Bölümü seviyorum ilahiyat zor ama bir buda beni sıkıyor hayat mücadelesi vermek zorundayız haklısınızTarikat yurdu mu? Ben oylr hissettim.belki de değil.ama öyle hissettim.
Kaç yaşındasınız?
Öğrenci olmak zordur ama güzel yönleri cok daha fazla..
En güzeli ev tutabilmek ,ama imkanlar elvermiyorsa kyk yurdu.. evet zordur orasi da ,ben de kyk da kaldım. Ama inanın kendimi savunmayı, geliştirmemi de sağladı.birbomur unutmayacağım dostluklar da kurdum.kyk çıkarsa öpün başınıza koyun.bahsettigim özel yurtlardan bin kat iyidir. Kitap okuyup,istediğiniz saatte yurda girip , sizden farklı insanlarla tanıyabilirsiniz en azından.baski yok bilmem anlatabildim mi?
Herkes bazen bir an geliyor, o anın içinden çıkamayacakmis gibi hissediyor.ama hayatta her zaman cesur olabilen , istediği hayatı yaşayabilmek için adımlar atmaktan korkmayanlar, istediği gibi bir hayat yaşayabilir işte o kafesten, o andan çıkabilir.
Ben mesela, okulu bitirdikten sonra tüm dayatmalara rağmen, tek başıma Ankaraya yerleştim.bes kuruşum yoktu. Ailem ev arkadaşın olmazsa tek seni bırakmayız dedi.arkadaslarim aile evine donmuslerdi pes etmedim, staj yerimi ayarladım.bir arkadaşım ev arkadaşı da yönlendirdi. Hayatımı kurmayı başardım.ailem iyiliğimi istiyordu tabii,yanlış anlaşılmasın.. kac yıl önceki mesele..dizlerinin dibinde olayım, büyük şehirde ne işim var.
Şimdi iyi ki gitmişsin, aferin diyorlar.hep dua ettim ,çok çalıştım ve azmettim .kimseninbaskisina boyun etmedim
Genelde insanlar ,üniversiteden eve dönüşte psikolojik olarak sıkıntı çeker.yasadigi özgürlüğü yitirmek istemez. Bir üniversite öğrencisinin, eve dönmek istemesi ne üzücü...ailesini özlediği için...yanlış anlamayın hepimiz ailemizi özlüyoruz.. ama kendi hayatınızı kurmak zorundasınız, okumak zorundasınız.. çocuk gibi davranırsanız kaybedersiniz..
Çözüm sizde, bu hayata geldiniz.yasanacak onca güzel gün var.korkmayin ve cesaretinizi toplayın.sorun yurtsa basın gidin. Kyk ya başvurun. Size baskı kurulan yerde o kafanız gelişmeyecek, ilkokul kafas8ndan çıkmanız için aslında size lazım olan.kyk da kalmak da neyse.cunku sorun yasaya yasaya insan büyüyor. Okuduğunuz bölümde kendinize arkadaş edinip onlarla ayrı eve de çıkabilirsiniz.
Bölümü ve okulu sevmiyorsanız, bir sene aile evinde kalıp yeniden sınava hazırlayabilirsiniz.
Mutlu olmak mücadele etmekten geçiyor..
Odanız 4 kişilikte olsa kendinize ait bir dünyanız var bu daha önemli. Siz o dünyaya odaklanın ve okulu hemen bitirip ailenizin yanına döneceginiz günleri düşününAmin inş benim odamda 4 kişilik sadece orada kalmak sanki ailemi bir daha göremeyecek gibi hissediyorum
Arkadaş çevren oluşursa duzelirsin. Ailemiz her zaman yanimizda olmayacak artık basının çaresine bakmayı öğren. Parttime işler bak.Ailemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
Haklısınız bencede güzel düşünüp geleceği düşünmeliyim at gözlüğünü çıkarmalıyımOdanız 4 kişilikte olsa kendinize ait bir dünyanız var bu daha önemli. Siz o dünyaya odaklanın ve okulu hemen bitirip ailenizin yanına döneceginiz günleri düşünün
Haklısınız bencede güzel düşünüp geleceği düşünmeliyim at gözlüğünü çıkarmalıyımOdanız 4 kişilikte olsa kendinize ait bir dünyanız var bu daha önemli. Siz o dünyaya odaklanın ve okulu hemen bitirip ailenizin yanına döneceginiz günleri düşünün
Haklısın bu bağımlılık iyi değilArkadaş çevren oluşursa duzelirsin. Ailemiz her zaman yanimizda olmayacak artık basının çaresine bakmayı öğren. Parttime işler bak.
Kesinlikle. Herşey gönlünüzce olsunHaklısınız bencede güzel düşünüp geleceği düşünmeliyim at gözlüğünü çıkarmalıyım
Hayat hiçbir zaman dört dörtlük değil. Öğrencilik hayatı er geç bitecek. Biraz sabredilebilir.Ailemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
Sevebileceğin bir arkadaşın yok mu yurtta birbirinize destek olursunuz daha keyifli olur bu şekilde yurt tek başına kalmaAilemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
Bende üniversitede ilk sene sizin gibiydim ailemi çok òzlüyordum okulu bırakıp gitmek istiyordum yurttaki insanlardan nefret ediyordum ama sonra arkadaş grubum oldu çok sevmeye başladım bulunduğum ortamı okul hiç bitmesin istedim mezun olduğumdada çok ağladım sizde alışırsınız kendinize zaman verin.Ailemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
Ben de dört sene kaldım altı kişilik odada. Daracık bir alanımız kalıyordu, ranzadan nefret etmiştim. Odadaki birkaç seviyesinden nefret etmiştim. Fakat hayattaki en yakın arkadaşlarımı da bu yurt odasında edindim. Uzun süre gorusemesek bile görüştüğümüz an sanki dün ayrilmisiz hissine kapiliyoruz.Ailemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
Yatay geçişle okul değiştirmeyi düşündün mü, ailen normalde nerede yaşıyor?Ailemi çok özlüyorum evden gitmek istemiyorum orası bana işkence yeri gibi geliyor camide sokakta kalayım ama orada kalmayayım keşke okullar online olsa dayanamıyorum öyle bunalıyorum ki nefes almak bile zor geliyor orada intihar edesim geliyor nefret ediyorum yurttan
E biz ailemize bağlı değil miydik senden daha küçük yaşlarda başka şehirde yurtta kaldık. Psikolojik bir durumun olduğu belliydi boşanma sonucunda böyle hissetmişsin ama bir birey olduğunu unutma. Kendin için bir şey yapmak istiyorsan önce kendine güven ve yalnızlıktan korkma.Size göre öyle geliyor benim geçtiğim yollardan geçmediğiniz için ben aileme çok bağlıyım tamam cocukça geliyor ama arkadaşım kimse yok orası soğuk kimseler var yalnızım ruhum daralıyor evin gibi sıcak ortaam yok kimsesiz garip hissediyorum evlenip ayrıldım ve bu durumu bilemezsin 6 ay sürdü ve ayrıldım okumak için gece gündüz çabaladım suanda bu dönem hariç 2 yılım var tüm zorluklara beni buldu hayat boyunca hep çabaladım kaderim gülsün istiyorum insanın evinin olması bambaşka birsey
Seneye kış ayında oluyor o zaman deneyeceğimYatay geçişle okul değiştirmeyi düşündün mü, ailen normalde nerede yaşıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?