karaman cook gecmiş olsun, allah beterinden korusun. biz de tatil dönüşü ufak bir tehlike atlattık, daha once de yaşamıştık bu resmen ikinci vaka oldu. eşim uykusuna cooook düşkün, bi yerde kıvrılıp hemen uyuyan cisten. bilecik civarlarında hepimize rehavet cökmüştü ben yarı uyuyor vaziyetteydim birden gözlerimi açtım karşımızda bir araba selektör yapıyor. eşime baktım gözü dalmış bir noktaya bakıyor gözleri açık ama karşı tarafa bakmıyor. arabayı görmüyormusun diye bir çığlık attım son anda sağa kırdı yüzü bembeyaz oldu. benm beynim zonk zonk az daha bayılacaktım. yolu tek yön sanmış zaten bir süre karşı yön boştu bir kamyonu sollarken gözü hız ibresine takılmış karşı yöne hiç bakmamış. işin en kötüsü hiç fren yapmadan bodoslama kafa kafaya çarpışacaktık allah korusun.
bu sabah doktora gittim, prof muane etti ameliyat raporuma baktı pataloji raporunu inceledi ve karar şu biran önce hamile kalmamı sağlayacaklarmış. sadece bir kez iğneli aşilama yapalım eger tutmazsa tüp bebek yapalım dedi. tüp bebek ünitemiz kurulmak üzere sana yetişir dedi. vajinal ultrasonla baktı farklı büyüklükte foliküller var dedi. bunları iğne ile büyütürsek işimize yaramaz dedi. bu ay doğum kontrol hapı kullan adet olunca gel dedi. doktorun acelesi vardı cocuklarını okuldan alacakmış apar topar çıktı ben kalakaldım.. asistanına dedim ki ben oks kullanmak istemiorm, tek seferlik bir deneme için kullanmama değmez dedim. siz bilirsinz o zaman doktorunuza söyleyin dedi. ayrıca ben orda tüp bebek te yaptırmak istemiorm böylece fakülte defterini kapatmış oldum. şimdi istanbul tüp bebek merkezine gidip biran önce kan verip genetik testi yaptırmak istioyorum doktorum ameliyat ve pataloji raporlarını gösteririm. test 1 ayda anca çıkar o arada tüp bebek raporumu almak için koştururum ve sonbahar da ikinci denemeye başlarız kısmet olursa. prof a muane sırasında benden daha once 4 yumurta toplandığını söyledim, endometriozis yüzünden dedi. peki şimdi sayı artar mı dedim, olabilir dedi. iğne leri baskılayan eger endometriozis ise ameliyat olduğunu için muhtemelen sayıda artış olur dedi. kızlar ben yaş bir acu uzmanı buldum fakat emin olamıyorum acaba güvenilir mi değil mi diye, bi konuşucam ama ne zaman başlamam gerekiyor tedaviden 1 ay once mi yoksa tedavi ile eş zmanlı mı?
canım yaş bir acu uzmanı ne? anlamadım ben:)
Hahaha nasıl yazmisim yaaa superim :))) türkce meali su ; bir akapunktur uzmanı buldum
karaman cook gecmiş olsun, allah beterinden korusun. biz de tatil dönüşü ufak bir tehlike atlattık, daha once de yaşamıştık bu resmen ikinci vaka oldu. eşim uykusuna cooook düşkün, bi yerde kıvrılıp hemen uyuyan cisten. bilecik civarlarında hepimize rehavet cökmüştü ben yarı uyuyor vaziyetteydim birden gözlerimi açtım karşımızda bir araba selektör yapıyor. eşime baktım gözü dalmış bir noktaya bakıyor gözleri açık ama karşı tarafa bakmıyor. arabayı görmüyormusun diye bir çığlık attım son anda sağa kırdı yüzü bembeyaz oldu. benm beynim zonk zonk az daha bayılacaktım. yolu tek yön sanmış zaten bir süre karşı yön boştu bir kamyonu sollarken gözü hız ibresine takılmış karşı yöne hiç bakmamış. işin en kötüsü hiç fren yapmadan bodoslama kafa kafaya çarpışacaktık allah korusun.
bu sabah doktora gittim, prof muane etti ameliyat raporuma baktı pataloji raporunu inceledi ve karar şu biran önce hamile kalmamı sağlayacaklarmış. sadece bir kez iğneli aşilama yapalım eger tutmazsa tüp bebek yapalım dedi. tüp bebek ünitemiz kurulmak üzere sana yetişir dedi. vajinal ultrasonla baktı farklı büyüklükte foliküller var dedi. bunları iğne ile büyütürsek işimize yaramaz dedi. bu ay doğum kontrol hapı kullan adet olunca gel dedi. doktorun acelesi vardı cocuklarını okuldan alacakmış apar topar çıktı ben kalakaldım.. asistanına dedim ki ben oks kullanmak istemiorm, tek seferlik bir deneme için kullanmama değmez dedim. siz bilirsinz o zaman doktorunuza söyleyin dedi. ayrıca ben orda tüp bebek te yaptırmak istemiorm böylece fakülte defterini kapatmış oldum. şimdi istanbul tüp bebek merkezine gidip biran önce kan verip genetik testi yaptırmak istioyorum doktorum ameliyat ve pataloji raporlarını gösteririm. test 1 ayda anca çıkar o arada tüp bebek raporumu almak için koştururum ve sonbahar da ikinci denemeye başlarız kısmet olursa. prof a muane sırasında benden daha once 4 yumurta toplandığını söyledim, endometriozis yüzünden dedi. peki şimdi sayı artar mı dedim, olabilir dedi. iğne leri baskılayan eger endometriozis ise ameliyat olduğunu için muhtemelen sayıda artış olur dedi. kızlar ben yaş bir acu uzmanı buldum fakat emin olamıyorum acaba güvenilir mi değil mi diye, bi konuşucam ama ne zaman başlamam gerekiyor tedaviden 1 ay once mi yoksa tedavi ile eş zmanlı mı?
kızlar bu topicte bir sessizlik hisediyorum,
kekecb nerdesin sen? neden yazmıyorsun? cernm, badezuzum ve aramıza yeni katılan arkadaşlar nerdesiniz?
gülemcim kontrolun ne zaman?
kzilarcim selam,
landarch katiliyorum herkes pek bir sessiz sanirim hepimiz gulemden gelecek guzel haberlere konsatre olduk..helsa sen nasilsin cnm?hersey yolundami endiselerin sanki biraz azaldi ne dersin?
Meldi bugun aradi akapunkturu soyluyor israrla ben cokokudum gercekten cok faydali ancak tedavi oncesi olmasi gerekiyor landarc bak sende arastirmissin kesin yaptir guzelim meldi cok memnun ...benim pek firsatim olmadi bu duruma bari sen yap....
hergun bir bardak adacayi icmemi soyleid birde civan percemi supermis gidip alcma bugun hemen ....kiyamam hastaneden beni aramsi bunalri yapiyormusun diye...ne sekersiniz hepiniz ya vallaha....
gulemcim iyi haberlerini bekliyoruz dunku yazdigin rakamalr gayet iyi gorunuyordu insallah devami gelsin cnm...
:)kendi adıma bende bi değişiklik yok tedavi konusunda resmen nadastayım:) bayramda bende kaçıp biraz kafa dinliycem .tedavi olmayınca daha çok kurup düşünüyorum galiba...sadece kızları takip ediyorum şu ara..sende tekrar hoşgeldin cnm...inş. yeni hamile haberleriyle topic canlanır...istanbul tüp bebek demiştin galiba aret beydemi başlıycaksın..bende onunla engin bey arasında kalmıştım bi ara...
canm olsun illa ki tedavi olmamız yada bir değişiklik olması gerekmiyor burda birbirimiz en iyi anlayan kadınlar olarak sürekli paylaşım halinde olalım. hep tedavi konuşacak değiliz başka şeyler de konuşabilirz ama gündemizi hep çocuk olduğu için genelde konu hep aynı oluyor :) canm istanbul tüp bebek merkezinde ilk denememi yaptırmıştım mart ayında maalesef kimyasal gebelik oluştu. ikinciyi de aynı merkezde düşünüyourm çünkü aret beyi çok sewdim bana güven veriyor. tedavi sırasında kontrollerime giderken hep pozitiftim yumurta sayım çok azdı ama doktorum hep espiriler yaptı olumlu taraflarımı hep ön plana çıkardı. yaşın genç mutlaka hamile kalacaksın diyerek beni motive etti. ben uzgun bi şekilde neden böle neden az yumurta var dedikçe o bana saçın neden kumral gözlerin neden kahve diyerek benimle dalga gecti :)))
bubus cum seni o kadar iyi anlıyorum ki, doktor bana ameliyattan sonra ' artık hamile kalman için bir engelin yok bu ay bile olabilir' dediğinde sanki yeniden doğdum.. ameliyatın üstünden iki regli gecti ve ben her ay olacak sandım. aşilamalarda bile bu kadar umutlu değildim.
evet gelelim bana..kızlar solda 2 tane 7 var..bunların canlı olmadıklarından eminim dedi doktor.yani gözden tamamen çıktılar..sağda 16 mm-ve 12 mm.arasında 5 tane..istediğimiz bunlardan en önde giden 4 ünün işimize yaraması dedi.rahim 8-9 mm.varmış..o iyiymiş...bugün yine geliştirici ve cetrotide yaptım..günde 3 iğne..her tarafım morardı..yarın yine kontrol..muhtemelen yarın çatlatma iğnesi..c.tesi toplama..pazartesi transfer...merkezde 3.gün transferi yapılıyo genelde..bi bayanla tanıştım,tüpler tamamen kapalıymış ve 7.denemsinde bebeği olmuş..ee dedimm.o evde biz dondorulmuşla kardeş deniyoruz dedi..sakın yılma.. olur falan..öle işte..serüvenler dinledim..mücadeleler..inşallah bizimki uzun sürmez..
gülemcim nasılsın canım?senin gelişmeleri okuyorum ama çok fazla cvp yazamıyorum.gülem inanırmısın ben hep senden bu ay olumlu haber duyucaz diye düşünüyorum içime öyle doğuyor.inşallah..önemli olan kaliteli yumurtalar elde edilmesi sayıları çok da önemli değil inşallah tutacak Allah emeklerimizi boşa çıkarmayacak.benim yarın yumurta toplama işlemim yapılacak sabah 8:30da biraz heyecanlıyım hafta sonuna denk geleceği için cuma yaparlarmı bilmem ama büyük ihtimal transfer pazartesi yapılacak.çok garip ama asla rededemeyeceğim bir iş çıktı karşıma salı işe başlıyorum.yapacak birşeyim yok inşallah tutar ama tutmazsa diğer tedaviler için çalışmam gerekiyor.riske alamadım Allahım inşallah yardım eder dayanabilme gücü verir
canım ne diyeyim bilmiyorum,inşallah tutar..seninde hayırlı olsun canım,hem işin hem tedavin..8 inde muayene olcam demiştin beni solladın vallahi:))) ne durumdasın? yumurtalar ne alemde:) bu arada sana özeldende yazmıştım..kolşisini kullanıyomusun hala?gebelik durumunda napacaksın?doktorun ne diyo?okumakla kalma ama,arada yaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?