- Konu Sahibi ozdemircan
-
Derdim zaten birileri gelsin hediye getirsin degil, ihtiyacim yok cok şükür. Çocuğumun herseyi tam Derdim bu sekilde ciftestandart yapılması. Lafa gelince torunum diye ortada gezip adam yerine konulmamasi.Gelmezse gelmesin yahu çocuğun mevlidini hediye icin mi yapıyorsunuz
Cocugumun d gununu istedigim zaman ve yerde yaparim..ayarlarim herseyi, mekan veya evimde.. tarih belirlerim,arar şu gun derim hem ailelere hem davetlilere. Gelen gelir gelmeyen gelmez.. umrumda olmaz sahsen..2 kisi gelsin onlarla yaparim :)))Arkadaşlar merhaba,
25 Mart doğumlu bir oğlum var, daha hamileyken kv.dem eve sığmayız dışarda yapalım diger torunun mevlidini x mekani kapatıp ben yaptım (görümcemin çocuğu) bunuda ben yapicam demişti. Derken görümcem 2. Ye hamile kaldı kvalidemden ses çıkmadı birdaha. Neyse çocuğun 40 çıkması ramazanın ilk gününe denk geldi cocukta sarılıktı derken bu günlere kaldi. Ben gittim bir sürü hediyelik aldım, gittim bi mekanla konuştum fiyat aldım. Gün belirleyip kisi sayısı vermem gerekiyordu masraflari ben karsilayacaktim zaten. Kvalideme sordum kac kisi gelir diye aldığım cevap "Bizden kimse gelmez, yap evinde" oldu. Daha önce de sorunlarımız vardi zaten gelin mevlidime de gelmedi bunada gelmeyecek gibi. Şimdi evde yapacağım ona da bahane buluyor yok x kişisi ev sicak olur demis oda bosver sonra gidersin demiş, bilmem kimin dernegine o gitmemiş ona da gelmezlermis. Bende esime dedim gelmezse bir daha evine gitmeyeceğim diye yanlış konuşuyorsun diyor ama bu konuda kararlıyım. Biliyorum diger torununa zemin hazırlıyor kimse gelip bana hediye getirmesin ona götürsün derdinde. Ee anneni diğer torun doğunca görücem diyorum ona mekan tutarlar diyor eşim birde gülerek, o zaman görücem bana gelmeyenler geliyor mu gelmiyor mu diye. Birde ben öyle konusunca sonuçta annem benim kizdiriyorsun beni böyle konuşunca diyor. Suç bende mi Allah aşkına birsey diyin. Ne yapmam gerekiyo?
Hadi herkesten geçtim kendi gelmeyince beni akrabalarımın gözünde ikinci kez istenmeyen gelin konumuna düşürecek. Eşeğinhatri yoksa sahibinin olsun diyorum suçlu ben oluyorum. Aslinda zaten gelmesin bende ipleri koparayım diye bahane arıyorum ama bu durumda eşimle surtusucez gibi. Beni bir türlü kabullenemedi gitti, eşime sorsanız ben onu kabullenemiyorum.
Esim zaten hem ailesine hemde ablasina destek oluyor benden gizli para yolluyor yinede adam yerine konmuyoruz. Bana akıl verin görmediğim yeri görmemi sağlayın lütfen.
Sen mevlidini yap eşinin etrafını kendi çevreni davet et gelen senin ve eşinin hatrına gelir kv konusuna gelince esinle bu konuda tartışmaya girme rahatsızlığını belli etme kv gelmezse mağdur olan sensin eşinde adaletli bi insansa çoçuğu için yapılan bi mevlide annesi gelimiyorsa ona göre değerlendirip tavrını koyar galiba sen hiç müdahale etme hatta ılımlı yaklaş gelsede canı sağolsun gelmesede de bırak suçlu duruma düşsün sen dırdır yapar sürekli söylenirsen haklı iken haksız duruma düşersin..mevlidinizde Allah kabul etsinArkadaşlar merhaba,
25 Mart doğumlu bir oğlum var, daha hamileyken kv.dem eve sığmayız dışarda yapalım diger torunun mevlidini x mekani kapatıp ben yaptım (görümcemin çocuğu) bunuda ben yapicam demişti. Derken görümcem 2. Ye hamile kaldı kvalidemden ses çıkmadı birdaha. Neyse çocuğun 40 çıkması ramazanın ilk gününe denk geldi cocukta sarılıktı derken bu günlere kaldi. Ben gittim bir sürü hediyelik aldım, gittim bi mekanla konuştum fiyat aldım. Gün belirleyip kisi sayısı vermem gerekiyordu masraflari ben karsilayacaktim zaten. Kvalideme sordum kac kisi gelir diye aldığım cevap "Bizden kimse gelmez, yap evinde" oldu. Daha önce de sorunlarımız vardi zaten gelin mevlidime de gelmedi bunada gelmeyecek gibi. Şimdi evde yapacağım ona da bahane buluyor yok x kişisi ev sicak olur demis oda bosver sonra gidersin demiş, bilmem kimin dernegine o gitmemiş ona da gelmezlermis. Bende esime dedim gelmezse bir daha evine gitmeyeceğim diye yanlış konuşuyorsun diyor ama bu konuda kararlıyım. Biliyorum diger torununa zemin hazırlıyor kimse gelip bana hediye getirmesin ona götürsün derdinde. Ee anneni diğer torun doğunca görücem diyorum ona mekan tutarlar diyor eşim birde gülerek, o zaman görücem bana gelmeyenler geliyor mu gelmiyor mu diye. Birde ben öyle konusunca sonuçta annem benim kizdiriyorsun beni böyle konuşunca diyor. Suç bende mi Allah aşkına birsey diyin. Ne yapmam gerekiyo?
Hadi herkesten geçtim kendi gelmeyince beni akrabalarımın gözünde ikinci kez istenmeyen gelin konumuna düşürecek. Eşeğinhatri yoksa sahibinin olsun diyorum suçlu ben oluyorum. Aslinda zaten gelmesin bende ipleri koparayım diye bahane arıyorum ama bu durumda eşimle surtusucez gibi. Beni bir türlü kabullenemedi gitti, eşime sorsanız ben onu kabullenemiyorum.
Esim zaten hem ailesine hemde ablasina destek oluyor benden gizli para yolluyor yinede adam yerine konmuyoruz. Bana akıl verin görmediğim yeri görmemi sağlayın lütfen.
Guzel mantık ama ben bu kadinla gorusmek istemiyorum artık bu konuda eşimle birbirimize giricez gibiCocugumun d gununu istedigim zaman ve yerde yaparim..ayarlarim herseyi, mekan veya evimde.. tarih belirlerim,arar şu gun derim hem ailelere hem davetlilere. Gelen gelir gelmeyen gelmez.. umrumda olmaz sahsen..2 kisi gelsin onlarla yaparim :)))
.
Sen mevlidini yap eşinin etrafını kendi çevreni davet et gelen senin ve eşinin hatrına gelir kv gelince esinle bu konuda tartışmaya girme rahatsızlığını belli etme kv gelmezse mağdur olan sensin eşinde adaletli bi insansa çoçuğu için yapılan bi mevlide annesi gelimiyorsa ona göre değerlendirip tavrını koyar galiba sen hiç müdahale etme hatta ılımlı yaklaş gelsede canı sağolsun gelmesede de bırak suçlu duruma düşsün sen dırdır yapar sürekli söylenirsen haklı iken haksız duruma düşersin..mevlidinizde Allah kabul etsin
Siz davet edin de gelir gelmez o sizin sorununuz degil..siz kendi kurdugunuz ailenize enerjinizi verin.. ayrim olursa olur mesela, buna takilip kalacak misiniz, hayatiniza mi odaklanacaksiniz, karar sizin..Guzel mantık ama ben bu kadinla gorusmek istemiyorum artık bu konuda eşimle birbirimize giricez gibi
Haklısınız. Toruna mevlid yapılıyo babaanne yok ayıp bence. Gelmesin sizde bağınızı kesin. Eşinizde bi tuhaf oğlu torun olarak görülmüyo hiç mi alınmıyo.Arkadaşlar merhaba,
Art niyet var ya görmek istemiyor. Daha bana en basinda annemle ablam gelirse şükret dediHaklısınız. Toruna mevlid yapılıyo babaanne yok ayıp bence. Gelmesin sizde bağınızı kesin. Eşinizde bi tuhaf oğlu torun olarak görülmüyo hiç mi alınmıyo.
Koymasın önemli mi ki Sizde ona göre davranırsınız ona göre cocugunuzu resmi yetiştirirsiniz kendisine karsıDerdim zaten birileri gelsin hediye getirsin degil, ihtiyacim yok cok şükür. Çocuğumun herseyi tam Derdim bu sekilde ciftestandart yapılması. Lafa gelince torunum diye ortada gezip adam yerine konulmamasi.
Yapacak bişey yok o zaman belki hatalarını görüyordurda sana hisseddirmiyordur ama sen sürekli kv ile sorun yaşarsan esinle ilişkinide kötü etkileyebilir benim kayınbirader ile sorunum var eşim çok düşkğn ona bikaç defa tartıştık bişey değişmedi demekki dedim kimse için eşle sorun yaşamaya gerek yok çokta konuşursan haklıyken haksız duruma düşüyorsun sen kv için değil kendin için yapıyorsun gelmezsede buda onun ayıbı..Esim hic bir zaman annesinin hatasini görmüyor. Lohusa halimle bile beni ağlatan kadina sus diyemiyor bana he de gec diyor. Sinir olduğum konu bu. Sonucta benim annem böyle konusma diyor ee buda senin çocuğun nasıl böyle bir cifte standarta razi oluyor.
Kendi çocuğunun mevlidine dahi gelmeyen anneyi tutuyorsa o eşten hiç birşey olmaz.
Sen herşeyi ayarla adabınla çağır, gelmiyorsa da elin güçlenir ileride ikinci bir hatasında bombayı kucağında patlatırsın.
Bu 2. Bombası kendisinin zaten hatta 3. Evkenirken gelin almaya çıkmadı eve, sonra evlendik mevlid okuttum yine gelmedi bu sefer son kredisi biter bende diyorum esim hala konusma boyle diyip duruyor
Öyle maalesef eşim anca bunlara para versin bende he diyip geçeyim. Karisinin arkasinda bu seferde durmazsa alirim cocugu giderim kimse kusura bakmasin.Ama yok artik 3 senedir doldum patlamaya yer arıyorum.Eşin böyle yaptıktan sonra biz ne desek boş
Ya çocuğu alıp gitmek uç nokta.Öyle maalesef eşim anca bunlara para versin bende he diyip geçeyim. Karisinin arkasinda bu seferde durmazsa alirim cocugu giderim kimse kusura bakmasin.Ama yok artik 3 senedir doldum patlamaya yer arıyorum.
Ya çocuğu alıp gitmek uç nokta.
Benim penceremden baktığımda tavsiyem şu olur.
Mevlüt nedir yapmayıver yani benim yedi sülalem namazlı tesettürlü. Hiç öyle mevlüt falan yapmayız yani. Böyle şeyler bana hep arada kıvılcımlar çıkarmaya müsait seremoniler gibi gelir.
Allah anali babali buyutsun. Evinizde yapin, munasip olan herkesi cagirin. Evin kapasitesine gore ayarlarsiniz sayiyi. Kvnizi de ozellikle davet edin. Davete icabet etmezse kendi bilir. Esiniz masraflari yapsin. Cok candan komsu arkadaslarinizla yani cekirdek kadro ile de istisare yapin. Gosterisli,israfli degil de maneviyati kuvvetli guzel bir mevlut planlayin. Ve o gunu guzelce gecirin. Kv, diger torun bunlar yukarida yazilanlari etkileyecek bir faktor mu,hayir. Oyle gibi dusunup sinirlenmeyin esinizle aranizi acmayin. Esiniz de safligina doymasin disarida mekanda yapilacak mevlutu annesi karsilamayi soz vermisti, simdi kendi cebinden cikacak. Boyle dusunun, iciniz sogur. Ana ogul, onlar her zaman anlasirlar. Bosverin. Siz evladiniza odaklanin.Arkadaşlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?