:) hakkaten canım arada doluyoruz,birimizin başından bişey geçsin hepimizde depreşiyo duygular:)
ama bana ayda 1 kere oluyo zaten..depoladığım hüznümü bi gecede atıyorum.geçiyo...
bende sıkıldığım zaöanlar temizliğe sararım.tüp bebek sonrası negatif olunca o gün başlarım temizliğe:) en güzel rahtlama yöntemi bana göre...
doktor konusunda timur gürganı bende beğeniyorum.alternatif çareler arayan bi adam sanki..gebellik aşısı diye geçen şey değilmi bahsettiğin,geçen gün kopyaladığın yazıda vardı.mutlaka işe yarayan bişey ki uygulamaya geçmişler.ben kemal beye ne sorduysam (co kültür vs..) tebessümle gerek yok,kanıtlanmış şeyler değil dedi..ama bence denenmeli canım..kendi adıma konuşuyorum yeni farklı bişey deneniyo diye bile daha inançlı olurum ben..(belki ihtiyacım olanda bu) bi gidip görüş bence...
aslında çoğunuz sanslısınız çünkü hem 4 yıldan beri çocuğum olmuyor hem eşimin umrunda değil hemde istemiyor vs vs ....her ay regl olduğumda banyoda sabaha kadar ağlıyorum ve arkamdan bir ses geliyor ''sus artık başım ağrıdı'' diye bu o kadar acı verici ki.ayrılmak istedim olmadı ve şuan yaşım ilerliyor etrafımda herkesin bebeği var ama ben sadece içim kan ağlayarak tek başıma savaşııyorum daha doğrusu savaşıyordum umudum bitene kadar.artık gücümde kalmadı.en azından eşiniz yanınızda ve destek oluyor.onun için bile umut etmek gerekir.
bizim burdaki sütler su gibi cnm yoğurt diye mayalıyosun ayran çıkıyo:)bende evde yapılmayan yoğurt olmayınca yiyemiyorum sade olarak.işte yoğurtlama yapıyorum patlıcan ıspanak kabak filan mantıda anca öyle yersem yerim..artık zorla da olsa yiyeyim el mahkum:)
kızlar ben sözde temizlik yapıyorum oturdum bilgisayarın başına ohhh akşama kadar sürmese barii))
bende sana katılıyorum kemal bey konusunda evet gerçekten çok iyi bir dr. merkezde öyle ama beni soğutan şey şu oldu.tüp tedavim negatif sonuçlanınca 2.si için boş ver artık yaşın dolayısıyla vazgeç demişti.buna çok üzülmüştüm ben 30 yaşında evlendim 8 yıldır çocuk için uğraşıyorum o zamanlar sebepsiz deniliyordu.çok şükür artık sebebim var ve onu siz buldunuz yaşım.artık yaşımı bundan sonra bahane edersiniz siz dr.lar demiştim.sonra benim isteğim üzerine rahim röntgenime baktı. oysa ben ilk görüşmede tüm uygulanan tedavi ve testleri röntgeni önüne koymuştum hsg yi es geçmiş.neyse hsg ye bakıp problem yok ama rahmine tekrar bakalım diye histerekopi yapmıştı. bende senin gibi başından araştırılsın istiyorum.banada co-kültür için aynı şeyleri söylemişti. timur bey için araştırma yapıyorum gidip görüşmeyide düşünüyorum başarılı olduğu söyleniyor. bizde embriyonun tutunamama problemi var ne bileyim oda bunula ilgili bir yenilik dediğin gibi buda bir umut bizim için.umarım şov değildir.
canım yaaa kıyamam ne olur ağlama .. çaresiz kalma lütfen allaha şükür sağlığımız yerinde. ne yapalım buda bizim sınavımız bizim elimizde olan birşey değil ki .elimizde olsa keşke. bak burada 8 yıllık tecrübe konuşuyor.benimle evlenen arkadaşlarımın çocukları ilk okula başladılar .bebekliğini bildiğim yakınlarım arka arkaya 2 çocuk yaptılar.ilk tedavim esnasında negatiflerde inan çok yıkılıyordum.artık daha alıştım.üzülsemde kendimi bırakmamaya çalışıyorum. olacak birgün yavruma kavuşacağım umudunu her zaman taşıyorum.sende buna inan.hiç belli olmaz zamanı. birde bakmışsın yavrun kucağında)
oda olur:) sen başlada bi yerden geçip gider zaman..senin içine neresi siniyosa orda yaptır canım..canım embriyo sayısı fazla olunca ve gelişimi iyi olunca hemen transfer etmiyolar ve 5.güne bekletiyolar..5 günde artık blastokist aşamasına gelmiş oluyo ve bebek olmaya en yakın adımda oluyo..ve tutma ihtimali yüksek oluyo..bana nasip olmadı hiç çünkü 3-4 embriyom oldu çünkü..riske atmadan transfer ettiler..demek 12 tane embriyon vardı?ee dondurulmadılarmı? Bu sefer olur inşallah..
dondurdular canım o da olmadı yazın gittim bende hikaye çooook ama şu 5. Gün takıldı kafama bizimki niye 3. Gün yaptı yahu..
merhaba canım) yazını görünce inan senin adına çok üzüldüm.söyleyecek söz bulamıyorum.neden eşin ve ailesi bu şekilde davranıyor görücü usulüde olsa onlar gelip seni gelin olarak istemedilermi? canım bence eşinle seni dinlermi bilemiyorum ama oturup tatlılıkla konuş.bebek konusunu bir süreliğine ertele. onunla cilveleş ne bileyim kendine aşık etmeye bak ( tabii ne kadar anlar bilemiyoruma ma denemeye değer)bir süre sonra ben seni çok seviyorum.senin çocuğunu doğurmak istiyorum dr.a gidelim diye yaklaşmaya başlarsın. allah yardımcın olsun tatlım.
dondurdular canım o da olmadı yazın gittim bende hikaye çooook ama şu 5. Gün takıldı kafama bizimki niye 3. Gün yaptı yahu..
ilgin için tşk ederim ama bizimki çok farklı bir olay cilveyle nazla olacak bişey değil.eşim tek oğlan ve ailede tek memur,bütün aile onun üstünden geçiniyor tabi ben bunu evleninceye kadar bilmiyordum.benim ailemin durumu çok iyi ve babam sadece dışardan oğlana iyi diyorlar zengin olmasada olur evlen dedi bende tamam dedim.yani beni ve ailemi kandırdılar,babam namus meselesi yapıp boşanmama izin vermiyor,onun aileside babamı sömüreceği kadar sömürdü artık aileler komuşyor ve eşime ayrıl diye ısrar ediyorlar.anlatamıyorum o kdar kötü ki durumum.bu sadece en basiti(şişdet deseniz en üst seviyede ama ayrılamıyorum)çocuk olursa belki eşim eve bağlanır yada ailesini daha az dinler.beni sevmese şimdiye biterdi bildiğim için çocuk istiyorum ama o kadar baskı varki ailesinden başaramıyorum.çıkmazdayım şimdi
evet canım yaa önceki günün yazılarını okuyunca baktım ki topiğimizi ağlama duvarına çevirmişiz sonra kendime kızdım herkesi üzdüm diye.. Ama şuda var gerçekten hepimiz iyice dolmuşuz deşarj olmayı bekliyormuşuz.allah ağlatmasın inşaallah bizleride sevindirecek hayırlısıyla.eşim öğlene doru aradı beni kontrol ediyor hala ağlama faslım sürüyormu diye)) yok yok bugün iyiyim.hatta duyurulur!!!! Itina ile bahar temizliği yapılır evde olunca kendimi temizliğe vurdum yoruluncada bilgisayarın başına geçiyorum )) dediğin gibi ağzı olan konuşuyor lafın nereye gideceğini bilmeden kulak arkası yapalım diyoruz ama o da belli bir şeyden sonra patlak veriyor...sen söylenenleri boş ver canım allah kuzunu sağlıkla kucağına almak nasip edecek inşaallah onun varlığı sana mutluluk versin..
Ben de bu arada ankara yakın olduğu için oradanda merkez araştırıyorum.şuan dr.gürkan timur un kliniği hakkında araştırma yapıyorum.aslında ilk bebek arayışı içindeyken iş yerimdeki bir arakadaş ısrarla bana ona gitmemi söylemişti türkiyeye ilk tüp tedavisini getiren dr.muş. Aklımda şuan 4 yer var izmir,istanbul badezuzumun gittiği dr.yücel bey,pirayelerin gittiği dr. Ve ankaradan timur bey.birde duymuşsunuzdur tutunmayı sağlamak için anne adayından kan alıp işlemlerden geçirip transfer esnasında rahim içerisine aşılama yapılıyormuş ve buda embriyonun rahime gömülüp tutunmasını sağlıyormuş.yaptırıp başarılı olan sonuçlar var. Diğer topiklerde yaptıran varmı diye şuan araştırıyorum.allahtan hayırlısı olsun .seçim yapmak gerçekten çok zor...sağlıcakla kal canım..
lee canım yaaa ben de ankarada yaptırcam anatolıaydı ama yazdığın dikkatimi çekti timur bey kim hangi merkez araştırmalarınla ilgili bana da bilgi verirsen sevinirim nolur yaa
kızlar bi arkadaş(yaşı benden çok küçük 2 tane çocuğu var) iş yerinde yeni evli bi arkadaşıyla kavga etmiş..bu kızın çocukları yüzünden(iş yerine sık geliyomuş falan...uzun hikaye) bana olayı anlatıyo tabii diyo çocuğu yok ne bilecek halimi...en son o kıza inşallahhhh kucağın bebek görmez demiş.ki bu kötülükle olmaz zaten demiş...benim durumumuda biliyo...açıkça konuşmasamda biliyo..yaa o kadar bozuldum ki..lafını geri al lütfen diyesim geldi..ne kadar ağır bi laf aslında..tamam o deyince olmayacak diye bişey yok ama birine edilecek en büyük bedduadır heralde..içim cız etti..sadece ağır olmuş diyebildim....ne tuhaf değilmi..nasıl içinden gelirde dersin böyle bişey..sonra eve geldim dedim banadamı böyle dedi acaba biri? olabilirmi yaaa:)
slm herkese...nasılsınız canlar? çok yoruldum bugün..öfff yemek derdi var bide..neyse azıcık laflayalım diye geldim...
cerencim söylediğin herşeye katılıyorum talım..başıma bunlar gelmeseydi bende öyle densiz davranabilirdim.hassas bişey olduğunu bilmezdim..ki yaptımda bi arkadaşımla yıllar sonra karşılaştığımızda o 3-4 yıllık evliydi..ee çocuğun yokmu dedim,yok,düşünmedik dedi..niye düşünmedinizz dedim...belki gerçekten düşünmemişti bilmiyorum o da olabilir,ben nişanlıydım o zaman,bilmiyorum tabii dan dan sordum kıza..şimdi bize her ortamda ayrı soruyolar diye batıyo tabii ben düşüncesizlik ettim,hala aklımdadır..ayıp ettim belki..o zamandan sonra denk gelmedik bi dada..ayrıca görüştüğüm biri değil..şimdi akıl ediyorum sormamayı..bekar arkadaşa eee sen niye evlenmedin falan demem asla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?