Üniversiteden mezun olalı 1.5 yıldır evdeyim.Hayatımda hiç bu kadar bomboş hissetmemiştim.Köydeki cahil insanlar arkadaşlarımın işe başlamaları...

Attığın başlığa bakılırsa hiç de üniversite mezunu eğitimli birisi gibi gelmedin bana. Daha kendini nasıl ifade edeceğini bile bilmiyorsun. Alanın ne bilmiyorum ancak işte çalışmanın tek yolu kamu ise (arkeoloji gibi) özelde alternatifi yok ise atama için kaç puan alman gerekiyorsa ona odaklı çalış. Sorumlulukların olabilir ancak planlı çalışma ile yapabilirsin.

Daha gecen gun biri durakta, lisedeki ogluma,okuyupta ne yapacaksin demis
Cahil uyuz heryerde...

İşsizlik, mezun olduğun bölümle ilgili iş bulamama, ülkemizin en büyük sorunu. Maalesef böyle bir ortamda, gençlerinde, umutlarının kırılması, geleceklerinden endişe duymaları, kaygılarının artması ve depresyon kaçınılmaz oluyor.Çevrenin destek vermekten çok, alaycı, küçük görme şeklindeki yaklaşım ve sözlerinde, iyice duruma tüy dikiyor.
Ben sizi çok iyi anlıyorum.
Peki ne yapmalısınız? Kesinlikle umutsuz olmayacak ve elinizden gelen bütün çabayı göstereceksiniz.
Okuduğunuz bölüm ataması olan bir bölüme, kpss ye asılacaksınız. 1 yıl çok sıkı yapacağınız bir çalışma, sizin sürekli üzüntü ve sıkıntı çekmekten kurtaracak. Hastalarınız varmış. Allah yardımcınız olsun. Ama, bu durumun arkasına sığınıp, çalışma, çabalamayı bırakmamalısın. Önce motive olup, hedefinizi belirleyin. Hedefinize ulaşmak için elinizden geleni yapınki, keşkeleriniz olmasın. Güçlü bir niyet ve gayretle her şeyi başarabilirsiniz.Olumsuz konuşan, canınızı sıkanları duymayıp, görmemekle başlayın işe.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki. Cahil insan derken neyi kastettiğini çok iyi bilirim bende aynı aşamadan geçtim 5 yıl bekledim bu sırada yüksek lisansımı bitirdim ama okumayan hatta şans eseri bir yere giren insanlar tarafından çok eleştirildim
Hep içimden size gösterecem dedim
ve sonunda bu yıl atandım henüz işe başlamadım ama hala kpss ye çalışıyorum hedefime ulaşana kadar devam edecem sakın pes etme çalış durmadan çalış...

Konu basligina bakar bakmaz koylu duyari yiyecek baslik dedim yanilmadim. Koylu milletin efendisidir tabii :d Allah sabir versin inanin calismak icin cok iyi ortami olup calisamayan da var yani hasta insanlara da bakmiyor is.. arada evden cikabildiginizde kutuphane ya da tum gun otursaniz da sikinti olmayan bazi kafelerde calissaniz? Hangi ildesiniz belki illere gore bi tavsiye veren olur.

Geçiyor bu günler merak etme:) biraz moral vereyim bende 1 sene işsizdim 5 yıllık iş yerimden hiç bişey almadan istifa ettim. Tabiki duygusal çöküş içindeydim mobingin dibine vuruluyordu. Başka işim yoktu ama olan bana oluyordu. Hemen iş aramaya başladım ve buldum sandım havalara uçuyorum. 2 ay sonra kovuldum:) sonraki aylar bir sürü senin ne kadar değersiz olduğunu ispatlamaya çalışıp asgari ücret teklif eden yerle görüştüm. Birisine baya çemkirip artistlik yapıp çıktımda. Ha istifa kafamda uzun bir süredir vardı o yüzden ciddi miktarda maaşımdan para da ayırmıştım işsiz kalacağımı öngörerek. Bak en iyi tarafı ne biliyor musun tabi bunu istediğin gibi bir işe girdiğinde fark edeceksin ama iyi ki diyeceksin bu dönemlerden geçtim. Kim dost kim değil gerçekten çok net görünüyor. Akraba dost komşu gerçek fikirlerini sen çalışmadığın için seni hor görerek türlü yollarla çok güzel beyan ediyorlar. İş bulunca hepsinin çenesi kapanıp kendilerini sana yamamaya da çalışırlar:).
Yani sen milletin lafına tıka kulaklarını kim bilir neyini çekemiyorlar. Arkadaşlarına ve erkek arkadaşına belki de sen kendini ifade edemiyorsundur. Destek istemekten zarar gelmez, seni seven insanları uzaklaştırma kendinden.
Şimdi asıl sorum şu yani yazışmalardan kaçırmış da olabilirim. Kpss ile atanmayı bekliyorsun ama özelde çalışamıyorum jastam var demişsin devlete girersen ne farkı olacak ki yani daha rahat çalışma saatleri olsa da yine iş yani.

Daha gecen gun biri durakta, lisedeki ogluma,okuyupta ne yapacaksin demis
Cahil uyuz heryerde...
Üniversitede okurken maddi manevi çok sıkıntı çektim. Annem de sohbet esnasında kayınvalidemin yanında söyledi bunu. KV cevabı: 'Sıkıntı çekmiş de ne olmuş? Okumuş da kime faydası olmuş?' şeklindeydi... kendisi ortaokul terk, ben ise mühendisim.. işsizim diye beni hor görüyor...
Konuya gelecek olursak, köyde doğdum büyüdüm. Konu sahibinin anlatımında bir terslik göremedim.. Inşallah emeklerinin karşılığını görür...
Hastalar için de kolaylık ve sabır diliyorum.

Kıyamam sana...alzheimer biriyle yaşamak çok zor....oda yıpratır sizi...arkadaşsızlıkta zor bilirim...umarım atlatırsınız sıkıntılarınızı en yakın zamanda

Ben mi yazdım diye nicke baktım 5 yıllık işimden aynı şekilde çıktım. Çok güzel bir işe girdim, 5 ayda kapı önüne koydular.. Gerisi de bildiğiniz gibi işte

Hahaha :) bende şu an gülüyorsam çok şükür iyi ve mutlu olduğum bir işte çalıştığım için. O işsizlik zamanı sebepsiz ağlamalarım insanlatın iş değiştirdiğini duydukça içten içten kendimi suçlamalarımı bir ben bilirim.Şimdi sen en büyük hatayı istifa etmekle yaptın diyen sözde arkadaşlarım linked in den bakıyorlar profilime sürekli:) hatta yüzsüzün teki sen bu işe nasıl girdin ya demişti. Bende o kadar korkuyorum ki bir daha nazar değer falan diye kısmet işte ya deyip geçiştirdim:)

Ben de üniversiteden mezun olalı iki yıl oldu iki yıldır boş boş geziyorum Allahtan ben büyük şehirde yaşıyorum da eve mahkûm değilim canım istediğinde karışan yok çıkıp geziyorum sabah akşam .. Ama artık oda sıkıyor yani bir süre sonra boş boş gezmek de sıkıyor.. bakıyorum yaşıtlarımın arabası var mesai yaptıkları işleri var insan birazcık kıskanıyor .. artık bir iş bulup çalışmak istiyorum.. ufaktan ufaktan birikim yapmak istiyorum .bir dikili ağacım olsun istiyorum .mesela otobüse dolmuşa binmekden bıktım..şöyle orta hali bir arabam olsun istiyorum ...Ama bir yandan da iki yıldır yan gelip yatmayı o kadar çok alıştım o kadar çok miskinleştim ki geçen gün oturdum bir iş ilanlarına bakayım dedim iş ilanlarına bakmam 3 dakika sürdü direkt kapattım.. KPSS’ye girdim iki yıldır oda olmadı.. zaten aşk meşk desen oda yok ..hayatımda dört yıldır birisi yok ...hani hayatımda sevdiğim bir erkek olsa ona baskı yapacağım da evlenelim diyeceğim oda yok

Ben mi yazdım diye nicke baktım 5 yıllık işimden aynı şekilde çıktım. Çok güzel bir işe girdim, 5 ayda kapı önüne koydular.. Gerisi de bildiğiniz gibi işte
Benim şimdiye kadar pek fazla iş tecrübem olmadığı için soruyorum ..merakımdan ..mesela diyelim ki bir iş yerine girdim iki hafta çalıştım ve sonra bana uygun olmadığına karar verdim çıkmak istedim ..bunlar benim iki haftalık paramı veriyor mu nasıl oluyor ...ya da o iş yeri sözleşme mi yapıyor ..sen bizi yüzüstü bırakamazsın sana dava mı açacağız diyorlar bu işler nasıl oluyor kızlar

Madem bos vaktiniz var bol bol calisin. Ben de okuldan sonra uzun sure bos kalmistim kimsenin hayati gulluk gulistanlik degil. Kendine bir hedef belirle ve basla. Buyuk hedefler belirlersen cabuk sikilir birakirsin kucuk kucuk ilerle. Kendine hobi de edinirsen ders calismadigin vakitlerde oyalanirsin mesela ben ders calismayinca film izlerdim resim ya da orgu yapardim pek bos vaktim olmazdi.

Me mutlu, sevindim adınıza.. Ben düzgün bir iş bulamayınca eve mahkum oldum. Çocuklar da olunca ev hanımı oldum çıktım :)
Işe giriş resmi ise, yani sigortanı başlattıysa işveren, kaç gün çalıştıysan öder er ya da geç. Ama giriş yapılmadıysa, deneme bahanesiyle falan, işverenin insafına kalıyor paran..
Sözleşmeli işlerde sözleşme kapsamı önemli. Mazeretsiz çıkışta tazminat söz konusuysa ödetebilirler. Imzalarken iyi okuyun, yanlış olmasın:)

beni kendime getiren yorumları çok seviyorum..

ben kimimki küçümseyecegım.. Hepimizin gideceği yer bir kara toprak. Yanlış anlamayın. Kalp kırmayın

Ama canim,evde böyle hastalar,tabi gerekince bakilacakta,o kadar zor ki.
Annelerin isi otomatikman cocuklara kaliyor,hatta hastalara bakimda bazen ilk rolde oluyorlar.
Bazen insan kapilari goremiyor,bence de kendini kurtarmali bir sekilde...
çok haklısınız. Çalışmalıyım

beni anladığına çok sevindim. O kadar zor bir süreçki bundan yakınmıyorum bazı arkadaslar hep yanlış anlıyor.İnsan hasta birisine bir yardımı dokunmadığı için üzülüyor. Allah kabul etsin iyiliğinizi. Çok teşekkür ederim yoruumun için

kendimi ifade etmekte sıkıntı yaşıyorum nasıl aşabilirim peki bunu ?

çok ama çok teşekkür ederim .:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…