merhaba herkese..
geçen gün cerene yazacaktım unuttum.canım rapor işi niye bu kadar uzun sürdü? aslında tedavi sürecine girin ama daha hızlı olabilir gerçekten.senin raporlu aşılaman falan varmı? hsg yi tüplerin açıksa aşılama yapacaklarından istiyo olabilirler..çünkü tüpler açıksa ve erkekte 5 milyonun üzerindeyse toplam sperm aşılama yapmadan tüpe geçmiyolar..benim sistemde sadece 1 aşılamam görünüyo diğer 1 aşılama ve 3 tüp bebeği dışarda yaptırdım biliyosunuz.geçende romatolojiye gidince tüp bebeğe uğradım bana direk tüp bebek başlanırmı yoksa kalan 1 aşılamayı yapacaz dermisiniz dedim..asistan doktor ben rapor işinden anlamam ama kısa zaman içinde çekilmiş hsg isterler onda açıksa tüplerin aşılama yapılır büyük ihtimalle dedi..benim için saçma olur dedim bende:) ama asistan çok ılımlı bi şekilde öyle düşünme bence yaptırırsın 1 aşılama 1 şanstır falan dedi:) neyse canım sende vazgeçeyim deme sakın zaten raporun falan süresi vardır yılma yani:)
benim test günüm pazar normalde..ama pazartesiye sarkacak çünkü özel lab.a falan gidemicem..dew cim bişey hissetmiyorum.kasıkmış,belmiş,hassasiiyetmiş...hiç bişey..olması şart değil zaten biliyorum..bekleyip görücez ama ben hiç böyle bişey yaşamamış gibi hayatıma devam ediyorum.ilk 3 gün evde takıldım ama her zamanki gibi eeeehh yeter artık diye çıktım evden..eşimde benim gibi düşününce bana bakmaya gelen annecim bana bakakaldı:) ben bu denemeyi hiç yaşanmamış kabul ettim kızlar..yine negatifliğin üstünde demeyin sakın insan bilir..belirti aramadım hiç kendimde gayet sere serpe yatıp uyuyorum,çarşı pazar geziyorum..hatta doktoruma telefonda söyleyeckelrimi bile hazırlıyorum:))) üzgünmüyüm çok üzgünüm sadece 4 yılımı benden aldığı için,ona inandığım için..sende çok koşuşturdun diyen rahat rahat davranarak hamile kalan arkadaşın o rahat tavırlarını görünce pişmanlıklar kaplıyo içimi...çok açıkça itiraf ediyorum içim belkide hiç böyle yanmamıştı.hala annem yanımda olduğu için boğazım düğümmmm düğüm susuyorum..evet 16.da elde edende var,hiç bişeyden vazgeçmiyorum ama sakin sakin tereyağından kıl çeker gibi gebelik elde eden,sonrada bana dinlen diyen insanlarla beraberim hergün...bu beni çok yoruyo..
neyse hemen bu adetimle fakülteye gidicem bende..benim sakin sakin beklemek gibi bi lüksüm yok..koşuşturucam bu sefer kimse bilmeden...bütün yaz bunula cebelleşicem yine..yine tatilmiş bebek hazırlığıymış,dinlenmeymiş yok..yine yollardayım anlayacağınız..
kızlar bugün çok güzel bir rüya gördüm)) rüyamda hamileydim ama çocuğu doğurdummu doğurmadımmı o kısmı anlayamadım.orada bir kanal atlama oldu ) sonra birden yanımda çok tatlı kıvırcık siyah saçlı zeytin gözlü kaşları uzun kıvır kıvır bir erkek çocuk belirdi.sözde o bizim çocuğumuzmuş 5-6 yaşlarında allahım şuan yazarken dahi yüzü bakışları gözümün önünde.eşim ben ve o üçümüz ilk okulun önündeyiz onu okula kayıt edecekmişiz.ama nüfus cüzdanı yanımızda değilmiş sonra o tatlı çocuğun kurumdan gelen çocuğumuz olduğunu anlıyoruz.hala sıcaklığı içimde. )yaaaaa çok güzel bir rüyaydı.acaba rabbim artık bizi ödüllendirecekmi ne bileyim inşaallah hamile kalacağım ve o aradada kurumdaki yavrumuzda bizimle olacak. buna işaret olarak kendimi avutuyorum )
gülem canım,şuan bir sonraki tedaviyi düşünme inşallah öyle birşey olmayacak kuzuların bu kez seninle.
melodiciğim inşaallah canım yeğeninin yerine kendi kuzucuklarınıda seveceksin. ben aşılama olayını sormuştum.anne adayından kan alınıyor buna bazı hormon ve vitamin ekleniyormuş yani işlemden geçirilip transferden önce rahime enjekte ediliyormuş embriyonun yuvalanmasını sağlamak için.artı ko-kültür yerinede yumurta çevresinden sıvımı hücremi onu alıp onada hormon falan uygulayıp embriyoyu onun içinde geliştiriyorlarmış.ben gidince tekrar detaylı öğrenir burada paylaşırım.
bugün amh testini özel bir labrt.da yaptırdım ankaraya yolluyuyorlarmış.fiyatı 130tl haftaya perşembe gibi alacağım.sonra dr.la görüşeceğiz allahtan hayırlısı bakalım.inşaallah bebeğime bu kez kavuşacağım) dileğim hepiniz için.
badeciğim eğer herşey yolunda giderse benimde temmuz sonu ağustos gibi tedavim başlayacak allah yardımcımız olsun.
dew tadını çıkar canım) kıyamam minik kızımıza alış veriş yapılıyormuş )
sağlıkla kalın.öpüldünüz
kızlar biliyorum söylediklerim pek mantıklı birinin edeceği laflar değil..
ama kendimle ilgili başka bişey göremiyorum önümdeki günlere:) yinede bekleyeceğiz tabii..
lee rüyası bile güzel canım..bilmezmiyimmmm..en kısa zamanda gerçekleşir inşallahhhh:)
canım ne diyeyim ben sana:)inş. bebişlerin yüzünü kara çıkarır:)yatmayacağını az çok biliyodum da çok yorma kendini herşey belirti ile olmuyo..aman bişey hissetmiyorum olmadı deme sakın...yaa 12 gün şu kızı yatıramadıya kimse bişey demiyorum:))kızım ne tez canlı çıktın yaa..o arkadaşlarına çok şey söylerdim de neyse..bari sen kullanılmıyosun bende çocuk yok diye çocuğunu baktırmaya çalışan temizlik yapıcam diye yardıma çağıranlar oldu...cin olmadan adam çarpmaya çalışan kişiler çok cnm.. hiçbiriyle görüşmüyorum artık..böyle böyle asosyal oldum:)vallahi artık bende yıldım millet tatil programı yapıyo ben tedavi planı yapıyorum Allahım acısın halimize de hayırlısı ile versin kuzularımızı...
:) annem daha şimdi söyleniyo,sen ne zorsun beee diye:) anladımki gerçekten zorum:) ama bana doktor demedi zaten ve eşimde yatma yaaaa ne yatcan,ne alaka falan dedi..neyse ilk 3 gün evdeydim ama:)
canım yok artık çocuk baktıran yok,insanlara hiç belli olmuyo valla o neymiş öle...ben arkadaşım dediğim kişiye çok alındım,şoke etti beni bende uzak durmaya çalışıyorum ama pek mümkün değil..evet Allah acısın artık...
tabi tabi bir iki kere işim var sana bıraksam olurmu dedi e hadi tamam dedim ama baktım yok bayağı keyfii olarak bırakıyo kusura bakma dedim :)bir diğeride çalışıyo ben çalışmadığım için haftasonu bana yardıma gelirmisin dedi bilmiyorum filan diye geçiştiridim diğer arkadaşı söyleyerek ona söylerdim de kadının çocuğu var nasıl gelsin dedi ..çocuk da kazık kadar hıı öylemi al sanada bir kusura bakma o zaman:)))ben fazla iyi niyetliyim suistimal edenler çokta olmasa böyle çıkıyo arada bu durumumu da çok kullanıyolar.onlarada basıyorum tekmeyi...
ahh anneciğin yazık kadın sana bakmaya gelmiş nasılda hazırlanmıştır yazık :))bilmiyoki kızı atom karınca:)
yok cnm yaa yatmakla alakası yok geçen burda biri ohss olmuş karnından su çekmişler yoğun bakımlarda kalmış ama hamile kalmış tüple..yani olacağı varsa amuda da kalksan oluyo..ama sen yinede ani hareket yapma yorma kendini..
aynen sana katılıyorum badeciğim,o kadar söyledim bebişlerini sev onlarla konuş olumlu ol diye bizim kız bildiğini okuyor hala.inşaallah pozitif sonucu alırsında bizler seni utandırırız.daha sonucu görmeden bir sonraki tedaviyi düşünüyor.allahım ne olu ama ne olur gülem hamile kalsın bebeği onunla olsun ,doğsun ve etrafında koştursun AMİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!
Arkasındanda bizler sevinçli haberlerimizi verelim.burada hiç kimse bebişsiz kalmasın LÜTFENNnnnn!!!!!!!!!!!!!
Yok canım geç değil, ben de öğrendikten 8 gün sonra ilk randevuma gitmiştim :) sana iki embriyomu transfer edilmişti. Değerin ikizmiş gibi değil ama belli olmaz tabi Allah sağlıklı olanı gönlüne göre versin canım.
canim ya benim kahverengi pembe lekelenmem oluyor.coook korkuyorum bu ne demek oluyor.su keseyi bir gorseydim ya:18:
günaydın oncelıkle kandılınız mubarek olsun.. bebegnız de hayırlı ve saglıklı bır evlat olsun... basarda okumustum yazdıklarınızı sızde benım gbı uzun yıllardır pko lusunuz.. nasıl hamıle kaldınız acaba ?Lee canım benim yaa rüyana bayıldım, Allah sana geleceği göstermiş olsun İnşallah. Ne güzel ne mutlu sana. Umarım tez zamanda hem kendi bebeğini kucağına alacaksın hem de ona abilik yapacak minicik yavruya annelik yapacaksın canım. Walla gönlüne sağlık ne diiim. Gözlerim doldu sabah sabah yeminle. Allah senin gibi güzel yüreği olan birini mutlaka anne yapacaktır canım, mutlaka. Tüm dualarım sizlerle inanın.
günaydın oncelıkle kandılınız mubarek olsun.. bebegnız de hayırlı ve saglıklı bır evlat olsun... basarda okumustum yazdıklarınızı sızde benım gbı uzun yıllardır pko lusunuz.. nasıl hamıle kaldınız acaba ?
Merhab günaydın, sağol, seninde kandilin mübarek olsun. Evet ben de yaklaşık 7-8 yıldır pkoluyum. tüp bebekle hamile kaldım. Öncesinde bir çok yöntem denedim ama kısmet tüp bebek tedavisineymiş :) Sen tedavi görüyormusun?
hayırlı olsun canım...ben fikrimi söyleyeyim değerin iki katı artmamış..ama ben daha geçenlerde arkadaşımın başına geleni duyana kadar 2 güne bir 2 katı kadar yada daha fazla artması gerekiyo diye biliyordum,onun değeride senin gibi artmıştı ve üzülmüştük..ama bebek gayet güzel büyüyo,herşey yolunda,sonradan düzene girdi hormonu..doktoru illa 2 kat değil % 60 ı kadar artsa yeter demiş..o zaman yanlış bildiğimi öğrendmiş oldum..inşallah senin değerinde toparlar,herşey yolunda gider..
bende 23 yasndym 16 yasmdan berı pko luyum.. tedavı soyle ıkı ay puregon ve catlatma ıgnesı tedavısı gordum olmadı rahm fılmı cektrdım ıkı tupumde acık cıktı.. puregon sayesınde hormon aldıkca yuzumde yaralar cıktı bnde bırktm tedavıyı bu sabah da hastlandm adetn 3. gnu yn cumrtsı hormon tahlıllerı yaptrıp ıbrahım saracoglu hocama yollucam yasın cok kucuk hormon alma dedı artk bılmıorm kıme ınanacagımı guvenecegımı cok mutsuz ve umutsuz kaldm hergun cevremden yenı bır hamıle haberı alıyorum su mubarek gun rabbım kımm ıstıyosa ısteyen butun herkese evlat versın..
Evet canım yaşın küçük şanslısın bu yüzden. Hemen umutsuzluğa kapılma, pko lu olup normal yolla hamile kalan çok var. Benim tek sorunum pko değildi. Önemli olan iyi bir doktora gitmen. Moralini sakın bozma, bizim için en önemli şey umut ve moral. Sabret ve tedavi konusunda inatçı ol. Sakın koyverme :) Yaşın küçük olduğu için eminim az dozda ilaçlara bile güzel yanıtlar vererek meleğine kavuşacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?