Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
dewww canım ya harikasın:) çok çook sevindim..benim tğüp bebekte bile en büyüğü 17 mm lik ti...baksana noraml şekilde bu boyut 8.günde hemde süpperr..inşallah tutar canım,sıkı tutun ayrıca iznini uzattığına ayrıca sevindim,denk gelemedik diye üzülmüştük belki görüşürüz canım..
pirayecim adet olmana üzüldüm ama ağrı açısından hayıtın faydası var bence..bende çok rahat geçirdim adetimi..bırakmayı hiç düşünmüyorum..içine çobançantası,aslanpençesi,civanperçemi de koy canım:)
kekecb canım hoşgeldin..biz bıraktığın gibiyiz canım..bi mercimeğimiz var şimdilik
kızlar ilaçtan banada düşeceğine çok sevindim..çok sağolun..ya aklıma bişey takıldı.ilaç kargoda kırılır dökülürmü acaba?yani parfüm şişesini bile kırmışlardıda ben tedirgin oldum:)
kızlar bugün bir kişi daha bana doktor önermeye kalktı..nolduki dedim e bebek için dedi:)) herkese dert oldu yaaaa...Allahımm hayırlısıyla versin artık...

kızlar hayırl cumalar günyadınlar herkese

ben hiç iyi değilim hiç mutlu değilim
eşimle sorunlarımız büyüyor tedavi falan istemiyor
ben kafaya taktığım için olmuyormuş.
oysaki son aşılamada doktor sınırda bir sayıyla yaptığını söylemişti
ama ürologa falan gitmiyor.

şu sıradada kime selam versem hamile
etrafımda 4 hamile var hemde 2 hafta içinde hepsinin haberlerini aldım.

akşam son duyduğumu eşime söyleyince çıldırdı bağırdı çağırdı bana ne diye
oysaki ben sadece onlarda hamile bak ne olur ürologa gidelim dedim
gittik gittik ne oldu gerek yok olursa olur olmazsa olmaz diyro
ben de ağlıyorum hemde hıçkıra hıçkıra kendimi tutamıyorum
sonrada bana laf söylüyor suçlu oluyorum.

bıktım artık.

Canım yaaa yapmayın böyle, birbirinizi gereksiz germeyin.Böle durumlarda insanın en çok ihtiyacı olan şey eşlerin birbirine verdiği destektir tatlım. Çok bunaldınız tabi biraz oluruna bırak istersen canım, eşinle sorunlarınızı halletmeye herşeyi tatlıya bağlamaya çalışın, bebek işini daha sonraya ertele istersen çünkü strese girdikçe olmuyo ne yazık ki bunu yaşıyoruz hepimiz.Kocanın suyuna git bakalım. Çocuk lafını bir süre ağzına almamaya çalış canım.Eşinle güzel vakit geçir, çaktırmadan besle onu, ne bileyim mesela bol bol keçiboynuzu pekmezi yedir ya da mesir macunu gibi aktardan alınan macunlar var onlardan yedir ama yedirirken de hiç çocuk için falan deme. Benden sana dost tavsiyesi canım aranızı düzeltmeden çocuk için uğraşmaya çalışmayın.Ve de sakın senin de spermlerinde sorun var ama gibi kırıcı cümleler kurma tatlım, erkekler için maalesef çok hassas bir konu, biz kadınlar herşeyi göğislüyoruz ama ne yazık ki erkekeler bu konuda daha hassas ve alıngan. Lütfen birbirinize destek olun,çocuğuda bir iki ay erteleyin tatlım.

canm gibi infertilite sorunu yaşayan çiftler aşağı yukarı aynı sorunları bir dönem yaşıyor ama önemli olan bunun en az zararla atlatılması. gecen yıl sonbaharda bu tartışmalar bizde de vardı. beş ay içinde üç negatif aşilama olmuştu ve ben de bebek takıntısı en ust seviyede idi.. doktorumun artık ara verelim siz kendinizi hazır hisettiğiniz zaman tup bebek yaptırın demişti. eşim normal yolla olmayacağını dusunuyordu nasıl olsa tup yaptrcaz deyip nasıl denk getiriyorsak riskli gunlerde hep kus oluyorduk. ben ustune gittikçe o sorunlardan kaçar olmuştu. ben tum doğal tedavi yönetmlerini araştırıp onun önune sundukça herşeyi bilen bir araşatırmacı oldukca eşimde bi gevşeme boşvermişlik havası oluştu. ben durumu anlayınca taktik değiştirmeye karar verdim. hadi bebek yapalım diye peşinde koşmaktan vazgectim aynı onun gibi umursamaz olursa olur olmazsa olmaz ben keyfime bakarım demeye başladım. veeeee eşim ne oluyoruz diye panik oldu durumlar tersine döndu yaani. canm butun sorumluluğu üzerine alma. o tedavi olmak istemiyorsa ustune gitme, biliyorum bizim için her gecen gun bile çok kıymetli ama bu sorunun ben ancak bu şekilde çözebilmiştim.

vizontelecim sen kac yasindasin canim? esin kac yasinda ?
landarch cok guzel seyler soylemis ve bak o cok guzel bir ornek; daha once ben de sana anlattim bizde de oldu bu tur sorunlar; onemseme, kari-koca iyi olun, unutun, bayramda ayri kalin diye. ailesi de problem cikariyordu.
bazen hersey cok kotu gidiyor, bizler de yasadik bu tur sikintilari emin ol canim.
annen seni bir kez dogurdu ve onemli olan senin sagligin, senin mutlulugun. bu kadar mutsuz etme kendini.
gercekten erkekler cocuktan farksiz ve hep zorluklarda pes ediyorlar ve biraz taktik savasi bu erkek-kadin iliskileri.
ama su an kocani yola getirecek kadar sakin ve serinkanli davranamiyorsun ne yazik ki. o yuzden; sadece bir tane canin oldugu icin, guzel annenin guzel kizi oldugun icin ve gereksiz yere sirtinda cok yuk tasidigin icin biraz unut cocuk islerini. ahkam kesmiyorum, ben de ayni seyi yasadim, ben de caresiz hissettim ama cocuksuzluktan ote kari-koca ilişkim bozuluyordu ve bir sure cocuk konusunu kapatmak zorunda kaldim. hic istemeden.
cok zor birsey biliyorum ama bunca zaman beklediniz ama cocugunuz olmadi, nolur 1 ay, 3 ay, 5 ay sonra hamilelik tedavine baslasan ?
evet bazilari hemen evleniyor ve kocaman cocuklari oluyor, bazilari da 45 yasinda evlenip cocuk yapiyor; hayalindeki seyi yasiyamiyor olabilirsin ama sorsana bize hangimizin hayali gercek oluyor ki hep ?
esin veya sen allah gostermesin bir kaza yasasaniz, isleriniz bozulsa cocuk tedavimiz yarim kaliyor diye dusunmeyeceksiniz, once canimiz, malimiz diyeceksiniz.
kiymetini bilin birbirinizin.
kocanin annesi de problemli baksana, sen ona biraz annelik et, sefkat goster.

benim kocam bir kiz arkadasim cocuk dogurunca bebegi kucagina alip yarim saat sirf bebege mutlu mutlu bakan bir adam. bayiliyor cocuklara. kardesinin cocugu oldu, agladi sevincten. herseylerini biz yaptik, ozel hastane dogumu, odasi, arabasi, mama sandalyesi, hala bezini-mamasini bile aliyoruz. hatta buradan saf saf biz ne alsak diye sormustum, buyuk bir kismimim kocamin aldigini cok sonra ogrendim. kavga etcek olsam, sinirim bozuk olsa, eli masali bisi olsam, o hoo ooo.
ama bizim olmadi iste. olacak birgun, umutluyum, inaniyorum. dunya tabi olmayadabilir. ama cocuklari bu kadar seven kocam, olmazsa olmasin cocuk, senden onemli mi diyor. ve cok hakli.

varsin olmasin, senden daha mi onemli.
bize su an cocuk cok onemli geliyor, cok da onemli evet ama cocugu evliliklerin garantisi gibi gorup 3 cocuktan sonra bosanan insanlar var. ya da su yada bu sebeple hic cocuk sahibi olamayip evlat edinmis, o cocugu oz evladi gibi seven insanlar var. bir tanidigimiz 50 yasinda kari-koca cocuklari 25 ve 30 yaslarinda essek kadarlar; simdi koruyucu aile oldu, gecen sen okumayi söktüler yeniden yeni misafirleriyle.
hayat neresinden tuttugunla alakali. sen saglam dur, basina ne gelirse gelsin dogru davran; bir yerlerden guzel seyler gelecek; bazen kocan gorur, bazen kör kayinvaliden, bazen cok uzun sure kimse gormez ama sen yanlis yapmamis olursun, senin icin huzurlu olur.
bazen beraber oldugun insan yanlistir, ondan bosanirsin bir baska hayat kurarsin. kardesim simdi bosaniyor karisindan. cok uzuldu ailede herkes, cok mutsuz olduk ama yanlis birseyi devam ettirmek de yanlis olurdu.
insanin basina hersey geliyor, sen guclu ol. hepimiz sikinti yasiyoruz bundan da emin ol.

Kizlar iyi dilekleriniz icin tesekkurler...bakalim bu ay yumurtami gorduk ona gore davrandik bir sie yarayacakmi gorecegiz....eger regli olursamda tedavi icin hayirlisi diyecegiz baska care yok....
vizontele cnm cok yiprandiniz siz bu konuda yasin genc diye hatirliyorum guzelim biraz kapat bu konuyu yani kafandan uzaklastiramasan bile dilinden uzaklastirki zaman girsin araya...bu sekile hic olmaz bak az cok hepimzi ayni sureclerdne geciyoruz inan gun geliyor hepimiz susuyoruz ve konuyu kapatiyoruz ters tepiyor cunku sadece esinle iliskin acisindan degil kendi ruh sagligin icinde bu sart...umarim en kisa zamand asaglikli bir bebegin olur guzelim o zaman hersey duzelir...
cerenm demek esin o kadar cildiriyor ha cocuk icin o zaman dilerim ki en kisa zamanda seninde landarch gibi hamilelik haberini aliriz ben boyle asiri cocuk isteyenler icin ekstra dua ediyorum....canim insallah....

Pirayecim regli olmana uzuldum ama doktorum soyledigi cumle aklimdan hic cikmiyor regli oldugun surece sen yumurta ureten saglikli bir kadinsin cok sukur ki regli oluyoruz diymi?:)
kizlar hepinize iyi hafta sonlari....opuldunuz

vizonntele;canım hepimiz aynı yollardan geçiyoruz..çok destek eşler bile aynı krizleri yaşıyo inan bana..aynen bende yaşadım yaşadıklarını.ama şunu biliyorum olaylara soğukkanlı yaklaşmayı becerdiğim zaman eşim ağzımın içine bakar,ne dersem mantıklı olur o zaman..tabii bazı şeyler için kabullenmek zaman alıyo..bizim için ne kadar zorsa onlar içinde zor canım..en güzeli biraz bu işi konuşmadan beklemek..bak kendiliğinden harekete geçecek o zaman..

kızlar bugün çok çok tesadüfen fal baktırdım:)
hiç inanmam aslında,geyiğine kapattım fincanı..neyse kadının bana söylediği ilk şey ''bebekmi düşürdün,çocuğunmu olmuyo?sen bi kayıp yaşamışsın..'' oldu:) ben şok tabii..
çok yorulmuşsun,yıpranmışsın vs..dedi..tabi ben hiç yorum yapmadım..eşimin adını bile söyledi:) arada farklı olaylardan bahsetti ve dönüp dönüp ahh canımmm olacak bebeğin deyip durdu:) hatta 1 yıla kadar erkek bebeğin olacak dedi:))))))

kızlarrrrrrrrrrrr selammmmmmmmmm :)sizi takip ediyorum çok güzel dostluklar krmuşsunuz ne güzel ..ben kardeş topikten geliyorum umudumuz bitmeyecek bizde anne olcağız topiğinden :)ve 2 yıl olcak bebiş için mücadele elde var sıfır .......ama hep umut var tabii.bende laparoskopi oldum haziran ayında ve çok emindin hemen hamile kalabileceğime ..maalesef yok olmuyor..şimdi hayıt kapsulu ,viola diye bitkisel bir tablet ,omega 3 ,ve l'argine içiyorum bakalım birşeyler olcak mı..bi,rde buğday çimi tableti ve dhea kullanan var mı onları kullansam işe yarar mı acaba ?bu arada yeni tahlil yaptırdım fsh sonuçlarımı bekliyorum muhtemelen yüksek çıkacak ve yaşım 28 ..umarım biran önce bebişlerimize kavuşıuruz ..artık çok canım yanıyor resmen çevramdeki herkez bana inat hamile kalmış gibi :)unutmadan şu romanyadan getirtiğiniz ilaç nedir ne işe yarıyor acaba ?gerçekten faydalıysa sizden ricam bende alabilir miyim ..şimdi olmasa bile imkanınız olduğu bir zman ..anne olmak anne olmaya çalışırken başlıyor muş ve bir kadın anne olabilmek için her yolu deniyor muş anladım :)

arkadaşşarım hepinize çok teşekkür ederim.
piraye84,landarch,cerenm,gulem hepinizi çok seviyorum.
ben 28 eşim 32 yaşında
eşimden dolayı çocuğum olmuyor ama eşim
çok kayıtsız olunca sinir oluyorum işte.

çok mantıklı şeyler yazmışsınız.teşekkğr ederim hepinize

merhaba canim, ben o topigi de hep takip ediyorum basindan beri; buraya daha sonra dahil oldum. hala gorusuyorum oradakilerle de. su romanyadan getirilen ilaci bir arkadasimiz kullandi ve hamile kaldi; biz de ondan sonra ismarladik ama henuz elimize gecmedi. bu tur bitkisel seyleri cok fazla karistirmamak gerekiyor; dikkatli olman gerekebilir.
istersen once ilaclarini, takviyelerini bitir, bu arada zaten adam yeniden gelecekmis, zannediyorum arkadaslar senin icin de ayıracaktir.
senin bu kullandiklarin ne ise yariyor cogunu ilk kez duydum? sen bu kadar titizsen esine ne iciriyorsun ?

merabalar arkadaşlarr.. ben de 2 yıldır bebek isteyenlerdenim ama malesef kavuşmayanlardanım. kısaca hikayemi anlatiim 2 ayrı doktorda toplam 3 kere klomen tedawisi oldm, aradan vakit geçtikten sonra aşılamaya başlamıştık ama 0HSS oldğm için tedawiyi yarım kestik ve o ay bir boş gebelik geçirdim ve kürta olduuum. en son 15 gün önce aşılama yaptırdım ve bgün yine negatif sonuçla karşı karşıyayım. benim soorunm polikistik over, eşimde herşey normal. bu arada okuduğum kadarıyla bitkisel kürleri deniyorsunuz, ben de ilk tedavilere başlamadn önce polikistik overe iyi geleceğini umarak soğan suyu kürünü uyguladım ama beni tamamen ters tepti, bütün adet düzenimi bozdu, neredeyse ilaç kullanmadan regl olamaz oldum
bu arada sormak istediğim bişey var: aşılama için rapor çıkartmıştım ve ilçalarımı kullandım, ikinci aşılamayı olmaya karar verirsem tekrar mı rapor çıkartmam gerekiyor? şimdiden teşekkür ederim

selammmmmmmmm canımmmmm...bizim topikten epey hamiş çıktı ..darısı başımıza olsun inşallah..bende bunları kk dan ve diğer forumlarda kullanan arkadaşlardan duymuştum çoğu kadın fayda görmüş umarım bizede fayda sağlarr..eşime ise hiçbirşey içiremiyorum maalesef ama sperm sayısı ve diğer sonuçları gayet ii..onda bir problem yok.doktorlara kalsa bende de birşey yok ama ..ben kendimi tanıyorum birşeyler oluyor regli kanamalarım azaldı 2 gün sürüyor 3 ve 4.günler lekelenme tarzında devam ediyor..fsh ölçtürdüm sonuçları bekliyorum yüksek çıkarsa tam yandı gülüm keten helva :)uzun zamandır da romanyadan gelen ilacı arıyordum ama kontak kuramamıştım kimseyle çok iyi oldu benim için yaa..lütfen beni de unutmayın canım ..şimdiden teşekkürler hatta fayda gören olursa bizim topikten kızlarda alır büyük ihtimal ..gerçi bir kaç kişi kaldık topikte hamiş kalamamış ...umarım tüm dileyenlerrrrrrrrr anne olur biran önceeeeeeeeeeeeee :)

bu arada ne işe yaradıklarını yazmamışım pardon...largine ve omega 3 yumurta kalitesini arttırıyor ..diye söylüyorlarrr.deniyorumm..hayıt (vitex)kapsül olarak geçiyor fsh düşürüyor diyorlar ve tüm hormonları dengeliyor ..viola tablet ise tüm rahmi ve yumurtalıkları temizliyor ve tamamen bitkisel ..sğan suyu yaptım bi kere ..olmadı bebiş ama.birdaha şansımı deniyeceğim :)dhea yıda yumurtalık rezervi azalan hastalara öneriyorlar ama sonuçta o bitkisel değil hormon ilacı ..ve ben doktor onayı olmadan denemedim henüz..kesinlikle doktora sormadan içilmemeli bence ..buğday çimini çok kullnann var ..ve birde çörek otu yağı kapsülü onu yeni sipariş verdim ..o da herşeye çok faydalıymış ..bekleyip görücez ..allahın izniyle bence işe yarayacak :)sevgilerrrrrr

merhaba melodi, kullandığın ilacları aşağı yukarı bende kullandım ama çok kısa bir sure.. dhea, largıne, dong quai ve buğday çimi. bu ilaçları tup bebek tedavim sırasında kullandım negatif sonuç çıkınca bırakmıştım yaani toplamda 15 gun falan kullandım. kısa bir sure olduğu için etkilerini farkedemedim. ilaçlar hala dolabımda duruyor, aslında açılmış ilac verilmez ama isteyen olursa seve seve verebilirim. romanyadan gelen ilaclar elime ulaştı. adam bir kez daha getirebileceğini söyledi hatta bugun bir sayı bildirmemiz lazım. bubus arkadaşımızın sağ olsun para transfer konusunu üstlendi parayı onun hesabında topluyoruz.

kızlar bide bna adreslerinizi yazarmısınız? şuanda birtek piraye nin adresi var elimde. herkese 1 er adet gönderiyordum değil mi?

bazen insanin basireti baglaniyor, ben inaniyorum buna. agustos basinda tup bebek merkezinde esimin krugere gore sayimi yapilmisti ve doktor asilama icin sinirda demisti. doktora tup degil, asilama istiyoruz demistik; cunku biz hala asilama yaptirmadik hic. bir kistim oldugu icin gelecek ay gorusuruz deyip ayrilmistik ve o kenara attigim, doktorun verdigi dosyadaki spermiyogram sonucuna baktim dun. krugere gore normal morfoloji %1. yani ben bu durumda asilamayla da normal gebelik yasayamam degil mi? gebe kalsam bile bozuk morfolojiyle tutunamama, dusuk olasiligi cok. e adam da %1'se normal morfoloji neden asılama olur diyor ki?
haftasonu esime soyleyemedim. bir arastirayim once ben ogreneyim istedim. bosu bosuna strese girecek, yine e doktor neden oyle dedi'ye donecek is. doktoru sen buluyorsun, sonra begenmiyorsun diyecek. off diyecek de diyecek :)
ben de strese girdim yine idaresi zor olacak. yani bende bir aksilik ciksa bu kadar sıkılmayacaktim, off.

Canım %1 morfoloji ile aşılama çok zor maalesef.Tabi olmaz diye bişey yok ama...Bak sana şöle anlatayım, bizimde en son sayımda %2 çıktı morfoloji sayımızda sınırda,doktorum aynen şunalrı söledi: bu değerlerle ya aşılama ya tüp bebek, aşılama için tüp bebekte kullanılan ilaçların aynısını kullanacakmışım yalnızca dozajları biraz daha düşük olcakmış, aynı hormonlaı yine alıyoruz yani ancak spermler aşılamada herhangi bir işlemden geçmiyor yalnızca hareketsizler ayrılıyor diğerleri olduğu gibi rahim ağzına enjekte ediliyor. Bu durumda çok yüksek ihtimalle ya boş gebelik ya da dış gebelik yaşarsın dedi. Ya da hiç tutmaz dedi. Erkek kaynaklı infertilitelerde maalesef aşılamanın hiç şansı yok canım.Boş yere kendinizi aşılama ile üzmeyin. Ben de bu hafta İstanbula tüp bebek merkezine gidicem görüşmeye. Çok araştırdım ve sonunda bahçeci'de karar kıldım canım. Tabii Alahın işine hiç belli olmuyor yine de bakarsın aşılama ile de tutabilir normal yollada hamile kalabilirsin. Benim burdaki doktorum bana tıpta hiçbirşey ne %100 garantidir ne de %0 ihtimaldir dedi. Biz herşeyi yaparız gerisi Allahın taktiri dedi. öle işte...

kızlarrrr selammm:))

ben çok yorgun uykusuzummm perşembden beri giresundaydım tireboluda kuzenimin düğünü vardı. hiç dinlenmediğim gibi 48 saate yakın uykusuz kaldım nerdeyse. ancak okuyabildim msjları.

vizontele cnm hiç canını sıkma eşlerimiz bu konularda cok hassas oluyorlar aslında ama bizler gibi acılarını paylaşarak yaşayamıyorlar ve tuhaf şekillerde tepki gösteriyorlar. erkeklerin ne kadar üstüne gidersek o kadar ters tepiyor. onun için biraz serbest bırak hatta sende uzaklaş biraz bu konudan. yaşın oldukça müsait hiç panik yapma. biraz zaman herşeye iyi gelecek göreceksin. allah yardımcın olsun cnm.

landarch cnm hemen gönderiyorum adresi özeline. karşı ödemeli gönder rica ediyorum tamammı?. ben bir arkadasım vasıtasıyla biriyle tanıştım 45 yaşlarında moldovyalı enerji uzmanı bir kadın. fiziksel olarak çok faydalı tedavileri var.
bu ilacı onada soracağım. oraları ve bu bitkisel destekleri cok iyi biliyorlar. bakalım ne diyecek.

bende günümü bekliyorum acayip vücudum rahatsız. heryerim şiş. sivilceler çıktı suratımda. evime gidip bir yatsam ayyyy bitsin bugün...

cerenm, lee, kekecb ve gulem.. kızlar bana adreslerinizi yollarmısınız? bugun kargo işlerini halledeyim istiyorum. piraye ve bubus a kargoladım.. bide extra söylenecek ilaclar için sayi vermemiz lazım adama. bugun benden haber bekliyor.. ilacın birim fiyatı 7 euro, yaklaşık 20 tl toplanırsa hesap karışmaz. artan para çıkacak onunla da extra ilac gelir diye dusunuyorum. kızlar bugun bu işi halledersek çok iyi olur adam yakında gelicek ve ilacları şimdiden almak istiyor sanırım. hepinizi öpüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…