Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ahhh ah
keşke gamsız rahat biri olsaydım diyorum
bu gün merkeze gittim
bir kadın gelmişti 4 aylık ve cinsiyetini öğreneceklerdi
Allahım o kadar soğuklar ki anlatamam
hımm oğlanmış ne kadar ilginiç filan böyle konuşuyolar:)
karı koca bir sevinmdi bilimsel bilimsel konuşup durdurlar
ve kadın o kadar rahatki planlarını anlatıyo şehir dışına çıkmalar
ben o halde kendimi düşündüm belden aşağım alçıya alınmış gibi dolanırdım galiba:)
bu gün ilk lucrini merkezde vuruldum
asıl dr. yokken diğerini aramıştım dkh kullanacakmışım söylemedi
bu ayın 13 ne kadar adet olmam lazım yoksa tedavi başlamadan bitecek yine
bilmiyorum ya var bi şanssızlık bende
bazen bırakayım diyorum eşim kızıyo
e ama olmuyo işte
tedaviye bile başlayamıyorum yani
olacak olacak diye kendimi kandıramıyorum ki
her ayağa kalktığımda düşüyorum
bakalım bekliycez 13nü

Son düzenleme:

offf nasıl yaaa? kullanman gereken ilacı söylemiyomu bu adamlar? bu nasıl ekip işi? biri yoksa bile diğeri bilmeli senin tedavini değilse öbürüde yok olmamalı..bak sinirlendim şimdi..canım şu merkezini yada doktorunu bi daha değerlendir sen..valla yaa..bu ne gevşeklik.sen ne dedin?tepki göstermedinmi?
canım rahatlığı bugün bi arkadaşta öğretti bana,nasılmış gördüm..bi mağazada hamile pantolonu bakan bi arkadaşı gördüm..çok samimi değilim de..neyse gittim yanına,hayırdır falan..dedi hamileyim,ne kadarlık dedim 4 ay falan heralde dedi,nasıl heralde dedim tabii...2 aydır gidemedim doktora köydeydik dedi:)) nasssıı yaaa,insan meraktemı etmez,cinsiyetini falan dedim ettimde fırsat olmadı bakalım gitcem düşünüyorum dedi:))) hatta üzerindeki pantolonu gösterdi fermuarı açık geziyomuş:) yaa dedi eşim böyle olmalı...ee ol bakalım gel sen ol..olmuyo anacım..bizde böyleyiz napamm:)))
sende şu doktorunumu değiştircen napcan bi harekete geç Allah aşkına sinir oldum haaaa:///

aman değiştirip ne yapıcam
hepsini gezdim başlarken
aynılar..ben öyle aman aman bir dr. görmedim
hepsi yoğun hepsi paragöz başka bişey yok
şansım varsa hamile kalırım işte
dandik bi yer de değil güyya da neyse
bu gittiğim adam iyi iyide 1 hafta yurtdışına çıkıyo
adam dkh.verdi günde iki tane iç dedi
hasta olmazsam ne olacak diye sordum
olacaksın merak etme duphaston bitince olacaksın filan dedi
ama tabi benim içime kurt düştü bir kere
eşimle konuştum demin
buda olmazsa yani tedavi iptal olursa artık denemek istemiyorum dedim
tamam dedi

ne bileyim yaa biz çok şey yaşadık o yüzden böyle paranoyak olduk
baksana dew ameliyat olurken durun içimde kalsın biraz daha demiş:)
o kadar özlem dolu olunca çok normal
e bizimde öyle işte
benim arkadaşta hamile olduğunu günü geçince farkedip sadece bhcg baktırmak ve doğum yapmak için gitti dr.a
ve 4 tane doğurdu ..
benim 2 gr.aklım var o da hamile kalıp doğurana kadar gidecek
ondan korkuyorum

e bi aksilik yok o zaman..dur bakalım doktorunda bildiği var demekki..ben ilacı kullanmadın atlandı sandım ne bileyim:)
olana kadar aklımızıda kaybetmiş oluyoruz hakkaten..hiç başkaları gibi değilim bende..ya sana çok dürüstçe bişey söylliyimmi hamile birini görünce hala gözüm takılıyo,hala özeniyorum çok tuhaf..doğurup gitcen inanmaya inanmaya diyolar aynen öyleyim..herşey normal gelişeydi hamile modunda olurdum kesin..ama öyle içime işlemişki olmayacağı şimdi tadını çıkaramıyorum.aman diyimm biraz silkelen, şu gerginliği at üstünden bi daha denemiycem falan deme..olsunda deneme zaten inşallah....herşey iyi olacak bak göreceksin:)))

ya normalde adetin 3.günü başlamam gerekliymiş
ikinci dr. söylemedi
zaten bu merkezin tek sevmediğim yönü bu iletişimsizlik
adetin 3.günü başlayıp içeceğim dozu 9 güne sığdırdı günde iki tane içicem
vallahi bilmiyorum
içimde ne umut ne heyecan
sadece aklıma geldikçe sıkıntı ve ağlamaktan başka bişey yok
bende hamilelere uzaylı gibi bakıyorum
böyle normal normal geziyolar dolaşıyolar filan
geçen bitane kızını kucakladı karnı burnunda nasıl korktum bişey olur diye
off gulem yaa çok moralsizim
akrabalardan biri yeni evlendi bu yaz başı
kızımız hamileymiş
herkes dönüp bana baktı kız haberi verirken
çığlık atmak istedim yaaa
bıktım vallahi bıktım
herşeyi geçtim bu milletin lafından hele gına geldi
apt.mandakilerin çoğu 3. çocuklarını 24nde doğurmuşlar
eşimle yaşıt bir adamın 15 inde kızı var
geçen gün e sen artık 1 tane ancak doğurursun bu yaşta dedi
ölürmüsün öldürürmüsün
eve tıkıldım bunlar yüzünden kimseyi görmek istemiyorum
ayyy kendim gibi herkesi bunalıma sokucam
neyse ben içimi döküp rahatlıyorum sen okuma kuzucuk içerde sıkılmasın

Son düzenleme:

neyseki iptal dememişler:) bak çözüme kavuşmuş işte..kendi kendine sıkıntı etme..
bu sefer başaracaksın inşallah..
etrafa gelince hala içimin soğumadığı olaylar yaşadım bende..yazsak roman olur..hiç birinede söylemedim daha..inan ne laf yetiştirecek halim kalmış ne bişey..salla gitsin canım..zaten sallamasanda herkes düşünüp kurup duruyo..
gerekirse hayatından uzak tut bi çoğunu..uzaklaş rahatlarsın..rol yapmaktan daha iyidir..
ben şunu biliyorum sen umutsuzda olsan cücük gelip bulacak seni..sen bööle takıl kendini üzersin sadece..
aman tedavin devam etsinde çekeriz biz seni,dök içini :)
kuzucukla beraber dua ederiz biz:)))

canım ben de 3. günü kullandım ama nasıl atlamışlar hayret ama üzülme temmuzdan beri tedaviye başlıycam ben de hep iptal lucrine keşke geçen ay başlasaydık dedim evet keşkededi çıldırdım inan kürtaj oldum o da gitti YALNIZ DEĞİLSİN ARKADAŞIM BİRLİKTE BAŞARCAZ BİZ GÖR BAK SONRA BU SAYFAYI AÇ BEN DEMİŞTİM DİYCEM TAMAM M MI

herkes ayrı kafada ne yaparsın işte
dkh.nı vermemizdeki neden adetini garantilemek dedi
e onun içinde dozu arttırdı
bende bişey sormadım artık
işte böyle bir ay bir ay yıllar geçiyo
onlar için önemli değil ki
hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim

ya ben bu dkh.nı kafaya taktım
zrda senden rica etsem dr.una gittiğinde sorarmısın
benim durumu
benim dr.bir umut başlattıysa tedaviye ben konuşayım
gerçi sende geç gideceksin ne yapsam bilemedim
başka tedavide olanda yok şimdi dr.una sordurayım
off niye benim herşeyim böyle ters gidiyo yaa
şimdi içime kurt düştü bikere..................

canım d.k.hapının günde 2 tane kullanıp kullanılmayacağınımı soracaksın? şu tüp bebek yapan devlet hastanelerinden birini ara gerekirse,doktora rica minnet sor,ülke dışından arıyom falan dersin:) asistanlar cevap verirler hiç yoktan..yada kendi doktorun ya böyle bi uygulama varmı gerçekten,kafam karıştı benim de..dünya para dökcen azcık rahat ol..

yok yani tam olarak onu değil
dr.sadece adet görmeni garantilemek için veriyoruz dedi bu dkh.nı
acaba diyorum önceden yumurta olmamamsı için filan gereklimiydi
yani şimdi lucrinle birlikte başalmam olurmu diye aklıma takılıyo
özelde kendi dr.uma zar zor ulaşıyorum devlet hastanesinde nerde bulucam dr. :)

şimdilik burda tek tedavide olan zrda
o dr.una sorabilirse ona göre dr.u arayıp konuşayım
yoksa adam bana olmayan bişeyi deniyorum demez ki
başka kime sordurabilirim gulem buralardan yaa
şimdi tedavide olan
çünkü zrda da geç gidecek muayeneye
cerenin de geç oluyo
ben iğneleri yapıp sonradan olmadı derlerse vallahi kriz geçirriim

canım durumunu net olarak yazarsan gidecek senin için sorarım arkadaşımla birlikte tedavi oluyoruz o gidecek beraber gideriz ister özelden ister burdan yaz bekliyorum yarın sorarım daha olmadı telefon açarım canım benim ama ne soracağımı tam bileyim :)

bu arada arkadaşımla beraber tedaviye gitmek hem güzel hem stresli napacaksammmmm???

ne büyük bir iyilik yaparsın canım yaa...

şimdi durumu yazayım kendinden biliyosun zaten adetin 3.günü doğum kon. hapına başlamam lazımdı
ama söylemediler şimdi adetin 21.günü lucrine başladım
ve aynı gün günde iki kere doğum kont. hapı başladım 9 gün kullanıp bırakıcam adet olunca gidicem...

sorumda : doğum kont. hapını adetin 3.gününden başlamamış olmam sorun olurmu..yani bu hapı kullanmamızın tek amacı adeti garantilemek mi..yoksa başka bişey için mi veriliyo.(eğer bende geç kalınmışsa hiç tedaviye başlamayayım diyorum)
şimdiden çok teşekkür ederim canım
arkadaşınla gitmek ne güzel bişeydir yaa ben yollarda ayılıp bayılarak gidiyorum heyecandan.yanımda biri olsa ondan güç alırdım ..inş. hepimizin bebeğimize kavuştuğumuz tedavimiz olur bu defa

Yavrum kıyamam sana yaaa, sen yine uçmuşsun, bu stres seni yiyip bitiriyo. Bence en iyisi doktoruna sor, üşenme kalk git, görüşünceye kadar mekrkezde bekle, neden günde iki kere ve 9 gün diye sor. Unuttuldıysa adetle başlaman gerektiği bir sonraki aya kalsın tedavin.ç Ama belkide bu uygulama daha önceden de vardır ve tedavini olumsuz etkilemeyecektir. Bunu senin doktorundan başka kimse bilemez canım. Başka doktorlar kafanı karıştırabilir. Lütfen sakin olmaya çalış ve doktoruna mutlaka ulaş. Sonuçta tonla para veriyoruz elbetteki aklımıza takılan en ufak bir şeyi bile sormak bizim hakkımız.

guzelim ben yarin egeye ilk kez gidecegim. tabi ki sorarim. ama baskalariyla gorustugum uzere kendi durumunu bile anlatmiyorlarmis. yani cevap alabilecegimden umudum yok acikcasi pesinen, ama soracagim. ben diyorum ki kizlar gibi, ara sor merkezine. biraz acitasyon yap baglamak istemezlerse doktora filan. cok zor sartlar altinda denklestirdim parayi, simdiden birseyler hatali basladiysa iptal etmek, diger aya baslamak istiyorum de. net ol. doktorla gorusemezsen hemsiresiyle gorusur, doktorlar kadar bilgi sahibi oluyorlar onlar da.
simdi dogum kontrol haplari ostrojen ve progesterondan olusuyor genelde. ostrojen yumurtlamayı onluyor. progesteron ise endometriumu bozuyor veya rahim agzi sivisini yogunlastirarark spermin iceri girmesini zorlastiriyor. bazi dkhlarda 2si de var, bazilarinda biri oluyor. tedaviden once kullandirtiyorlar, cunku her ay yeni bir kist olabilir; hic yumurta buyumesin, kist olasiligi ortadan kalksin diye hap veriliyor. senin yumurtalar su an buyudugunden cifte dkh ile daha da buyumesi engelleniyor. hic buyumemis yumurta bir hapla baskilanabilir ama seninki biraz buyudu. tek dkh yeterli gelmeyebilir. ayrica vucudunda ostrojen yuksekse adet olmuyorsun, birakinca bir-iki gune geliyor. dedigi gibi doktorun hem adet tarihini netlestirmis oluyor, hem de 2 tane kullandirarak sendeki buyumeye, one atilmaya baslayan yumurtayi baskilamasi kesinlesiyor. hic endise edecegin birsey yok guzelim. ama gulemin dedigi gibi, o kadar para dokuyorsun, para vermesen bile vucudunla oynuyorlar, yaptiklari seyi bilmek hakkin. rahat ol.

piraye ceren sağolun kızlar
evet öğrendim ne için olduğunu
dr.u aradım..çemkirdim:)
iptal olacak bir tedaviye tekrar başlatmayın beni diye
adam anlattı
ceren senin dediğin gibi
.lucrin adeti geciktiren bir ilaçmış.yani o ay yumurtan gelişmişse onu kiste çevirebiliyomuş
bu yüzden hiç yumurta olmasın diye baştan dkh.veriyolarmış.
bende de eğer ki kist olursa aspre edilirmiş
stres yapmama gerek yokmuş falan filan
ceren yok canım sen kendi tedavine başlıyosun .zaten üniv.hastanesi..dr.lar yoğunlardır.
hem öğrendim.teşekkür ederim canım.
inş.hepimizin sorunsuz devam eder tedavilerimiz

zrda canım sana da çok teşekkür ederim gidip zahmet etme..hallettim ben güyya:)
off kafam davul gibi
şimdi tek sorun gününde adet görüp görememem..bakalım hayırlısı

Son düzenleme:
lee benim de alanim olmadigi icin ahkam kesmek istemedim ama guleme hakveriyorum. seneye yasi daha buyuk olacak ve ne yazik ki bu ulkede hersey sınav ve sıralamada yas faktoru cok onemli. uzmanlar bu tur konularda sorumluluk almayi istemez. ufak da olsa risk varsa alt sınıftan baslatmayi uygun gorebilirler. senin cocugunu evlatlik alinmis, bugune kadar yeterince egitim almamis bir cocuk olarak goruyor. yeni bir ailesi oldu, sizin komsularinizdan, arkadaslarinizdan, akrabalarinizdan olusan sosyal cevreye yeni girdi. simdi de okul gibi hem disiplin altina girecegi, hem daha da cok akraninin olacagi bir baska sosyal cevre edinecek. bunlarin hepsi yenilik ve cok kısa bir surede hayatina dahil oldu. ama artiniz cocuklarinizin sizinle buyuk uyum sorunlari olmamasi. bence uzerine duserek ustesinden geleceksiniz. ornegin o ne renkti, bu ne renkt yerine oyunlar oynamak yerine gun boyunca konusabildigin kadar cok konus ve ona surahiyi uzatir misin demek yerine gereksiz bile olsa sari surahiyi uzatir misin de. tvdeki siyah kedinin tuylerinin uzunlugunda bahset, pazardan sonra buzdolabini beraber doldurun, sari limonlari koyalim, uzerine siyah patlicanlar, hayir ama bunun rengi siyah degil, siyah boyle oluyor, bu mor bir patlican de. 5 tane sari limon, 8 tane mor patlican, vb. gibi sayilari da kat. hayatina fazlaca dahil et eksiklerini. bir tanidik akrabalrindan uzak otururdu, sessiz de kadincagiz, kocasi aksamdan aksama geliyor eve. cocuk konusamadi diye doktora goturduler. doktor da bu cocuk nasil konussun, sen sessiz duvarlar sessiz demis; receteye gun boyu konusmak yazmis :) kadincagiz dert yanardi, aksam yattigimda cene kemiklerim agriyor artik diye. cocuk cok kısa zamanda bulbul oldu. sen de aradaki farki kolaylikla kapatacaksin, ogluna guven. yaptiklarina degil yapacaklarina inan. bir de belki gunde bir saat sen de onlarla boyama yap, el becerileri gelissin. bir baska gun makas kullandir. makasla ev yapin. bulut yapin. tekerlek yapin. ogretmenini arastirabilirsen iyi olur. ancak bazi ogretmenler de problemli olabiliyor, sinifta sorun cikarabilecegini dusunebiliyor bu tur cocuklarin. yasli ogretmenler biraz daha dedigim dedik olurken, gencler daha fedakar olabiliyor. kolay gelsin :)

canım önemli değil sormuştuk biz bende e2 yüksek diye vermiş bazen kist için verilirmiş hastanı durumuna göre verriz diyor
bana sorarsan bırak bunları kendini doktoruna teslim et bildikçe kafan karışıyor karıştıkça stres artıyor sonuç gerginlik boşver ben bu sefer hiç bişey sormucam doktorum nolur kendini bana teslimet güven dedi söz verdim şimdi kafam bi rahat tab i terpininde etkisi var:) bildiğim günleride gördüm sen de öyle yap tatlım

teşekkürler canım zahmet oldu.
aslında bende sürekli bişeyler ters gidiyo
bu dr.lar iki tane olunca arada ben güme gidiyorum
yoksa dr.u çok araştırıp gittim
mesela benim gibi pco lu olanlara başka merkezlerde 250 ile başlanırken adam 150 ile başladı
buna rağmen vücudum tepetaklak oldu
şimdi yeni bit yöntem deniycek
ama benim geçen defaki gibi iptal olursa tekrar başlamak gibi bir niyetim daha doğrusu psikolojim yok
bir de benim eski dr.a güvensizliğimden kalma sürekli herşeyi takip huyum oldu
adam aa tüh bak bunu unutmuşuz dedikce ben herşeyden haberdar olmak gibi bir duruma düşüyodum
şimdide iki dr.oldukları için devam ediyorum
aslında birbrilerinden haberdarlar
ama ben hep merkeze gidemiyorum
arayıp soruncada onlar yeterli cevap veremiyolar
yani kısaca ben kendimi teslim edemiyorum
haaa edemeyip çok bişeymi yapıyorum hayır ama en azından tekrar iptal durumu olacaksa boşuna iğnleri kullanmayım diyorum
ööfff umutsuz vakayım ben yaa
keşke hiç evlenmeseydim
kuru kuru sorunsuz yaşayıp giderdim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…