Üniversite okumak istiyorum

yumu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2011
1.250
6
358
ığdır
2 senelik dış ticaret mezunuyum, bu sene mezun oldum, annem dgs'ye girmeme izin vermedi okuyucaksan dışardan oku açıktan oku dedi, ama ben bunu istemiyorum, 2 senecik okudum, öyle çabuk geçtiki, içimde bi burukluk var, kendimi çabucak büyümüş gibi hissediyorum, iş arıyorum, okul dönemi bitti iş hayatına atılmak üzereyim ben bunu istemiyorum, ben içerden okumak istiyorum, aklımda bu sene çalışıp 2012 de dgs'ye girip üniversite kumak var, hem okuyup hem çalışabilirmiyim mümkün mü? annemi nasıl ikna etmeliyim içerden okumak için kafam çok karışık bi fikir verebilir misiniz<ben içerden okumak istiyorum, doğrudüzgün arkadaşım bile olmadı 2 senecik

Annen neden Dgs'ye girmeneizin vermedi ki ?

Yani geçerli sebep nedir ?

AÖF'de okumak zor,takibi çalışması zor.

Hem çalışıp hem okuyabilirsinde,zor olacak ama imkansız değil en azından.

yeter ki sen iste herşeyi başarırsın.

Annenle aile büyükleri konuşsa kar eder mi acaba?Ya da baban ne diyor bu konuya

anne baba ayrı benim, annemin amacı bende çalışıyım oda çalışsın bi ev alalım, annemin tek derdi bu, bi köşeye para koyamamak, hem okuyup hem çalışırım gerekirse ama anca okul masrafıma yeter eve yine katkım olmicak, annem eve katkım olsun bişeyler alalım istio en büyük isteğide bi ev alabilmek işte, şuan kiradayız

Anladım canım...

Annen de kendine göre haklı ama seninde dediğin gibi

çalışsan bile aldığın para ancak ve ancak üniv.masraflarını karşılar.

Allah'tan yine şanslının ön lisansın var, ya oda olmasaydı.

güzel bir üniversite -bölüm bitirenler bile zar zor iş buluyor,dgs ile okulu kazansan 3 yıl okuyacaksın intibak ile oraya harcayacağın masrafı zamanı işe girsen 3 yılda para kaznmış olursun ,ve tecrübe edinmiş olursun ,açık öğretimden de okuluna devam edersin , arkadaşmış,maceraymış bunlar sana anlık mutluluk getirir.sonucta örgün eğitimle açıköğretim tabiki bir değil fakat onca işsiz varken ,, örgünle vakit kaybedeceğine bi yandan iş sahibi olsan bence daha mantıklı ....

aklımda şöyle birşey var

bu sene dgs zaten geçti, bu sene dış ticaret alanında bi işte çalışsam hem para biriktirme imkanım olur, seneyde dgs'ye girsem hem çalışıp hem okusam, zaten ilk üniversitemide ikinci öğretim okumuştum, yine 2. öğretim okusam, mantıklımıdır sizce?

Okuduğun bölümle bağlantılı birişte çalışmak senin için elbette ki daha iyi olur.

Diğer arkadaşın dediği gibi vakit kaybetmiş olmazsın,çevre edinmiş ve iş tecrübesi kazanmış olursun.

2. öğretim mantıklı geldi bana

işte aklımda böyle bir düşünce var, ama anneme nasıl söylicem bilmiyorum, onlar ayrıldı diye tüm yük bana kaldı, eve yardımcı olmak zorundayım şimdi, kendimi düşünemiyorum, annemde haklı kendine göre ama

annen ikna olmasa bir şekilde okuyabilirsin bence.
okumak için kimse engel olamaz diye düşünüyorum aile bireyleri bile.
bence kararlıysan dgs'ye gir.
çocuk değilsin ki kendi kararlarını kendin verebilirsin.
annende bir şekilde kabullenir okumanı.

dgs de 2.öğretim pek yok öss sayfasına girip,kılavuzu incele puanlarını gecebildiğin bölümleri vs

Şimdi birde biliyorsun ki 2.öğretim harçları normalden daha pahalı?

Maddiyatsızlık varken,para biriktirmek zorundayken 2.öğretim nasıl olur bilemedim

Maddiyatsızlık varken,para biriktirmek zorundayken 2.öğretim nasıl olur bilemedim

annemi biliyorum, surat yapıcak bişey yapıcak, dün biraz açtım konuyu sakın öyle bişey düşüğnme çalışta ev alalım diyo

evet 2. öğretime 2 kat para alıyolar, iş arıyorum işte bulamadım öyle bi çıkmazda kaldımki, hep başkalarının isteklerine göre hareket ettim, yine öyle yapmak zorundayım galiba, annem istemio die

Anneni ve içinde bulunduğunuz durumu en iyi sen bilirsin.

O yüzden de pek birşey söyleyemiyorum aslında.

Babandan yardım istesen mümkün mü acaba?

Ya da amca,dayı,hala,teyze,dede, kim varsa artık?

Son düzenleme:

Anneni ve içinde bulunduğunuz durumu en iyi sen bilirsin.

O yüzden de pek birşey söyleyemiyorum aslında.

Babandan yardım istesen mümkün mü acaba?

Ya da amca,dayı,hala,teyze,dede, kim varsa artık?

babam şuan evlenmekle kız bulmakla meşgul açıkcası bi annem ve ben varız yani, ve babamın beni düşündüğnüde hiç sanmıyorum tek isteğim içerden okumak nasıl olur bilemiyorum tek isteğim bu ve fazla bi bilgimde yok bu konularda

Böyle babalara öyle kızıyorum ki...

Ayrılınca eşten,çocuktan da bir vazgeçmişlik söz konusu maalesef.

Benimkilerde ayrı o yüzden daha iyi anlıyorum seni...

İnşallah biran önce isteklerine kavuşursun canım.

teşekkür ederim

bence tekrar okumak istiyorsan dgs düşünme. yeniden farklı bir fakülte için çalış ve gir öss ye.
bende 2 yıl okudum girdim dgs ye. işletme geldi. ama gitmicem.
5 yıl daha imkanı yok katlanamam.
bu sene kpss hazırlanıcam. çünkü artık iyi ya da kötü bir meslek sahibiyim.
bir an önce kendi hayatımı elime almam gerek.
çünkü şuan bile binlerce işsiz var. 5 yıl sonra yine tekrar kpss di. tecrübesiz olarak iş aramaktı çok mantıklı gelmiyor açıkcası.
kpss kazanınca inşallah. tekrar bir fakülte okuyabilirim. ikinci öğretim olarak ancak bu şekilde.
yoksa hayata şimdiden tecrübesiz kalmak çok korkutucu.
dgs de garantisi olmayan bir durum. asla puanın önemli olmuyor sıralama çok önemli.
en azından öss de tercihler çok daha anlaşılır. ve ben şuan tekrar okumak istesem 2 yıllığı olmayan bir bölüm seçerdim.

pardon konuyu biraz daha açabilmen mümkün mü acaba? :26: gerçekten çok bi bilgim yok bu konularda, yardım alabileceğim kimsede yok, öss' ye şuan girme imkanım var mı? veya nasıl girebilirim? şuan okusam anca 2 senelik okumak istiyorum, önlisans mezunuyum zaten, ve staj yaptığım 3 firmadada karşılaştığım bir sorun var, işe alırken örgün öğretimde okuyanlara öncelik tanıyorlar, açıköğretimde okuyanları tercih etmiyorlar 3 firmadada aynısıyla karşılaştım ve zaten ben bu kadar sorun içinde dışardan asla okuyamam bu konuda kendime güvenmiyorum, öss durumunu biraz açıklayabilirmisin:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…