Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altın bilezik mi? Yapmayın Allah aşkına. Üniversite okumayı altın bilezik olarak gören ya saftır, ya Polyanna. Polis veya asker -büyük konuşmak istemiyorum da- hayatta olmak istemiyorum.

Kesinlikle öyle cabım

Benimde bi yakınım taaa lisede okurken okulu bırakmış ama zekiydi ve kendi çabası ve kurslarla destekleyerek yazılım öğrendi
Şu an aylık gelirim 1400 dolar demişti uzaktan yurt dışına çalışıyor.

Kesinlikle artık okudum diploma ile iş bulacağım devri geçti

Bu zamana kadar çalışmamışsın. Başrılı olacağından yana umudun yok. O yüzden züğürt tesellisi arıyorsun kendine. üniversiteler vasat, tıptı öğretmenlikti önü kapalı diyorsun. Okuma zaten, eğitimin lüzumu yok…gir bir fabrikaya çalış, ikramiyeydi primdi memur maaşı alırsın… bunları söylememizi bekliyorsun. Buyur söyledim. Ama vardiya falan zordur bak ve sen de sıkıya gelecek gibi görünmedin burdan bakınca

Altın bilezik mi? Yapmayın Allah aşkına. Üniversite okumayı altın bilezik olarak gören ya saftır, ya Polyanna. Polis veya asker -büyük konuşmak istemiyorum da- hayatta olmak istemiyorum.
Öffffff bu ne ya?Evet safım ve Polyanna'cılık oynuyorum.Sana hayatta başarılar dilerim ama bu kafayla çok zor..

Kaliteli değil mi? Tabii canım, haklısınız (!). İntihal tezlerle Öğretim Üyesi olup öğrencilere ahkâm kesen hoca bozuntularını, dil bilmeyen Doçentleri, uluslararası makale yazmadan Profesör olanlar bilmesem, inanacağım bu söylediğinize.

Kitabın başına otur, adı sayılı üniversitelerden birini kazan. Bak bakalım dersine altı dil bilen, eski kurum başkanı, altı basılı kitabı olan profesör giriyor mu girmiyor mu? Önce sen rüştünü kanıtla ki ahkâm kesecek durumun olsun.

yurt disinda yok mu zannediyorsun bu soylediklerin? su twitter komple kapansa sunacak argumanin kalmayacak cunku gercek hayattan haberin yok cok belli.

otur calis madem, gir bilkente mesela dersine kimler geliyor, mezun olunca sana ne kapilar aciliyor izle. onu yapamam bunu yapamam e o zaman oturdugum yerden millete sallayayim diyorsun.

Kaç doçent gördün küçük kız?
Fotom yetmedi çalılmadım kazanamadım desene.
Ben okurken dersime Japonya’nın en iyi okullarıyla eş zamanlı çalışan hocam vardı. Efsane profesörler girdi dersime. Boş boş ergen muhabbeti yapma

Binlerce yıldır var olan mı? Siz şu anki üniversitelerin çok köklü, eğitimlerinin çok kaliteli olduğunu falan mı zannediyorsunuz? Evet eğitim sistemi çöktü.
Offf kazanamayacak olan da sisteme sallıyor. Bak yeni mezun bir sürü atanan öğretmen, iyi şartlarda çalışan mühendis, doktor, avukat var. Onlardan biri olmayacağını bildiğin için sallaması kolay. Yeapp bence de okuma, ben olsam koca beklerdim

Bu kadar iyi eğitim aldığınızı iddia ediyorsanız, tebrik ederim sizi. Ama Türkiye'de 108 tane devlet üniversitesinin hepsinde aynı yetkinlikte hocaların olduğunu iddia ediyorsanız, aldığınız eğitim pek işe yaramamış demektir.

Onda o akademisyenleri görecek toto yok,herkese sallayıp duruyor.

Tabiki üniversi okumalısınız, zaten olmaz deyip umutsuzluğa itmeyin kendinizi. Hayat zor kuralları değişken ve elinize bir diploma almadan ne yapabilirsiniz ki?
Atanamasanız da okuyun, okurken mutlaka bir is bulun calisin kendi harcliginizi cikarin. Hayata tutunun.

Hıı evet evde oturduğun yerden her okulun hocasına da hakimsin

Henüz lise mezunu bile olmadan tıp fakültesinde okuyan ya da TUS gibi dünyanın en zor sınavlarının başında gelen bir sınava giren hekimleri eleştirmek, kolaycılıkla suçlamak nasıl bir had bilmezlik diyeceğim ama yaşın çok küçük tatlı kız.

Benden sana abla, hatta teyze tavsiyesi, ' okuyup da ne olacak yeaa' diye birbirinizi gazladığınız arkadaşların daha iyi bir fakülte kazanmak için şu an harıl harıl ders çalışıyor, bunu bil, ona göre davran.

kapısından geçemez tıp ın.en ücra tıp fakültesi bile o kadar yüksek puanlı ki.gülüyorum yorumlarına sadece.sen de gülll

İyi şartlarda çalışan ha? Bana bir kişi gösterin Türkiye'de yaptığı işten memnun, maaşından memnun olan? Doktoru da mutsuz, beyaz yakalısı da mutsuz, öğretmeni de mutsuz. Sistem kötü olmasa, bu kadar insan nasıl mutsuz olabilir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…