Üninersitede okuyan oğlum arkadaş çevresi edinemiyor..

emine4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
28
0
36
Ağrı
Merhaba,
arkadaşlar sıkıntım kendimle alakalı değil aslında oğlum için yardım istiycemde biz yıllardır cocugu biraz asosyal yetiştirdik memleket olsn maddi durum olsn birazda aşırı korumacı bir aileyiz cocuk kendi cabasıyla üniv. kazandı şimdi bize sitem ediyor sizin yüzünüzden böyle oldu da beni asosyal yaptınız kızlarla konusamiorm arkadas çevresi edinemiyorum gibi baya böyle sıkıntısı oldu psikologa göndericek maddi durumumuzda yok acaba ne önerebilirsiniz bende ilkokul mezunuyum yani nekadar faydalı olabilirimki oğluma :/

Eğer babasının sigortası varsa okuyor olduğu için yaralanabilir,devlet hastanesine gidebilir.Eğer babasının sigortası yoksa kazandığı üniversitenin tıp fakültesinde öğrencilere ücretsiz sağlık olanakları muhakkak sunuluyordur veya üniversite sigortası olmayan gençlere kendi sigortasını yapabiliyordur.Ben okurken babamın sigortası yoktu okulumun sigortasından yararlanıp ücretsiz ameliyat olmuştum.

okulun hastane olanaklarından faydalansın mutlaka medikososyal denilen bölümde bir psikolog vardır onunla görüşmeyi denesin, diksyon kursu, tiyatro kursu gibi toplum önüne çıkmak zorunluluğu bulunan kurslara gitmeye çalışsın, gerçekten içinden aktif olmak geliyorsa zamanla açılır, ilk yılda bu tür sıkıntılar çok yoğun yaşanır zaten, akrabalarınızda yaşına yakın kızlar varsa onlarla beraber sohbet ortamları oluşturmaya çalışın sizin dışınızda sıcak buduğu aklı başında yaşı oğlunuza yakın sayılabilecek biriyle dertleşmesini sağlamaya çalışın. kızların öcü olmadığını paniğe kapılmasının anlamsız olduğunu başkalarından da duysun. gerçekten istiyorsa zamanla mutlaka aşar.
size anlayış göstermesini kimsenin çocuğunu hatalı yetiştirmek istemeyeceğini bu sorunu aşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunuzu söyleyin

Son düzenleme:
şimdi sizde az çok biliyorsunuz doğuda fln bu konular pek konusulmaz o yüzden onunla oturup konusucak büyük bir ablası flnda yok hele akraba hiç olmuyoyani bende buraya yaziyorum :/

ya birde bana öyle şeyler anlatıyorki anne olarak gerçekten çok kötü hissediyorum kaç gece ağladım ya gelip diyor, kızlarla arkadaş bile olamıyorum konuşurken ağlayacak gibi oluyormuş çok garip :S ve ayrıca konuşucak konu bile bulamıyormuş böyle giderse vicdan azabından kahrolucam ((

okullarda artık psikolog rehberler var onlarla konuşabilr çok yararı oluyor gerçekten ben sürekli konuşurdum benmde sorunum çok fazla arkadş çevresi buluyordum ve hepsi sağlıklı değildi yani sağlam değildi bu türde yardım alıodum babamın kararı ile sonra iyi oldu koptum hayatım düzene girdi psikolog rehberle arkadş oldum

oğlunuza gelince gerçekten bu çok büyük bir problem şimdi de çok serbest bırakırsanız yanlış ortamlara girebilr en iyisi profesyonel birinden yardım almak benmde en büyük korkum bu oğlum veya kızım olunca kendimden örnek alarak serbest bırakmaktan korkuorum sıkarsamda özgüveni yok olur asosyal olur die korkuorum ne yapacağımı bilemiyorum bende çocuk olunca kendim psikoloğa gitmeyi düşünüyorum

iyi akşamlar
ne kadar faydalı olabilirim demişsiniz
böyle bir şey varmı siz anasınız ilkokul mezunu olmanızla ne alakası var
yardımcı olmak istemeseniz bunu dert etmezsiniz
nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama üniversite hastanelerinde çok ilgili pisikologlar oluyor
belki sizin veya eşinizin sigortasından yararlana bilir veyada az bir ücret karşılığı bakılabilir
Bence en çok siz ilgilenerek çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz

beni dinliyor ama yıllardır ben onu öyle yetiştirdigim için pek etkili olmadığımı düşünüorm psikoloğada güvenmiyor beyfendi niyeymiş olurki arkadaşları duyup rezil olurmuş ben onun için neler yapiorm ya peki psikolok dışında bişey yapamazmı olurki gitmez yani gençlik hiç belli olmuyorki :/

ya spor kulübüne falan yazılsa yetenekliyse orda arkadş edinmesi kolay olur
ya da gezsin dolaşsın birşeyler yapsın ki kızlarla oturduğundada anlatacak anıları olur
kızlarla konuşmanın ve erkek arkadş edinmenin en iyi yöntemi sohbet ederken anlatabileceğin güzel anılarının olmasıdır
mesela yaz tatili şimdi yazlık bir yere çalışmaya gidebilr
part time çalışsa yeter orda bir çok kişi ile tanışır bir çok eğlenceli anıları olur
benim yaşım 21 daha çok küçüğüm bu yüzden onu anlayabilrm
okulumda bir arkadş vardı hiç konuşmazdı hiçbir arkadşı yoktu asker çocuğuydu hep disiplinli büyümş hiç arkadşı olamamış
sonra ortamımıza aldık birlkte cafe parklar pikniklere toplu halde gittik sonra basketbol kulübüne yazılmasına ısrar ettik kulüpteki erkeklerle birlkte maçlar antremanlar vs. vs. şu an en çok sosyalliği ve arkadş çevresi olan gençlerden biridir yani çok kısa bir sürede

Son düzenleme:
Bence de en güzeli,part time bir işe girsin.Satış veya servis elemanı gibi,mecburi diyaloğa gireceği bir işe girerse ister istemez açılacaktır.
Okulda bazı görevler alabilir,etkinliklere katılabilir.İmkanı varsa spor yapmak hem kendine güvenini getirecektir,hem de arkadaş edinmesine yardımı olur.
İnternetten de faydalanabilir.Konuşmakta güçlük çekiyorsa,yazmakla başlayabilir.

Arkadaşımızın da dediği gibi insanlarla iletişim halinde olabileceği bir işe girmesi çok iyi olur.Okuduğu okuldaki kültürel topluluklara katılabilir.

madem universiteye gidiyor universitedeki etkinlik gruplarina katilsin...
muzik grubu oluyor, dagcilik klubu oluyor, cesitli spor gruplari oluyor vs...
boylece arkadas edinebilir...

Her üniversitenin medico sistemi vardır...
Bunu bir araştırın...
Arkadaşım okulda psikologa gidiyor ondan diyorum...

Son düzenleme:
"İlkokul mezunuyum, ne kadar faydam olur?" demişsiniz ama bence hiç de cahil bir insan değilsiniz. Eğitimliyim diyen pek çok anneden çok daha bilinçli ve açık yüreklisiniz. Bu harika. Oğlunuza nasıl yardım edilebileceğine gelince, üniversite öğrencileri, okullarında ücretsiz sağlık hizmeti alırlar ve mutlaka bir psikolog yada psikyatrist vardır orada. İçi rahat olsun, kesinlikle ve kesinlikle danışan bilgilerini kimse ile paylaşmazlar. Bir görsün bakalım oradaki psikoloğu.
Aslında işi zor değil, çünkü kendi de farkında sorunun. Sorunun farkında olmak ise çözmek için atılan en büyük adımdır.
Arkadaşların önerileri de çok güzel; işe girebilir, okuldaki topluluk etkinliklere katılabilir. Siz de biraz teşvik edin. Deyin ki "Annem biz buralardaki koşullara göre belki seni yetiştirirken çevrenin etkisiyle yanlışlar yaptık. Ama sen bu çevreden çıktın, herşeyin farkındasın, eğitimli bilinçli bir insansın. Kendi sıkıntının farkına vardığına göre, dünyaya bakışın da bunu çözecek kadar genişlemiş demektir. Bunu başarabilecek olgunluktasın. Birden olmaz belki ama yavaş yavaş adım adım gayret et, arkadaş edinmek için çaba harca."
Bir de yurtta kalıyorsa orada mutlaka oda arkadaşları ile sosyalleşir zaten.

Konu içeriği nedeniyle" Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Konu başlığı içerik yansıtmadığı için değiştirildi.

psikologa gitmek istemezse eğer, bence de işe girmek en kesin çözüm; ama okurken de zorlanabilir. internetin de insanları çok fazla derecede hatta, açtığını biliyoruz aslında. yurtta filan kalıyorsa açılır, o da kesin, onun dışında tanıdığınız yaşıtı bir akraba vs. varsa onlarla olan arkadaşlığının da onu açacağını düşünüyorum.

Arkadaşım niyetin gerçekten çok halis,evladına yardımcı olmak için çırpınıyorsun..

Ama yıllardır yaptığın yanlışı tekrar etmek olur bu..Aşırı korumacı olduğunu söylüyorsun,çocuk zaten biraz da bu yüzden bu hale gelmemiş mi?

Bu olaya şimdi de müdahale ederseniz,yarın bir gün evlendiğinde ve çocukları olduğunda da sizden yardım beklemez mi?

Sanırım üniversitenin ilk yıllarında oğlunuz..Yavaş yavaş olacak..

Üniversite en içe kapanık insanları bile kısmen sosyal hale getirir..

Yapabileceğiniz tek şey oğlunuzu bir uzmana yönlendirmek bence...ama sadece yönlendirmek..

Zaten önümüzdeki yıllarda arkadaşlıkları da sosyal alışkanlıkları da oturacaktır..

bence üzülmeyin okulu yeni kazansıysa normaldir..bende çekingendim hemde öyle böyle değil ama üniversitede çok açıldım. sosyal ortamalar,etkinlikler falan ilk sırada gider olmuştum..üzülmeyin düzelir..ama sizde artık rahat bırakın gece erken gel şunu yapma bunu yap falan demeyin..takip edin ama uzaktan ona hissettirmeden..öğretmenlik okuğum için az çok bu dersleri gördük bu durumda yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi onu yüreklendirmek mesela ona bi görev verip sana güveniyorum başarırsın sen üstesinden gelebilecek yeteneğe sahipsin diye böyle böyle yüreklendirebilirsin..kapasitesinin üstünde şeyler beklemeyin sonunda hayal kırıklığına uğrayabilir..en önemlisi mutlaka sosyal etkinlkilere katılsın halk oyunları olabilir..inanın üniversitede böyle gruplara giren erkek yada kızlar hep gözde oluyorlar..sporla uğraşabilir diyecektim ama üniveristede genelde bu konuda yenetek arıyorlar eğer küçüklükten beri uğraştığı bi spor varsa katılsın ama yoksa bulaşmasın..okulda part time kütüphanede hem çalışıp sosyalleşeilir hemde para kazanır bunuda deneyin derim..

nerde yaşıyorsunuz bir yazlık yere çalışmaya gönderin yaz sezonu boyunca orda part time vs. çalışsın gerçekten çok iyi olacaktır bir çok arkadş bulacak kendine sonra daha rahat hissedecek kendini okul dönemi başladığındada kızlarla oturup sohbet ederken yaz anılarını anlatınca daha iyi olacaktr kızlar genellikle güzel şeyler anlatan erkeklerle arkadşlık kurmayı sever internetten kaliteli forum sitelerine girsin orda sohbetler çok iyi oluyor buluşma etkinliklerine katılır forum sitelerinde falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…