canım gerçekten üzgün olmana üzüldüm..inan kendimi kurtarmış gibi hissetmiyorum hala endişeler devam ediyo..bütün gün yalnızım zaten kurup duruyorum..dua ediyorum hep size kendime:)
canım troid hormonum tsh ım yani üst sınıra yakın çıkıyomuş sonradan farkettik..antalyada meliyattan sonra farkedildiğinde üzst sınır 5 ken benim 6 da farkedildi..fakülte olunca endokrine yolladılar.orda troid antikorlarım yüksek çıktı va haşimato diye teşhis kondu..gerçi insandan insana değişiyomuş belirtiler mesela bende ovülasyonu falan engellemiş hep..ve haşimatoda tsh t3 t4 çok bozulmazmış..hemen ilaç başladılar bana halada içiyorum..görümcemde kullanıyo..ilaçsız halimiz çok feci oluyo..Allah bi daha yaşatmasın..bit kadar hap iyi geliyo işte..psikyatristlerin gelen hastalırnda ilk bakmaları gereken tahlil buymuş..sende bakılmıştır aslında tedavilerinde ama bende o klomenler denenirken falan yükselme başlamış meğer...ne zaman kan tahlili yapıldın bilmiyorum ama aklında olsun..bi dahiliyeciye falan gidersen yada kadın doğumcun tahlil isterse bunlarıda iste..baktır..ha bendeki durumlar otoümmin hastalıklar hep...birbirine bağlı olabilir yani fmf falan..sen genede baktır..
tedaviye gelince gündüz sana ilaca başla dedim kötüysen ve doktor verdiyse diye..ben sıradan dahiliyeye gideyim bana antidepresan verdiler..sesimden,aldığım nefesten anlarsın yani gergin,ağlak,stres hat safhada bi tiptim..hatta geçen sene başladım ilaca tedaviye kadar iç dedi doktor..başladım bi sürü yan etki yaşadım vazgeçtim bırakırken yine yan etki yaşadım..ablam kullanıyo onda bişey olmamıştı..yani başlamak ve bırakmak zor oluyo..ikincisi ben tedavi aralarında beklerken daha çok geriliyorum..oyalanıyomuşum gibi geliyo..çok geç kalmışım gibi falan geliyo..bişeylerle uğraşınca doktora gidip gelemler başlayınca adım attım artık diye daha iyi oluyorum..sonuç için gerilsemde...bu yüzden iyi düşün..ben tuttu tutmadı kaygısındansa zamanla yarışıyorum gibi düşündüm..hep bi b planıyla gittim..bu negatiflik gibi yansıdı ama napiim huyum bu:)
neyse sen biraz daha düşün...ot falan iç olmazsa...sarı kantaron falan kaynat...ne bileyim:)
öptüm canım...daha yazcam sayfa kapancak..
büyük ihtimalle bakılmıştır..kütüphanedeki dev tahlil klasörüme bakayım :)))..gerçi yeni yaptırayım sonradan bozulmuştur belki...yaa normalde bende böyle ağlak panik heyecanlı bişey olmuştum tedavilerde de bu defa çok kötü oldum istem dışı tüm vücudum titiriyo bi yere odaklanamıyorum filan..ilaçlara gelince nöroloğa anlattım tüpü, o zaman sana hamilelere verdiğim antidepresandan vereyim dedi..ayrıca bağımlılık yapan ilaçlar değil istediğin zaman bırakabilirsin dedi..seni uyuşturmayacak uyutmayacak sinirlerini kuvvetlendirecek dedi..yani ağır ilaçlardan değil..tedaviye biraz iyi olsam bende hemen başlarım ama dediğim gib yalnız gidip gelmek bile panik yapıyo beni..inş. biraz toparlarsam başlarım..kantoronuda bu ilaçla almamam lazımmış...sağol be güzelim bu hamiş halinle bile yetişiyosun derman ablam benim:))inş. kuzucuğunla sağlıklı sıhhatli bir hayatın olur canım
slm kızlarr...
gülemcim okudum yazılarını seni anliyorum korkuların rahat bırakmıyo seni ama bir kere elde ettin bu bile güçlü olman için bir sebeb dimi canım yaaa,
pirayecim kalp atışlarını duymuşsun dudaklarımı ısırdı biliyormusun nasıl bir heyecandır kimbilir keseyi görmek o dünyanın en güzel melodisini duymak .....................
tebrik ederi ikinizide çok sevindim canım arkadaşlarım....
bana gelince terapim devam ediyo prozac kullanıyorum toparlanmaya çalışıyorum doktorum kürtaj önerdi 1 ay sonrasında da transfer rahmi kazıyıp sonra transfer olursa daha iyi tutar dedi
bilgisi olan var mı tv dede duymuştum ben sonra da çoklu transfer yapcak
anlayacağınız savaşıyorum mahbus kaderimle:)
haa bu arada artık 0 km. bir jettam var arabam geldi kızlar gıcır gıcır onunla bol bol gezeceğim içi bebekli olur inşallah
hepiniz dualarımdasıız
hepinizi öpüyorum ...
slm canım benimde tek tüpüm kapalı..bende çok araştırdım açtırayımmı diye ama cerrahi müdahele sonuçta daha kötü olabiliyo..enfeksiyon kapabilirsin ve açılmayadabilir boşuna bıçak altına yatmış olursun..eğer normal yoldan olmasını düşünüyosanda mutlaka yumurta takibi yaptır..açık olan taraftan yumurtaldığında şansın olabilir ama tıkalı taraftan yumurtlarsan o ay korunun dış gebelik oluşabilir...yani benim dr.ların söylediği bu bana..kist hakkında pek fikrim yok..ama zaten tüp işine girmişsin bu ikiside engel değil tüp bebekte...
günaydın kızlar...evet çok sakin gidiyo sayfa bu aralar....
piraye sağol canım...gün sayıyorum..zorlanıyorum tabii..yalnız olunca vakit geçmiyo...
dew canım evet konuştuk gerçi,sesim en son sana iyiydi..dün nette progesteron değerlerini okudum..benimkide düşük diye gerildim iyice..ağladım falan..içim içime sığımıyo ama gerginlikten..kasıklarımda hissetmeyei beklediğim dolgunluk hissi falan yok.tamam olması gerekmiyoda öncekinde her dakika gerilen büyüdüünü hissettiğim şeyi şimdi hissetmiyorum ve değerlerim canımmı çok sıkıyo..
bugünde vajinaya saniyelik batmalarla uyandım..korkuyorum..
neyse..yaşamadan göremeyeceğiz..ama bu sefer dirayetimi kaybederim gibi geliyo..Allahım sabır versin valla bitirdi beni........
wanna;özelin dolu canım mesaj atamadım..buraya gelirsen diye yazayım dedim...1 tanecik bebeğin sana tutunsun inşallahhh..dualarım seninle canım...uzun uzun yazmıştım özele:) silde yazayım tekrar:) öptüm canım...
kızlarrr selam.ben kontrole gittim.ikizmiş bebeklerim.ama dr illa birini alalım ikiz gebelik sana göra çok riskli dedi.müsait deilmişim ikiz gebeliğe.Allahım çok zor bir karar ne yapıcam yaa(iki doktora daha sorup ona göre karar vericem.bana bir akıl verin yaa.nasıl kıyıcam o kadar bekledim zor elde ettim yaa (
kızlarrr selam.ben kontrole gittim.ikizmiş bebeklerim.ama dr illa birini alalım ikiz gebelik sana göra çok riskli dedi.müsait deilmişim ikiz gebeliğe.Allahım çok zor bir karar ne yapıcam yaa(iki doktora daha sorup ona göre karar vericem.bana bir akıl verin yaa.nasıl kıyıcam o kadar bekledim zor elde ettim yaa (
Canim hayir uzulmek aglamak yok artik,lutfen biraz icini ferahlatmayi dene biliyorum cabaliyorsun ama karamsarlik basiyor birden iyi olacak hersey interneti okuma ben kucuk rajiml eilgili okudyklarima inanaydim bebegim 5 aylikken dogmustu o yuzden aman diyim internetten uzak dur...
Canim yaaaa kiyamam cok zor bir karar bu iyi de doktor neden iki embroyo transfer etti sana rahiminin durumunu ongoremedi mi kiziyorum doktorlara yaaaa..gerci senin tupmuydu asilamamaiydi hatirlayamadim bir an ama seni bu uzuntulu duruma soktugu icin dokturana kiziyorum....
gulemcim ne kadar heyecanlı gergin günler geçiriyosun allah yardımcın olsun cnm benim...herşey çok güzel olacak inan bana bebegin nazlı sadecenetten araştırma konusuna gelince bende psikopata baglamış durumdayım transferin 4. günü e2 ve progesteron testi yapıldı...neden yapıldı? sonucları ara tara bi hal oldum..aradıkça endişe artıyor galiba...yarın doktora gidekmişsin inşallahh tüm şüphelerin korkularından sıyrılırsın cnm...
hayırlı cumalr olsun rabbim gönlümüzün dileğini versinn inşallahhh
kızlarr selam :)herkese hayırlı cumalar ....
gülemcimmm keşke bir rahat olabilsen canım ya ..endişeler hiç bitmiyor tabiiki ama aklına kötü şeyler getirme lütfen ..değerinde pek güzel artmıştı maşallah inşallah miniğin pıt pıtlarını da gördün mü rahatlayacaksın allahın izniyle..o savaşçı bir bebiş anası gibi inatçı :)herşey güzel gitsin inşallah ikiniz içinde biribirinize sağlıkla mutlulukla kavuşun canım benim ..yarın güzel haberler alırsın bizi de rahatlatırsın inşallah güzelim..
badecimmm sana ne oldu böyle yahu.kendini rahatlat biraz gerçekten hazır olduğunda başla tedaviye bu çok önemli biliyomusun ..ben hiçbir tedavim de kendimi hazır hissetmedim hep eşimin zoruyla oldu bak sonuca elde var sıfır manevi olarak rahatlık çok önemli..şimdi ise yine başladık donmuşlar için ve ben yine hazır değilim aslında ayaklarım geri geri gidiyo ..geceleri uykum kaçıyo sabah yattım ya düşün ezan okunuyordu yani..şu sıpa kendiliğinden gelseydi ne vardı sankii..tedaviyle oluyormuş gibi konuşuyorum değil mi tüptede gelmiyor ki veled :)hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim artık ..kızların dediği gibi sen doğurgan bir hatunsun hamile kalacağından hiç şüphem yok inan..olacak olacak...
world canım ne zor bir durum arkadaşlarında dediği gibi iyice araştır bence ona göre karar ver canım..ben ikiz hiç istemzdim ama şimdi ne olursan ol gel modundayım ..olsunda ikiz üçüz farketmez diyorum inan:)inşallah bebciğinden vazgeçmek zorunda kalmazsın canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?