbirinize tutunun sıkı sıkı.Bebeğiniz de gelicek en kısa zamanda inan canım.
Gulem adet oldum en sonunda ben zaten hamıle oldugumu hıc dusunmemıstıme gelsın artık asılama tedavısı
merhaba kızlar..
yaşananlar ve duygular hep aynı..eşler çoğu zaman bu fikirden uzak geçriyolar günlerini..ben açmasam belki aklına bile nadir geliyo eşimin..tabii tedavinin dışında olduğumuz zamanlar böyle..o bile böyle donuk donuk dünya işleriyle meşgulken inanın beni anlamasını bile beklemiyorum artık.çünkü kadın olan benim..o uyuklarken üzerini örtme dürtüsü bile bende var,onda değil..bu annelik içgüdüsünden geliyo.biz çok yoğun yaşıyoruz bence bu duyguyu..anne olupta annelik yapamayan bi çok kadın var..bu yüzden bir aradayız zaten..eşimin ailesi açısından sanırım şanslıyım..bi kere kayınvalidem bebek vardır belki gibi ağzımı aradı bende ummayın aartık deyip kapadım konuyu..herşeyi biliyolar..hatta görümceme çaktırmadan eşimdeki morfoloji sorununu anlattım ben,kendi kendilerini bişey sanıp oğullarına toz kondurmuyolardı bende anlattım..o günden sonra hiççç soran yok valla.kafam rahat etti...ama gel gelelim çevredekilerin önünü alamıyorum...zrda gibi benim müdürümde ki beni 5 aydır tanıyan adam beni 11 yıllık evli sanmış bi anda;ben senin abin sayılırım,bizim bilmem kim var ameliyat oldu sonra bebekleri oldu,doktorun adını alayımmı dedi:)))) o anda yüzümün regini görmek isterdim..biz düşünmüyoruz deyincede özür diledi falan..tabii bu insanlar bize nasıl yaklaşılacağını bilmiyolar belki iylik yapacaktı aklınca..ama zrda senin müdürün ettiği lafa ben bile tahammül edemedim..sana nedir yani..geçen gün sayfalaarı gezerken biri cevap yazmış bu kadar bebek diye dövüneceğinize yuvadan çocuk alın,illa doğurmanız şartmı diye...hayır böyle cevap yazman şarmıdır acaba..bi başkasının duygularını heleki annelik isteğini sorulamak sanamı kaldı...cevap yazacaktım inanın zor tuttum kendimi..benimde aklımın bi yerinde hep bi başkasının çocuğunu büyütecekmişim gibi hisler var..rüyalarrımda bile hep bana bebek veriyolar,doğurmuyorum..ama vardır bi vakti..ben öylede olsa anne olacağım diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum..içim öylesine sevgi dolu çünkü..bana kuzenim hamile olduğunu söyleyememişti geçen sene..hatırlarsınız belki..çok ağladım yaaa..anneme anlattım ne var bunda dedi..ben alınganlık yapıyomuşum..ee annem böyle düşünürse elin insanına ne kadar darılınır? geçen günde fatmayı arıyomusun dedi bana..dedim anne doğuran insanları hayatımdan çıkarmıyorum ben rahat ol...onlar bizi hayatlarından çıkarıyolar dedim,yine alıngan oldum..anneme bile dert anlatamıyorum...tüp bebek yaptıran arkadaşım tedaviden önceki aylarda hamilemmiyim acaba falan dedi günü gecmiş,yine annem ve ablam gülümsediler..haaa anladımki hamile olmayı kendime konduramayacğım,öle bile olsa sizden başka hiç kimse bilmeyecek bu şüpheyi..işte bu yüzden tedavimde yalnız olcam ben..sonra kendini hamile sandı yattı demesin kimse..bende çoooook doluyum kızlar...lee senin yazını okurken gözlerimden yaşların akmasını tutamadım..biz her zamanki gibi yutarak önemsemiyo gibi davranıcaz,hatta anlamamış gibi yapıp anladığımızda nasıl davrandığımızı,üzüldüğümüzü bile göstermeyeceğiz...senin onların bebeğine anne şevkatiyle bakacağını anlamaz o insanlar...kardeşin bile olsa...
yaaa öfff ağlatmayın beni ağlayınca çok çirkin oluyorum kocam sevmez beni heptan kalırım ortada:)kızlar hepimizin sıkıntısı derdi ortak .çok zor bir durum ama etrafımızda patır patır doğuran kişiler bizleri anlayamaz onlar günü geçince amaaan Allah olmayana versin deyip gözlerinin içine acıyarak bakarlar.etrafa laf anlatmak mümkün değil.ben geçen bri akraba topluluğunda annem yaşındaki kadına patladım ama yetti canıma beni her gördüğünde hadi artık dr.a gidin diyip duarn biri.tekrar bebek varmı diye sordu salon tıklım tıklım akraba günündeyiz.bende aslında yok ama var diyeyim de peşimi bırak sende rahat et ben de edeyim dedim.annemden birsürü papara yedim sonra ama ne yapayım insanlarında bir dayanma noktası var.aslında artık pek soran yok kısır muamelesi görüyorum ama bazıları inatla laf istiyolar.ben mutlaka bu yaşadıklarımızın bize kattığı şeyler olduğunu düşünüyorum..ben sabrı öğrendim şükretmeyi öğrendim anlayışı öğrendim insanların niyetini kolayca anlamayı öğrendim güzel arkadaşlar edindim birde bunlardan sonra hepimizin bebişleri olunca cillop gibi hatunlar olucaz ayol:)
hahahaaa:))) harikasın canım yaaa.teyzeye kapak olmuştur töbeeee töbe..valla lazım böylelerine..
merhaba kızlar..
yaşananlar ve duygular hep aynı..eşler çoğu zaman bu fikirden uzak geçriyolar günlerini..ben açmasam belki aklına bile nadir geliyo eşimin..tabii tedavinin dışında olduğumuz zamanlar böyle..o bile böyle donuk donuk dünya işleriyle meşgulken inanın beni anlamasını bile beklemiyorum artık.çünkü kadın olan benim..o uyuklarken üzerini örtme dürtüsü bile bende var,onda değil..bu annelik içgüdüsünden geliyo.biz çok yoğun yaşıyoruz bence bu duyguyu..anne olupta annelik yapamayan bi çok kadın var..bu yüzden bir aradayız zaten..eşimin ailesi açısından sanırım şanslıyım..bi kere kayınvalidem bebek vardır belki gibi ağzımı aradı bende ummayın aartık deyip kapadım konuyu..herşeyi biliyolar..hatta görümceme çaktırmadan eşimdeki morfoloji sorununu anlattım ben,kendi kendilerini bişey sanıp oğullarına toz kondurmuyolardı bende anlattım..o günden sonra hiççç soran yok valla.kafam rahat etti...ama gel gelelim çevredekilerin önünü alamıyorum...zrda gibi benim müdürümde ki beni 5 aydır tanıyan adam beni 11 yıllık evli sanmış bi anda;ben senin abin sayılırım,bizim bilmem kim var ameliyat oldu sonra bebekleri oldu,doktorun adını alayımmı dedi:)))) o anda yüzümün regini görmek isterdim..biz düşünmüyoruz deyincede özür diledi falan..tabii bu insanlar bize nasıl yaklaşılacağını bilmiyolar belki iylik yapacaktı aklınca..ama zrda senin müdürün ettiği lafa ben bile tahammül edemedim..sana nedir yani..geçen gün sayfalaarı gezerken biri cevap yazmış bu kadar bebek diye dövüneceğinize yuvadan çocuk alın,illa doğurmanız şartmı diye...hayır böyle cevap yazman şarmıdır acaba..bi başkasının duygularını heleki annelik isteğini sorulamak sanamı kaldı...cevap yazacaktım inanın zor tuttum kendimi..benimde aklımın bi yerinde hep bi başkasının çocuğunu büyütecekmişim gibi hisler var..rüyalarrımda bile hep bana bebek veriyolar,doğurmuyorum..ama vardır bi vakti..ben öylede olsa anne olacağım diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum..içim öylesine sevgi dolu çünkü..bana kuzenim hamile olduğunu söyleyememişti geçen sene..hatırlarsınız belki..çok ağladım yaaa..anneme anlattım ne var bunda dedi..ben alınganlık yapıyomuşum..ee annem böyle düşünürse elin insanına ne kadar darılınır? geçen günde fatmayı arıyomusun dedi bana..dedim anne doğuran insanları hayatımdan çıkarmıyorum ben rahat ol...onlar bizi hayatlarından çıkarıyolar dedim,yine alıngan oldum..anneme bile dert anlatamıyorum...tüp bebek yaptıran arkadaşım tedaviden önceki aylarda hamilemmiyim acaba falan dedi günü gecmiş,yine annem ve ablam gülümsediler..haaa anladımki hamile olmayı kendime konduramayacğım,öle bile olsa sizden başka hiç kimse bilmeyecek bu şüpheyi..işte bu yüzden tedavimde yalnız olcam ben..sonra kendini hamile sandı yattı demesin kimse..bende çoooook doluyum kızlar...lee senin yazını okurken gözlerimden yaşların akmasını tutamadım..biz her zamanki gibi yutarak önemsemiyo gibi davranıcaz,hatta anlamamış gibi yapıp anladığımızda nasıl davrandığımızı,üzüldüğümüzü bile göstermeyeceğiz...senin onların bebeğine anne şevkatiyle bakacağını anlamaz o insanlar...kardeşin bile olsa...
badezuzum senin günün geçmişti galiba değilmi? ayyy bakarsın bebek vardıryaaa öfff ağlatmayın beni ağlayınca çok çirkin oluyorum kocam sevmez beni heptan kalırım ortada:)kızlar hepimizin sıkıntısı derdi ortak .çok zor bir durum ama etrafımızda patır patır doğuran kişiler bizleri anlayamaz onlar günü geçince amaaan Allah olmayana versin deyip gözlerinin içine acıyarak bakarlar.etrafa laf anlatmak mümkün değil.ben geçen bri akraba topluluğunda annem yaşındaki kadına patladım ama yetti canıma beni her gördüğünde hadi artık dr.a gidin diyip duarn biri.tekrar bebek varmı diye sordu salon tıklım tıklım akraba günündeyiz.bende aslında yok ama var diyeyim de peşimi bırak sende rahat et ben de edeyim dedim.annemden birsürü papara yedim sonra ama ne yapayım insanlarında bir dayanma noktası var.aslında artık pek soran yok kısır muamelesi görüyorum ama bazıları inatla laf istiyolar.ben mutlaka bu yaşadıklarımızın bize kattığı şeyler olduğunu düşünüyorum..ben sabrı öğrendim şükretmeyi öğrendim anlayışı öğrendim insanların niyetini kolayca anlamayı öğrendim güzel arkadaşlar edindim birde bunlardan sonra hepimizin bebişleri olunca cillop gibi hatunlar olucaz ayol:)
aman yok o beni görsün tekrar sorar kadının huyu bu:))))
canım şu an ağlıyorum ama sessiz sessiz ben de kimseyle paylaşmadım bu tedavimi dünden beri dağılmışım zaten hiç gitmiyomuşum gibi daha ne yaşayacağım acaba bildiğim tek şey eski ben değilim çooook şey gitti benden inan o sözlerden sonra bir anda herşeyi bırakasım geldi neye uğraşıyorum diye yüreğim çok yorgun be kızlarr gözümdeki yaşlar yüreğimden geliyo öyle çaresizim ki
Kızlar cok aglatınız bugun benı ben sızın kadar ugrasmadım beklemedım ama sızı az cok anlıyorum ınsan en yakınlarından hep destek beklıyo benım annemde tedavı gordugum ıcın bana kızıyo beklıycekmısım ustune dustugum ıcın olmuyomus gıbı laflar edıyo sankı ben ınancsız bırıyım tabıkı bunu veren Yuce Yaradan nezaman nasıpse ozaman olucak ama nıye oyle durayımkı gulemcım ınankı bu adet oldum dıye uzulmedıgım tek ay oldu bıyola bas koydum kocam arkamda oldugu muddetce vazgecmeyı dusunmuyorum bende lee gıbı cok sanslı bı kadınım bana asık ve hayır kelımesını kulanmayan bı kocam var cok sukur arkadasına cok uzuldum Rabbım herkese saglık hayırlı ve dınıne baglı bebısler nasıp etsın
badezuzum senin günün geçmişti galiba değilmi? ayyy bakarsın bebek vardır)) allah söyletmiştir )))
banada tanıdık bir teyze daha yeni evliyim çocuk yokmu sakın bekletme hemen doğur demişti.bende yok eşim çocuk yaparsan seni boşarım demişti o nedenle çocuk yapmıyorum demiştim. şaşırıp kalmıştı)))
Kızlar cok aglatınız bugun benı ben sızın kadar ugrasmadım beklemedım ama sızı az cok anlıyorum ınsan en yakınlarından hep destek beklıyo benım annemde tedavı gordugum ıcın bana kızıyo beklıycekmısım ustune dustugum ıcın olmuyomus gıbı laflar edıyo sankı ben ınancsız bırıyım tabıkı bunu veren Yuce Yaradan nezaman nasıpse ozaman olucak ama nıye oyle durayımkı gulemcım ınankı bu adet oldum dıye uzulmedıgım tek ay oldu bıyola bas koydum kocam arkamda oldugu muddetce vazgecmeyı dusunmuyorum bende lee gıbı cok sanslı bı kadınım bana asık ve hayır kelımesını kulanmayan bı kocam var cok sukur arkadasına cok uzuldum Rabbım herkese saglık hayırlı ve dınıne baglı bebısler nasıp etsın
bencede kimseyle paylaşma canım.gerçi okulda olmadığın zaman peşine düşecekler hayırdır diye..ama yinede boş bulunup çok samimi gördüğün kişilere bile açılma..sonra acayp pişman oluyo insan.. bu arada bulunduğun yerdeki hastaneye gideceksin değilmi? izin alman gereklimiydi?
:)geldi benim kırmızılar cnm ..onu yazmak için gelmiştim yarın dr.a randevu aldım heyecanlıydımda şimdi gitti çünkü bende kist olunca kanamam ilk gün hiç olmaz aynen öyle oldu şimdide sadece bri iki damla yarın kesin dr. doğum k. h.nı verip tıpış tıpış yollaycak.neyse bakalım yarın olsun hayr olsun..senin cevapta iyiymiş aslında şu hikaye varya '' yaşlı bir kadın düğünde bir kızı dürterek hadi sıra sende diye sırıtmış ertesi gün cenazede de kız yaşlı kadını dürtüp sıra sende diye sırıtarak intikam almış''olayı varya bayılıyorum patır patır içindekini söylemeye ama olmuyo işte...
yok canım burdakiler hakkında duyduklarım ürpertti beni malum kayseri para için herşeyi yapıyorlar ben ankarada kendi merkezimde yaptırıcam ama sınırlı kontroller olacak gece binip sabah muayeneden sonra döneceğim izin yok sevkli görüncem aralarda tarnsfer zamanıda 3 gün rapor bu sefer de böyle olsun bakalım bu arada şu 5. gün embryosunu sizde duydum ben hep 3. gün gittim transfere 12 embryom varken bile herkese aynı yapıyorlar orda bunu n iye yapmıyorlar sizce..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?