vizontelecim,
canini sikma hic. biz de genelde hic kavga etmeyiz ama ivir zivirdan (ve genelde yumurtlama gunlerimde) tartisir, beraber olamazdik. :) galiba ben asabi oluyorum, o yuzden cikiyor bir puruz. yani bir sizde degil bu gunleri kacirma becerisi. zaten gun hesaplayip o aralar beraber olunca benim de canim cok sikiliyordu. bu durum canimi sikinca ben israrci olmaya basladim; buldugumuz firsatlari kacirmamaya calistim. neredeyse gun asiri beraber oluyoruz; eskiden ben yumurtlama gunum ve kavgaliyiz diye uzuluken, simdi o pesimden kosuyor bugun ayin 15i seni rahat birakmayacagim diye :)
erkekler cocuk gibi oluyor ve bu spermiyograda sorun cikinca cok takiyorlar. uzanamadiklari cigere mindar diyorlar hemen. ve genelde kadinlar uzuluyor.
benim esim de 2 kez hastanede tahlil yaptirmisti, 2sinde de coook iyiydi sonuclar. tup bebek merkezinde yikama sonrasi asilama icin sinirda cikti; galiba seninkiyle ayni sayilar.
yine bana, bak birsey yokmus bende dedi; seslenmedim. birkac kez tekrarlayinca, evet sekerim cok sevindim, sinirdaysa endiselenecek birsey yok demek ki; cok sukur bir de senin sayinla ugrasmayacagiz, sinirsa yetecektir dedim. ayni cumlede bir iki kez "sınırda" deyince aslinda ortmeye calistigi seyi farketti galiba, bir daha bahsetmedi sen-ben diye. yatistiracak seyler soylemeye calistim hep, bazilarinin kalbi sagda, bobrekleri tek; ama normal hissetmelerine engel degil ki; yani yumurtalik da bunlar gibi organ sonucta; anormalse yapacak birsey yok; bakacagiz, cozebilirsek cozecegiz dedim; benim senin neden tek bobregin var demem abes degil mi, sen degilsin ki suclusu ?
bazen aklimiz bizi cok yoruyor. bir ay oncesine kadar sabah uyanip aksam uyuyana kadar aklimda cocuk fikri vardi; simdi daha rahatim bilmem neden. ama cok dusunmeyince, cok uzulmeyince, esin de daha rahat ediyor. biraz unutmayi dusun; biraz kocan rahatlasin. hazmetsin sorununu. bir ay sonra bir daha konsursunuz karsilikli. sorun cocuksuzluk mu, aranizda baska sorunlar da var mi, ailesi icin senin hissettiklerin neler.
bu bayram ailesiyle olsun ve sen bos gecirdiniz diye uzulme.
biraz ayri kalmak iyi gelebilir, erkekler cozum bulamayinca kacmayi secebilirler. olsun, biraz kacsin ve sindirsin; ya da orada unutsun sikintisini, daha moral dolu gelsin.
en onemlisi sen de oyle ol; sen de biraz rahatla.
dewycim,
su aktari bana da tarif eder misiniz ? amcanin engin bilgisinden ben de yararlanayim. :)
Kızlar herkese günaydın, kendimi çok kötü hissediyorum, hafta sonu eşimin spermiogram sonucunu aldık, çok canım sıkkın, morfoloji %2'ye düşmüş, sayı 1 ml de 10,5 milyon, hareketlilik (A+B) %44... Bu değerlerle aşılama denemek çok anlamsız olacakmış, doğrudan tüp bebek denemesi istenebilir, doktorumla bugün daha ayrıntılı konuşucaz, kızlar bana şans dileyin, çok korkuyorum...
hiç iyi değilim kızlar
eşimlede aram bozuk.
benim yarın doktor kontrolüm var
eşimede yarın senin doktorunada gidelim dedim.
eşimden kaynaklı çocuğumuz olmuyor çünkü aşılamadaki
andoloji labaratuvarında eşime sayının sınırda olduğunu
yıkamayla anca sınıra yaklaştıklarını söylemişlerdi zaten.
eşimde aşılama sonucundan sonra doktora gideceğini söylemişti.
ama yok gitmeyecekmiş, benim psikolojimden dolayı çocuğu
çok kafama taktığımiçin olmuyormuş
bir sürü tartıştık.
eltim de hamile bende bayramda eşimin köyüne gitmemeye karar verdim.
zaten eltimin hamileliğini bile benden saklamışlardı.
dıktım artık herkesten.
merhaba gülenciğim,msjını aldım ben özelden henüz gönderemiyorum.uzun bir ara yoktum.çünkü;kuzenimin ani vefatı üzerine Adanaya gitmiştim.bu sabah Eskişehire döndüm.ve hemen mesajlarıma baktım.olumlu olumsuz çok şeyler yaşanmış.en çok Landarch a sevindim.umudun yitirilmemesi gereğine en güzel örnek.inşaallah bebişinin kalp atışınıda görür.tüm arkadaşların umutları gerçek olacak inşaallah buna inanıyorum.şuan çok uykusuz ve yorgun olduğumdan ayakta duramıyorum.ilacı bende kullandım sayılır.detayını sana en kısa zamanda yazacağım.çook öptüm.
canım önceki morfoloji nasıldı?birde volüm kaç ml?bizde de morfoloji sorunu var biliyosun..ilk 2(2 sene önce) %2 ,sonra %3 (geçen sene),en son tüp bebekte(geçen ay)%1 çıktı..ama sayı ve hareketlilikler hep aynıydı..morfoloji için merkezin labaratuarına indim sayımı yapan kişiyle konuştum.morfolojinin 1-2 rakam oynaması sayan kişiye göre değişiyo dedi..önemli olan toplam sayıda uçurumlar oluşursa(aynı laboratuarda) o zaman noluyo deriz dedi..ben o zamanar erkek infertilitesi sayfasına çok takıldım.orda %1 le doğal yolla gebe kalan arkadaşlar oldu..ki bende eşimden dolayı olmuyo diye takarken kendim laparoskopi sonrası doğal yolla hamile kaldım.kalp atımının olmaması mofoloji yüzündenmi bilmiyorum ama bebeğini kucağına alanlarda var..ama aşılamanın doğal yoldan pek bi farkı yok,onun için eğer hormon alacaksan ve yorulacaksan tüp bebek daha mantıklı..ama şunu söylemeliyim ben bu işin tamamen kader,nasip olayı olduğunu düşünüyorum..eşlerimizin durumunda olupta baba olan çoook kişi var bence..bekleyip görceğiz canım.bence kendini üzme..
günaydın cnm dediğim gibi hikayelerimiz çok benziyo.cnm bizde aşılama deniycektik kendiliğinden gelişen bu hamilelik oldu artık tüpe geçiyoruz ben bu morf. yüzünden okadar umutsuzum ki.cnm harektlilik ve sayı o kadar kötü değil yani ya hiç olmasaydı .şükür et inş. tüp te şansın daha fazla olucak moralini bozma lütfen
canım haklısın tabi çok daha kötü olabilirdi, bugünümüze şükür. Ama şu morfoloji canımı sıkıyo, bakalım nasip kader kısmet, hakkımızda hayırlısı ne diyelim, ama tüp derse dr.um Balıkesirde merkez yok İstanbul'a gideriz diyorum, işten izin almam gerekecek, ahhh ahhh, sen tüpe ne zaman başlayacaksın canım Eylülde mi yoksa biraz dinlencekmisiniz?
benim hiç bişey belli değil cnm .şu kürtaj herşeyi alt üst etti.zaten iki hafta sonra tatile çıkıcaz bayramda aile ziyaretleri sonra biraz kafa dinlemeye gidicez cnm.ben 1.5 ay zaten yokum ve korunma süreci var 3 ay kadar sonrasında görüşürüm dr.umla yani kasım sonu gibi belki .öff bu belirsizlik çok kötü bence sende tüp ü düşün aşılama normalden farksız yıkamada morf.si bozuk olanlarda seçilebiliyo tabi dr.unla konuş ama bak benim başımdan neler geçti bu morf yüzünden.
kızlarrr az once 8 mm lik mercimeğimi gördüm, Allahıma şükürler olsun.. Allah hepimize nasip etsin bu duyguyu kucağımıza almayı, kokusunu almayı nasip etsinnn.. doktor eger imkanın varsa ewde dinlen bayramla tatilini birleştir dedi. bu bebek çok kıymetli çünkü riske atılmaz dedi. ben ise o yokmuş gibi davrandım hep.. konser, alışveriş merkezleri, gece gezmeleri toplu sahurlar..inşallah herşey yolunda devam eder.
dew cim doktorla konuşurken telefonum çalıyordu sessizdeydi, dedim ki şuanda bu arayan kesin annem.. ben en cok merak eden kişidir dedim. ama doktordan çıkınca bi baktım senmişsin o kadar duygulandım ki.. iyiki varsınızz
gözünaydın canım, gerçekten ağlıycam şimdi çok duygulandım ve senin adına çok sevindim canım.Allahım tamamına erdirsin umarım, kızların dediği gibi hadi kendine bi hamile tişörtü al canım,ne güzel yaaa burda bi aile olmuşuz, ne mutlu
kızlarrr az once 8 mm lik mercimeğimi gördüm, Allahıma şükürler olsun.. Allah hepimize nasip etsin bu duyguyu kucağımıza almayı, kokusunu almayı nasip etsinnn.. doktor eger imkanın varsa ewde dinlen bayramla tatilini birleştir dedi. bu bebek çok kıymetli çünkü riske atılmaz dedi. ben ise o yokmuş gibi davrandım hep.. konser, alışveriş merkezleri, gece gezmeleri toplu sahurlar..inşallah herşey yolunda devam eder.
dew cim doktorla konuşurken telefonum çalıyordu sessizdeydi, dedim ki şuanda bu arayan kesin annem.. ben en cok merak eden kişidir dedim. ama doktordan çıkınca bi baktım senmişsin o kadar duygulandım ki.. iyiki varsınızz
haklısın canım morfoloji olayı biraz tehlikeli,aşılamada bu riski azaltmıyor ne yazık ki, sen iice dinlen tatilini yap kafanı dağıt, gönlünüze göre yaşayın kocanla canım, 3 ay dediğin su gibi akıp gider.Sıkma canını.Sen kendi sağlığına bak, bu arada bol bol keçi boynuzu pekmezi ve çinko ve E vitamini takviyesi yapabilirsin canım kocana. Gnc'nin ilaçları var onlardan alabilirsiniz. Herşeyin hayırlısı canım Allah önce sağlık versin hepimize sonra huzur.İçini ferah tutmaya çalış, bebekli aileleri gördükçe de sakın umutsuzluğa kapılma, elbet bizimde olacak ben inanaıyorum. Yeterki inanalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?