Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

kızlar ben sözde temizlik yapıyorum oturdum bilgisayarın başına ohhh akşama kadar sürmese barii))
bende sana katılıyorum kemal bey konusunda evet gerçekten çok iyi bir dr. merkezde öyle ama beni soğutan şey şu oldu.tüp tedavim negatif sonuçlanınca 2.si için boş ver artık yaşın dolayısıyla vazgeç demişti.buna çok üzülmüştüm ben 30 yaşında evlendim 8 yıldır çocuk için uğraşıyorum o zamanlar sebepsiz deniliyordu.çok şükür artık sebebim var ve onu siz buldunuz yaşım.artık yaşımı bundan sonra bahane edersiniz siz dr.lar demiştim.sonra benim isteğim üzerine rahim röntgenime baktı. oysa ben ilk görüşmede tüm uygulanan tedavi ve testleri röntgeni önüne koymuştum hsg yi es geçmiş.neyse hsg ye bakıp problem yok ama rahmine tekrar bakalım diye histerekopi yapmıştı. bende senin gibi başından araştırılsın istiyorum.banada co-kültür için aynı şeyleri söylemişti. timur bey için araştırma yapıyorum gidip görüşmeyide düşünüyorum başarılı olduğu söyleniyor. bizde embriyonun tutunamama problemi var ne bileyim oda bunula ilgili bir yenilik dediğin gibi buda bir umut bizim için.umarım şov değildir.

başka bi topicteki arkadaşın test günüydü bekledim ama yzmadı neyse gidip mımırta yiyeym o zaman hepinizi öpüyorım potansiyel anneler:)

Son düzenleme:

merhaba canım) yazını görünce inan senin adına çok üzüldüm.söyleyecek söz bulamıyorum.neden eşin ve ailesi bu şekilde davranıyor görücü usulüde olsa onlar gelip seni gelin olarak istemedilermi? canım bence eşinle seni dinlermi bilemiyorum ama oturup tatlılıkla konuş.bebek konusunu bir süreliğine ertele. onunla cilveleş ne bileyim kendine aşık etmeye bak ( tabii ne kadar anlar bilemiyoruma ma denemeye değer)bir süre sonra ben seni çok seviyorum.senin çocuğunu doğurmak istiyorum dr.a gidelim diye yaklaşmaya başlarsın. allah yardımcın olsun tatlım.

ye canım ye..alış..anne olunca süt olsun diye yemediğin kalmayacak nasılsa:) bi arkadaşımın burnunu sıkıp bi bağ maydanozu yuttuğu gibi..asla ağzıma almam derdi..bizim annelğimiz epey erken başlıyo..fazla bilinçli anneler olacağız:)

canım öyle oluyo evde olunca..hiç bi işe elimi sürmedim bugün inanırmısın..dağ gibi ütü var,yemek yok..kafam bin oluyo internete takılmaktan..sayfalarda dolanmaktan... :)
neyse kemal bey için tüp bebek sayfasında da epey yorum yapmıştık aslında..çok soğudum ordan..herşeyi geç sana böyle bişey söylemesine çok bozuldum.herşey yaşla orantılı değil bana kalırsa..ben 31 yaşındayım ama senden çok sorunum var.kalıtsal hastalıklarım var..sende sebep yok..hiç dondurulmuşum olmazken 2 tane oldu ama o kadar çok umutsuzumki..sebebi merkez başka bişey değil..aynı embriyoları alsalar fakültede koysalar daha umutlu olcam nerdeyse..bende timur gürgan ve yeni çıkan şeyler konusunda acaba dedim ama bu sıralar faydasını görenlerde var..ve gerçekten 1 tane bile olsa olay onun yerleşmesinde..az olması falan kafamızı kurcalamamalı bence.dew en iyi örnek bize...sende başla bi yerden..git görüş bişey kaybetmezsin..hem bu sefer vaktinde var..sen fiziğinle hepimize taş çıkarırsın valla:)))

evet bitanem benin 7 yaşında 1. sınıfta aldığım öğrencilerim doğurmuş nasıl ağladım bilemezsin ama üzüntümü bilmem tuhaf bir duyguya büründüm çok farklı ama haklısın alışıyor insan uyuşuyor sanki son cümlene bittim resmen canım benim ALLAH DÜŞÜNDÜĞÜNÜN İKİ KATINI VERSİN SANA 8Bİ DE DUAM TUTUP İKİZ OLUYORMUŞ)

dondurdular canım o da olmadı yazın gittim bende hikaye çooook ama şu 5. Gün takıldı kafama bizimki niye 3. Gün yaptı yahu..

ilgin için tşk ederim ama bizimki çok farklı bir olay cilveyle nazla olacak bişey değil.eşim tek oğlan ve ailede tek memur,bütün aile onun üstünden geçiniyor tabi ben bunu evleninceye kadar bilmiyordum.benim ailemin durumu çok iyi ve babam sadece dışardan oğlana iyi diyorlar zengin olmasada olur evlen dedi bende tamam dedim.yani beni ve ailemi kandırdılar,babam namus meselesi yapıp boşanmama izin vermiyor,onun aileside babamı sömüreceği kadar sömürdü artık aileler komuşyor ve eşime ayrıl diye ısrar ediyorlar.anlatamıyorum o kdar kötü ki durumum.bu sadece en basiti(şişdet deseniz en üst seviyede ama ayrılamıyorum)çocuk olursa belki eşim eve bağlanır yada ailesini daha az dinler.beni sevmese şimdiye biterdi bildiğim için çocuk istiyorum ama o kadar baskı varki ailesinden başaramıyorum.çıkmazdayım şimdi

canım anlamadım ben..şiddet görüyosun öylemi? bu çok ciddi bişey ama..bu durumda bu zihniyetten bi çocuğun olması ne kadar sağlıklı olur? sonra inan çocuk aileyi bi arada tutan zoraki bişey olmamalı..benim ablamın başında var biliyorum..kendi ailen biliyomu bu durumu?bilseler namus meselesi yaparlarmı hala? sakın beni yanlış anlama hariçten gazel okumak değil amacım ama şöyle bi gerçek var insan karşısındakinin sunduğu sınırlar içinde hareket eder..sen ne kadar genişletirsen sınırlarını o o kadar rahat davranır...ama herkesin kendi hayatı işte..diyecek çok şeyim var ama bi yere kadar akıl verilir..umarım kendine bi çıkış yolu bulursun..

lee canım yaaa ben de ankarada yaptırcam anatolıaydı ama yazdığın dikkatimi çekti timur bey kim hangi merkez araştırmalarınla ilgili bana da bilgi verirsen sevinirim nolur yaa

lee canım yaaa ben de ankarada yaptırcam anatolıaydı ama yazdığın dikkatimi çekti timur bey kim hangi merkez araştırmalarınla ilgili bana da bilgi verirsen sevinirim nolur yaa

mrh canım,Prf.Dr.Timur Gürgan, merkezin adı ;Gürgan clinic . şov olmasından korktuğum için.yana yakıla burası hakkında araştırma yapıyorum.bir arkadaşımın kızkardeşide burada tedavi oluyordu.onunlada dr.hakkında görüşeceğim.
edindiğim bilgileri buradan yazarım.
hava güzel bende işsizim ya çıkıp çarşıda turluyayım.))

umutsuzbebek, sen kac yıllık evlisin? yani daha erkense, yasin uygunsa ve yerinde olsam cocuk yapmayi ertelerdim. benim cocugum olmadigindan bilemiyorum, ama cocukları olan arkadaslarım cocuk sahibi olunca kocalarindan cok uzuklastiklarindan, erkeklerin evden cok koptugundan bahsediyor. ben 3 tane doguracagim deyince, sen bir tane dogur da gor diyorlar ve gordugum kadariyla o seven erkekler, cocukla sorumluluklar artinca surekli arazi olma pesinde. kadinlar ne yazik ki oyle bir lukse sahip olmadigindan, yine de yuk calısan kadının sırtında oldugundan, karı-koca biryerde bulusunca cocuklar topac gibi bir anneye, bir babaya atiliyor.
cocuk sahibi olup sonra bosanan bir suru ornek vardir etrafta. cocuk soruna sübap olamiyor ne yazik ki, guzel evliliklerde bile sorun cikarabiliyor.
bazen bunaliyoruz, ve kendimize yeni dunyalar kurmaya calisiyoruz. sen cocuklu bir dunyanin hayalini kuruyorsan bu harika birsey, ama o dunyada yalniz olmayacaginiz da belli. su an yasadigin seyden memnun degilsin, yarin ekstra zorluklar yasayinca sana kim destek olacak? esinin ailesi, esin, senin ailen ?
her insan ne yazik ki erdemli olamaz, belki birkac sene once seni ogullarina almak icin kapini asindiran insanlar, bugun senden memnun degiller. belki cok sudan sebepler yuzunden, belki de kendilerince haklilar. sen ne ailesiyle, ne esinle iyi degilsen neden o adamin cocugunu istiyorsun? sen aglarken, zırlama, sus diyebilecek bir adamdan cocuk sahibi olmak istemen niye ?
hepimiz eslerimizle tartistik, kimi zaman yanlis seyler soyledik. ama bir kadin aglarken ona bu sekilde cıkısmak vicdansizliktir. sana olan sevgisini ve saygisini iyi tart derim.
bu arada erkekler de bazen caresiz kaliyor. senelerce kendisini yetistiren ailesi surekli birseyler istiyorsa nereye kadar sırt cevirebilir? ben olsam , ben de ailem birsey istese almaya, yapmaya calisirim. ve hatta esim yasaklasa, kızsa gizli gizli yaparim, cunku ailelerimiz bizim yumusak karnımız. ailesi sömürüyorsa bu erdemsizliktir, ama o noktada bile kocan nereye kadar bozusabilir? red mi edecek ailesini?
bu adamin sana bu kadar dusman kesilmesinin nedeni ne? kotu biri olmasi, seni sevmemesi, senden beklediklerini yapmamis olman, pekcok nedeni olabilir. ama sen bu sorunlarla bogusurken bebegine yazik olmayacak mi?
ailesiyle konus, esinle konus. problemleri halletmeye bak. cozemiyorsan da kendi ailenle tekrar tekrar konus. sen siddet goruyorsan, yarin obur gun dogurdugun cocugun da siddet gormesine engel olabilir misin? biz kadinlar ne yazik ki cok eziliyoruz bu ulkede. yanlislari baska yanlaslarla telafi etmeye kalkma lutfen.
kocami seviyorum demissin. kocanin hangi yonlerini seviyorsun dusun. hangi yonlerini yanlis buluyorsun. o bu konularda ne dusunuyor? sen onu degistirebilecek gucte misin? buna kocan izin verir mi? o bu sekilde devam edecekse senden neler calar, seni neler bekler bunlari dusun.
umarim tum sorunlarini cozersin ve guzel yavrunu kucagina alirsin. ama sana cok is dusuyor.

ne yapacaksın lee, ben umudu kestim. biz boyle dusuncesiz bir milletiz. ben magazin programindan, ya da dedikodu yapmaktan acayip zevk alirim, ama ben biriyle birsey konusuyorken ölsem bir baskasina onun soyledigini soylemem, ya da onun özel hayatini kurcalayip durmam. oysa gevrek gevrek dedikodudan acayip de keyif alirim yani. nasil sacma biriysem artık.
ben bu herseyleri net olan almanlara, asil duruslari nedeniyle ingilizlere, soguk mizaclariyla norveclilere bayilirim. biktim bu akdenizlilikten, ben asik suratli memleketlerin insaniyim, cividi butun millet der dururum; sonra magazin acarim. napalim bizim iklim de bunu gerektiriyor, herseye salca oluyoruz.
bizim iklimin evlatlari ne yazik ki ilgili olmak ve patavatsizlik arasindaki daglarin farkinda degiller. iste de yasiyoruz, akrabalarda da, hatta ayni evin icinde de. cok takmamak ve ozele yormamak lazım. emin ol, senin durumunda hicbir sikinti yok. o nedenle bunu hissettirecek ne yaptim diye dakika dusunme. gül gec.

slm herkese...nasılsınız canlar? çok yoruldum bugün..öfff yemek derdi var bide..neyse azıcık laflayalım diye geldim...
cerencim söylediğin herşeye katılıyorum talım..başıma bunlar gelmeseydi bende öyle densiz davranabilirdim.hassas bişey olduğunu bilmezdim..ki yaptımda bi arkadaşımla yıllar sonra karşılaştığımızda o 3-4 yıllık evliydi..ee çocuğun yokmu dedim,yok,düşünmedik dedi..niye düşünmedinizz dedim...belki gerçekten düşünmemişti bilmiyorum o da olabilir,ben nişanlıydım o zaman,bilmiyorum tabii dan dan sordum kıza..şimdi bize her ortamda ayrı soruyolar diye batıyo tabii ben düşüncesizlik ettim,hala aklımdadır..ayıp ettim belki..o zamandan sonra denk gelmedik bi dada..ayrıca görüştüğüm biri değil..şimdi akıl ediyorum sormamayı..bekar arkadaşa eee sen niye evlenmedin falan demem asla..

Son düzenleme:
kızlar bi arkadaş(yaşı benden çok küçük 2 tane çocuğu var) iş yerinde yeni evli bi arkadaşıyla kavga etmiş..bu kızın çocukları yüzünden(iş yerine sık geliyomuş falan...uzun hikaye) bana olayı anlatıyo tabii diyo çocuğu yok ne bilecek halimi...en son o kıza inşallahhhh kucağın bebek görmez demiş.ki bu kötülükle olmaz zaten demiş...benim durumumuda biliyo...açıkça konuşmasamda biliyo..yaa o kadar bozuldum ki..lafını geri al lütfen diyesim geldi..ne kadar ağır bi laf aslında..tamam o deyince olmayacak diye bişey yok ama birine edilecek en büyük bedduadır heralde..içim cız etti..sadece ağır olmuş diyebildim....ne tuhaf değilmi..nasıl içinden gelirde dersin böyle bişey..sonra eve geldim dedim banadamı böyle dedi acaba biri? olabilirmi yaaa:)

ah gulem ah ahhh.
atmayalım kendimizi yuksekce yerlerden sira sira. herkesin bilgisayarlari bilisim subeye goturmesinler bu kadinlarin derdi ne diye. cocuksuzluktan delirdigimiz ortaya cikmasin. yavrum daha az once ben dedımdı de, sen haklısın dedındı ya. baskasi deliyse, aptalsa, mantıksızsa gul gec. ben inanmiyorum ilahi adalete, bizim kotu insanlar oldugumuza. dunyada hersey kimya. benim kimyam biraz bozuktur, onun aklı bozukmus :)

slm canım benimde vardır böyle patavatsızlıklarım .bir komşumuzun gelini tüp yapmış sonradan öğrendik kadın sarışın adam sarışın çocuk kapkara bende kendimce takılıyorum aaaa bu sizin çocuğunuz değil hastanede karışmış kesin gidin dna analizi yaptırın filan espri yapıyorum eşşek kafam ne bileyim öyle olduğunu kadında alı al moru mor olurmu öyle şey benim anneme çekmiş filan ısrarla açıklıyo.sonra öğrendim tutamadım dilimi diye kızmıştım kendime....insan yaşadıkça öğreniyo herşeyi bende asla evlenmeyene işe girmeyene çocuğu olmayana asla sormuyorum adam oldum artık:)bu arada bende temizlik yapıyorum öldüm inş. kocam beyefendi akıl ederde dışardan bişeyler alıp gelir yoksa yemek yapamam bir de....(oturmuş çene çalıyorum bu halime göre )

kızlar benim eski merkezin aşılama ve tüp te kullanılan ilaçlar diye bir kağıt var orda hemen estrofem başlanmış iğnelerle beraber siz ne zaman başladınız kullanmaya?dr. bana vermedi de merak ettim...yine yaşın genç laflarının kurbanı olmayayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…