• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Okuyan Şehirli Kadın, İlkokul Mezunu Köylü Erkek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bizim kızları köyden üniversiteye yollamak için dil döküyorum siz dönmek istiyorsunuz.

Kızlarıma da diyorum "Evet köyünüzü gene sevin, gene gelin yaşayın ama doktor olup köyünüze gelip köylülerinizi iyileştirin, öğretmen olup geri gelin köylü minikleri eğitin ışık olun ama sıkı çalışıp kendinizi kurtarın, köyünüzden ayrılın."

Siz de mezun olup köyünüzü geliştirmek için oraya dönseniz ne ala ama bir adam için ki hakkında olumsuz şeyler duyduğunuz birisi için kendinizi yakacaksınız.

Köyünüze dönmeyin derim.

Evet haklısınız sürekli yaşayan için sorun yok ama bizim için büyük sorun.
Gezmeye gittiğinizde evinize döneceğinizi de bildiğinizden köy tatlı geliyor, ayrıca siz meslek sahibisiniz değil mi?
Evlenir köye yerleşirseniz çalışma hayatınız da olmayacak gibi görünüyor, bizim köy gayet gelişmiş variyetli bir yer olmasına rağmen köyün okumuş kızları dahi köyde yaşamayı göze alamadı, hepsi okudu ya ilçeye ya şehir merkezine gidip çalıştılar, kendileri gibi meslek sahibi insanlarla evlendiler çünkü biliyorlardı eğer köyde yaşarlarsa oradan biri talip olacak, babaları dedeleri köy kahvesinde otururken annelerinin ninelerinin bağda bahçede nasıl çalıştığını, köy yaşamının zorluğunu biliyorlardı, hepsi bu düzene karşı gelip okudu kaderlerini değiştirdi, bizim köyün kızları şehire giderken siz şehirden köye gideyim diye mi düşünüyorsunuz, hem de kumarbaz biri için?

Unutun gitsin.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.
Bak ben sana ne dicem.Suan butun koy o cocugu alkisliyo.Cunku sehirli kiz buldu.Kucumsemek icin demiyorum.yanlis anlasilmasin ama suan kimse koye evlenmek istemedigi icin koydeki gencler evlenemiyo.Kor topal deli manyak farketmiyo.nefes alsin yeter yani.yoksa bu yasina kadar o cocuk koyde mutlaka evlenirdi.Niye koydeki kimse kizini vermemiste senle evlenmek istiyo.Bi dunya insan taniyorum bu sekilde.Hatta bereket tv izliyodum.Adam soruyo malcilik nasil.piyasa ne durumda diye.Cocuk 30 yasima geldim evlenemiyom.Kimse koylere kiz vermiyo diye dert yandi.Durum bu kadar vahim yani.Tek diyecegim dinlen dinlen kac.

Arkadaşlar çoğunuz üniversite okumuşsun da bir şey olmamış diye düşüyordur.Ben bu yorumlara hak veriyorum.Belki de çoğunuz boşlukta mı bu kız diye düşünüyordur.Ama hayatı boyunca sevgisiz yaşayan biri ne kadar okursa okusun karşısındaki kişinin bir güzel sözüne bazen tav oluyor.Konuşmayı da keseceğim onunla.Asla onun için onca okuduğum yılları çöpe atmayı düşünmedim.Ama ne yalan söyleyeyim o güzel sözlere tav oldum.Belki burda söyledim belki de söylemedim özgüvensizliğim ve kendimi beğenmediğim için birtakım tedaviler gördüm.Ve hep isyan ettim çünkü karşıma doğru düzgün biri çıkmadı belki de bendeydi hata bilemiyorum.

şimdi köy çocuguymus ilk okul mezuymus fln bunlar sorun değil.
orada kocaman gozume çarpan alkolik, kumarbaz fln olması yazıyordu bu benm için yeterli bi sebep..
acele etmeyın derim..

Gezmeye gittiğinizde evinize döneceğinizi de bildiğinizden köy tatlı geliyor, ayrıca siz meslek sahibisiniz değil mi?
Evlenir köye yerleşirseniz çalışma hayatınız da olmayacak gibi görünüyor, bizim köy gayet gelişmiş variyetli bir yer olmasına rağmen köyün okumuş kızları dahi köyde yaşamayı göze alamadı, hepsi okudu ya ilçeye ya şehir merkezine gidip çalıştılar, kendileri gibi meslek sahibi insanlarla evlendiler çünkü biliyorlardı eğer köyde yaşarlarsa oradan biri talip olacak, babaları dedeleri köy kahvesinde otururken annelerinin ninelerinin bağda bahçede nasıl çalıştığını, köy yaşamının zorluğunu biliyorlardı, hepsi bu düzene karşı gelip okudu kaderlerini değiştirdi, bizim köyün kızları şehire giderken siz şehirden köye gideyim diye mi düşünüyorsunuz, hem de kumarbaz biri için?

Unutun gitsin.
Yok okuyorum ama okuduğum bölümün ataması düşük.Bu sene son senem.

Arkadaşlar çoğunuz üniversite okumuşsun da bir şey olmamış diye düşüyordur.Ben bu yorumlara hak veriyorum.Belki de çoğunuz boşlukta mı bu kız diye düşünüyordur.Ama hayatı boyunca sevgisiz yaşayan biri ne kadar okursa okusun karşısındaki kişinin bir güzel sözüne bazen tav oluyor.Konuşmayı da keseceğim onunla.Asla onun için onca okuduğum yılları çöpe atmayı düşünmedim.Ama ne yalan söyleyeyim o güzel sözlere tav oldum.Belki burda söyledim belki de söylemedim özgüvensizliğim ve kendimi beğenmediğim için birtakım tedaviler gördüm.Ve hep isyan ettim çünkü karşıma doğru düzgün biri çıkmadı belki de bendeydi hata bilemiyorum.
Çok iyi bir geleceği, sizi gerçekten çok sevecek birine layıksınız, umarım ileride karşınıza böyle biri çıkar ama zaten şu an çok gençsiniz, en azından şimdilik meslek ve kariyere yönelin, son bir şey yazacağım delikanlı 29 yaşında değil mi?
Sizin köyde işler nasıl yürür bilmiyorum ama bizim köyde erkek çocukları daha askerdeyken sevdiği biri varsa onla nişanlanır, askerden sonra da düğünü yapılır, sevdiği yoksa aile münasip bir kız bulur, düzen hala aynı devam ediyor, yaşı 29 olup da mesleği yoksa köyde yaşıyorsa bekar kalan bir tane erkek yok, köy düzenine göre şayet o yaşa gelmiş de bekar kalmışsa mutlaka kötü bir huyu veya alışkanlığı vardır o yüzden köydeki kimse ona kız vermez, hatta namı civar köylere de yayılır oralardan da kimsenin kızıyla evlenemez, ancak çok aşık bir kız bulması lazım zorla yalvar yakar evlensin veya sizin gibi arada bir köyünü ziyaret eden birini bulsun, bu genelleme değil bizim köydeki düzen böyle, bence sizdeki düzen de böyledir.

Çok iyi bir geleceği, sizi gerçekten çok sevecek birine layıksınız, umarım ileride karşınıza böyle biri çıkar ama zaten şu an çok gençsiniz, en azından şimdilik meslek ve kariyere yönelin, son bir şey yazacağım delikanlı 29 yaşında değil mi?
Sizin köyde işler nasıl yürür bilmiyorum ama bizim köyde erkek çocukları daha askerdeyken sevdiği biri varsa onla nişanlanır, askerden sonra da düğünü yapılır, sevdiği yoksa aile münasip bir kız bulur, düzen hala aynı devam ediyor, yaşı 29 olup da mesleği yoksa köyde yaşıyorsa bekar kalan bir tane erkek yok, köy düzenine göre şayet o yaşa gelmiş de bekar kalmışsa mutlaka kötü bir huyu veya alışkanlığı vardır o yüzden köydeki kimse ona kız vermez, hatta namı civar köylere de yayılır oralardan da kimsenin kızıyla evlenemez, ancak çok aşık bir kız bulması lazım zorla yalvar yakar evlensin veya sizin gibi arada bir köyünü ziyaret eden birini bulsun, bu genelleme değil bizim köydeki düzen böyle, bence sizdeki düzen de böyledir.
Bizim köyde de eğer gençler okumamışsa çok erken yaşta evlenirler okuyanlar da okul bitince evlen diye baskı görürler eğer konuşrukları biri yoksa bu sefer görücü usulünü denerler.Çok haklısınız inşallah bulabilirim.

Bizim köyde de eğer gençler okumamışsa çok erken yaşta evlenirler okuyanlar da okul bitince evlen diye baskı görürler eğer konuşrukları biri yoksa bu sefer görücü usulünü denerler.Çok haklısınız inşallah bulabilirim.
O yüzden lütfen aklınızı başınıza alın sevgiyi yanlış kişilerde aramayın, kuzeniniz bir şey söylüyorsa doğruluk payı vardır, köyde 29 yaşında bekar kalmış bir erkek sizi şüphelendirsin, şehir de olsa tamam derim, okuldu, işti, kariyerdi derken artık evlilik yaşı 30+ oldu ama köyde öyle değil.

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hanımlar.Öncelikle kimseyi aşağılama niyetim yok çünkü bende köylü bir aileden gelmiş kadınım.Ben üniversite okuyorum ve ailem köylü olsa da yıllar önce şehire gelmiş ve burdaki hayata alışmışız.Köyde akrabamın orda kalırken bir çocukla tanıştım çocuk ilkokul mezunu ve köyde yaşıyor.Onu gerçekten çok sevdim ama etrafta laf söz olur, anlaşamazsınız diyorlar sende köyde yapamazsın onca sene ailen seni boşuna mı okuttu diyorlar.İşin kötüsü bizim konuştuğumuzu öğrenen kuzenim bana o çocuk iyi biri değil alkolik ve kumar oynuyor deyince şok oldum.Yaşı 29 bu arada benimki 24.İlk duyduğumda inanmak istemedim ama aynı köyde yaşıyorlar.Nasihatlerinize ihtiyacım var burdaki konu sahiplerini kınadım aynısı başıma geldi.
alkolik ve kumar oynuyorsa, oxford okusa ne yazar?

Olumsuz geçmiş yaşantılarınizi ve ailenizde gördüğünüz davranış kalıplarını normalmis gibi benimsersiniz yıllar içinde. Bunu normal sandığınız için de farkında olmadan gidip bu ayardaki insanları hayatınıza sokarsiniz. Adamin matah olan tek bir özelliğini yazamadiniz. Size iki güzel söz söylemesine kanmayın. Gönül işlerinde sahtekar insanlar çok sallar, şöyle iyiyim böyle iyiyim, seni çok seviyorum, hiç uzmeyecegim vs. Sonunda anlarsınız ki ne kadar konusmussa o kadar ufurmus oluyor. Aslında konuşup kendini öven erkek, kendini saklamak için öyle yapıyor. Siz siz olun, biri beni sevsin diye kimsenin iki sözüne bakmayın. Yanlış varsa arkanıza bile bakmayin

Bizim köyümüzdeki kızlar bir bir evlenip büyük şehirlere yerleşti.siz de köye gidiyorsunuz.
Köy işi tarla vs zor bunlar
Öyle lux restoranlarda köy kahvaltısı yapmaya benzemez bu işler

Iliskinizin bekasi icin sizin koye yerlesmenizi sart kosuyorsa: i ih. Olmaz. Yani kimse icin bu fedakarliga degmez. Cunku koyde isinizi yapma olanaginiz kisitli olacak. Evlilik suresince uzun sure calisamayacaksiniz. Ekonomik bagimsizliginiz olmayacak. Ve kumar oynamak gibi bisey bu yani, adamin vicdanina kaldiniz. Ustelik onca sene okumusken. Malesef gercekci yaklasimim bu sekilde.

Ustune ustluk guvendiginiz ve onu taniyan biri kumarbaz ve alkolik dediyse... Muhtemelen dogrudur gibi geldi bana. Cok cok iyi dusun. En iyi cozum iliskiyi kesmek derim ben pampa.

Yok asla öyle düşünmedim öyle bir güvence veriyor ki beni şuna sor beni buna sor diye.Kuzenim de o alkolik ve kumarbaz deyince şok oldum.
Hâlâ şoktasınız galiba
Çünkü karar veremiyorsunuz
Vereceginiz karar çok belli aslinda
VAZGEÇMEK .

Alkolik, kumarbaz, ilkokul mezunu birini seçmemeniz için bizim yorumlarımıza ihtiyacınız var mı gerçekten? Eğer varsa siz de “şehirli üniversite mezunu” kadın kategorisinde değilsiniz bence.
Hay agzini öpeyim be! Bu nasil guzel bir yorum...

Ya hepimiz insaniz bosluk neler yaptirmiyor yanlis oldugunu ayan beyan bildigimiz insanlara cekiliyoruz surekli yani cogumuzda da ayni problemler var. Zaten biz sevgi acligi ceken kadinlar yani bu tuzaklara dusmek icin yaratilmisiz diyebilirim hahaha. :KK33: Anamiz babamiz kisitlasa sinir oluruz, adamgel koye yerles dedi mi olabilir aslinda diye dusunuruz. Neden, cunku biz kendimizi defolu goruyoruz, bizi kimse sevmeye layik bulmaz ama o beyefendi bulunmaz Hint kumasi hazretleri lutfedip sevdi elimizden kacirmamaliyiz. Kitlik mantalitesi de diyebilirim.

Ama oncelikli olarak insan kendini koymali su hayatta. Bunun farkinda olursaniz ve size zarar vermeyecek secimler yapmaya calisirsaniz bu zaafinizi yenmeye baslayabilirsiniz. Ben KK'da cok populer olan bir Youtube kanali kesfettim, daha once birkac uye onermisti ordan buldum, yasaksa adminler soyleyebilir ve silinebilir tabi: Psk Tulay Kok diye bir kadin, biraz muhafazakar hayat gorusu hani bana hic uymuyor ama cok guzel onerileri var bu konularda (iliskiler, kendini oncelik yapmak, sinir cizmek, kullanilmamak, sevgi acligi vs vs). Ve de toplumumuzda cok gorulen konulara bir psikolog bakisiyla ve cok basit yaklasiyor. Ben sevdim, arada boyle seyler dinler okursaniz bunlar prensip olarak icsellesecektir bence.

İlkokul mezunu, alkolik ya da kumarbaz özelliklerini bi kenara bırakın. Karşıdaki kişiyi değil kendinizi düşünün! Siz -belli ki evlenince köye gideceksiniz- istediğiniz gibi bir hayat kurabilecek mısınız? Okuduğunuz okul ne olacak? Duvara asılacak bir kağıt parçası olarak mı bırakmayı düşünüyorsunuz? Kısaca tüm vizyonunuz karşıdaki kişinin şartlarına uyum sağlayıp bir aile kurmak mi? Peki sizin şartlarınız, hayalleriniz, istekleriniz ne olacak? Bunlar yoksa zaten kiminle hangi koşulda evlendiginizin bir önemi yok bence.

Modern fakir ama gururlu senaryosu gibi😄 boşverin bu senaryoyu, daha iyileri gelir bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X