Universiteden sonra koca bulan oldu mu?

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Oncelikle biraz argo oldu basligim kusura bakmayın🙈
Bayanlar ben unv.e gidicem ama olaylarim karisik oyle erkek arkadas islerim olmayacak
Ama bana hep sanki bütün esler universitede bulunuyor butun samimi arkadasliklar universitede kuruluyor gibi geliyor sanki üniversiteden sonra hic bir sevgili es filan bulamayacakmisim gibi hissediyorum keza arkadaslik acisindanda oyle. Mesela benim ilerde yapacağım meslekte oyle pek bi is arkadaslarim falan da olmayacak. Napicam bilmiyorum sanki ömrümun sonuna kadar yalniz kalacakmisim gibi hissediyorum.
Aranizda gorucu usulu haric universite disinda esiyle cok yakin arkadaslariyla tanisan varmi?

Edit: yanlis anlasilmasin oyle koca meraklisi hemen evleneyim kafasinda biri degilim ama ilerisi icin dusundugumde de sanki ileride kimse karsima cikmayacakmis gibi universite disinda kimseyle arkadaslik kurulmazmis gibi geliyor buyuk bi yerde calisilmiyorsa

Son düzenleme:
Üniversite hayatı daha sosyal bir ortam olduğu için size öyle geliyor.
Ben oldukça yoğun bir üni hayatı yaşadım, ama üniden sonra eşimle tanıştım. Benim gibi milyonlarca insan vardır, üniden evlenenler emin ol çok daha azdır. Gençlik yıllarının verdiği deneyimsizlik ve sorumluluk almaktan uzak olduğundan insanın ilişkilerinin evliliğe gitme ihtimali daha az sanki.

Kendini bunlarla kısıtlama, hazır olduğunda nerede olursan ol o seni gelir, bulur...

Son düzenleme:
Cok sacma dusunceler icindesin kusura bakma ama kader bu markette bile esinle tanisabilirsin universite ne alaka ya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Bunlari duymaya cok ihtiyacim var inanin, ya cok cok iyi bir egitim alip bolumumde belkide en iyilerinden olucam ama sosyal hayatim 0 arkadas ortamim unv. hayatim 0 olacak, yada unv yillarimi eglenceli kılıp siradan bir egitim alicam. Suana kadar da hic erkek arkadasim flortum vs olmadigi icin sanki hep yalniz kalicam hissine kapiliyorum

Daha universtedisiniz.benim anlamadigim ben unv.ye baslarken hic evlilik kaygikarim yoktu.ani yasadim.nitekim.esimle unv birfe tanistim.ey gidi yillar..
Ana birakin bazi seyleri

Hangi bölümde okuyacaksınız ki :26:

Üniveden sonra, eline mesleğini alınca asıl daha ciddi ilişkiler yaşanıyor, Üniversitedeki daha farklı oluyor... Ama ünivde tanışıp sevgili olup evlenende az değil.

Cok sacma dusunceler icindesin kusura bakma ama kader bu markette bile esinle tanisabilirsin universite ne alaka ya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Soyleki onumde iki secenek var ya cok cok iyi egitim alip sosyal hayatim arkadas ortamaim unv hayatim 0 alacak ya da sosyal bir unv hayati gecirip sıradan bir egitim alicam. Ben birincisi icin konuştum, sordum

Ve okuyacagim bolumde patronum is arkadasim pek olmayacak yani tek basima olacağım sayilir. Bende dusunuyorum bu kadar yalnız bir hayatim olacak peki ben arkadasimi esimi nasil bulucam ? Yalniz kalmaktan korkuyorum paylasmak istedim

ablam ve ablamın arkadaşları....

Daha universtedisiniz.benim anlamadigim ben unv.ye baslarken hic evlilik kaygikarim yoktu.ani yasadim.nitekim.esimle unv birfe tanistim.ey gidi yillar..
Ana birakin bazi seyleri
Bakin ben genel olarak yalnız buyudum, bunun icin hayallerimi hep unv.e sakladim, ama suan hicbisey hayal ettigim gibi degil tek kaygim es sorunu da degil arkadaslik acisindanda muzdaribim ne guzel sizin unvde ani yasayacaginiz zamanlar olmus ben kariyeri sectigim anda ani yasama gibi bi luksum olmayacak cok zorlu bir egitimim olacak ve sosyal hayatim 0 olacak buyuzden butun kaygilarim

Üniveden sonra, eline mesleğini alınca asıl daha ciddi ilişkiler yaşanıyor, Üniversitedeki daha farklı oluyor... Ama ünivde tanışıp sevgili olup evlenende az değil.
Ve sanki unv asklari hep daha bi guzelmis gibi, sadece asklari değil arkadaslik ortamlari da.. yani romanlardan okudugum, televizyondan izledigim kadariyla oyle

Kader kısmet,bende üniye başlayacağım.2 yıllık bide benimki o zaman ben evde kaldım
Muhakkak çıkacaktır karşına

Oncelikle hayirli olsun canim. Senin ne guzel normal bi unv hayatın olacak ama , 4 yilliga cikarma sansin da var hem. Ama ben kariyeri secersem derslerden kafami kaldiramiycam hic sosyal ortamim olmayacak

Psikoloji okuyacagim kendi klinigim olacak buyuk ihtimalle

ilk defa anlayamadığım bir konu oldu .:44:

nasıl bir okul bölüm ki sosyal hayatın olmayacak çözemedim? ayrıca psikolojiden bahsediyorsan bu bölüm diye hele çok yanlış.

psikoloji okuyanlar genelde gayet sosyal olurlar. daha ağır olan bölümlerden biri değil ki.:44:

üniversitede tanışıp evlenen o kadar da çok değil. insanlar iş peşinde, kendilerini geliştirme peşinde koşarken mezuniyetten sonra kopuyorlar.

Psikoloji okuyacagim kendi klinigim olacak buyuk ihtimalle

Hatayı en başta yapıyorsunuz geleceğin psikoloğu.. Psikolog olmak sadece iyi eğitim almakla yeterli olan birşey değildir. Eğitimin yanı sıra iyi bir iletişim gücü, sosyallik ve yeterince insan tanımanız gereklidir iyi bir psikolog olabilmek için. Bunun yanı sıra psikoloji bölümünden mezun olabilmek için günlerce evinize kapanıp ders çalışmanıza da gerek yoktur standart bir zeka ile ortalama bir şekilde ders çalışarak iyi bir ortalama ile mezun olabilirsiniz. Ayrıca mezun olur olmaz klinik açamazsınız o pek mümkünatı olan birşey değil biraz araştırmanız yeterli. Benim sana tavsiyem 4 yılını güzel geçir, gez toz, arkadaşların olsun, sosyalleş, iletişim yönünü geliştirebildiğin kadar geliştir. Sevgilinde olsun, bolca arkadaşında.. Geriye dönüp baktığında gülümseyerek hatırla 4 yılını.. Ayrıca Lütfen gözünde de bu kadar büyütme dersleri.. :) (Psikoloji mezunu biri olarak yazdım bunları)

Ben psikolojiyi ingilizce okuyacagim yari burslu bir ozel unv.de hemde babam benim okumam icin ek ise girecek , hem derslerin ingilizce olmasi hem burslu okumam hem de ailemin zorlanacak olmasindan dolayi cok cok calismam lazim, bursum kesilebilir kalabilirim hersey olabilir ve evdede bunun lafi edilecek biz seni zorluklarla ozel okulda okutuyoruz diye evdede baski olacagi icin oyle cok gezme gibi durumlarim da olmaz. Okulum belli bi goruse hitap eden bi okul ve benim o gorusle yakindan uzaktan alakam yok ordaki insanlarla da anlasabilecegimi hic sanmiyorum asiri zitiz ve sosyal bi okul da degil , ama soyleki bu okulda okursam hem 2 yabanci dille mezun olucam hem is garantim var hem bisure yurt disinda ogrenimimi devam ettirip cift diploma sahibi olucam hemde basarili bir ogrenci olursam okul yuksek lisansimi karşılayacak, belkide alanimda en iyilerinden olucam yani kariyerim acisindan cok iyi bi okul ama kariyerim derken 0 unv hayatım olacak ve ben cok hayaller kurmustum unv hakkinda, hicbisey hayal ya da tahmin ettigim gibi olmadi/olmayacak oyuzden kaygilarim var. Kusura bakmayin biraz uzun yazdim

psikoloji okuyacaksın ama klinik açma yetkin olmadığını bilmiyorsun?

Bilmiyor, bilmemesi de çok normal şaşırmadım ben :))Psikoloji öğrencilerinin %90 ı klinik psikoloji ister, aynı oran mezun olduktan sonra klinik açıcam diye okula başlar sonra gerçeklerle yüzleşmeye başlarlar :))) mezun olduktan sonra neredeyse %20 lik kesim klinik ile ilgilenir geri kalanı özel eğitimde sürünür :)))) hayatın gerçekleri mezun olduktan sonra başlar:)))) şimdilik toz pembe hayaller :)))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…