- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
Kesinlikle tek değilsinKonu sahibinin lise öğrencisi olmadığını düşünen bir tek ben miyim acaba?
Daha ileri yaşlarda,can sıkıntısından konu açmış biri gibi geldi bana.
ve kanaat önderi
Konu sahibinin lise öğrencisi olmadığını düşünen bir tek ben miyim acaba?
biz de teşekkür ederiz .sizin yerinize okumak isteyen bir genç girer.evde oturmaya devammm.bye byeeeeeOlumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ederim. Aslında ne okuyacağımı, ne söyleyeceğinizi az çok tahmin ederek bu başlığı açtım. Ben sizin kadar umutlu değilim ve umutlu olmak için de, bu ülkede üniversite okumak adı altında slayt notları alıp kitap ezberlemek için de bir motivasyonum yok. Sırf uyduruk bir diplomada ismim yazacak diye üniversiteye girmeyeceğim. Ben üniversite okuyanların durumunu az çok biliyorum, bizzat şahit oluyorum. Açıkçası bu konuda fikrimi değiştirecek, ufkumu açacak bir şeyler yazılır mı belki diye düşündüm ama, maalesef herkes aynı şeyleri söyleyip duruyor, tabii arada hakaret edenleri de görmezden geliyorum.
Fazla sosyal medya kullanımından sanırım gençler kahvehanede oturan amcalar gibi konuşmaya başladı. Etrafımda da var, özellikle 'okuyup da ne olacak' temalı bu tarz yorum yapanlar, o yüzden bana liseli olması fikri tuhaf gelmedi ama bilemiyorum tabii.Konu sahibinin lise öğrencisi olmadığını düşünen bir tek ben miyim acaba?
Siz büyük ihtimal ünide geçersiz bi bölüm kazanıp tekrar eve geri dönüp yeniden ders çalışan, sene başında büyük hedefler koyan, sene sonunda hedeflerle arasında uçurum olan öğrenci tipisiniz.verimsiz bir çalışma yılı geçirdinix. O nedenlede karamsarsınız,istediğiniz puanları alamıcağınız için.Lise mezunu bir kardeşimiz, ne intihal yorumu ne doçent yorumu ne makale yorumu ne slayttan ders anlatan hoca profili hakkında yorum yapmaz.Olumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ederim. Aslında ne okuyacağımı, ne söyleyeceğinizi az çok tahmin ederek bu başlığı açtım. Ben sizin kadar umutlu değilim ve umutlu olmak için de, bu ülkede üniversite okumak adı altında slayt notları alıp kitap ezberlemek için de bir motivasyonum yok. Sırf uyduruk bir diplomada ismim yazacak diye üniversiteye girmeyeceğim. Ben üniversite okuyanların durumunu az çok biliyorum, bizzat şahit oluyorum. Açıkçası bu konuda fikrimi değiştirecek, ufkumu açacak bir şeyler yazılır mı belki diye düşündüm ama, maalesef herkes aynı şeyleri söyleyip duruyor, tabii arada hakaret edenleri de görmezden geliyorum.
herşeyi ben biliyorum sanan aslında en az bilen insandır.bu kadar insanın fikrine zerre kadar değer vermedi taa buradan belli hayatın kaybedenlerinden olacağıFazla sosyal medya kullanımından sanırım gençler kahvehanede oturan amcalar gibi konuşmaya başladı. Etrafımda da var, özellikle 'okuyup da ne olacak' temalı bu tarz yorum yapanlar, o yüzden bana liseli olması fikri tuhaf gelmedi ama bilemiyorum tabii.
Kedi-ciğer ilişkisitıp fakültesi de dahil mi?hiç güleceğim yoktu gece gece
Daha iyi bir planın varsa bencede okumaOlumlu olumsuz yorum yapan herkese teşekkür ederim. Aslında ne okuyacağımı, ne söyleyeceğinizi az çok tahmin ederek bu başlığı açtım. Ben sizin kadar umutlu değilim ve umutlu olmak için de, bu ülkede üniversite okumak adı altında slayt notları alıp kitap ezberlemek için de bir motivasyonum yok. Sırf uyduruk bir diplomada ismim yazacak diye üniversiteye girmeyeceğim. Ben üniversite okuyanların durumunu az çok biliyorum, bizzat şahit oluyorum. Açıkçası bu konuda fikrimi değiştirecek, ufkumu açacak bir şeyler yazılır mı belki diye düşündüm ama, maalesef herkes aynı şeyleri söyleyip duruyor, tabii arada hakaret edenleri de görmezden geliyorum.
aynen öyle.işte biz de oxford u harvard ı falan pek beğenmeyiz ailecek.eğitimleri pek kaliteli değil sankimmmmKedi-ciğer ilişkisi
Yok ya bende hiç beğenmiyorum, ne öyle vizyonsuz vizyonsuzaynen öyle.işte biz de oxford u harvard ı falan pek beğenmeyiz ailecek.eğitimleri pek kaliteli değil sankimmmm
Geçmişine baktım şimdi; birde başkasına yorum yapıyor; akademik kariyer yapın, yüksek yapın phd yapın… çabalamaktan vazgeçmeyin tarzında yorum…aynen öyle.işte biz de oxford u harvard ı falan pek beğenmeyiz ailecek.eğitimleri pek kaliteli değil sankimmmm
Evet, haklısınız.herşeyi ben biliyorum sanan aslında en az bilen insandır.bu kadar insanın fikrine zerre kadar değer vermedi taa buradan belli hayatın kaybedenlerinden olacağı
Çokta sırıtmasın aslında böyle bir ortamda, tekrar düşün derimBen üniversitelerin vizyon kazandırdığını asla düşünmüyorum. Üniversite okuyan tanıdıklarım var, şehrimdeki üniversitenin kampüsünde de zaman zaman vakit geçiriyorum ve vizyonlu hiçbir insan yok. Herkesin aklı bir karış havada. Okumya değil, 4 sene hayatlarını erteleyip laylaylom gezip tozmaya gelmişler. Ben öyle olmak istemiyorum.
benim 10.5 yaşında ki bacaksız bile tatilde arkadaşlarına hiç çalışmadım gezdim dedi telefonda bu hafta.oysa tüm dersleri tekrar etti ve gelecek konulara da hazırlandı .projelerini de bitirdi .ama birinciliğimi elimden alırlar diye öyle diyorEvet, haklısınız.
Bazı gençler de birbirini etkiliyor. Ders çalışıp da ne olacak, okusak ne değişecek, boşver ders çalışma, ben hiç çalışmıyorum deyip kendisi sabahlara kadar test çözüp sınav sonucu açıklandığında da aaa hiç çalışmadım, çalışmadan bak nereyi kazandım diye hava atıp, arkadaşlığını bitiriyor. Konu sahibi de bu konuşmalardan etkilenen, ders çalışmayan, kazanan arkadaşlarının arkasında kalakalan tiplerden olacak sanırım, üzgünüm.
başarılarrr dilerimmmmÖnemli olan bir hedefiniz olması. Vasat bir üniversitede eğitim fakültesi kazanmak bir hedef değil. Bunu yapıp -size göre- dört yılınızı heba etmek yerine mezuna kalın güzelce çalışın bir sene daha kaybınız olsun ama güzel bir bölüm kazanın (hukuk, psikoloji, iç mimarlık) bunlar gayet önü açık bölümler. Ya da önlisans bölümlerine bakın inanılmaz önü açık bölümler var ve direkt mesleğe hazırlıyor. İsterseniz dgs ile 4 seneye tamamlarsınız ya da direkt işe girersiniz. Dediğim gibi önemli olan hedef. Bu arada ben de yarın ALESe giricem kızlarrrr çok heyecanlıyım şans dileyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?