Üninersitede okuyan oğlum arkadaş çevresi edinemiyor..

ya da burgerking mc donalds pizzacılar falan bu tür yerlerde işe girsn orda önce müşterilerle konuşmaya gülümsemeye sohbet etmeye başlayacktr sonrada hayatında büyük değişiklik olacaktr eminim
çünkü böyle giderse üniversite bittikten sonra mesleği nekadr iyi olursa olsun iş bulamaz iş görüşmesine gittiğinde konuşması işverenle sohbeti çok önemli

biz onu yıllardır kızlarla arkadaş edinmesini istemedik hatta eşim onu erkek lisesine bile kayıt etmişti zamanında bi aralar eşim onu arıyordu, saat 9 dan sonra evde olmasını istiyordu
yanlış yaptığımızı farkettik ama anne baba olmak farklı bişey insan istemiyorki tırnagı taşa deysin

aynı durum bendede söz konusuydu. okulda sadece liseden beri birlikte olduğum 6 arkadaş haricinde tanıdığım yoktuç sonuç: ot gibi gittim ot gibi geldim.
okulda çevre edinemiyosa çalışmayı denesin yada ne olabilir hmm.. okulda sosyal etkinlik programlarına katılabilir başkaaaa... düşüniiim

ilksah bu arada sana mail attım geldimi acaba?
İş konusundada düşündümde bu çocuk yapabilecekmi ki :/

Bu konuyu açtığınız iyi olmuş

Oğlunuzla ilgili öneride bulunamam ama diğer anneler bu yazılarınızı iyi okusun

Ben üniversite yaşına gelmiş annesi böyle dertler anlatan kimse görmedim,
Oğlumuzu iyi yetiştircez derken daha beter hale getirmişsiniz
Ve aslında hala daha devam ediyorsunuz
Bırakın o çözsün bu meseleyi
Burda arkadaşlar part time çalışsın demişler şimdi siz elinden tutup işe yazdırmaya mı gidiceksiniz
Psikologa gitmek istemiyormuş arkadaşları öğrenir diye ama ben pek arkadaşı olduğunu da sanmıyorum
Ayrıca psikolog asla bilgileri sızdırmaz bu saatten sonra tek çözüm bir an önce doktora görünmek
Sizde bundan sonra bu kadar ilgilenmeyin oğlunuzla rahat bırakın
1 kere zorlanır 2 kere zorlanır sonra çözülür

yaptığımın kötü olduğunumu düşünüyorsunuz anne olmak böyle bişey her halükarda bizde yanlış yapsak gene cocugunun elinden tutmaktır psikologa gitmek istemior, güvenmiyor ama bakın, gene biz elinden tutuyoruz.

kadının suçu dürüst olmakmı diğer anneler kendi egolarına yediremezler yanlış yaptıklarını hiçbir zaman hep ben çocuğumu iyi yetiştrdm der evlense bile aynı şekilde çocuğuna baskı uygulamaya devm eder çocuğu karısıyla bile anlaşamaz bunların
burdaki anne dürüst olmuş hatanın farkına varmış çözüm arıyor zaten kimseden yargılamasını istememiş yardım istemiş sadece
çocuğun sonuçta arkadaşı yok annesiyle sohbet edebilio tabiki annesi fikir verecek oğlum şurda burda işe girermisn zaman geçirirsnz sıkıntın gider part time 4-5 saat çalış sonra kazandığın parayla gez dolaş diyebilir bunda kötü bişey yok

paranız olsun yada olmaın hatta bir saglık güvenceniz bile olmasa dahi her üniversitedin medicososyal başlıgı altında sağlık kuruluşundan yararlanma hakkı vardır.Sadece psikoloj dan deil diş ,kbb vb.tüm alanlardan yararlanır ilacındasadece % 5 yada %10'unu öder,hangi üniversitye gidiyosa destek alabilir

Yanlış yaptığını biliyor allah için ona bişe demiyorum
Lakin hala daha aynı yanlışı yapıyor bana göre
Oğluna çözümler aradıkça o çocuk kendi için çözüm bulabilecek mi
Ne zamana kadar anne çocuğuna çözüm bulabilcek İlksah bunu bana söyler misin

Ayrıca emine4 siz anne olmanın böyle birşey olduğundan bahsetmişsiniz ama bence anne olmak çocuğunun iyiliğini düşünmektir
Onun iyiliğini düşünüyorsanız artık kendi sorunlarını kendi çözmesi gerektiğini ona hemen olmasa da hızlandırılmış şekilde hissettirmelisiniz

Oglunuz sadece kizlarla´mi konusamiyor? Yoksa genel anlamda arkadas edinemiyor, insanlardan korkuyor´mu?
Eger ikinci secenek ise ozaman sosyal fobi´de olabilir ve bu sadece bir tedaviyle asilir.
Yani utangaclik ve sosyal fobi birbirlerine benzese´de cok farkli seylerdir.
Nerden biliyorsun diye sorarsaniz´da: Kendimden biliyorum :)

yazdıklarınızı okudum belkide sosyal fobi değildir haklı olabilirsiniz insanlarla konuşabiliyor ama kızlarla konusamıyor yani ne yapacagını bilmiyor açıkcası ne söyliyecek nasıl tanışacak bide üniversite ortamına gelmiş orası farklı falan diyor tabi ben okumadığımız için pek yorumda yapamıyorum açıkcası

Emine neden cocgunuzu herkes gibi normal liseye yollamadinizda, erkek lisesine yolladiniz?
Yani düsünce neydi? Maksadiniz neydi onu anlamadim?
Birde hala varmi bu erkek lisesi, kiz lisesi olayi.
Insallah kapatirlar birgün bu gibi ayirimci okullari.

Son düzenleme:
Türkiye`de hala kiz ve erkek ayri liseler varmi arkadaslar?
Varsa neden ayri?

Türkiye`de hala kiz ve erkek ayri liseler varmi arkadaslar?
Varsa neden ayri?

Ben Türkiyede bigün öyle bir lisenin önünden gecmistim (Kiz lisesi). Ögrenciler tenefüsteydi.
Ama bahce´deki ögrenciler karisIkti, yani erkekler´de vardi. Yanimdaki akrabalarima sordugumda gülmüslerdi "Sadece kizmi bekliyordun?"diye.
Yani benim gördügüm lise kiz lisesi olarak geciyordu ama ögrenciler karisIkti. Ismi sadece öyleymis. Bende anlamadim zaten

ben değil eşim gönderdi o liseye mantığını sorarsanız çocuk kötü yola düşmesin vs vs... gençtir bişey yapmasın çevresindekiler onu çok etkiliyor açıkcası benide çok etkiledi şu anda bile tereddütlüyüm üniversitede değişirmi diye çok karamsar bir insanımda ayrıca direk felaket senaryosu yazabilirim :) herhangi bir olay karşısında

emine4 kusura bakma ama sende esinde normal davranmamissiniz gibi geldi bana.
Oglunuzuda asosyal yapmis durumdasiniz. Cocugunuz cok hakli sizi suclamakta.
Siz yanisen ve esin resmen kötülük yapmissiniz oglunuza.
Cok üzüldüm o genc oglunuza, gercekten cok üzüldüm.
Birakin kendisine güveni olsun,bu kadarda gitmeyin cocugun üstüne. Eger Emine sen kendine güvenin olsa,ben cocugumu en iyi sartlar altinda yetistirdim der, bu kadar hükümiyet kurmasin oglunun üstünde.
Peki baba erkek lisesine yolladi? Kimlerden korudunuz siz cocugu? Disaridaki kizlardanmi?
Yani kizlar oglun icin büyük bir tehlikemiydi?

Son düzenleme:
biz kızları şöyle bir tehdit olarak gördük çevremizde gerçekten çok fazla örneği var mesela bizim alt komşunun oğlu 16 yaşında, izmire gönderiyor komşum cocuk ordan kız bulup ilişkiye giriyor birde çocuğu oluyor vs.. artık aile perişan olmuş mecbur kızı alıcaklar kızda oğlanın aklını çelmiş vs... böyle durumları ve daha kötülerini çok duyduk bunlardan korumak istedik

doğuda belli yerlerde eğitim gönüllüleri gibi yerler var.. herkes bildiği el sanatını mesleğini gidip orda öğrencilerle kursiyerlere öğretiyor. eger oglunuzun böyle bi becerisi varsa mutlaka bunu denesin.. huzur evine gitsin.. çocuk esir yeme kurumna gitsin.. önce çocuklardan ve yaşlı insanlarla diyolag kurarsa yaşıtlarıyla diolag kurması daha kolay olur...
bak ablacım bende doğluyum.. bu dediklerimi bnmde diğer arkadaşların dedikleride sadece yazmaya kolay.. oğlunuz asabidir muhtemelen.. bunları siz anlatsanız anlamayacaktır.. ne içim orda burda diyecektir.. ona yaşca yakın amcası dayısı teyzesi halası kuzeni varsa ii anlaştıgı onların ifade etmesi kolay ve anlaşılır olcaktır

şimdi sizde az çok biliyorsunuz doğuda fln bu konular pek konusulmaz o yüzden onunla oturup konusucak büyük bir ablası flnda yok hele akraba hiç olmuyoyani bende buraya yaziyorum :/

pardon konunun ne başını ne de yapılan yorumları okumadım ama o olmaz bu olmaz psikolog olmaz akraba olmaz ablası da yok ama bi ablası olsaydı konuşsaydı mı? yani siz burdan bi hayırsever ablamı bekliyosunuz... enteresanmısınız banamı öyle geliyor?! ne malum oğlunuza değilde kendinize çare aramadığınız, sizin anne değilde baba olmadığınız.. kimsede kusura bakmasın.. umarım konu çoktan kapanmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…