Üniversite mezunu olup evde oturmak :(

Aslinda tamamen devleti suçlamak dogru degil. Universite okumadan once is imkanlarini arastirmakta fayda var.
Tarih, sosyoloji,felsefe gibi bolumler guzel ama is imkanlari yok. Ac kalirsiniz. Sanayide tarih mezunu tornaci calisanlar var.
Bizim gibi insanlar icin universite ekmek kapisi. Bu tarz bolumler ya hobi olarak ikinci universite olarak okunmali ya da maddi anlamda sorun yasamayan babadan zengin kisiler.

Ben olsam, maddi anlamda zor durumda olsaydim bir markete girer, atanana kadar calisirdim. Sigortam islerdi. Elime de harclik olurdu.

Ben üniversiteye başladığımda benim bölümüm suanki gb değildi. Yani sadece 4 üniversiteye formasyon hakkı verilmişti. Bu yüzden herkes öğretmen olmadığından mezun sayısı azdı atanma şansımiz biraz daha fazlaydı. Sonra herkese vermeye başladılar vs bayag kangren oldu. Böyle olacağını bilsem gerçekten tercih etmezdim.İyi bi üniversiteden mezun oldum.Stajımı bile en iyi fenlisesinde yaptım. Kader mi tercih mi bilmiyorum geriye dönmeyeceğim için geçmişe takılmıyorum suanki isteğim dil öğrenip yurtdisinda eğitim almak.Çocuk falan olmadan enazından dil olayını halletmek istiyorum.

Özel ders vaktimi almıyor sadece 1 öğrenciye ders veriyorum. Sanırım kendimi biturlu yeterli hissedemiyorum ondan kaynaklı. Verimli yaşlarımız boş geçiyormuş gb geliyor.

Tarihçiyseniz Youtube üzerinden tarihle ilgili videolar mı çekseniz acaba? Benim takip ettiğim bir tane tarihçi kız var öyle; Dedem Korkut hikayeleri, destanlar, Türk tarihi falan anlatıyor çok da hoşuma gidiyor. İzleyici kitlesi de baya var. Siz de belki kamera karşısında rahat olursanız böyle bir şey deneyebilirsiniz.

En azından özel ders verebiliyosunuz.Ben işletme mezunuyum.İnsan iş açısından hiç mi şanslı olmaz.Bi deneyimim bile olamadı.Tecrüben yoksa almıyolar.Okuldan tam donanımlı tecrübeli çıkmıyoruz ki.

İstanbulda yaşıyorsunuz. Kendinize yazık etmeyin. Kurslarla vs sadece boş zamanınızı doldururusunuz. Dil öğrenin ama mutlaka bir sertifika alın yoksa iyi seviyede biliyorum dediğinizde kimsenin umrunda olmaz. Belge şart.

İş güç sahibi olmak için çabalayın. İstanbulda bir insansının işsiz kalması imkansız bence muhtemelen siz beğenmiyorsunuz. En kötü 2000 gibi rakama başlarsınız. Üniversite mezunu olduğunuz için diğerlerinden daha kolay yükselirsiniz.

Muhtemelen mağazacılık yapmak istemezsiniz size yorucu ve uzun gelir ama bir arkadaşım coğrafya mezunu mağazalardan birinde kat yaparak part çalışarak başladı 5. Yılın sonunda mağaza müdürü oldu 3,5 -5 bin arası kazanıyor.

İlk etapta rezillik çekmeden, yorulmadan. Maalesef kimse size altın tepsiyle sunmaz.

Lütfen kendinize yazık etmeyin.

Malesef ülkenin son durumu bu, hemen hemen etrafımdaki herkes aynı durumda biraz tanıdığı olan bir şekilde buluyor.
Daha geçen bir iş görüşmesine gittim gayet lise mezunları için maaşı yüksek olmayan bir iş adaylar arasında yüksek lisans mezunu mu dersiniz, 2 üniversite bitiren mi dersiniz, yabancı dili mevcut olan mı dersiniz hepsi var. Hani dicem okumuş ama kendini geliştirmemiş kaliteli biri değil ama bi kaçıyla konuştum gayette donanımlı insanlar.
Sistematik olarak yanlış yapıyoruz okumuş insan oranı artsın diye önüne gelen üniversite açıyor. Herkes okuyo ama iş yok işçi pazarı gibi öğretmenler kamyon arkasından seçiliyo artık.
Siz bu anlamda yine şanslısınız yurtdışına yerleşme şansınız var. Bu nedenle zaten evde elinizden geleni yapıyorsunuz kendiniz için sıkmayın canınızı.

Aslında senin degil ulkenin ayibı bu. Ben de yaşadim işsizliği. O kadar iş başvuru yaptim çağırilmadim. Bir yere danışma veya sekreter bile olamadım O kadar kötü bir durum ki sizi en iyi ben anlarım. Allah yardımcınız olsun...

+1000

Anaokulunda ne olarak calistiniz? Merak ettim de.

Dil öğreniyorsunuz , özel ders veriyorsunuz , boş değilsiniz ki. Illa tamgün işinizin olmaması boş olduğunuz anlamına gelmez.

İnsanlar iş beğenmiyor diyenlere çok kızıyorum gerçekten. İnsanlar iki üniversite bitiriyor, yüksek lisanlar vs yapıyor ee bunun karşılığında da doğal olarak daha nitelikli işler istiyorlar. Hepimizin tek bir hayatı var ve bunu daha anlamlı, daha verimli geçirmek istiyoruz. Verilen onca emeğin bu sistem içerisinde harcanması üzüyor insanları..

Anaokulunda ne olarak calistiniz? Merak ettim de.
Yardımcı ogretmen olarak başladım bi üniversiteden cocuk gelsimi sertifkası almıştım.Onu referans göstermiştim.İş yeri bulunduğum yere çok uzaktı yollarda mahfoluyordum bukadar zor tekrar iş bulacağımı bilseydim bırakmazdım. Kalsaydım idareye alabileceğini söylemişti kurum sahibi.

Aynen.

Evet inşallah ülkemi sevsemde bu ülkede gelecek göremiyorum. Çoluk çocuk durumunda eğitim sistemi felç yurtdışı tek seçenek şuan için.

Gerçekten tamamen katılıyorum. Mağaza müdürlüğü yapmış bir insan olarak en kolay işin o alanda bulunduğu savunuyorum ancak öyle kolay işler değil bunlar.
Beden gücünü kullanıp, sosyal hayat beklentisi olmayan,az paraya çok iş yapmak isteyen,psikolojisini düşünmeyen ilkokul mezunları bile SD olarak çalışır en kötü ama insani boyutu var.
Kaldı ki üniversite mezunu olarak herkes kendi alanında veya kendine birşeyler katıcak işler istiyor bu alanda çok fazla firma şirket vs. Yok malesef tüketim odaklı bir ülke olduğumuz için şuan tüm işler hizmet sektörü alanında. Mecbur kalıp çalışıyoruz veya çabalıyoruz.

artık yardımcı ogretmenlık ıcın bıle okullar almıyor. ben basvurdum maalesef yok. ben de lıse mezunuyum, anca ozellerde ogretmenlık yapabılıyorum suan unıden baska bolum okuyorum, okul oncesı eskıden dı artık onunda suyu cıktı

Bende lisans mezunuyum evde oturuyorum yani zamanla alisiyor insan ama sen Alışma hayallerinin pesinden koş

Elbette hakkınız ama hakkınız olana ulaşmak için maalesef beğenmemezlik yapılmamalı.

Sonuçta yükselme ihtimali var. Özel sektörde hiçbir zaman muazzam paralara başlanmaz. Yani siz ne kadar emeğinizin karşılığını isteseniz de kimse size ilk senenizde altın tepsiyle sunmaz. Devlet kurumunda maaşlar sabittir. Bu tarz bir hiyerarşi istemiyorsanız onun için çabalırsınız. İş beğenmiyorlar diyenlere kızana kadar. Ayrıca gidip 500-600 liraya çalışanlara ben de kızıyorum. Ama kendi kariyeri için bir adım atılacaksa makul ücretler kabul edilebilir çünkü en kötü 3 yıla her şey harika olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…