Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kizlar selam, benide alin araniza. 2,5 senedir tik yok. Rahim filmi, lap & histe, Duphaston, Klomen+ Ovitrelle ve simdide Purego Ilk asilamam yapilacak bu ay kismetse.. Bakalim bekliyoruzzzz

herkese merhabalar beni merak eden arkadaşlarım
az önce lavaboya gittim biraz koyu renk akıntı gelmiş
sinir,mutsuzluk,umutsuzluk bütün karamsarlıklar doldu içime.
ben 22/09 da çatlatma iğnesi olmuştum.
23/09 da aşılamam yapılmıştı.
son adet tarihim 14/09 du
5 tane çok güzel kaliteli yumurtam vardı
ama sanırım yine olmadı demekki.
işyerindeyim ağlamamak için çok zorlanıyorum.
doktor umut vermemişti zaten
tutsaydı koyu renk akıntı gelmezdi sanırım.

koyu renk derken beyaz değil sadece beyazdan koyu.
ama kahvede değil yani.

sinirden çatlıyorum.

kızlar sizler için yorum yapacak durumda değilim hepinizi çok merak ediyorum
ama elim ayağım titriyor.

dur guzelim hemen karamsar olma belki yerlesme kanamasi olabilir her gordugun koyu renkli akintiyi regli sanma olduki oldu olumsuz oldu sakin yikilma canim eninde sonunda olacak insallah...amatekrar soyluyorum uzuimek icin erken...

Vizontele hemen moralini bozma.Söylediğin kırmızı değil.Sanırım krem veya gri bir renk.Kanama harici bir durum olsa gerek.
Dew sonradan gelen yumurtanda çok güzel gelişmiş.Diğer söylediğin ilaç progestanmı?İkizlerine kavuşmama ramak kaldı gibi...
Piraye hiç kafana takma.Boşuna moralini bozma derim.

Vizontele canım daha regli başlangıcı için çok erken, bu akıntı regli akıntısı olamaz tatlım, hemen moralini bozma.Stersten başımıza gelmeyen kalmıyor yapma lütfen, karamsarlığa kapılma. Umarım bebek geliyordur canım da bu onun sinyalidir.

herkese günaydın ..vizontele üzülme ,acele etme belki yerleşme kanamasıdır,hakkında hayırlısı olsun inş.

Knihal canim diger ilacın adi endol aslinda ureme ilaci degil eklem agrilari icin icilen bir agri kesici fakat bu ilacinin yan etkisi olusan yumurtanin etrafini guclendirmesiymis doktor su anda o ilacin yan etkisinden yararlaniyor....gunde 3 kez iciliyor catlatma ıgnesini yap dedigi gun baslatiyor 2 gun kullaniyorsun yani yumurtanin catlamasini onluyor...progesteron icin daha erken o trasnfer sonrasi verilecek...

adet oldum kızlar
kahverengiler akmaya başladı.
ben ne yapsam olmayacak
sonuçta eşimden kaynaklı
tek çaremiz tüp bebek.
başka şansımız yok.
normal yollada aşılamaylada şansımız yok.

adet oldum kızlar
ben ne yapsam olmayacak
sonuçta eşimden kaynaklı
tek çaremiz tüp bebek.
başka şansımız yok.

vizontelecim; biliyorsun bizim de morfoloji dusuk. ben de gecenlerde baska bir doktorla gorustum ve morfoloji dusuk de olsa yikamali asilamalarda sansiniz var dedi. ve hatta dogal yolla gebe kalmaktan daha iyi, cunku olasi dusuk sansi azaliyormus. yikaninca spermler problemsiz olanlar sana kaliyor.
yani yikamali asilamaysa sansimiz var. tabi +4 ve +3 yani ileri hareketli sayiniz yuksekse gebe kalma ihtimalin de yuksek.
yani tabi tup yolu herzaman acik ama yikamali asilamada da gebe kalabilirmisiz.
ama tabi butun bunlar senin su an su mutsuzlugu yasamana engel degil. bir ay daha kaybetmis olmak cok can sikici cidden.

ben de bugun yarin adet olacagim galiba. saniyorum ki kistim gecmedi; bu ay dkh kullanacagim. sogan suyu icecegim, hala hayit almadim onu civan percemi ile icecegim. gelecek ay 700 tlye ilk asilamami yaptiracagim. fiyati uygun bile geldi, ozel ege tup bebek'e doktorum yonlendirdigi halde bana 1000 tl demislerdi. ki 700e ilaclar dahilmis. 2 kez asilamam olsun, sonra tup yaptiracagim. ozel yerde olacak, zannediyorum ki ozel yerin verdigi rapor ise yaramayacak ve tup bebekte devlet destegi alamayacagim. ama artik hic umrumda degil. ucuz olsun, pahali olsun ben 2 kez asilama denemek istiyorum tupten once. buyuk ihtimal tup icin dewynin doktora gidecegim.
yani tum bunlar 6 aylik kalkinma planim. su 6 ayda cocuk olarak kalkindim kalkindim, kalkinamadim kalkinamamis olacagim. :)

vizontele cnm geçmişi okurken aşılama yaptığını okuduğumda keşke bu defa tüp tapsaydı dedim içimden çünkü kendimden biliyorum her defasında daha bir yoruluyorum dr.um aşılama erkek kaynaklı sorunlarda pek işe yaramıyo demişti bende hiç denemeden direk tüpe başlıyorum .hakkında hayırlısı cnm en azından kafanda acaba bidaha yapsam tutarmıydı diye soru kalmaz .inş. tüpte ilk denemede hamile kalırsın cnm .çok zor şeyler bunlar ama sabretmek zorundayız güzel günler ve bebişler hepimizin olur inş.

adet oldum kızlar
ben ne yapsam olmayacak
sonuçta eşimden kaynaklı
tek çaremiz tüp bebek.
başka şansımız yok.

Vizontele canım tüple ya da aşılamayla bi şekilde hamile kalıp biz de anne olacağız, buna inan. Yanlış hatırlamıyosam bu senin 3. aşılama denemendi. Tamam aşılama sayfasını artık kapat canım ve tüpe odaklan. Ama unutma ki hiç birşeyin %100 garantisi yok, sadece inan ve moralini yüksek tut canım. Bi bakarsın normal yolla hamile kalmışsın :) Eşine proceed plus diye bir ilaç varmış biliyorsundur mutlaka ve keçi boynuzu pekmezi falan onları içirsen yedirsen ve tehlikeli zamanlarda gün aşırı çalışsanız. Biz üstüne düştükçe olumsuz sonuçlar alıyoruz, acaba diyorum tüpten önce bir iki ay oluruna bırak canım istersen. Sonuçta sende yumurtlama problemi yok benim gibi, bu nedenle biraz ara verebilirsin tedavine, eşini de bol bol beslersin ve tüpe bomba gibi hazır halde gidersin canım.

merhaba kızlar..
dew herşeyin yolunda gitmesi için dua ediyorum canım.doktorunla tanışıp tedaviye başlamak istedim vallahi:) endol kullanmanada çok şaşırdım.ben endolün müdavimlerindenim çünkü(eklem ağrılarımdan dolayı)..inşallah bebeğine kavuşursun canım.
bubuş iyi olmana sevindim canım.aklımızdasın hep..inşallah bu güzel enrjine gelir bebeğin:)
ben mi???
kızlar ben antidepresana başladım.kafam bin halde geziyorum.iyimi yapıyorum bilmiyorum ama 1 hafta sonra falan adapte olurmuş vücudum.içmek sorun değilde bırakma zamanı gelince(tüp bebekte) dibe vurmam inşallah..ama gece uyuyamıyorum..esneyip duran bi tip oldum.çocuğu olanlar,daha doğrusu bebeği olanlar ohhoo sende uykusuz kalıyosan artık biz napalım diyolar:) bi bilseler ne sebeplerden içtiğimi:)))
neyse bakalım iyi gelsinde...

vizontelecim sana ayrıca yazmak istedim..evet hamile kalamıyoruz.ben kaldım ve yaşamadı..belki morfolojisi bozuk bi spermdi,belki benim troidimdendi,bilmiyoruz ama yaşamadı..morfolojiyi önemseme demiştim sana tabii bu mümkün değil.sorun neyse önemseyeceksin tabii.sana kendi dertlerimle moral veremem ama bende fsh yüksek(rezerv az)-troid var(ovülsayon yok,gebelikte bile bebek riskte)-prolaktin yüksek(yine ovülasyona engel) ve endometriozis var..buda tekrarlayacağı kesin bi durum.kaldıki eşimde morfoloji %1...bu durumda tüp bebekle şans arıycam ama tutma şansım eşimle çok alakalı değil..benimle,benim bedenimle alakalı..sen sağlıklı bi kadınsın.zaman geçiyo gibi gelsede aleyhine işlemiyo..%1 morfolojiyle gebe kalan çok kişi var canım.doğal yolla olan bile var.en başta erkek infertilitesine takılmıştım çünkü..ister tüp bebeğ başla ister zamana bırak sadece eşini ve kendini yorma..benim kendime yaptığımı yapma..proxeed çirdim eşime 4 ay..bizde bi işe yaramadı.ve para harcadık bol bol..onun yerine e vitamini alabilirsin eczaneden.ama boğma kendini..öpüyorum canım..

kızlar hepinize merhaba,benim tedavi tam çatlatma iğnesi yapılacağı gün bitti:-((((( iki yumurtamda iyiye gidiyor derken dünkü muayenemde yumurtaların küçüldüğünü dr.um gördü.kan tahlili istedi.alınan sonuç ,hormon değerim 270den 160 düşmüş . dr.da şaşırdı neden böyle oldu anlamadım dedi.maalesef tedavim tamamlanmadan bitti.çoook kötüyüm ben anne olamayacağım sanırım bu duyguyu yaşayamayacağım galiba dün diplerdeydim.dr.um 2 aysonra kist oluşmazsa o zaman gel dedi.ama ben tekrar böyle birşey yaşarsam diye çok korkuyorum.dünyanın ilacı 1000tl üzerinde ilaçlar tuttu.hepsinin boşa gittiğinemi göbeğimdeki morluklaramı üzüleyim.eşim hiç önemli değil herşeyin hayırlısı benim için sen önemlisin diyor.bu senin eksikliğin değil allahtan hayırlısı dünyada yalnız değilsin bizde gezer hayatın tadını çıkarırız diye teselli ediyor.kızlar şuan sizlere yazarken kayınvalidemin komşusu torunuyla geldi.bizimkiler pek seviştiler.şuan öyle güzel gülüşüyorlarki benim içim acıyor kimse farkında değil.kayınvalidemler sağolsunlar bana canını sıkma allahtan hayırlısı olsun diyorlar.ama benim içimde yaşadıklarımı sanırım anlamıyorlar.keşke şuan bunu yapmasalardı.bu kıskançlık duygusu falan değil aslında.allah herkesin evladını kendine bağışlasın.rabbim kimseye aratmasın.sizlerin burada en ufak olumlu gelişmelerinizi duyduğumda inanın sanki ben yaşıyormuşum gibi o kadar çok mutlu oluyorum ki.. benim anlatmak istediğimi sanırım sizler anlamışsınızdır.bunun kıskançlık olmadığını anlamışsınızdır.
kusura bakmayın kızlar canınızı sıktıysam çok özür dilerim.inşallah sizlerden olumlu haberler alırımda mutlu olurum.cuma günü eşim geliyor.birlikte eve döneceğiz.gelecek ne gösterir bilemiyorum.rabbim inşaallah hepimizin dualarını kabul eder ve umutlarını gerçekleştirir...sevgiyle kalın canımlarım.....

canm seni çok iyi anlıyoruz, cunku aynı duyguları bizde yaşıyoruz. yaşamayan bilmez hatta tahmin bile edemezz.. biz burda hepimiz ayrı şehirlerden, belki ayrı kültürlerdeniz, saçımızın rengi farklı, kimimiz zengin kimimiz bellki ayı zor getiriyoruz ama ortak bir paydada buluşuyoruz. hisettiğimiz duyguların kıskançlık olmadığını hepimizi adımız gibi biliyoruz. hamile kalınca da level atlamıyoruz bu duygular aynen devam ediyor, karınında bebek olsa bile yaşadıklarını unutmuyor insan. üzüntüden burnumun sızısını boğazımdaki ağrıyı sanki şuanmış gibi hisediyorum. bebeğini yerlere göklere sığdıramayan hamileliğinden başka mevzu konuşmayanlara acaip gıcık oluyorum. kıskançlık mı kesinlikle değil, bu bizim özel durumumuzdan kaynaklanıyor.

her başarısız tedavi yada iptal edilen tedavi bir hayalkırıklığı bir dibe vurma ama sonra bişey oluyo sanki hiç onlar yaşanmamış gibi insan yeniden tamam hazırım diyor.. biz doğamız gereği anne olmak için yaratılmışız

ÇOK ÜZÜLDÜM ..geçmiş olsun .aşılama mıydı ? keşke iğne almasaydın ilaçla büyümüyormuydu yumurtan .
ben de bi sorun çıkarsa diye iğne almadım klomenle yumurtlayayım dedim ,boşuna çabalamak da var .
ama inş. bunda da vardır bir hayır..
biz ne yapsak da ALLAHIN TAKDİRİNE karşı gelemiyoruz işte ..
O ,ne zaman isterse biz o zaman çocuk sahibi olacağız ne yapalım ..Hakkımızda hayırlısı olsun .
ALLAH hepimize dayanma gücü versin ,bizi isyana götürmesin..

merhaba kızlar sizi çok ii anlıyorum ben de yaşadım tüm bunları her ay hastalanınca bu ay da olmadı diye ağlardım gizli gizli yumurtlama ilacı kullandım kist yaptı tedavi geriye itti ne kürler denedim neler yaptım olmadı artık her ay gebelik testi almaktan yorulmuşştuk eşimle ama sonuç hep negatif sonra hamile kalmışım üstelik günümde geçiyor ama umrumda değil aklıma bile gelmiyor gebelik kesin kistim var diyorum daha önce de böyle olduğu için hiiiç oralı olmuyorum hatta ev taşıyoruz kaldırıyorum ağır ağır kolileri gribim bi de antibiyotik kullanıyorum ama göğüslerim şiş ve deli gibi sumak ekşisi yiyorum annem diyor hamilesin kesin gülüyorum dalga geçiyorum ama içim ağlıyor takmıyomuş gibi görünüyorum eve taşındığımız ilk gün rüya görüyorum hamilesin kızın olcak diyorlar hemen gidip test alyorum banyoda yapıyorum ama okadar umutsuzum ki sonucuna bile bakmadım teste idrar damlatıp işime koyuldum evi topladım kahvaltı yaptım biara banyoya gittim baktım test duruyo sahi sonuca bakmadım diyorum ve ne göreyim çift çizgi gözlerimi kapatıp tekrar açıyorum çizgi gene çift üzerimde şort askılı testi kaptığım gibi üst komşuma anahtarı evde unutmuşum koşa koşa gidiyorum ben yanlışmı görüyorum burda kaç çizgi var diyorum komşum başlıyo sevinçten ağlamaya çünkü çizgi çift sonra çilingir çağırıp eve giriyorum şimdi mi şimdi rüyamda gördüğüm o prenses uyuyor odasında allah uzun sağlıklı ömür versin inanın doğumda iken allah a çok yalvardım isteyip de olmayana ver rabbim dedim doğumdaki dua kabul olurmuş bilirim o duyguyu ümidinizi tüketmeyin emin olun zamanı varmış iyi düşüünün ve takmamaya çalışın bakın okadar taktım aklıma bile getirmediğim o ay hamile kaldım allahım hepinizi güldürsün...

sağolun arkadaşlar iyiki varsınız. yazdıklarınız çok güzel şeyler ancak birbirimizi bizler anlarız.henüz yaşadıklarım taze ne kadar kendimi tesellide etsem içimde bir burukluk var.sanırım onu atmam biraz zaman alacak.oysa ne kadar güzel moralle başlamıştım,hiç birşeyi umursamıyordum olumlu olumsuz üzülmeyeceğim güçlü olacağım diyordum. demekki hala kalbimin beynimin bir yerlerinde kendimden bile gizlediğim zayıf güçsüz tarafım hala duruyor....

Lee canim inan o kadar cok merak ediyordum ki seni kıyamam ben sana yaaa ne olur moralini bozma...hersey olacagina variyor ..ılk tedavimde boyle oldu benim kizlar bilirler,benim kan degerlerim dusmus olmasına ragmen tedaviye benim inadimla,doktorlarimin ongorusuzlugu ile devam ettik boylece negatif sonuc aldik...iyiki sevam etmedin inan sonuc negatif dusukler kanamalar cok daha zor oluyor her iste bir hayir var...lee benim doktoruma gelme ihtimalin yokmu adamin en iyi oldugu alan fsh yuksek yumurta rezervi az olan hastalar ben dusun derim..evet daha olumlu sonuc almadim ama simdiye kadar o kada rugrastiki benimle bu bile yeter bana inan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…