• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Umut tüp bebek merkezi - Dr selen Sezginsoy

veraerva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
1.396
896
43
Merhaba arkadaşlar. Aranıza bugün katıldım. 6 yıllık evliyim. 1 aşılama 3 başarısız tüp bebek tedavisinin ardından 4. tedavime 5 Kasımda umut tüp bebek merkezinde selen hanımda başladım. Yumurta toplama işlemimde 5 adet toplandı 4 ü döllendi ve çok şükür 2 tanesi 5. güne ulaştı ve donduruldu. İlk kez 5.güne kadar bekletildi ve umarım bu sefer evlatlarımızı kucağımıza almak nasip olur inşallah. Şimdi regl günümü bekliyoruz. Doktorumuz hemen transfer yapmadı, dinlendirmek istedi. Ve bu kez gebelik aşısıda yapılacak bu işlemi yaptıran, belirttiğim doktora merkeze giden arkadaşlarım var mı?

Dua ve desteklerinizi bekliyorum

Evet şükürler olsun :) 5 hafta + 2 günlük olduk çok şükür
Ne güzel sizin sorun neydi bende 5 yıllık evliyim haşimato ve troid sorunum var ama sebepsiz kısırlık tanısı koyuldu.
Merkezden ve doktordan memnun kaldınız mı?

Ne güzel sizin sorun neydi bende 5 yıllık evliyim haşimato ve troid sorunum var ama sebepsiz kısırlık tanısı koyuldu.
Merkezden ve doktordan memnun kaldınız mı?
Çok memnun kaldık tavsiye ederim. 4.tedavi olduğu için diğerleriyle hep kıyas yaptım ve baştan sona daha emin adımlarla gidildi. Rabbimde nasip etti şükür. Sayımız az ve hareketli sayısı daha da azdı. Ve bendede yumurta gelişimi çok çok iyi değildi

Çok memnun kaldık tavsiye ederim. 4.tedavi olduğu için diğerleriyle hep kıyas yaptım ve baştan sona daha emin adımlarla gidildi. Rabbimde nasip etti şükür. Sayımız az ve hareketli sayısı daha da azdı. Ve bendede yumurta gelişimi çok çok iyi değildi
Aslında bir arkadaşım görüşmüş haşimato hastası olduğunu söylemiş ve kortizon tedavisi önermiş tüp bebek denerken bu beni çok düşündürdü bebeğe zararı olur mu yan etkisi çok olan bir tedavi kararsız kaldım.

Bende Selen hanımın hastasıyım. Tiroit hastasıyım. Daha önce 2 aşılama ve 1 tüp bebek denedim (başka merkezlerde) negatifti. Selen hanımla görüşmeye gittiğimde bana tiroit hastalarının immün sisteminde sorun olduğunu döllenme olsa bile embriyoyu vücudun yabancı madde gibi görüp attığını söyledi. Bana da kortizon verdi. Ben Selen hanımdan çok memnunum. Ayrıca bir tanıdığım da ona yaptırdı. O da tiroit hastasıydı. O da kortizon kullandı. Şu an hamile. Yakında doğuracak. İnşallah bende hamileyimdir

Bende Selen hanımın hastasıyım. Tiroit hastasıyım. Daha önce 2 aşılama ve 1 tüp bebek denedim (başka merkezlerde) negatifti. Selen hanımla görüşmeye gittiğimde bana tiroit hastalarının immün sisteminde sorun olduğunu döllenme olsa bile embriyoyu vücudun yabancı madde gibi görüp attığını söyledi. Bana da kortizon verdi. Ben Selen hanımdan çok memnunum. Ayrıca bir tanıdığım da ona yaptırdı. O da tiroit hastasıydı. O da kortizon kullandı. Şu an hamile. Yakında doğuracak. İnşallah bende hamileyimdir

inşallah hayırlısıysa tutar canım.bende selen hanımda başlamayı düşünüyorum önümüzdeki ay inşallah.bu ay yaptırdığım adetin 2. günü hormon tahlili böyle sonuçlandı.selen hn. telefonda bana normal dedi ama hamilelik için tsh 2,50 nin altında olması gerekiyor demişti başka bir dr. kafam karıştı.:KK51:tüp bebek mi aşılama mı yaptırsam ona da karar veremedim o_O
Tetkik İsmi Sonuç Alt Sınır Üst Sınır
TSH 3,72 0,35 5,5
Serbest T3 3,11 2,3 4,2
Serbest T4 0,91 0,88 1,76
Anti TPO 136,8 0 60

kızlar merhaba bugüne kadar hiçbir tedavi görmedim artık bebişim olsun istiyorum hayırlısıyla. tedaviye selen hanımda başlamayı düşünüyorum önümüzdeki ay inşallah.bu ay yaptırdığım adetin 2. günü hormon tahlili böyle sonuçlandı.selen hn. telefonda bana normal dedi :KK19:ama hamilelik için tsh 2,50 nin altında olması gerekiyor demişti başka bir dr. kafam karıştı.:KK51:tüp bebek mi aşılama mı yaptırsam ona da karar veremedim o_O
Tetkik İsmi - Sonuç - Alt Sınır - Üst Sınır
TSH - 3,72 - 0,35 - 5,5
Serbest T3 - 3,11 - 2,3 - 4,2
Serbest T4 - 0,91 - 0,88 - 1,76
Anti TPO - 136,8 - 0 - 60

Öncelikle Selen hanım ne derse o. Onun üstüne birşey söylemek bana düşmez. Ama bende hastanede laboratuvarda çalışıyorum. Biraz bilgim var bu konularda. 4 senedir de haşimatoyum. Sanki tsh değerin yüksek. Bir endokrin doktoruna danış. İlacının dozunu arttırır. Bunun tüp bebeğe bir zararı olmaz merak etme. Benim anti tpo ve anti tg 1000 üzerindeydi. Daha önce gittiğim merkez tiroidle ilgili hiçbirşey yapmadı. Belki sırf kortizon kullanmadım diye tutmadı. Ne kadar acı di mi. Ufacık bir detay yüzünden o kadar sıkıntı çektim belki de.

Ayrıca kızlar size birşey önermek istiyorum. Herhangi bir kadın doğum hastanesi ya da normal bir hastanenin kadın doğum doktoruna gidip hamile kalamadığınızı söyleseniz ve doktordan faktör II pıhtılaşma testi ile faktör V Leiden testini yaptırmak istediğinizi söyleseniz. Ama tabi doktora rica ederek ve alttan alarak yapın. Çünkü doktorlar çok bilmişliği sevmez. Ona göre de tedavinize ek ilaçlar kullanılabilir. Mesela benim faktör V Leiden testim heterozigottu transferden sonra Selen hanım kan sulandırıcı da verdi. Ben çok memnunum doktorumdan. Bir önceki klinikle alakası yok. Tavsiye ederim hepinize.

bende işte böyle şeylerden çekindiğim için burda soruyorum kendisine soramadım telefonda.Yüzyüze görüşmeye gideceğim şubat başı gibi o zaman da sorsam tersler mi diye düşünüyorum sonuçta dr.lara birşey sormak yada söylemeye insan çekiniyor gerçi Selen hn. iyi bir dr.a benziyor bakalım ne der.ama tüp bebek de kolay bir şey değil ufacık dediğimiz bir detay kaderimizi etkiliyor işte.hiç ilaç kullanmadım bu zamana kadar.dediğin gibi endokrinolojiye gitsem iyi olacak.kolay gelsin :KK51:

İnşallah canım evet bu bilgiyi bende okudum ama her doktor farklı konuşuyor sonucu bana da söylerseniz sevinirim çünkü bende iğneden sonra tüp bebeğe geçeceğim.

kızlar merhaba bugüne kadar hiçbir tedavi görmedim artık bebişim olsun istiyorum hayırlısıyla. tedaviye selen hanımda başlamayı düşünüyorum önümüzdeki ay inşallah.bu ay yaptırdığım adetin 2. günü hormon tahlili böyle sonuçlandı.selen hn. telefonda bana normal dedi :KK19:ama hamilelik için tsh 2,50 nin altında olması gerekiyor demişti başka bir dr. kafam karıştı.:KK51:tüp bebek mi aşılama mı yaptırsam ona da karar veremedim o_O
Tetkik İsmi - Sonuç - Alt Sınır - Üst Sınır
TSH - 3,72 - 0,35 - 5,5
Serbest T3 - 3,11 - 2,3 - 4,2
Serbest T4 - 0,91 - 0,88 - 1,76
Anti TPO - 136,8 - 0 - 60
Canım tsh normal sınırlarda ama gebelikte tsh nın 2,5 civarında olması isteniliyor.
Anti tpo yüksek çıkmış yani troid haşimato hastasısınız.
Ben iğne aşılama denedim tutmadı son şansım tüp bebek eğer eşinizde sorun yoksa aşılama deneyebilirsiniz

Peki kortizonu nasıl kullandınız aşılama işleminde de kullanılabilir mi çocuğa zararı olur mu bunları merak ediyorum.

bende işte böyle şeylerden çekindiğim için burda soruyorum kendisine soramadım telefonda.Yüzyüze görüşmeye gideceğim şubat başı gibi o zaman da sorsam tersler mi diye düşünüyorum sonuçta dr.lara birşey sormak yada söylemeye insan çekiniyor gerçi Selen hn. iyi bir dr.a benziyor bakalım ne der.ama tüp bebek de kolay bir şey değil ufacık dediğimiz bir detay kaderimizi etkiliyor işte.hiç ilaç kullanmadım bu zamana kadar.dediğin gibi endokrinolojiye gitsem iyi olacak.kolay gelsin :KK51:
Aslında böyle düşünmeyin onların işi bu bize hastalığımız hakkında bilgi vermeleri gerek eğer gerekli bilgiyi alamıyorsam o doktora gitmemin ne anlamı var .
Sonuçta bazı durumları onlar kadar iyi bilmediğimiz için öğrenmek istemek en doğal hakkımız ben hiç çekinmem gittiğim her doktora aklıma takılanı sorarım.
Evde oturup acaba onu mu demek istedi bunu mu demek istedi diye kafayı yemekten iyidir.

Peki kortizonu nasıl kullandınız aşılama işleminde de kullanılabilir mi çocuğa zararı olur mu bunları merak ediyorum.
Kortizonu ilaç olarakverdi doktor. Sadece hap içiyorum. Aşılamada kullanılıyormu bilmiyorum. Ama aklında soru işaretleri varsa doktor gereken açıklamayı yapar zaten merak etme.

Kortizonu ilaç olarakverdi doktor. Sadece hap içiyorum. Aşılamada kullanılıyormu bilmiyorum. Ama aklında soru işaretleri varsa doktor gereken açıklamayı yapar zaten merak etme.
Deltacortil mi kullanıyorsun peki sana zararı olmaz dedi mi ne kadar ücret ödedin

Deltacortil mi kullanıyorsun peki sana zararı olmaz dedi mi ne kadar ücret ödedin
Evet günde 1 tane. Başka ilaçlarla beraber aldım o yüzden fiyatını bilmiyorum. Neden zararı olsun ki kortizon zaten birçok hastalıkta kullanılıyor. Hem kortizon normalde bizim vücudumuzda da üretilen yani olan birşey. Sadece tiroit hastalığında bağışıklık sistemimizi baskılanmak için kullanılacak. Mesela astım hastaları çok kullanır. Astım hastası olup çocuğu olan bir sürü insan var.

Back
X