"Umutla meleklerini bekleyenler yola burdan devam ediyoruz..."

off kıslarr hepinizi kaçırdım yafff.bilmiyorumkismile
kocişle didişiyoruz sigara içtigi için ve pc den biraz zor kalktı daalsanaalsanasmileona da kıyamıyorum ama bende sizi kaçırmak istemedim ama kaçırdım:çok üzgünüm:
beticim gelmiş canım benim iyi olmana sevindim..çok öptüm betymmm.oglusunu da kokladımmmopuyorumnanaktan
makbuşummm inşallah testlerin iyi çıkacak bitanem..yarın ara beniŞeniz
ebrarım yok kısmadım canım ya niye kızayım beni bu saate kadar beklicek haliniz yok ahh ahh hep kociş yüzünden:oklava:

ayşennn selam canım...seninde adet gelmemiş daha..benimde aynen kuşum..ben bugün testte yaptım negatif...testlerle kafayı bozmadan gelse bari:))

derincimm canım nabersinn kıs ben burdayım nöbeti henüz bırakmadımmm

ayyyyyyyyy kıslar yarın doktora gitmeme gerek kalmadıııı çokkkkkkkkk mutluyummmmmmmmm
(kırmıızlarıda gördüğümü bu kadar mutlu olabileceğime kendim bile inanamıyorummmm) kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

makbuşum yeni tarihimi artık verebilirm tabi yine şaşmazsa 13 şubat canımcımm opuyorumnanaktan

canım ben şimcik müşerref oldumm kırmızılarla 17 gün gecikmeli olarak yarın doktora gidecektim valla bu akşam namazdan sonra dua ettim iice allahım hamileysem olmuyım yarına kadar değilsem olayım bir an önce dedim
çok şükür oldum canım
senin kaçıncı gün bugün

aaa oldun demek hadi hayırlısı canım.haklısın valla yoksa gelsin benimkilerde yaa:(((
civanperçemli çayımı içmeye kalktım ama içemedim çok kötü tadı yaa offf..
ayşencim bu arada ben unutuyorum sende de mi pko varı o yüzden gecikiyodu senin de dimi benim gibi?

melekgırl hoşgeldin..gelip gidip bişeyler diyosun ama ben hiçbişey anlamıyorum...gebelikle ilgili bi paylaşımın varsa yardımcı olabilirsek olalım.geçmiş olsun bu arada nasıl yaraladın elini?

ya kuşum bende pko yok tiroid sorunu vardı o da düzeldi sonrasında hep düzenli oldum işte bu ay eşimin sperm testi sonucu kötü çıkmıştı stres sıkıntı felan gecikti yoksa 25 günde bi oluyodum

bu arada bende civanperçemi içiyodum canım 5 gündür hatta 4 gün içtim bugün de demledim tadını biliyon iğrençç ha şimdi içerim ha sonra içerim derken bekliyodu sabahtan beri
ama şimdi içsemmi die düşünüyom ii geliyomuş iyice süksün diyeee kaydirigubbakcemile4

inşlhh seninkide gelir canımmm hamile değilsenn
çok gıcık bi durum çünkü bekle bekle çalışma yapası bile gelmiyo insanın kaydirigubbakcemile3

ya kuşum bende pko yok tiroid sorunu vardı o da düzeldi sonrasında hep düzenli oldum işte bu ay eşimin sperm testi sonucu kötü çıkmıştı stres sıkıntı felan gecikti yoksa 25 günde bi oluyodum

bu arada bende civanperçemi içiyodum canım 5 gündür hatta 4 gün içtim bugün de demledim tadını biliyon iğrençç ha şimdi içerim ha sonra içerim derken bekliyodu sabahtan beri
ama şimdi içsemmi die düşünüyom ii geliyomuş iyice süksün diyeee kaydirigubbakcemile4

inşlhh seninkide gelir canımmm hamile değilsenn
çok gıcık bi durum çünkü bekle bekle çalışma yapası bile gelmiyo insanın kaydirigubbakcemile3

anladım canım benim...iyi olmuş gelmesi yaa..can sıkıcı gerçekten..benim hep gcikir böyle..dedigin gibi evlenmeden önce dahada gecikirdi...
valla o karışımı aldım..içinde birsürü ot var..çörekotu tarçın bile var:))içsem iyi olcak ama sanırım çok attım bide koyu oldu çok.yarın bi daha denicem.balda koydum ama yumuşatmadı tadını..bence sen iç yine adetliyken de iyice söksün canım.

ya canım benim aldığım sadece civanperçemi otu içinde başka bişiey yokkikafamçokkarıştı
ya ama tadı varyaaa inanılmaz kötü o kadar ot içtim bölesini hiç görmedimm valla
bal koydum şeker koydum banamısın demedi
tek seferde içtim içtim yyoksa daha içemiyom
içtikden sonrada hemen bi çikolata veya şeker atıyom ağzıma tadını alsın diye onlar bile zor bastırıyo yani:bbo:

derincim bu arada özelden yazamıyomm

iyi yapmışsın bende yazmayı düşünüyodum zaten şakkıdı

aman zaten iki gün öncede böle bişi olmuştu bi mesejla şutlandııı :mymeka:

ya canım benim aldığım sadece civanperçemi otu içinde başka bişiey yokkikafamçokkarıştı
ya ama tadı varyaaa inanılmaz kötü o kadar ot içtim bölesini hiç görmedimm valla
bal koydum şeker koydum banamısın demedi
tek seferde içtim içtim yyoksa daha içemiyom
içtikden sonrada hemen bi çikolata veya şeker atıyom ağzıma tadını alsın diye onlar bile zor bastırıyo yani:bbo:

yaaa benimkinin içinde birsürü ot var.adet düzenleyici canım..bide gripal enfeksiyonlara iyi geliyomuş aynı zamanda..
aynen ya çok acı tadı..bende hemen nutellayı yedim üstüne:)))

anladım canım sende içmeye yenimi başlabilmiyorumkismiledın eğer adetleri düzenliyo ise bende alam bakam dicektimm

anladım canım sende içmeye yenimi başlabilmiyorumkismiledın eğer adetleri düzenliyo ise bende alam bakam dicektimm

bu akşam başladım ayşenim..ama içemedim bıraktım.yarın yine denicem..bebiş vardır diyede korkuyorum aslında ama..test öyle çıkınca içesim geldi birden:)))
ayrıca pko için civanperçemi çok iyiymiş o yüzden adetim gelsede içicem ben.

canım bende acaba felan diyodumm bayanssulusmile
hımm bakalım kullanalım o zaman yaa
ama yumurtlama dönemine kadar kullanılır herhalde hani olurda biizm sıplar teşrif ederlerse tutunamazlar felan die sakıncı olmasın die kaydirigubbakcemile3

bak canım civanperçemiyle ilgili yazıyı koyalıyorum.

Adet kanamaları düzensiz bir genç kız olsun, menopoz dönemindeki veya sonrasında olgun bir kadın olsun, tüm kadınlar için arada sırada civanperçemi çayı içmek çok önemlidir. Civanperçemi, akla gelebilecek tüm konularda, dölyatağını (rahim) en iyi biçimde etkiler. Yumurtalık iltihaplanmasında alınmaya başlanan civanperçemi oturma banyolarının ağrılar kesilir ve iltihap yavaş yavaş gerilemeye başlar. Bu banyolar aynı zamanda, yaşlı kişilerin ve çocukların yatağa işeme problemlerine karşı ve dölyatağı (rahim) akıntılarında da başarılı olabilir. Bu durumlarda ayrıca günde 2 bardak civanperçemi çayı da içmek gerekir. Miyomlar da (Kas yapılı urlar), doktor kontrolünün olumlu bir sonuç vermesine kadar, uzunca bir süre her gün civanperçemi oturma banyoları alındığında yok olabilirler. Menopoz döneminde de kadınlar sık sık civanperçemi çayını anımsamalıdırlar. Bu durumda, iç huzursuzlukları ve daha başka rahatsızlıklarla karşılaşmayacaklardır.

Civanperçemi oturma banyoları da sağlık için çok yararlıdır. Kol ve bacaklardaki sinir iltihaplanmalarında, civanperçemi katkısıyla yapılacak kol ve bacak banyoları çok rahatlatıcıdır. Fakat, bitki öğle güneşinde toplanmalıdır.

Düzenli olarak içilen bitki çayı ile migren tümüyle iyileşebilir. Bedeni temizleyici etkisi sayesinde, yıllar boyu yer etmiş hastalıkları bedenimizden dışarı atabiliriz. Civanperçeminin en iyi biçimde ve doğrudan kemik iliğini etkilediğini ve orada kan üretimini düzene soktuğunu özellikle belirtmek gerekir. Bu gücü sayesinde bitki, kemik iliği hastalıklarında, çay kürleri, banyolar ve tentür kullanımı yolu ile yardımcı olabilir. Mide kanamalarında ve basur (hemoroid) kanamalarında olduğu kadar, mide basıncı ve mide yanmalarına karşı bitki çayı çok kısa sürede başarı sağlayabilir. Soğuk algınlıklarında, sırt veya romatizma ağrılarında bitki çayı elden geldiğince sıcak olarak içilmelidir. Bitki çayı böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, iştahsızlığı giderir, gazları ve mide kramplarını, karaciğer düzensizliklerini, mide ve bağırsak kanalı iltihaplarını iyileştirmeye yardım eder ve bağırsak beze çalışmalarını düzenleyerek, dışkılamayı kolaylaştırır. Kan dolaşımına ve damar kramplarına karşı çok etkili olduğu için bitki çayını koroner yetmezliğinde de önerilebilir. Rahatsız edici vajinal kaşıntılar, bitkinin kaynama suyu ile yapılan yıkama ve oturma banyoları sayesinde yok olabilirler. Civanperçemi çiçeklerinden, basura karşı etkili bir merhem hazırlanabilir.

UYARILAR:

Civanperçeminin gebelik süresince kullanılmaması tavsiye edilir. Bazı duyarlı kişilerde allerjik tepkilere yol açabilir. Başkaca bilinen bir yan etkisi yoktur.
KULLANIM BıÇıMLERı:
Çay hazırlamak: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır (kaynatılmaz), 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Aksi belirlilmedikçe günde 3 su bardağı çay aç karnına veya öğün aralarında içilir.
Bitki Tentürü: Çiçeklenme zamanında toplanan taze bitki ince kıyılır. Geniş ağızlı bir şişeye gevşekçe doldurulur ve kaliteli bir konyak, bitkilerin üstüne çıkana kadar eklenir. Şişe 14 gün boyunca güneşte bekletilir, arada bir çalkalanır ve süre sonunda süzülür.
Merhem hazırlamak: 100 gr tuzsuz tereyağı veya içyağı tavada iyice kızdırılır. ınce kıyılmış bir avuç kadar taze civanperçemi çiçeği ve ince kıyılmış 15 taze ahududu yaprağı tavaya atılır, çıtırdamaya başlayınca karıştırılır ve tava ocaktan çekilerek, üstü kapalı bir biçimde serin bir yere kaldırılır. Ertesi gün hafifçe ısıtılır, tülbentten geçirilerek süzülür ve temiz kaplara doldurulur. Buzdolabında saklanmalıdır!
Oturma Banyosu: Iki büyük avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki veya 100 gr kurutulmuş bitki, gece boyunca soğuk suda bekletilir. Ertesi gün kaynama derecesine kadar ısıtılır ve süzülerek, banyo suyuna eklenir

evet canım dikkatli kullanmak gerekiyo..bence en iyisi adetliyken içmek.adetin boyunca ve takip eden 4-5 gün yeterli olur.

Back
X