Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Canım beniiim, bu demek oluyo ki ilaçlar sana iyi geliyo diiimi canım, sen ilaçlarını kullanmaya devam et. Bu yüzündekiler de acaba kılcal damar çatlaması falan olabilir mi, benim ablamda olmuştu üniversiteye hazırlanırken gözünün hemen altında sonra baya bi yayılmıştı. Stresten olmuş demişti doktor, sonradan geçti ama, şimdi senin lökositte düşük çıkınca kimbilir aklına neler geldi.... Çok olumsuzsun gülemcim, böle kötü şeyler düşünüp çağırma kötülüğü başına, eminim endişe edecek birşeyin yoktur tatlım, stres ya da ilaçların yan etkisi olabilir. SAna bişi söööliiim mi, benim de çok sık lenf bezlerim şişerdi ama ne şişmek, bağdemcik yerine lenf bezleri, böle kocaman olurdu boynumun altıda kafamı sağa sola çeviremezdim, bu yıllarca hep böle oldu, doktora gittik hep bişi çıkmadı, sonra kendi kendine geçti, çok şükür 3-4 yıldır pek fazla şişmiyo. Bir de lökosit insanlar gripken ya da vucüt direnci düşmüşken düşük çıkar kanda, senin çok büyük ihtimalle bünyen zayıfladı,uçuk falanda çıkarmıştım... hiiiiç merak etme azcık toparlanaınca sen hepsi geçecek. Bak ne dicem her sabah koca bir kaşık kırmızı dut pekmezi ye... gerçek sölüyorum bak, mutlaka yapmalısın, insanı acayip zinde tutuyo arkadaşım.

DEW canım benim eşin geliyomuş çok sevindim, hadi Allah kavuştursun. Tabi yaaa o da kimbilir ne kadar çok özeniyodur sinin hamileliğinde yanında olmaya, kızının büğüdüğünü görmeye falan... Ne güzel yaaa insanın kocası gibisi yok walla :) :) Ayyy sabah sabah kocamı özledim, östrojenim arttı, libidom yükseldi hehehehehehehe :)

Kızlar iyiki varsınız yaaaa, yoksa bu süreci nasıl atlatırdım bilmiyorum, aklıma takılan herşeyde mutlaka biriniz çıkığ yardımcı oluyor yol gösteriyor :) İlaç yavaş yavaş falzla gelmeye başladı sanırım, pedsiz ben de duramıyorum hiç, sürekli bir ıslaklık. Bİr de mantar olmayayım diye kafayı yiyorum, sürekli oramı kurulama halindeyim :) :) kuku manyağı oldum hehehehehehe. Şu ayağın altında yumurta varöış yürüyüşüne bende eklenecem sanırsam :)

günaydın kızlar...
işe gitmeden bi uğriim dedim..
evet pirayecim iyiki varsınız gerçekten..ben dahada rahatım dediğin takmıyorum canım..neyseki bu günlere yoğunum,evde değilim..yoksa kafayı yerdim yani..ben çok negatifim aslında bakmayın size moral verdiğime:))) kendime dair olumlu bişeyler düşünemiyoum hiç..napiiim yapım bu..hep böyleydim ben
neyse öpüyorum hepinizi..

çok kurcalama bozulacak tam lazım olduğu günlerde:)))))))eğer jel geri geliyosa kurulmak biraz zor olur sık sık ped ,çamaşır değiştir yeter:)))hamile kalda şöyle 9 ay kurtulsun senden garibim kuku:))))

DEW cnm ağladım ağlamak ne kelime ciğerlerim ağzımdan çıktı..ama uzattıkça uzattım..neyse daha iyiyim galiba:)bu arada pazardan gül aldım altına beşiği geç kreş kurucam:)))))))))))beşiğim, içine bebeğim hazır ...gülü olmayan söylesin onada yapayım yerimiz bol:)(bide çok istediğim bi araba vardı onunda resmini iliştirdim:))
bu arada kocişin geliyomuş hadi hasret giderin çekirdek aile :)

Son düzenleme:
Kızlar selam herkese hepınızın ayrı ayrı dertlerı cıkmıs badezuzum hala aglıyomusun cok yıprattın kendını pıraye bırak artık su kukuyu bıktı senden garıbım:) cumartesı trasferın varmıs hayırlısı olsun canım 1 hafta arayla ogrencez sonucları ınsallah kavusuruz bebıslırımıze dew esın gelıyomus ne guzel onlarsız hayat zor gercekten bana gelınce ev kusu oldum valla butun gun yatıyorum kalkıyorum dınlenıyorum ustume tıtrıyo herkes sımardım bıraz:) bende cok yavas yuruyorum nıyeyse ıcımden oyle gelıyo sankı yavas yuruyunce tutcak gıbı benım hıc agrım olmadı ıyı bıseymı acaba Rabbım hakımızda hayırlısını versın

günaydın derman abla:)tamam bizleride ihmal etme de önce can sonra patlıcan (bu arada nacizane hepimizi patlıcan yaptım ama):) :)

bahar geldiii gerçekten havalar iyice ısındıı :)ben çiçekler açamadım ama inşallah pirayecim o gzel haberi getirecek..ardında gülemcim ...zrda..yelizz.inşallah sıra sizde güzel haberlerinizi duymak nasip olsun..

bedezuzum lütfen kendini kahredip üzme artık..olacakla öleceğe çare yok derler..:)bende sürekli sorgulayıp yedim bitirdim kendimi herşey bu kadarsorunsuz giderken neden olmuyor diye..düşünki bende hiç tutunma bile olmadı..kimyasal bile olsa sevineceğim nerdeyse..o derece artık..yavaş yavaş kabullenme modundayım ama insan panik oluyor elimden geleni yaptım tıbbın en son imkanlarını kullandım olmadı..heralde olmayacak benim çocucuğuma sürüklüyor bu negatifler insanı...sen sonuçta hamile kalan bir insansın şimdi değil belki ama inanıyorum kısa bir süre sonra güzel haberlerini alacağız lütfen canım olumlu düşün hep..inancını kaybetme..hee bu arada benim için de bebiş yaparmısın gül ağacının altına :)ben o tarihlerde nerde olacağım belli değil çünkü :)

dew canım hadi gözünaydın kociş geliyormuş :)bol bol hasret giderip tadını çıkartın bu güzel bahar ayının:)kız babasını özlemiştir hem yaa:)

piraye heyecan dorukta değil mi?:)yavruna kavuşmana az kaldı allahın izniyle olacak bu iş :)

gülemcimm canımmm:)bu internet adama kafayı yedirir kuzum bak sürekli okuyup okuyup sarıcan daha çok ..hem bak ilaçlar işe yaraıyormuş ne güzel..o lekelrde alerjik olabilir.herşeyin başı stres inan..benimde azdı alerjiler üzüntülerden valla bende doktora gidicem önlem almam lazım..mayıs da transefr var frigolara güven sen tatlım ben onların güçlü olduklarını düşünüyorum inşallah bu sefer dananın kuyruğunu kopartacaksın :)bak benim bu frigolar biraz serseri çıktı bıraktı beni ama daha bekleyen iki dondurma bebiş var :)pes etmek yok hiçbirimize ona göre :)

artık daha iyiyim cnm çok şükür..inancım bazen tamamen bitiyo ama Allah öyle bir güç öyle bir istek vermiş ki ne olursa olsun devam ediyo insan..bizleride hiç ümitsiz bırakmasın inş.fazla bekletmeden sağlıkla yavrularımıza kavuştursun hepimizi..tamam cnm bana özelden ismini yazda beşiğin içine yazayım melodiye sağlıklı bebeiş diye...

merhaba kızlar hepiniz iyisinizdir umarım.yazılanlara bakmadım henüz.ilk önce şu bilgiyi paylaşmak istedim sizlerle.işlerim yoğun proje aldım.onu bitirmeye çalışıyorum.en kısa zamanda sizlere döneceğim)

Doğurganlık gücünüzü besinlerle güçlendirin
Doğurganlık oranının farklı sebeplerle azaldığı şu günlerde, her an elimizin altında olan besinler bebek isteyen çiftlerin yardımına koşuyor.
Uzmanlar, özellikle B vitamini ve folik asit deposu yeşil yapraklı sebzeler ile kuru baklagilleri öneriyor.
Genetik sebepler, çevresel faktörler ve sigaranın da etkisiyle kadın ve erkeklerde doğurganlık gün geçtikçe azalıyor. Uzmanlara göre beslenme, çocuk sahibi olmak için son derece önemli ama göz ardı edilen bir faktör.
Uzmanlar, en çok yeşil yapraklı sebzelerde ve kuru baklagillerde bulunan B vitaminlerinin doğurganlığı arttırdığına dikkat çekti.
Sperm yapımında folik asit alımının önemine işaret eden uzmanlara göre, "Muz, brokoli, çilek, turunçgiller ve suları; mercimek, kuru fasulye gibi tahıllar; kuşkonmaz, avokado, bezelye, ıspanak, taze fasulye gibi yeşil yapraklı sebzeler; karaciğer, yumurta, ton balığı ve yoğurt gibi gıdalar kaliteli sperm üretimi için çok gerekli" .

DNA'yı düzeltiyor
Plasebo kontrollü bir çalışmada 6 ay folik asit ve çinko fosfat desteğiyle sperm sayısında yüzde 74 artış gözlenmiş, bebeğin sağlığına etkileri ise şöyle :
"Folik asidin etkisiyle spermin DNA bütünlüğü korunduğu için, gelecekte çocuk sağlığında da önemli bir rol üstleniyor. Folik asit eksikliği olduğunda anemi ve büyüme geriliği gibi hastalıklar yaşanabiliyor. Hamile kalmadan en az bir yıl önce folik asit alan kadınlarda erken doğum riskinin yüzde 70 azaldığına işaret eden uzmanlara göre: Folik asit kullanımı bebekte zeka geriliği, körlük ve kronik akciğer gibi ciddi sorunlara yol açan erken doğum riskini azaltır. Hamileliğin 20 ve 28. haftaları arasındaki erken doğum riskini yüzde 70 oranında; 28 ve 32. haftaları arasındaki erken doğumları da yarı yarıya azaltıyor."

Hamile kalmak için 9 gün ve sonrası
Sağlıklı bir hamilelik için öncelikle beden ve ruh sağlığının iyileşmesi gerekiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman, hamile kalmayı kolaylaştırmak isteyenlere şunları öneriyor:

- Adetin 9'uncu ve sonraki 10 günü günaşırı ilişkiye girin.
- İlişki sonrası 2 saat sırt üstü yatın.
- Döllenen yumurtayı büyük bir içtenlikle rahimin kabul edişini düşünün.

Hamilelik dönemine hazırlanmak için atılabilecek adımlarsa şöyle :

- İdeal kilonuza ulaşın.
- Bilinçaltınızı temizleyin.
- Adet dönemlerinizi kaydedin.
- Sigara ve alkol kullanmayın.
- Uyku düzeninizi dengeleyin.
- Kafeinden uzak durun
Tüp bebek tedavilerinde neler değişti?
İlk yıllarda “Ne kadar yumurta varsa alalım” denirken günümüzde “Kullanılan ilaçlar az olsun, az yumurta elde edelim, yumurtalar az stimüle edilsin, fazla hormon kullanılmasın” deniyor. İlerleyen yıllarda aşılama ortadan kalkacak, yerini tüp bebek tedavileri alacak. Çünkü maliyet düşüyor ve çoğul gebelik azalıyor.
Embriyo kalitesini yumurta ya da sperm kalitesi mi belirliyor?
Embriyo kalitesizliğinde yüzde 70-80 yumur-ta, yüzde 20-30 sperm etkili. Artık DNA hasarı olmayan sperm seçiliyor. Doğru embriyo seçimindeyse CGH adlı bir teknoloji ön plana çıktı.
Nasıl bir teknoloji bu?
Embriyonun tüm kromozomlarının taranmasını sağlıyor. Çok yeni değil, 10 yıldır kullanılıyor. Eski yöntemde yine embriyoların tüm kromozomları taranıyordu ama şimdi 24 saat içinde sonuç alınıyor.

KEKECB canım bişi sorucam, dondurulmuşlar için ne kadar para ödedin, yani dondurmak için para alıyormu merkez. Walla paralar suyunu çekti bizim iyice, bu gittiğimizde kaç para vericez dondurulmuşlar için ona göre tedarikli gidelim de kalmayalım dımdızlak ortalıkta.Benim de transferden sonra geri kalanlar dondurulacak yeniden, bu sefer para istiyecekler diye tahmin ediyorum. İlk dondurmada istemediler çünkü.

Piraye bak ne geldi aklima simdi ben jeli yatarak tam bacak arama ayna koyuyordum o sekilde yapiyordum ve bir gun oncesinden kalan tortu seklindeki jelleri papikles aliveriyordum hem orani ellememis oluyorsun hemde o tortularin kasinti ve mantar yapmasini engellemis oluyorsun peceteyle cok silmekte mantar sebebi haberin olsun bak ben sabah aksam yapiyordum ona ragmen mantar olmadim bu sayede bence orani elleme sekerim

canım benim direkt transferim olduğu için kalanları dondurmak benden para almadılar yani bilmiyorum inan ne kadar alırlar , alırlarmı ondanda emin değilim , transfer için senden ücret almayacaklar mı ? yada şöyle sorayım geçen ay opu dan önce bütün ücreti ödedin mi ? çünkü onun içinde transfer ücretide oluyor ? bence ara santraldekiler yardımcı olurlar ücret ile ilgili bilgi veriyorlar çünkü.
dondurulmuşlar için 1 yılımız dolunca ücret ödüyecez , en fazla 5 yıl saklıyorlarmış , onunda ücreti 200 tl civarı bişey demişlerdi ,aaa belki o aralıkta bişey isterler.
işin maddi kısmı zor degilmi hazıra dağ dayanmıyor , canım allah yardımcımız olsun , tedavi ücreti , ilaçlar , kontroller , testler falan falan ...

badeeee; benim adımıda yazzz...üçüz falan çiz bana bu kadar bekledim aşağısı kurtarmaz...ya arabadamı çizdin:) yuhhh insanoğlu işte onuda iliştiririz illa...ee bende isterim o zaman..zaten arabaya kilitlenmiş durumdayım bu günlere:)

melodi canım havalar süper gerçekten..bizede yansısın inşallah..kıştan beri bu mayıs gelmez diye öfledim pöfledim geldi bile..gerçi mayısın sonuna denk gelecek transfer..benim frigolar yaşarsa:) bu tedaviler sağlıklı oldukça bana vızzzzzzzzzz gelir valla..hiç üşenmiyorum,gücüm var ama işte sağlık meseleleri çökertiveriyo beni..

piraye dew in dediği doğru bak kurcalayıp durma yahu ne çekti senden kuku

lee;canım yazdıklarından aklıma geldi size dün yazmayı unuttum..benim D VİTAMİNİM çok düşük çıktı ve iğne verdiler..birde tablet..ne kadar önemliymiş aslında...hemen bu gün başlıycam...

oohhh iyi yapıyosun canım...inşallllllaahhhhhhhh tutunmuştur bebeğin..ağrıyı olacak diye bi kaide yok,hem daha 1 hafta oldu dimi adetine yakın günlerde belki belirti olur ama testten çok sonra o belirtiler çıkıyo.dinleme kendini..

tamam bir dalda sana ayrıdım:))vallahi çizerim bak. 2 tane etekli bi tane pantolonlu:)arabayı çizmedim kızım direk resmini bıraktım istediğim modelden başkası gelir ..bak aynen bu resmi bıraktım:)))

ay bide ev resmimi koysam şöyle deniz kenarında:)

çiz valla çiz:))) 3 3 3 3 3 oleyyyyy:))))))
ya bana serçe olsa yeter:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…