Üniversite okurken evlenen var mı ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??

evlenme yavrucuğum seni seven bekler sen de seviyorsan beklersin. evlilikte bir halt yok. bir kadın olarak oku mesleğini, paranı eline al ondan sonra evlilik düşün. umarım dinlersin.

Ben de esimle tee universiteden once tanistim .Universiteyi birlikte okuduk ama kalkip evlenmeyi dusunmedik .Buyuk sorumluluk nasil geçineceksiniz bu surecte evle mi ilgileneceksiniz okulla mi iyi tartip düşünmek lazim.Evlilik oyle toz pembe bir sey degil.Pasalar gibi okuduk mezun olduk atandik ve evlendik mutluyuz .Yani mutluluk evlilik kacmiyor seven bekler sabreder

Merhaba kızlar aslında bugüne kadar sorunlu giden bir ilişkim vardı bir küs bir barış. Annesiyle desen sorunlar. Bir şey oldu bi peri eli değdi sanki herşey değişti çok güzel oldu. Annesine karşı bu kızla ciddiyim sende bunu bil ona göre davran dedi. Bana karşı çok iyi. Eskiden gidemezsin sanıyordum ama seni kaybetmek neymiş anladım diye sözler verdi ve biz evlenme kararı aldık. 2018 kasım gibi nişan 2019 yazında da düğün yapmaya karar verdik. Ama sorun şu ki ikimizinde okulu bitmedi aileleri nasıl ikna ederiz bilmiyorum. Böyle okurken evlenen var mı ?? Deneyşmlerini paylaşabilir mi ??
Gidemeyeceğini dusundugunde cekinmeden sorunlar yaşatan birinden bu kadar cabuk emin olma derim.. Agziyla soylemis bir de..
Yarin bi gun yine gidemeyecegini dusundugu bi durum oldugunda sıkıntı çıkarmayacağı ne malum?
Akli basinda adam kaybetmeden de bilir kiymetini..
Hem millet okul biter bitmez evlendigine bile pisman oluyor, azıcık bekarligin tadini cikarsaydim, ogrencilik bitti evlilik sorumlulugunu aldim birden diye.. En guzel giden evliligin bile zorluklari var, sorumluluklari var.. Evlilik ask, sevgi yaşamaktan ibaret degil.. Kaldi ki, iliskiniz de sorunlu bence, simdiden sorun olan kv faktorune hic girmiyorum bile.. Acele etme..

bence ünv hayatını öğrenci gibi yaşa. mezun olup eline mesleğini alınca evlen. benim fikrim bu.

Sevgilimi işi var. Evlenmesek bile hem okuyup hem çalışacak. Aldığı para ev geçindirmeye yetiyor buna gğvenip bu yola çıktık
kocan da olsa eldir.. elin parasına güvenip evlenme. anan baban sana para verirken gocunmaz iki gün sonra bir şey almak istersin kocanın zoruna gider. ben eşimle evlenmeye karar verdiğimizde onun işi vardı iyi de maaş alıyordu ben üni mezunuydum ama işe girmeden hayatta evlenmem dedim. 6 ay işe girmemi 6 ay da paramı ve kesemi toparlamamı bekledi. kendi paramı kazanıyorum kimseye müdanaam yok allaha şükür. sana da bunu tavsiye ederim.

Daha ikiniz de çocuksunuz. Aceleniz ne? Bekleyin biraz, okulunuz bitsin, hayatı bir görün, kişiliğiniz otursun. İnsanlar zamanla değişir, vakti gelince hala aynı hislerdeyseniz ciddi bir karar alırsınız.

Hayatının en büyük hatası olur insanlar okul bitince zor iş buluyor ev geçindirmek maddi manevi kolay şey değil

Bir de ilerde oturur ogrenciligimi gencligimi yasayamadim diye ağlarsın. Evlenince utusu çamaşırı bulasigi alış verişi yemegi ustune dersi nasil halledeceksin birinde mutlaka aksaklık olacak ve mutsuz olacaksin .Ben sana evde yardim ederim diyen erkege de sakin inanma yardim etse de senin istedigin gibi her ise kosmaz .

Karşıyım bu durumlara.
Önce okulunuzu bitirin, evlilik bir yere kaçmıyor.
Yangından mal kaçırır gibi evlenmek nedir?
Hele ki "aileleri nasıl ikna ederiz" cümlesini dahi kurmamış ol...

Hele bir ayaklarının üzerinde dur, mesleğini edin.
Burada bu anlamda kaç tane konu var, pişmanlık içeren, keşkeler içeren...
BDV kısmını bir gez gör derim....

Denenmişi deneme hiç...
Önce okulun, sonra güzel bir iş, ondan sonra da evliliğini kurarsın.
Biz evlendikte ne oldu, başımıza kuş kondurmadılar emin ol....

Bir de ilerde oturur ogrenciligimi gencligimi yasayamadim diye ağlarsın. Evlenince utusu çamaşırı bulasigi alış verişi yemegi ustune dersi nasil halledeceksin birinde mutlaka aksaklık olacak ve mutsuz olacaksin .Ben sana evde yardim ederim diyen erkege de sakin inanma yardim etse de senin istedigin gibi her ise kosmaz .

bi de anlamıyorum ben bu gençleri. evlenmekte ne halt var ki? gençliği doyasına yaşamak varken bir evin içine girmekte neden ısrarcılar? ben evlendiğimde 25 yaşındaydım, eşim görev gereği başka şehirde olmasaydı ve uzaktan ilişki yürütmek zorunda olmasaydık töbe evlenmezdik daha 3-4 sene. daha çok gezer daha çok hayatımı yaşardım. şimdi de eşimden razıyım bir kısıtlaması yok hayatımızı yaşıyoruz ama o kadar çok sorumluluk var ki çocuk iş ev bilmem ne bekarlıktaki bol vakitli olduğu gibi rahat olunmuyor. hep bi sıkıştırma hali her şeyi.. gençler bunu gerçekten anlamıyorlar. zamanın kıymeti elden gittiğinde anlaşılıyor ama o da geç oluyor.

Evlenen arkadaşım olmuştu, iki kişi, mutlu oldular ama çok fedakarlık yaptılar, biz iş için şehir değiştirdik, onlar aynı şehirde küçük işlerde çalışmak durumunda kaldılar, askerlik beklediler, biri kv evinde, aynı arkadaş grubu içinde biz yurtdışı tatilleri, kayak vb aktivitelere gittik çalışmaya başlayınca, onlar katılamadılar, son sınıfta evlendikleri için okul çok etkilenmedi. İkisi de mutlu, çocukları oldu. Bu hayattan ne beklediğinle alakalı, evlenince çıkayım saat 10'a kadar avm de gezeyim, dur bir de sinemaya gideyim olmaz genellikle, eve giriş saati işe gidiş saati gibidir, kırk yılda bir geç kalırsan sorun olmaz ama iki gün üst üste kavga sebebi oluverir. Bu disipline girmeye hazırsan ve karşındaki kişi de hazırsa yani arkadaşları gel içmeye gidelim dediğinde, eşim akşama yemek yapmıştır, yarın gidelim diyebilecek kafada biriyse evlilik yürür.

Karşıyım bu durumlara.
Önce okulunuzu bitirin, evlilik bir yere kaçmıyor.
Yangından mal kaçırır gibi evlenmek nedir?
Hele ki "aileleri nasıl ikna ederiz" cümlesini dahi kurmamış ol...

Hele bir ayaklarının üzerinde dur, mesleğini edin.
Burada bu anlamda kaç tane konu var, pişmanlık içeren, keşkeler içeren...
BDV kısmını bir gez gör derim....

Denenmişi deneme hiç...
Önce okulun, sonra güzel bir iş, ondan sonra da evliliğini kurarsın.
Biz evlendikte ne oldu, başımıza kuş kondurmadılar emin ol....
Peki sadece bir nişan yapılsa okul bitince evlilik düşünülse durum ne olur sizce

Evlenen arkadaşım olmuştu, iki kişi, mutlu oldular ama çok fedakarlık yaptılar, biz iş için şehir değiştirdik, onlar aynı şehirde küçük işlerde çalışmak durumunda kaldılar, askerlik beklediler, biri kv evinde, aynı arkadaş grubu içinde biz yurtdışı tatilleri, kayak vb aktivitelere gittik çalışmaya başlayınca, onlar katılamadılar, son sınıfta evlendikleri için okul çok etkilenmedi. İkisi de mutlu, çocukları oldu. Bu hayattan ne beklediğinle alakalı, evlenince çıkayım saat 10'a kadar avm de gezeyim, dur bir de sinemaya gideyim olmaz genellikle, eve giriş saati işe gidiş saati gibidir, kırk yılda bir geç kalırsan sorun olmaz ama iki gün üst üste kavga sebebi oluverir. Bu disipline girmeye hazırsan ve karşındaki kişi de hazırsa yani arkadaşları gel içmeye gidelim dediğinde, eşim akşama yemek yapmıştır, yarın gidelim diyebilecek kafada biriyse evlilik yürür.
Zaten şimdi bile böyle bir hayat yaşıyoruz. Benim en yakın arkadaşım o gezerse benle gezer. Öyle arkadaş ortamlarını pek sevmez zaten. Aileye bağlı biri. Evet fedakarlık konusunda haklısınız ama tüm o fedakarlıkların o sürecin yorgunluğu aynı yastığa baş koyunca geçmez mi ?? Ben geçeceğine inanıyorum

Buna cevap vermem gerektiğini düşünüyorum. Biz eşimle üniversite de öğrenciyken evlendik hemde okulun bitmesine çok varken. Ailelerimiz de evlenmemizi uygun gördü . Benim ailem üniversite de sevgilim olmasına sıcak bakmayınca bizde evlenelim sizde bizde rahat edelim dedik. Öncelikle söylemem gerek büyük sorumluluk büyük risk ama insan 19 20 yaşında mantığını bıraktığı için o deli kan derler ya bizimki de o hesap. Aileler konuştu belirtmek istiyorum kabullenmeleri hiç kolay olmadı çok fırtınalar esti çok üzüldük ve üzdük .herkes kendi çocuğu hiç evlenmemiş gibi maddi anlamda yardım etmeye karar verdi kira vs ev arkadaşlığı gibi düşünün ama tek şartları vardı okul bitinceye kadar okulu engelleyici çocuk vs yapmayın dediler tek isteğimiz var okuyun . Sağolsunlar okuttular düğünümüzü yaptılar ailemin hakkını yiyemem evime bana her yardımı karşı taraf bir yapıyorsa onlar bin yaptı.bir bayan olarak ilk yıl zorlandım ev eş yemek temizlik okul çok zor geçti ama hallettik bir şekilde . Öncelikle kumar gibi evlilik kötü gitme ihtimalide vardı gün geldi üstünden kalkamadım gün geldi çok eğlendik özellikle üniversite ortamında kimse karışmadan eşinle takılmak çok hoştu. Ama bana sorarsan ben o günlere dönsem yine aynı olaylar yaşansa EVlenmem. Evliliğim den pişman değilim ana herşey zamanında güzel. Özellikle bir bayan okulu bitince para kazanıp kendine harcamanın güzelliğini yaşamalı. Okul bitince bütün yardımlar kesildi hayatı en derinden yaşayarak öğreniyorsun olgunlaşıyorsun . Okul bitince iş bulma ev geçindirme kendi kendine yetebilmeye çalışmak hiç kolay olmadı. Yani herşey taşında zamanında güzel. Bence seni gerçekten seviyorsa ve sende seviyorsan okul bitinceye kadar bekleyebilirsiniz birbirinizi

bi de anlamıyorum ben bu gençleri. evlenmekte ne halt var ki? gençliği doyasına yaşamak varken bir evin içine girmekte neden ısrarcılar? ben evlendiğimde 25 yaşındaydım, eşim görev gereği başka şehirde olmasaydı ve uzaktan ilişki yürütmek zorunda olmasaydık töbe evlenmezdik daha 3-4 sene. daha çok gezer daha çok hayatımı yaşardım. şimdi de eşimden razıyım bir kısıtlaması yok hayatımızı yaşıyoruz ama o kadar çok sorumluluk var ki çocuk iş ev bilmem ne bekarlıktaki bol vakitli olduğu gibi rahat olunmuyor. hep bi sıkıştırma hali her şeyi.. gençler bunu gerçekten anlamıyorlar. zamanın kıymeti elden gittiğinde anlaşılıyor ama o da geç oluyor.
Ben onunla daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabileceğimize ikimizde inanıyoruz. Evlilik kısıtlamak değil ki bence. Ev işi de yapılır gezilir de ders de çalışılır böyle düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X