Üniversitede aile özlemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bölümü seviyorum ilahiyat zor ama bir buda beni sıkıyor hayat mücadelesi vermek zorundayız haklısınız

Amin inş benim odamda 4 kişilik sadece orada kalmak sanki ailemi bir daha göremeyecek gibi hissediyorum
Odanız 4 kişilikte olsa kendinize ait bir dünyanız var bu daha önemli. Siz o dünyaya odaklanın ve okulu hemen bitirip ailenizin yanına döneceginiz günleri düşünün

Arkadaş çevren oluşursa duzelirsin. Ailemiz her zaman yanimizda olmayacak artık basının çaresine bakmayı öğren. Parttime işler bak.

Odanız 4 kişilikte olsa kendinize ait bir dünyanız var bu daha önemli. Siz o dünyaya odaklanın ve okulu hemen bitirip ailenizin yanına döneceginiz günleri düşünün
Haklısınız bencede güzel düşünüp geleceği düşünmeliyim at gözlüğünü çıkarmalıyım

Haklısınız bencede güzel düşünüp geleceği düşünmeliyim at gözlüğünü çıkarmalıyım

Neden en güzel yıllarınızı kendinize rezil ediyorsunuz ki ?

Aslında bazı gençler aileden uzak şehire üniversite okumak için can atarlar

Aslında benden bundan yanayım .

Kendi kendine yetmeyi öğrenirsin.

Elinde sonunda aileden bir şekilde ayrılmak zorunda kalıyorsunuz

Eğer yurtta baskı veya sizi üzen başka şeyler yoksa o kadar da kötü olmamalı bu durum

Yıllar öncesi aklıma geldi. Oda arkadaşım olmadan tek kalamıyordum. Tartışma vs de çok yaşadık. Ama iyiydi ya. Yemek vs yapar eğlenirdik. Ben kısa kaldım. Maddi sorunlar nedeniyle yaşadığım yere yatay geçiş yaptım...

Yatay geçiş yapın. Ailenizin yanına...

Hayat hiçbir zaman dört dörtlük değil. Öğrencilik hayatı er geç bitecek. Biraz sabredilebilir.

Eğer sabrınız yoksa ayrı eve çıkın veya tek kişilik aparta çıkın. Aileniz bu konuda maddi destek sağlamazsa bir işte çalışın.

Mutlaka bir uzman desteği alın. Çünkü intihar düşüncesi aşırı uç bir düşünce.

Sevebileceğin bir arkadaşın yok mu yurtta birbirinize destek olursunuz daha keyifli olur bu şekilde yurt tek başına kalma

Herkes yurda 18 yaşındakiler gidiyor demiş de 18 zaten tam gidilecek yaştır. Böyle kalabalık ortamlar gençlikte çekilir. 26 yaşında insan daha büyümüştür saçma sapan muhabbetleri gürültüyü kaldıramayabilir.

Bende üniversitede ilk sene sizin gibiydim ailemi çok òzlüyordum okulu bırakıp gitmek istiyordum yurttaki insanlardan nefret ediyordum ama sonra arkadaş grubum oldu çok sevmeye başladım bulunduğum ortamı okul hiç bitmesin istedim mezun olduğumdada çok ağladım sizde alışırsınız kendinize zaman verin.

Kıyamam annem yazasim geldi size.Şöyle düşünün geçecek bu günler Geleceğiniz için verdiğiniz bir ödün bu sadece.Daha güzel günler için aileniz sizinle gurur duysun ayakları üzerinde duran bir evladım var desin diye.Basarirsiniz siz.Zaman çok hızlı geçiyor.

Bende benimkini nasıl yollarım acaba üniversiteye bende şimdi oturup agliycam valla halime

Ben de dört sene kaldım altı kişilik odada. Daracık bir alanımız kalıyordu, ranzadan nefret etmiştim. Odadaki birkaç seviyesinden nefret etmiştim. Fakat hayattaki en yakın arkadaşlarımı da bu yurt odasında edindim. Uzun süre gorusemesek bile görüştüğümüz an sanki dün ayrilmisiz hissine kapiliyoruz.

Önce bir yıl geçsin, alışmaya çalış. Arkadaşlarınla dışarı çık, birlikte vakit geçir, paylasimlarinizi artır. Buna rağmen olmasa özel bir yurtta tek kişilik oda veya ev seçeneğini değerlendirebilirsin imkanın varsa...

Yatay geçişle okul değiştirmeyi düşündün mü, ailen normalde nerede yaşıyor?

E biz ailemize bağlı değil miydik senden daha küçük yaşlarda başka şehirde yurtta kaldık. Psikolojik bir durumun olduğu belliydi boşanma sonucunda böyle hissetmişsin ama bir birey olduğunu unutma. Kendin için bir şey yapmak istiyorsan önce kendine güven ve yalnızlıktan korkma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…