Üniversite.

Herkese merhaba.

Bazen hiçbir şey için geç değildir diyorlar ama yine de geç kalmışlık hissediyorum.

23 yaşındayım, aile içinde yaşanan bi hastalıktan dolayı maddi durumumuz yetersizdi, ödemeler falan yetişilemediği için çalışmaya başladım ve kendimizi anca toparlayabildik. Bu süreçte üniversiteye gidemedim tabii ki. Ama hep hayalimdi. Giden arkadaşlardan falan dinledikçe, duydukça o hayali hatırlıyorum yine.çalışmak için be zaman masaya otursam, bu yaştan sonra ne yapacaksın, diyorum. Sizce geç mi? Normal üniversiten vaz geçip, aöf mi tercih etmeliyim?
İşte sırf bu yüzden üç sene önce şöyle bir konu açtım

Yaşınız 23 olduğunda kendinizi geç kalmış hissediyorsunuz ama aslında geç değil

Çalışın okuyun

45 sonrası keşke dememek için şimdi çalışıp okuyun

Örneğin okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisi 35 üstü iki arkadaşım var hatta birimin ikinci üniversitesi

Yaşınız Cidden çok genç evet okumak için hiçbir zaman geç değil ama siz zaten çokkkk gençsiniz

Otobüste denk geldiğim bi teyze vardı, aklıma geldikçe hala takdir ederim kendisini. Ebeymiş zamanında, bir arkadaş ortamında kocası ‘senin yaptığın iş ne ki’ gibisinden dalga geçmiş. O zaman karar vermiş, tıpı kazanmış oğlunu annesine bırakıp okumaya başlamış. Kadın doğum uzmanı olmuştu, hatta yurtdışında falanda çalışmış bir süre ☺️ Demem o ki, 23 yaş oldukça genç bir yaş okumak için. Okuyabiliyorsan 4 yıllık oku, türkiyedeki 2 yıllık eleman kavramı genellikle üretime işçi yetiştiriyor. Yolun açık olsun...
Hep derim azmin elinde ne kurtulmuş.

Herkese merhaba.

Bazen hiçbir şey için geç değildir diyorlar ama yine de geç kalmışlık hissediyorum.

23 yaşındayım, aile içinde yaşanan bi hastalıktan dolayı maddi durumumuz yetersizdi, ödemeler falan yetişilemediği için çalışmaya başladım ve kendimizi anca toparlayabildik. Bu süreçte üniversiteye gidemedim tabii ki. Ama hep hayalimdi. Giden arkadaşlardan falan dinledikçe, duydukça o hayali hatırlıyorum yine.çalışmak için be zaman masaya otursam, bu yaştan sonra ne yapacaksın, diyorum. Sizce geç mi? Normal üniversiten vaz geçip, aöf mi tercih etmeliyim?

Eğer iyi ve geleceğine gerçekten katkı sağlayacak bir bölüm kazanabileceğine inanıyorsan oku tabi. Ama öyle olmayacaksa, en kötü açık öğretimden bitir bence. Sonunda sana katkı sağlamayacak bir bölüm için 4 yıl örgün okumaya değmez. Bak sen 23 yaşında işinin başındasın. İşinde belli bir tecrüben de var. Ben 26-27 yaşında daha okulu yeni bitirmiş, hayatı boyunca çalışmamış şimdi de etrafta iş arayan insanlar tanıyorum. Senin durumun onlardan çok daha iyi...

İşte sırf bu yüzden üç sene önce şöyle bir konu açtım
Bana çok iyi motivasyon oldunuz. Azminiz harika. Babanızın mekanı cennet olsun inşallah. Çok, çok teşekkür ederim. 🖤

Eğer iyi ve geleceğine gerçekten katkı sağlayacak bir bölüm kazanabileceğine inanıyorsan oku tabi. Ama öyle olmayacaksa, en kötü açık öğretimden bitir bence. Sonunda sana katkı sağlamayacak bir bölüm için 4 yıl örgün okumaya değmez. Bak sen 23 yaşında işinin başındasın. İşinde belli bir tecrüben de var. Ben 26-27 yaşında daha okulu yeni bitirmiş, hayatı boyunca çalışmamış şimdi de etrafta iş arayan insanlar tanıyorum. Senin durumun onlardan çok daha iyi...
Evet 4 yıldır çalıştığım için bir tecrübem var. Ama işimle ilgili yükselmek istesem ilk sordukları soru “üniversite mezunu musun?” Oluyor. Bunu istemiyorum, gidip tabii ki doktorluk, avukatlık falan kazanamam. Ama en azından 2 yıllıkda olsa Kpssye girdiğimde bile beni ileriye taşıyacak bir meslek hedefim var. Teşekkürler yorumunuz için. :)

Yaşınız 23 olduğunda kendinizi geç kalmış hissediyorsunuz ama aslında geç değil

Çalışın okuyun

45 sonrası keşke dememek için şimdi çalışıp okuyun

Örneğin okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisi 35 üstü iki arkadaşım var hatta birimin ikinci üniversitesi

Yaşınız Cidden çok genç evet okumak için hiçbir zaman geç değil ama siz zaten çokkkk gençsiniz
Bu sene üniversite sınavına benden yaşça küçükler hazırlandığı için bir an tereddüt ettim ama sonrasında kalkıp, yola devam etmemek için bir sebebim olmadığını kavradım. Teşekkür ederim. :)

Otobüste denk geldiğim bi teyze vardı, aklıma geldikçe hala takdir ederim kendisini. Ebeymiş zamanında, bir arkadaş ortamında kocası ‘senin yaptığın iş ne ki’ gibisinden dalga geçmiş. O zaman karar vermiş, tıpı kazanmış oğlunu annesine bırakıp okumaya başlamış. Kadın doğum uzmanı olmuştu, hatta yurtdışında falanda çalışmış bir süre ☺ Demem o ki, 23 yaş oldukça genç bir yaş okumak için. Okuyabiliyorsan 4 yıllık oku, türkiyedeki 2 yıllık eleman kavramı genellikle üretime işçi yetiştiriyor. Yolun açık olsun...
Neler varmış ya? Okuyunca insanların azmine hayran kalıyorum gerçekten ve 23 yaşın aslında hiçbir şey için geç olmadığını daha iyi kavrıyorum.

24 yaşındayim ve bir kızım var yaşadığım türlü zorluklara rağmen okuma kararı aldım her fırsatta ders calismaya çalışıyorum çünkü okumadan birsey olmuyor yasin çok genç şimdiden calismaya başla her şeyin zamanla çok güzel olduğunu göreceksin
Haklısınız. Okumadan, kendini geliştirmeden gerçekten bir şey olmuyor ben çok, çok iyi anladım. Sizin içinde her şeyin hayırlısı olsun. 😊

Herkese merhaba.

Üniversitede tanıştığım bir arkadaşım, 22 yaşında tıp fakültesini bırakıp tekrar sınava girmiş.

4 yılda bitirdi. Bir yıl sonra da mükemmel bir işe kabul edildi. Azimli ve çalışkan biri.

Büyük ihtimalle bir kaç seneye üst kademe kadrolarda kendisini göreceğiz. Bundan eminim.

Asla geç değildir.

23 yaş ne ki, ergenlik yaşlarını da geçmişsin. Daha olgun, aklı başında ve bilinçli yaparsın hemde. 10 yıl geçince keşke yapsaydım dediğin hiç bir şeyden vazgeçme. En kötü ihtimalle denedim dersin, kendinle hesaplaştığında.

Ben 40 yaşa merdiven dayamış iki çocuklu anneyim, 2.üniversite düşünüyorum. Bana belki 2.bir meslek getirmeyecek ama onun dışında katacağı şeyler çok daha fazla. Hatta yakın zamanda koçluk benzeri eğitimlere katılmak istiyorum. Kafamda bazı sosyal sorumluluk projeleri var. Onların yolunu açacak kapı olarak görüyorum çünkü.

Bence öncelikle bir üniversite hazırlık kurslarına kayıt ol. Akşam iş çıkışlarında ve hafta sonları gidebileceğin gruplar vardır mutlaka. Kendine haftalık çalışma programı hazırla, her akşam programa göre hangi ders varsa soru çöz öyle uyu. Bu düzeni tutturursan kazanmaman imkansız olur.

Ve istiyorsan lütfen bunu yap, kampüs, amfi tozu yut, içinde kalmasın kesinlikle.

23 yaş ne ki, ergenlik yaşlarını da geçmişsin. Daha olgun, aklı başında ve bilinçli yaparsın hemde. 10 yıl geçince keşke yapsaydım dediğin hiç bir şeyden vazgeçme. En kötü ihtimalle denedim dersin, kendinle hesaplaştığında.

Ben 40 yaşa merdiven dayamış iki çocuklu anneyim, 2.üniversite düşünüyorum. Bana belki 2.bir meslek getirmeyecek ama onun dışında katacağı şeyler çok daha fazla. Hatta yakın zamanda koçluk benzeri eğitimlere katılmak istiyorum. Kafamda bazı sosyal sorumluluk projeleri var. Onların yolunu açacak kapı olarak görüyorum çünkü.

Bence öncelikle bir üniversite hazırlık kurslarına kayıt ol. Akşam iş çıkışlarında ve hafta sonları gidebileceğin gruplar vardır mutlaka. Kendine haftalık çalışma programı hazırla, her akşam programa göre hangi ders varsa soru çöz öyle uyu. Bu düzeni tutturursan kazanmaman imkansız olur.

Ve istiyorsan lütfen bunu yap, kampüs, amfi tozu yut, içinde kalmasın kesinlikle.
O kadar güzel kişilerle karşılaştım ki konuda, bana hiçbir şey içün geç olmayacağını anlattınız. Çok teşekkür ederim. Bir plan hazırlayacağım, ücretsiz bir kurs buldum onunla ilgili bilgi alacağım haftasonu. Birde plan yaparsam, tamamdır benim için zaten. 😊

Ben 27 yaşındayim evli iken önce ön lisansı bitirdim sonra 25 yaşında lisansı DGS ile kazandım 27 yaşındayim ve lisans son sınıfı okuyorum 3 çocuğumla, geç deme, bnm 50 yaşında arkadaşlarım sırf eğitim olsun diye lisans okumaya başladılar bu sene. Geç değil hicbirsey için, yeter ki işte sen çabala birde unutma Kader çabaya muhtaçtır...

Yaşın o kadar genç ki fırtına gibi esip, ortalığı yıkacak enerjinin olduğu yaştasın. Kendine güven, çocuk gelişim okuyup iki yıllık, dört yillik sinava girip lisansı uzaktan eğitim ile bile tamamlayabilirsin en basiti bu, ki istesen yapamayacağın yok

geç değil ama gerçekçi bi plan yapmak lazım. ne okuyacaksınız, bu süre içinde maddi durumlar nasıl olacak vs bunları düşünmek lazım. elini çarpsan üniversiteye geliyor yani tutup da ağrıda işletme okumanın manası yok bence.

O kadar güzel kişilerle karşılaştım ki konuda, bana hiçbir şey içün geç olmayacağını anlattınız. Çok teşekkür ederim. Bir plan hazırlayacağım, ücretsiz bir kurs buldum onunla ilgili bilgi alacağım haftasonu. Birde plan yaparsam, tamamdır benim için zaten. 😊
İstanbul da isen belediyelerin ücretsiz mezun grubu üniversite hazırlık kursu var. Benim imkanı Kısıtlı bir Öğrencim geçen sene Pendik belediyesine gitti mezun durumunda idi. Bu sene %75 burslu olarak Maltepe üniversitesini kazandı..

İstanbul da isen belediyelerin ücretsiz mezun grubu üniversite hazırlık kursu var. Benim imkanı Kısıtlı bir Öğrencim geçen sene Pendik belediyesine gitti mezun durumunda idi. Bu sene %75 burslu olarak Maltepe üniversitesini kazandı..
İstanbulda değilim maalesef. Küçük bi şehir ama ücretsiz bi kurs buldum burda da. En yakın zamanda orayla konuşup kendime göre ayarlayacağım bende. :)

Back
X