Üniversitede aile özlemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine de kırdıysam affola dilim biraz sert olabiliyor bazen şehir ismi vermeyi doğru bulmuyorum bölümüm Edebiyat Öğretmenliği Karadenizde okuyorum evliliğe bel bağlama nasibin seni bulur camda da bulur dağda da bulur her şey gönlüne göre olsun dediğim gibi yurtta az vakit geçirmeye çalış gençlik sporun kursları var yazılabilirsin kendi kendine gez

Tama inş çok teşekkür ederim benim sehir yozgat köy gibi ama Karadeniz olsaydı gezerdim bolca oranın yeşili ve mavisi ruhuma sifa olurdu ama burda gezerim inş

Bizim ilahiyat ben kullandım fazladan bir hafta kafam takmayıp kurslara gideceğim inş biraz akışa bırakayım her zorlukla beraber elbette kolaylık vardır Allahım izni ile Allah razı olsun senden

Tama inş çok teşekkür ederim benim sehir yozgat köy gibi ama Karadeniz olsaydı gezerdim bolca oranın yeşili ve mavisi ruhuma sifa olurdu ama burda gezerim inş
Kız yok Karadenizde öyle güzel değil en azından benim şehrim yani küçük bir yer full deniz asıl şehrimde karadeniz ben zaten karadenizliyim kendi şehrim daha güzel büyük şehir kategorisinde araları 2 saat zaten

Olsun kız benimki bildiğin bozkır tarlanın dağın ortası boş Karadenizi Yazmadığıma bin pişmanım yazdım ama başa yazmadım hiç değilse denizin dibine giderdim öyle huzurlu olurdum ki saatlerce kalırdım gece bile yatardım o derece

Gelince öyle olmuyor emin ol aşırı esiyor 3 tarafı deniz çünkü kışın götümüz dondu afedersin kaç gün hastanede yattım ciğerleri üşüttüğüm için benim okulla yurt dağın başında birde düşün halimi artık rüzgarsız hava görünce garibime gidiyordu

Başkasının yanında hizmetçi olsam, intihar edesim geliyor falan.. abarttığınızın farkına varsanız mı bi? Yaşınız küçük değil, daha öncd kötü bi şey yaşamamışsınız ve bi evlilik geçirmişsiniz, yani ilk defa aileden ayrılmıyorsunuz.. Ki 18-19 yaşında yurda yerleşen binlerce öğrenci var.. Yurtta kalmak istemiyorsanız okul dışında çalışıp bi ev arkadaşıyla eve çıkın..

Bende ilk yıl sürekli annemi arayıp ben burda okumam evime geleceğim diye ağlardım :) kalabalık bir yurttu odalar 4 kişilikti ve ikinci öğretim olduğu için akşam soğuk yemekler yemekten gına gelirdi bazen. Cevaplarınızi okudum, belli ki zor süreçlerden gecmissiniz bir evlilik geçmiş başınızdan, evliliğin bitmesi yeni bir hayat bunlar kolay şeyler değil tabi ki. Belki de yaşadıklarınizin izleri ara ara yokluyor sizi ve bunaliyorsunuz herşeyden. Böyle zamanlarda sizi rahatlatacak birşeyler bulun, müzik dinlemek yürüyüş yapmak film izlemek gibi. Şuan içinde bulunduğunuz durumun zorluklarını, ilerde istediğiniz yere geldiğinizde gülerek hatırlayacaksınız emin olun :) kendinize güvenin, belli ki hedefleriniz var onlar için güçlü olun. Zamanı geldiğinde hersey istediğiniz gibi olur inşallah

Gitme canından önemli değil.
Yaşın küçük değil kendine farklı bir yol çizebilirsin

İntihar etmek isteme nedenim ben sanki yıllarca orada kalacam ailemi bir dahaasla göremeyecek ve hapishanedeymiş gibi hissediyorum
Tarikat yurdu mu? Ben oylr hissettim.belki de değil.ama öyle hissettim.
Kaç yaşındasınız?
Öğrenci olmak zordur ama güzel yönleri cok daha fazla..
En güzeli ev tutabilmek ,ama imkanlar elvermiyorsa kyk yurdu.. evet zordur orasi da ,ben de kyk da kaldım. Ama inanın kendimi savunmayı, geliştirmemi de sağladı.birbomur unutmayacağım dostluklar da kurdum.kyk çıkarsa öpün başınıza koyun.bahsettigim özel yurtlardan bin kat iyidir. Kitap okuyup,istediğiniz saatte yurda girip , sizden farklı insanlarla tanıyabilirsiniz en azından.baski yok bilmem anlatabildim mi?

Herkes bazen bir an geliyor, o anın içinden çıkamayacakmis gibi hissediyor.ama hayatta her zaman cesur olabilen , istediği hayatı yaşayabilmek için adımlar atmaktan korkmayanlar, istediği gibi bir hayat yaşayabilir işte o kafesten, o andan çıkabilir.
Ben mesela, okulu bitirdikten sonra tüm dayatmalara rağmen, tek başıma Ankaraya yerleştim.bes kuruşum yoktu. Ailem ev arkadaşın olmazsa tek seni bırakmayız dedi.arkadaslarim aile evine donmuslerdi pes etmedim, staj yerimi ayarladım.bir arkadaşım ev arkadaşı da yönlendirdi. Hayatımı kurmayı başardım.ailem iyiliğimi istiyordu tabii,yanlış anlaşılmasın.. kac yıl önceki mesele..dizlerinin dibinde olayım, büyük şehirde ne işim var.
Şimdi iyi ki gitmişsin, aferin diyorlar.hep dua ettim ,çok çalıştım ve azmettim .kimseninbaskisina boyun etmedim

Genelde insanlar ,üniversiteden eve dönüşte psikolojik olarak sıkıntı çeker.yasadigi özgürlüğü yitirmek istemez. Bir üniversite öğrencisinin, eve dönmek istemesi ne üzücü...ailesini özlediği için...yanlış anlamayın hepimiz ailemizi özlüyoruz.. ama kendi hayatınızı kurmak zorundasınız, okumak zorundasınız.. çocuk gibi davranırsanız kaybedersiniz..

Çözüm sizde, bu hayata geldiniz.yasanacak onca güzel gün var.korkmayin ve cesaretinizi toplayın.sorun yurtsa basın gidin. Kyk ya başvurun. Size baskı kurulan yerde o kafanız gelişmeyecek, ilkokul kafas8ndan çıkmanız için aslında size lazım olan.kyk da kalmak da neyse.cunku sorun yasaya yasaya insan büyüyor. Okuduğunuz bölümde kendinize arkadaş edinip onlarla ayrı eve de çıkabilirsiniz.
Bölümü ve okulu sevmiyorsanız, bir sene aile evinde kalıp yeniden sınava hazırlayabilirsiniz.
Mutlu olmak mücadele etmekten geçiyor..

Psikolojik destek alın.
Herkes ailesini özler ama ayrıldığında intihar edecek kadar değil.
Normal bir düşünce grubu değil bu söyledikleriniz.

Bizim ilahiyat ben kullandım fazladan bir hafta kafam takmayıp kurslara gideceğim inş biraz akışa bırakayım her zorlukla beraber elbette kolaylık vardır Allahım izni ile Allah razı olsun senden
Yurttan değil de Yozgat'ta ilahiyat okuduğunuz için bunaliyor olabilir misiniz? Düşüncesi bile fenalık getirdi. Başka yerde başka bölüm kazansaydiniz yurt hayatı bu kadar batmazdi.

bu nasıl bi abartma şekli? saçmalamayın isterseniz insanlar ne şartlar altında okuyor, çalışıyor. ömür boyu kalmayacaksınız orada. işkence falan görüyorsunuz sandım çocukluktan başka bir şey değil yaptığınız. ha çok istemiyorsanız da gitmeyin, kalmayın, okumayın. basit.

Tarikat yurdunda filan muhtemelen.

İntihar etmek isteme nedenim ben sanki yıllarca orada kalacam ailemi bir dahaasla göremeyecek ve hapishanedeymiş gibi hissediyorum
Ay saçmalamayın ya 26 yaşındasınız bir de. Koca kadınsınız 18 yaşında insanlar gidiyor yurtlara. Rahatsız eden mi var yurtta yer değiştirin bu yaşadığınız normal değil.

Ay saçmalamayın ya 26 yaşındasınız bir de. Koca kadınsınız 18 yaşında insanlar gidiyor yurtlara. Rahatsız eden mi var yurtta yer değiştirin bu yaşadığınız normal değil.
Rahatsız eden yok orada ruhum sıkılıyor sanki ailemi sevdiğim sehri bir daha asla göremeyecek gibi hissediyorum bunalıyorum nefes alamıyorum

Tadını çıkarın her şey düşüncede biter olumlu bakarsanız olumlu olur hatta sonradan özlersiniz bugünleri.

Amin inş benim odamda 4 kişilik sadece orada kalmak sanki ailemi bir daha göremeyecek gibi hissediyorum

Size göre öyle geliyor benim geçtiğim yollardan geçmediğiniz için ben aileme çok bağlıyım tamam cocukça geliyor ama arkadaşım kimse yok orası soğuk kimseler var yalnızım ruhum daralıyor evin gibi sıcak ortaam yok kimsesiz garip hissediyorum evlenip ayrıldım ve bu durumu bilemezsin 6 ay sürdü ve ayrıldım okumak için gece gündüz çabaladım suanda bu dönem hariç 2 yılım var tüm zorluklara beni buldu hayat boyunca hep çabaladım kaderim gülsün istiyorum insanın evinin olması bambaşka birsey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…